- 4 Kasım 2016
- 407
- 537
- 23
- 35
- Konu Sahibi CANIMKIZIM
-
Kardeşi 6.5 aylık bnde şuan için erken olduğunu düşünüyorm diş çıkarma dönemindeyiz kızım da problem yaşamamıştım ama oğlum fazlasıyla nazlı bir bebek.Birde 6.5 aylık doğdu yani aslında düzeltilmiş 9.5 aylık falan.O yüzden kızımda uyguladığım gibi şuan ayıramıyorm odasını 3 ay geriden geldiği için...Kardesi ne kadarlik cnm bence kıskançlıgi gecene kadar kardesi ile ayni odada yatirma eger bir yasindan küçükse.
Cunku çocuklar kucuk kardeslerini kıskandığı icin zarar verebilir dikkat etmek lazim bu her çocuk icin gecerli
Çocukta kendi kendini teselli edebilme özelliği yoktur bir süreye kadar .annesi ile beraber yatıyor diye değil -kendi yapabileceği şeyleri bile annesi yaptığı için -çocuk güvensiz olur .Bebeği yanında yatıp, ağladığında duymayan, ya da çok afedersiniz ama çömüş gibi uyuyup, top patlasa uyanmayacak ebeveynler var. Bir de ayrı yere yatırdığı halde en küçük tıkırtıda, nefes sesinde kontrole giden anne babalar da var. Önemli olan çocuğu koruyup, kollamaktır. Bunu da çocuğun kendi odasındaki kendi yatağında benimseyeceği özerk alan ile sağlayabilirsiniz. Buradaki temel nokta, çocuğun size olan; her zor anında onun yanında olacağınıza dair inancı, güvenidir. Doğada hayvanlar, evladının güçlü ve korkusuz olması, birey olma fikrine sağlıklı geçmesi için kontrollü özgürlük sağlarlar. 2 yaşına kadar birlikte yat, 4 yaşına kadar yapışık yat gibi bir kural yoktur, olamaz. Çocuğunuzun duygusal durumu sizin tutumunuza bağlıdır. Ürkek bir ebeveynseniz, çocuğunuz da ürkek olur ve yanınızda yatmak için zırıl zırıl ağlar. Kendine güvenli bireyler yetiştirin hanımlar. Kitapları çok satsın diye insanların vicdanlarına oynayan insanlara itimat etmeyin. Çocuğunuza sarılın, onu öpün, okşayın ama birey olma eğilimini destekleyin lütfen. Sonra burada eşim kayınvalidesine çok bağlı, sözünden çıkmıyor diye ağlaşıyorsunuz.
Ben erkek zannettim.
Kızda olsa fark etmez kusura bakmayın hanım efendi buraya uzun uzuuun yazardım ama anlayabileceginizi zannetmiyorum . Kısaca şöyle soyliyim memleketin halini görmüyor sunuz sanırım siz? Hiç bişeyden de haberiniz yok. Muhtemelen haber de izlemiyor sunuz.
Siz böyle özgür kızlar yetiştirin ülkenize 2 aylıkken oda ayırın 1 yaşında da krese bas latin.. 20 yıl sonra da oturup ülkenin halini seyreyleyin...
Off ya hep eşimin yüzünden benimkilerde cok korkak.benim 3 yaşındayken kardeşlerim oldu. ama ben genelde annem yatağının yanına yatak yapardı annem orda yatardım. o yüzden sıkıntı yaşamadım. işte kardeşlerim ikizler. onlar paso annemle yattılar. ben annemlerin yatak odasına girerdim annemle rahmetli babam yerde bizimkiler yataktaneyse velhasıl çok ödlekler. koca kızlar herşeyden korkarlar. böyle bir etki oluyor maalesef. çocukların korkmasını engelleyerek ayırın bence yani öyle titremesinler yazık kıyamam.
Ne alaka???
Sonra bağımsız, özgür düşünün bir genç kadın olur mazallah.
Bize bağımlı olsun ki söz dinlesin.
Kız çocuğu bu demek istemiş sanırım.
Sevişme olayının dışında şöyle bir şey de var.Bunun zekayla direk alakasi varsa ben gerizekaliyim zira uykumda gaz da cikaririm saga sola da donerim ustum basim da acilir. Keza esim de oyle, kontrolsuz fiziksel durumlar olabiliyor. Cocuk neden bunlara sahit olsun ki? Kapatir kapini, telsizini acar ister sevisir ister kavga eder yatarsin.
Ki o yatakta sevisilmeyecegini, donulmeyecegini, sayiklanmayacagini, eslerin sabah ereksiyonu olmayacagini varsaysak bile cocuk ozel alan bilincini kazansin diye ayirmak gerekmez mi, simdiden ogretemedigin seyi 10 yasinda nasil ogreteceksin...
Ne alaka???
burada iki garip mevxu varSevişme olayının dışında şöyle bir şey de var.
Yazmıştım zaten.
O odada 5 yasından büyük çocuğun yasaması. Orası onun da odası bilincini verir ona. Tam kavrama yaşı çünkü.
Tamam burda yat. Ama esyaları karıştırma. Dolapları açma düşüncesi baskılanamaz ki çocuklara.
Mesela biz. Annemlerin yatağına öyle arada gırgır şamata için uzanırdık konuşurduk. Ama asla uyumazdık.
Dolaplarını çekmecelerini açıp karıştıramazdık. Onların özeli gibi düşünürdük.
Bir arkadasım var. 4 yaşında çocuğu yanlarında yatıyor. Yatak odasıma bizim odamız diyor. Dolabının bi bölümünü kendine ayırmış. Gelene gidene annesinin dantelli geceliklerinden bahsediyor. Oturuyorsun birden elinde prezervatifle salona geliyor. Çocuk çünkü bilmiyor. Karıştırma diyorsun orası bizim diyor.
Sevişmeyi baska odada da yapsan. Bunlara nasıl engel olunur bilmiyorum.
Kaldı ki sevişmeyi aynı odada yapıp. Çocuğun durup onları izlediğini farkeden yakınlarım var.
Gidip millete annem babam böyle yapıyor diye anlatanlar var.
Çocuk çünkü mahremi bilmiyor.
Bunu engellemesi gerekenler çocuk değil, ebeveynler.
Belki başınıza gelmemiş olabilir.C
burada iki garip mevxu var
birincisi cocuk durup izlerken onlar devammı ediyormuş
nasıl bir beyın bu ya.
ikinciside bunu yapanlar sayet doğruysa onların cocuklarıda aynı onlar gibi bi dünya kafaki misafirlere bunu anlatıp camasır getiriyor
cocuk demeyin xira bende iki tane yetiştiriyorum ve küçük oğlum babası vc ken bile cok ısrarla arayan oldumu
babam bakkala gitti birazdan gelicek diyor.
bunuda ben söyletmiyorum
sadece özel hayatımızı aile sırlarımızı kimse bilmeyecek diye ögrettim
masallah ikiside cok ketumdurlat
https://hoydenabouttown.files.wordpress.com/2011/08/tumblr_llfmi1f01u1qb10weo1_500.jpg
etraf şu tip annelerle dolu sanırım. korktum valla.
konu sahibi sen de eşine bu konu hakkında yazılmış makaleleri filan okut. napcak yab ölene kadar kızını koklaya koklaya mı uyuyacak. hiç normal dğeil.
Var valla öyle anneler abartı değil.
Şermin cakraci bahsetmişti sekiz yaşında hala emzirenler varmis manyak mısınız yapmayın oyl sey diye.
Bir kaç kadın da yorum yazmıştı, ikinci çocukta abi veya abla kiskanmasin diye onu da emzirdik diye ne var bunda diye..
Ciddi ciddi kazık kadar çocuğu emzirenler varmis şok olmuştum okuyunca.
Gerçi benim arkadaşım da bes yaşına kadar emmiş de anaokuluna başlayınca bırakmış. Hala annesine aşiri düşkündür. Üniversiteyi bile kendi şehrinde okudu ki ayrı kalmasin. Şimdi evlendi annesiyle aynı apartmanda bulamadı ev de aynı mahalle olsun diye ne uğraşmıştı.
Çok var böyle sağlıksız anne çocuk ilişkisini normal gören bağimliligi bağlılık sanan.
Ben erkek zannettim.
Kızda olsa fark etmez kusura bakmayın hanım efendi buraya uzun uzuuun yazardım ama anlayabileceginizi zannetmiyorum . Kısaca şöyle soyliyim memleketin halini görmüyor sunuz sanırım siz? Hiç bişeyden de haberiniz yok. Muhtemelen haber de izlemiyor sunuz.
Siz böyle özgür kızlar yetiştirin ülkenize 2 aylıkken oda ayırın 1 yaşında da krese bas latin.. 20 yıl sonra da oturup ülkenin halini seyreyleyin...
Ben erkek zannettim.
İnsan gerçekten hayret ediyorbunu yazan bir kadın ve biz hala uyku sorunundan bahsediyoruz.
bazı şeyler için çok geç kalmışız.
kızlar dağılın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?