KIZIMIZ ARAMIZDA UYUYACAKMIŞ..!

yatak ve oda ayırmayla ülkenin durumu ne alaka yahu..
ne yapalım özgür bireyler yetiştirmeyelimde prangaya mı bağlayalım?
ne demek istediğinizi daha açık yazsanız keşke..

Ben de çok uzun dönem annem ve babamla aynı yatakta değil ama aynı odada yattım. İlkokula gidiyordum öyle diyeyim. Annemle aramda çok ilginç bir bağa sebep olduğunu düşünüyorum bu ve bunun gibi şeylerin. Ciddi bir sıkıntı var şimdi çok açmayacağım. Bebek ilk birkaç aydan sonra kendi odasında yatmalı. Bence geç kalmışsınız. Şimdi onu ayrı odaya yatırdığınızda kendisini terk edilmiş gibi hissedecek. Oysa doğduğundan beri odası olsaydı bunun normal olduğunu bilerek büyürdü. Ama zararın neresinden dönerseniz de kardır. Önce ayrı yatak, hemen ardından ayrı oda. Vakit kaybetmeyin daha fazla. Bağımlı bir kişiliğe sahip olmasın, özgüvensiz olmasın. Birey olmayı, güçlü olmayı bir yaştan sonra şıp diye öğrenmeyecek, bu uzun bir süreç doğumla başlar. 2,5 sene hata yapmışsınız dönün artık.

gözlüksüz okudum yine de anlamadım . ..

Tracy hogg ebeveynlere mucizevi çözümler kitabını okumanızı tavsiye ediyorum. Eşinize de eğer çok meraklıysa çocuğun yatağının kenarına yer yatağı serip o şekilde uyumasını söyleyin! Tek çocukken sıkıntı yok, kardeş veya kardeşler gelince nolcak? Hangisiyle yatacaksınız? Benim de oğlum 5 aylık, babayı odaya gönderdik ikimiz yatıyoruz, ama çok rahatsız hissediyorum kendimi. Kendi rahatım için aldım yanıma ama böyle olmaz. Şimdi yatağına alıştırıyorum ileride sıkıntı olmaması için.

bebeğim 8 aylık olacak. ben beraber uyumayı çok istiyorum ama beceremiyoruz. iyi ki yatmıyormuşuz dedim şimdi. bence biran önce bir şekilde ayırın yatağınızı...

Gec kalmissiniz . Güzel bi dille anlatmaya calisin ama tabiiki kocanizda anltmali ve kucuk hediyeler verin ama cok alistirmayin tabiki hediye ye

evet maalesef

keşke gerçek olmasalar değil mi
Keşke olmasalar ama maalesef o kadar gerçekler ve o kadar fazlalar ki

Kız da olsa farketmez deyince başka bir yere bağlayacak zannederek okudum. Memleketin halini görmüyor musunuz demiş bi de, memleketin hali kendisi halbuki, memlekete ayna tutunca bu kadının silueti yansıyor

Ya kızlar biraz abartmiyor musunuz, ben evlenene kadar annemle uyudum, gerci babam yoktu yanimizda. Iki farkli dusunce var ikisinide savunmak adina absurt ornekler vermeye basladiniz. Her ailenin dinamigi farklidir, herkes sizin dogrularinizi yasamak zorunda degil.

ama şimdi sizce sizin evlenen kadar annenizle uyumanız normal mi ya da abartı değil mi?

durum uygun değilse oda yoksa vs tabi o ayrı bilemiyorum ama normal şartlarda sizin bu yaşadığınız şey size doğru mu geliyor?

Konu sahibi benmde 77 günlük oğlum var odasında yatıyo geceleri etrafımdakilerin küçük çocuk yanınızda yatırın pdanda yer açamıyon mu eleştirilerine rağmen oğluma çok masraf yapmadan bi oda hazırladım telsiz aldım gündüz oturma odasında yatıyo pijama giyince odasına eşim bi gün dedi hayır dedim onunda bizimde özel alanlarımız olmalı dedim sen kararlı olursan eşinde kızında sana saygı duyar o evin hanımı sensin dik dur ve düzeni sağla

adem güneşi takip ederim, katıldığım fikirleri karşı çıktığım fikirleri vardır. körü körüne bir adama bağlanacak değiliz öyle değil mi? adamın söyledikleri kutsal kitapta yazmıyor.
ona kalsa zaten biz çalışan anneler anne bile değiliz.
konuya gelecek olursak, ben uykusu hafif biriyim. oğlum doğduktan sonra 3 ay hiç uyumadım diyebilirim. yatağı ayrı olduğu halde. odasını ayırdım, zaten soldan sağa dönse diğer odadan duyup koşuyordum. uyuyamıyordum. örümcek hislerim oluşmuştu resmen.
şimdi 2 buçuk yaşında. sallamadan, kendi kendine uyuyabiliyor ben yanındayken. istediği zaman yine yanındayım,yer yatağı aldım beşiğini yanına. elini tutuyorum saçını okşuyorum bütün gece her kıpırdandığında. ama kötü anneyim sabah işe gidiyorum onu babannesine bırakıp.
ayrıca, karı-koca olarak bize ait olan özel ortamda oğlumu yatırmam. herkesin özeli, hayatı olduğunu bilsin ki ileride kendi özeline sahip çıkan bir koca olsun. her daim nene donuyla pamuklu babane pijamasıyla mı yatacağız, yatıyorsak da herkesin kendi tercihi,saygı duymak gerekir.

Bizde 2 buçuk yaşındaki oğlumuzla beraber yatıyoruz ikiz kızlar ım beşiğinde.Birde misafir odamız var oğlana orayı oda yapalım diyorum babası ayrılamazmışgece uyanır korkarmış üstünü açar hasta olurmuş...
Bende ikizleri de alıyorum yanıma sabaha karşı kocaya diyorum uyan artık sığamıyoruz sen git misafir odasına.bakalım ne zaman ikna edince mm de ayırcaz oğlanı

Adem bey çalışan anneler konusunda kusura bakmasın lakin "çok biliyor " bende isterdim herkes ister ,gözüm arkada kalmadan çalışmayı ya da çalışmadan her makul isteklerini yerine getirebilecek imkanlara sahip olmayı .

Benimkiler odalarında yatıyorlar. Biri 4 diğeri 5,5 yaşında. Bazı geceler yanımıza geldiklerinde seve seve alıyorum hemen yorganın içine. Koklaşa koklaşa uyuyoruz. Ama bu durum süreklilik arzederse bence de hoş değil.

Evimiz en ust kattaydi o zaman petek yoktu evimizde annecimle sirt sirta verir uyurduk oyle. Okulumda adim ozgur kiza cikmisti hocalarim bile bu yonumu farketmisti boyle seslenirdi bi hocam. Yani her soylenilen dogru olmuyor kisilerde yansimasi farklidir.

ben işin özgürlük kısmında değilim ki.

sözüm size değil sizin durumunuz onu gerektiriyormuş anladığım kadarıyla ama ay ben ona kıyamam deyip kocaman çocukla yatan kadınları anlamıyorum.

Çocuğun sağlıklı bir birey olarak yaşamasına engel olmayın. Doktorları dinleyin, pedagogları dinleyin. Anneanne ve dedelerinizi örnek alın. Hangi çocuk anne baba arasında yıllarca yatmış? Kendinizi düşünmüyorsanız bile çocuğunuzu düşünün. Çocuk 1 yaşından sonra değil ayrı yatağa, ayrı odasında yatırılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…