- Konu Sahibi CANIMKIZIM
-
Yatağın bi yarısında anne baba tutulurcasına kıvrılıp uyurken, çocuk diğer yarısında yayıla yayıla yatarsa tabiki ayrılmaz :)
Biraz uykuda rahatsız edin,üstüne kol bacak atın,sıkıştırın...ilk geceden kaçıp gitmezse ben de bişey bilmiyorum :)))
Süper dadı mı ?? hani ağlaya ağlata disipline etme çabasında olan ve daha sonrası yayından kaldırılan hanimefendi'nin programından bahsettiniz sanırım .hanımlar çoklu alıntıyı ılkdefa yaptım hata olursa bagışlayın ,
ama sanırım siz çalışmıyor ve ev hanımısınız , saglıksız bir uykuyla işe gidip çalışıp hata yapmadan eve dönmeniz imkansız çünkü ,
süper dadıyı izleyin ve sadece 5 gunde kızınızın kendi yatagında yatmasını saglayın , sizede yazık ,
her ağladıgında yatagına yatıracaksınız sadece sabır sabır,
Ben çalışıyorum. Sabah 5,30 da kalkıp akşam 12 de yatıyorum. Benim için aynı yatakta yatmak zor olmuyor. Sadece bunu kızım için yapmaman gerektiğini biliyorum. Ama bu duygudan kurtulamıyorum. İçim içimi yiyor ayrı yatınca.
Benimde 20 aylık bi kızım var bundan 3 ay öncesine kadar kendi odasında yatıyodu hiç yanımda yatırmadım doğduğundan beri ama ne olduğunu anlamadık bişeydende korkmadı ama 3 aydır odasında yatmıyor yatırsak bile bi süre sonra kalkıp ağlamaya bizi çağırmaya başlıyor yatağın korkuluğuna bi ayağını atıp bekliyo bizi napıcağımı bilmiyorum banada fikri olan söylesin lütfensizde bian önce kendi odasına alıştırın çocukla beraber yatınca dinlenemeden kalkıyosunuz bütün gününüz etkileniyor
Süper dadı müthiş eğitim veren çok güzel bir programdı. Bizim ailelerimiz "cahil" olduklarından bilemedi kıymetini. Çok net söylüyorum. Milletçe bebek seviyoruz sadece, insan yetiştirmekten bihaberiz. Burada bebeğim olsun ayy seveyim diye başlıklar var. O çocuğa ne verebileceğini hiç düşünmeden...Süper dadı mı ?? hani ağlaya ağlata disipline etme çabasında olan ve daha sonrası yayından kaldırılan hanimefendi'nin programından bahsettiniz sanırım .
Kendi yatağında yatmasını sağlar o yöntem hatta gibi bir çok yöntem . uyku eğitimi tuvalet eğitimi ( kedi besliyor sanki ) vs vvs
Hepsinin temelinde "acı yok edrıyııñ "
var ... ağlaya ağlaya rahmetli babam da uyur .
Süper dadı müthiş eğitim veren çok güzel bir programdı. Bizim ailelerimiz "cahil" olduklarından bilemedi kıymetini. Çok net söylüyorum. Milletçe bebek seviyoruz sadece, insan yetiştirmekten bihaberiz. Burada bebeğim olsun ayy seveyim diye başlıklar var. O çocuğa ne verebileceğini hiç düşünmeden...
Sevgisiz disiplin başkaldırıyı,disiplinsiz sevgi ise başıboşluğu getirir .Bu konuda hemfikirim ( kuru kuru sevme konusunda )Süper dadı müthiş eğitim veren çok güzel bir programdı. Bizim ailelerimiz "cahil" olduklarından bilemedi kıymetini. Çok net söylüyorum. Milletçe bebek seviyoruz sadece, insan yetiştirmekten bihaberiz. Burada bebeğim olsun ayy seveyim diye başlıklar var. O çocuğa ne verebileceğini hiç düşünmeden...
kızlar bir de bir kitap var vaktiniz varsa alın okuyun ilk bölümde biraz sıkılabilirsiniz ama gerçekten güzel bir kitap.
beni ödülle cezalandırma.özgür bolat yazmış.
Süper dadı müthiş eğitim veren çok güzel bir programdı. Bizim ailelerimiz "cahil" olduklarından bilemedi kıymetini. Çok net söylüyorum. Milletçe bebek seviyoruz sadece, insan yetiştirmekten bihaberiz. Burada bebeğim olsun ayy seveyim diye başlıklar var. O çocuğa ne verebileceğini hiç düşünmeden...
süper dadı aslında çok sakıncalı bir programdı.şöyle ki eski eğitim sistemine göre iyiydi evet ödül ceza yöntemi odaklı geçici davranış değişikliği yaratma odaklı bir yöntem kullanıyordu.
ancak son yıllarda ödül ve cezanın eğitimde sık kullanılmaması gerektiği kalıcı değil geçici davranış değişikliği yaptığı hatta olumlu davranışları bile bir süre sonra olumsuza çevirdiği araştırmalarla tespit edilmiş durumda.
biraz üst mesajlarda bir kitap önerim oldu beni ödülle cezalandırma diye,bence her anne hatta her öğretmen okumalı.
inanın 2-3 yıl önce bende sizin gibi düşünüyordum aslında.
Özgür bolatın kitabını okumadım henüz ama köşe yazılarını okuyorum sıklıkla. Bazı görüşleri bana çok ters geliyor. Çocuğa aferin yatağını toplamışsın demek bile yanlış yatağını topladığını gördüm demek lazım falan diyor. Onun görüşlerinde sizden ödül veya takdir beklemesin kendi istesin var. O da doğru olabilir de ben yapabileceğimi sanmıyorum. Ödül dengeli kullanılırsa çok yanlış değil bana göre.
Akdenizliyiz biz iskandinav değilizevet aferini bile ödül olarak görüyor ama bu zaten dilimize yapışmış bir şey çok çabuk vazgeçemeyiz.daha o kıvamda değiliz :) bunca yıl yemeğini yersen çikolata yiyebilirsin ile büyütülen ve çocuk büyüten bir nesil olduk :)
bende ödülü gerektiğinde kullanıyorum hiç kullanmıyorum dersem yalan söylemiş olurum ama inanın azaltmaya çalışıyorum artık.
Akdenizliyiz biz iskandinav değilizyapamam öyle çocuğuma aferin derim
Aynen. İki gün ağladı diye bişey olmaz. 4 aylıkken uyku eğitimi verdim. Tabiki ağladı ama şimdi kafam öyle bir rahatki. 4 aydan beri akşam yatırıyorum sabah kalkıyo çocuk. Gece uyanması yok.Süper dadı müthiş eğitim veren çok güzel bir programdı. Bizim ailelerimiz "cahil" olduklarından bilemedi kıymetini. Çok net söylüyorum. Milletçe bebek seviyoruz sadece, insan yetiştirmekten bihaberiz. Burada bebeğim olsun ayy seveyim diye başlıklar var. O çocuğa ne verebileceğini hiç düşünmeden...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?