KIZIMIZ ARAMIZDA UYUYACAKMIŞ..!

İşte biz bu durumdayız :)

Gülüyorum ama alıştırmakla hata ettiğimi de biliyorum. Şimdi de onun alışmasından öte ben alıştım. Önce benim bu duygudan kurtulmam lazım.

Bir çocuğum daha olursa daha ilk günlerden kendi yatağında ve odasında uyutmaya alıştıracağım bu kesin.

Süper dadı mı ?? hani ağlaya ağlata disipline etme çabasında olan ve daha sonrası yayından kaldırılan hanimefendi'nin programından bahsettiniz sanırım .
Kendi yatağında yatmasını sağlar o yöntem hatta gibi bir çok yöntem . uyku eğitimi tuvalet eğitimi ( kedi besliyor sanki ) vs vvs
Hepsinin temelinde "acı yok edrıyııñ "
var ... ağlaya ağlaya rahmetli babam da uyur .

evet zor olacak ama yapmak zorundasınız,

kızlar bir de bir kitap var vaktiniz varsa alın okuyun ilk bölümde biraz sıkılabilirsiniz ama gerçekten güzel bir kitap.

beni ödülle cezalandırma.özgür bolat yazmış.

Cok gec kalinmis canm esinizle aranizdaki yakinlasmayi cok etkiler cocuk... eger esin bu sekilde memnunsa sende onlari birak yatak odasinda baska bir odada yat aciklamanida yaparsin artik buyudu sabaha kadar uyaniyorum belim tutuluyor flan diye anlatirsin esine oda baklim ne kadar sure sensiz uyuyabilecek.

22 aylık kızım. 30 günlüktü beşiğinde odasında yatırdim eşimle odadaki kanepede uyuduk 10 gün, 40 günlüktü odasını ayırdim hatta 41 eşim bi gece daha yatalım kızımın yanında demişti. ben ama kendi odamdan yatagini gorebiliyordum ve bazı geceler odasindaki kanepede sabahladık,öyle olmasaydı beklerdim 6 aylık olmasini.

siz de once odayı değil de mümkünse yatağını ayırın sonrasında odasını. ya da bir süre odasında siz onunla birlikte yatın odaya alışsın.

benim kızımda bir süre sonra yatmak istememişti besiginde 14-15 aylık falandı. aynen bi bacagını korumanin uzerine atiyordu. önce besiginin cekmece kismindan ayirip yer yataginanbenzer bi hale getirdik besigini, sonrasinda da korkulugunu cikardik. ondan sonra yatmaya baslamıştı. bu sirada eşimin tayini çiktı biz 2 ay kadar ayri kaldik benimle yatmaya alistı.
en son taşındıktan sonra odasindaki kanepede uyuyup besiginde yatmak istemeyince sorunun karyoladan kaynaklandigini dusunup tek kisilik bi karyola aldim kendi cikip inebiliyor, şimdi eşim gece görevdeyken bile gel yanımda yat desem gelmiyor beni yanına çağırıyor emmek istediği zaman.

Süper dadı müthiş eğitim veren çok güzel bir programdı. Bizim ailelerimiz "cahil" olduklarından bilemedi kıymetini. Çok net söylüyorum. Milletçe bebek seviyoruz sadece, insan yetiştirmekten bihaberiz. Burada bebeğim olsun ayy seveyim diye başlıklar var. O çocuğa ne verebileceğini hiç düşünmeden...

süper dadı aslında çok sakıncalı bir programdı.şöyle ki eski eğitim sistemine göre iyiydi evet ödül ceza yöntemi odaklı geçici davranış değişikliği yaratma odaklı bir yöntem kullanıyordu.

ancak son yıllarda ödül ve cezanın eğitimde sık kullanılmaması gerektiği kalıcı değil geçici davranış değişikliği yaptığı hatta olumlu davranışları bile bir süre sonra olumsuza çevirdiği araştırmalarla tespit edilmiş durumda.

biraz üst mesajlarda bir kitap önerim oldu beni ödülle cezalandırma diye,bence her anne hatta her öğretmen okumalı.

inanın 2-3 yıl önce bende sizin gibi düşünüyordum aslında.

Sevgisiz disiplin başkaldırıyı,disiplinsiz sevgi ise başıboşluğu getirir .Bu konuda hemfikirim ( kuru kuru sevme konusunda )

kızlar bir de bir kitap var vaktiniz varsa alın okuyun ilk bölümde biraz sıkılabilirsiniz ama gerçekten güzel bir kitap.

beni ödülle cezalandırma.özgür bolat yazmış.

işte bu kitap tavsiye ederim çok güzel yöntemler ve bilgiler mevcut.

Butun sayfalari okumadim belki yazmissinizdir ama merak ediyorum. Dogdugu gunden beri nasil yaninizda yatiyor. Yani ufacik bebekle ayni yatakta korkmadan nasil uyuyabiliyorsunuz. Ben oglen yarim sa uykuda bile birlikte uyudugumda hep tetikte oluyorum.
Nasilini gectim... Nedenini merak ediyorum. Yani bebeginiz dunyaya gelmis ona bir yatak mutlaka alinmistir ama neden sizinle yatma gereksinimi olustu..
Amacim elestirmek icin gercekten sadece merakimdan soruyorum..
Esinize, onemli olan senin duygusal tatminin degil, kizimizin saglikli gelismesi demeli ve anlayana kadar anlatmalisiniz..

Özgür bolatın kitabını okumadım henüz ama köşe yazılarını okuyorum sıklıkla. Bazı görüşleri bana çok ters geliyor. Çocuğa aferin yatağını toplamışsın demek bile yanlış yatağını topladığını gördüm demek lazım falan diyor. Onun görüşlerinde sizden ödül veya takdir beklemesin kendi istesin var. O da doğru olabilir de ben yapabileceğimi sanmıyorum. Ödül dengeli kullanılırsa çok yanlış değil bana göre.

evet aferini bile ödül olarak görüyor ama bu zaten dilimize yapışmış bir şey çok çabuk vazgeçemeyiz.daha o kıvamda değiliz :) bunca yıl yemeğini yersen çikolata yiyebilirsin ile büyütülen ve çocuk büyüten bir nesil olduk :)

bende ödülü gerektiğinde kullanıyorum hiç kullanmıyorum dersem yalan söylemiş olurum ama inanın azaltmaya çalışıyorum artık.

Akdenizliyiz biz iskandinav değiliz yapamam öyle çocuğuma aferin derim

Yalnız yeni araştırmalar çocuğun ayrılıp ayrılmamaya kendi karar vermesi gerektiğini söylüyor. Bağımlı değil aksine bağımsız bir çocuk yetiştiriyorsunuz hiç korkmayın.
Koşulsuz ulaşılabilen sevginin güvencesi insanı özgürleştirir. Bu hem çocuklarda hem de her türlü insan ilişkisinde geçerlidir.

Bebeği yanında yatıp, ağladığında duymayan, ya da çok afedersiniz ama çömüş gibi uyuyup, top patlasa uyanmayacak ebeveynler var. Bir de ayrı yere yatırdığı halde en küçük tıkırtıda, nefes sesinde kontrole giden anne babalar da var. Önemli olan çocuğu koruyup, kollamaktır. Bunu da çocuğun kendi odasındaki kendi yatağında benimseyeceği özerk alan ile sağlayabilirsiniz. Buradaki temel nokta, çocuğun size olan; her zor anında onun yanında olacağınıza dair inancı, güvenidir. Doğada hayvanlar, evladının güçlü ve korkusuz olması, birey olma fikrine sağlıklı geçmesi için kontrollü özgürlük sağlarlar. 2 yaşına kadar birlikte yat, 4 yaşına kadar yapışık yat gibi bir kural yoktur, olamaz. Çocuğunuzun duygusal durumu sizin tutumunuza bağlıdır. Ürkek bir ebeveynseniz, çocuğunuz da ürkek olur ve yanınızda yatmak için zırıl zırıl ağlar. Kendine güvenli bireyler yetiştirin hanımlar. Kitapları çok satsın diye insanların vicdanlarına oynayan insanlara itimat etmeyin. Çocuğunuza sarılın, onu öpün, okşayın ama birey olma eğilimini destekleyin lütfen. Sonra burada eşim kayınvalidesine çok bağlı, sözünden çıkmıyor diye ağlaşıyorsunuz.

Benim de oglum 7yasinda sabaha kadar odalar arasi mekik dokuyoruz alisamadi gitti napcam bilmiyorum

Aynen. İki gün ağladı diye bişey olmaz. 4 aylıkken uyku eğitimi verdim. Tabiki ağladı ama şimdi kafam öyle bir rahatki. 4 aydan beri akşam yatırıyorum sabah kalkıyo çocuk. Gece uyanması yok.

Boş boş konuşanlarda gece boyu uğraşıyor işte sonra ağlıyolar. 2 senedir uykuya hasretim, bu çocuk gecede 15 kere kalkıyo, ne zaman düzelecek vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…