KIZIMIZ ARAMIZDA UYUYACAKMIŞ..!

Kardeşi 6.5 aylık bnde şuan için erken olduğunu düşünüyorm diş çıkarma dönemindeyiz kızım da problem yaşamamıştım ama oğlum fazlasıyla nazlı bir bebek.Birde 6.5 aylık doğdu yani aslında düzeltilmiş 9.5 aylık falan.O yüzden kızımda uyguladığım gibi şuan ayıramıyorm odasını 3 ay geriden geldiği için...

Çocukta kendi kendini teselli edebilme özelliği yoktur bir süreye kadar .annesi ile beraber yatıyor diye değil -kendi yapabileceği şeyleri bile annesi yaptığı için -çocuk güvensiz olur .
Güven vermemiş desteklememis ondan sonra da ;bu çocuk bana çok bağımlı .sana bağımlı olur tabi .ne giyeceğine neyi nasıl yiyeceğine sen karar veriyorsun ama iş yatmaya gelince " o bir birey " sonra ortada ana kuzusu minik erkekler ve hatta gelinler ...

Ne alaka???

Off ya hep eşimin yüzünden benimkilerde cok korkak.
evde yeri geliyo diğer odaya bile giderken beni cagırıyor hatta bazen vc bile giderken yanında götüruyor kapıda bekliyorum
ama eşimi ikna edemiyorum müthis cocuklara düşkün
illa sarılıcak kokluyup uyuyucak bi yatıyolarki dünyalar onarın
masallah ama artık rahat etmek istiyorum ve eşim yardımcı olmuyor.
büyüyüp ayrılıcaklar diye düşündüğü için

Sonra bağımsız, özgür düşünün bir genç kadın olur mazallah.
Bize bağımlı olsun ki söz dinlesin.
Kız çocuğu bu demek istemiş sanırım.

Hmm, şimdi anlaşıldı. Kendiniz gibi çocuklar yetiştirmeyin, bir de onlarla uğraşmayalım. Azalarak bitin diyor yani.

Sevişme olayının dışında şöyle bir şey de var.
Yazmıştım zaten.
O odada 5 yasından büyük çocuğun yasaması. Orası onun da odası bilincini verir ona. Tam kavrama yaşı çünkü.
Tamam burda yat. Ama esyaları karıştırma. Dolapları açma düşüncesi baskılanamaz ki çocuklara.
Mesela biz. Annemlerin yatağına öyle arada gırgır şamata için uzanırdık konuşurduk. Ama asla uyumazdık.
Dolaplarını çekmecelerini açıp karıştıramazdık. Onların özeli gibi düşünürdük.

Bir arkadasım var. 4 yaşında çocuğu yanlarında yatıyor. Yatak odasına bizim odamız diyor. Dolabının bi bölümünü kendine ayırmış. Gelene gidene annesinin dantelli geceliklerinden bahsediyor. Oturuyorsun birden elinde prezervatifle salona geliyor. Çocuk çünkü bilmiyor. Karıştırma diyorsun orası bizim diyor.

Sevişmeyi baska odada da yapsan. Bunlara nasıl engel olunur bilmiyorum.

Kaldı ki sevişmeyi aynı odada yapıp. Çocuğun durup onları izlediğini farkeden yakınlarım var.
Gidip millete annem babam böyle yapıyor diye anlatanlar var.
Çocuk çünkü mahremi bilmiyor.
Bunu engellemesi gerekenler çocuk değil, ebeveynler.

Arkadas buda öyle bir konu olduki
cocugu olanda olmayanda
yatanda yatmayanda galeyana geldi:))
Biz belki basaran bi anne vardır yada ne yapsak
yada yatırırsak ne oluyor ilerisinde diye tecrübelerimizi anlatırız derken
bayanlar cok sert giriyorlar birbirlerini
konu kapanmasa iyidir.
takipteyim

ay litfin.. 20 yaşına kadar aynı odada yatıp, üst kata evlendirip, kaç çocuk yapacağına karışıp, çocuklara da kendi adlarını vermek varken.. ne biçim insanlarsınız anlamıyorum ki nerede bizim Anadolu kültürümüz? Batınız batsın :/

C
burada iki garip mevxu var
birincisi cocuk durup izlerken onlar devammı ediyormuş
nasıl bir beyın bu ya.
ikinciside bunu yapanlar sayet doğruysa onların cocuklarıda aynı onlar gibi bi dünya kafaki misafirlere bunu anlatıp camasır getiriyor
cocuk demeyin xira bende iki tane yetiştiriyorum ve küçük oğlum babası vc ken bile cok ısrarla arayan oldumu
babam bakkala gitti birazdan gelicek diyor.
bunuda ben söyletmiyorum
sadece özel hayatımızı aile sırlarımızı kimse bilmeyecek diye ögrettim
masallah ikiside cok ketumdurlat

Belki başınıza gelmemiş olabilir.
Ama burda bile kaç tane konu açılmıştı.
Eskaza bile olsa, annesiyle babasını beraber olurken gören insanlar neler yasadıklarını anlatmıştı. Tam bir psikolojik travma.

Onlar izlesin diye devam etmiyorlar tabi ki.
Çocuğun işleri bittikten sonra gözleri açık olduğunu farkeden de var, tam soyunurken çocuğu anne neden soyundun diyen tanıdığım da var.

Bizzat şahit oldum. Bana senin de için görünen meme kabın var mı, annemin hepsinden var göstereyim mi diye sordu çocuk

Var valla öyle anneler abartı değil.
Şermin cakraci bahsetmişti sekiz yaşında hala emzirenler varmis manyak mısınız yapmayın oyl sey diye.
Bir kaç kadın da yorum yazmıştı, ikinci çocukta abi veya abla kiskanmasin diye onu da emzirdik diye ne var bunda diye..
Ciddi ciddi kazık kadar çocuğu emzirenler varmis şok olmuştum okuyunca.
Gerçi benim arkadaşım da bes yaşına kadar emmiş de anaokuluna başlayınca bırakmış. Hala annesine aşiri düşkündür. Üniversiteyi bile kendi şehrinde okudu ki ayrı kalmasin. Şimdi evlendi annesiyle aynı apartmanda bulamadı ev de aynı mahalle olsun diye ne uğraşmıştı.
Çok var böyle sağlıksız anne çocuk ilişkisini normal gören bağimliligi bağlılık sanan.

hiçççç normal değil. ne anneyim ne bu konuda herhangi bişey okudum ben bile anlayabiliyorum normal olmadığını. çocuğu kıskanmasın diye emme yaşını geçmiş çocuğu emzirmek ne mana? temelli altına da etsin onu da temizlesinler.

bunu yazan bir kadın ve biz hala uyku sorunundan bahsediyoruz.

bazı şeyler için çok geç kalmışız.

kızlar dağılın.

Farkında olmadan kızınıza kötülük yapıyor eşiniz. Çocuk sizinle yatmaya alışmış bir an evvel duruma el koymazsanız istemeseniz de aranızda yatırmaya devam edeceksiniz. İlerde yalnız uyumaktan korkacak ve size bağımlı olacak. Eşinize böyle anlatin bencillik etmeyi bıraksın.

abooooo kaçın kaçın.

ya bu konuyu hiç anlayamıyorum, yanınızda bebek varken nasıl uyuyorsunuz arkadaşlar? ben olsam uykusuzluktan ölürüm. çocuğu ezicem ya da yataktan düşücek diye korkarım. aranızda nasıl yatar ezilmez mi aklım almıyor benim.
uyuyana kadar oğlumun yanına beşiğinde yatıyorum, gece de anne diyince yanındayım yere uzanıyorum elini tutuyorum ama oğlum aramızda uyumadı hiç, ben uyuyamıyorum korkuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…