KIZIMIZ ARAMIZDA UYUYACAKMIŞ..!

Bende artik ayri tutmuyorum gece tutuyordum sadece. Onuda yapmiyorum artik. Bir tuvalet, birde ozel zamanlarda kapi kapatiyorum ama ona bile agliyor bazen. -.- esimde alisti onunla uyumaya

Arkadaşlar sizin anlamiyacaginizi biliyordum. Hiç şaşırmadım bu yuzden.

Sizin anlama kapasiteniz buna yetmez.
Boşverin siz.. bu kafalarla devam..
Çoook ileride anlarsınız ne demek istediğimi geç te olsa..

"Geç te" yazan birinin bizim kapasitemiz hakkında konuşabiliyor olması...
Evet bence de ülke pek iyi yerlere gitmiyor, bu kafadakiler çoğaldıkça çoğalıyor. Yazık...

Ne kadar ileride ?
Kapasitemiz nasıl ölçütünüz?
Böyle saçmalamayı nerede öğrendiniz?
Kendimi 20 yıl sonra günbatımı çok haklıymış derken hayal ettim bir an

Oysa ne kadar çok merak etmiştim bizim kapasitemizin almayacağı şeyi ne olurdu azıcık anlatsaydı.

çok uzaklarda aramaya gerek yok bu forumda bile cümbür cemaat yaşayıp çocuklarıyla aynı odada sürekli hamile kalanlar var, yok mu?
benim komşu var mesela evde görümce, kayın, kv kp yaşıyorlar, çocuk da onların odasında şimdi yine hamile, geçip salonda yaptıklarını sanmıyorum zira kaynı salonda uyuyor.
kızlarımız aitlik duygusu geliştirmesin, özgürlük kasmasın ama gece uyku sersemi cinsel ilişkimize şahit olsun, sabah babasının çadır kurmuş pijamasını görsün, annesinin inlemesini duysun, daha ahlaklı olur o zaman, vallahi tebrikler

Çünkü yeni bir eve taşınmıştık kızıma ayrı bir oda yapmıştık ama biz o evde daha oturamadan kızımın odasındaki demiri sökerek evimize girdiler..Kızımın beşiği dahil olmak üzere evimizi talan ettiler..Sonrasında bunun korkusuyla kızımı odasında yatıramadım..1-2 ay evde çıt sesi olsun kalbim yerinden çıkacak gibiydi..O evde 1 yıl dayanabildik sonra taşındık...
O dönemde kızımız yanımıza alıştı.Yatak odasında yer olsaydı en azından beşiğini odamıza taşıyacaktık ama yer de yoktu
Durum bundan ibaret..

Biraz önce okumamıitım yazılanları nasıl bir mantıktır bu günşerin tadını çıkarın falan bende çoçuğumu çok sewiyorum ve bende çalışan anneyim ve benm çocuğum 77 günlük ama o yatağında sereserpe uyuyoken içim çok daha rahat henüz çok küçük olduğu için gece 15 kez kalktığım oluyor ama o rahatça uyusun ben kalkarım yani

Sen yatağını ayıralım diyince sanki içimden bişey kopuyor onun kokusu olmadan uyumak istemiyorum diyor.

bir de böyle diyen adamın eşine sevgisinden şüphe duyarım ben. çocuk ayrı eş ayrı. birinin kokusunu alıcam diye birinden vazgeçilmez ki.

Zamanla şöyle devam eder. Yatağa sigmazsiniz eşın yada sen başka yere geçersiniz. . Bebekken alıştırmak lazım. Yoksa akılları erince çok zor.. Odanıza bebeğin yatağını getirmekle başlayabilirsiniz.

Tedirginliğinizi anlıyorum fakat ben bambaşka bi şey sormuştum. Yani bebeği ezerim çarparım yada yataktan düşer korkusu olmadı mı. Ben de henüz odasını ayırmadım bu arada fakat yatağı ayrı hep. Yani bu 40 günlükken falan odasını ayıranlara da hayret ettim. Benim bebeğim hala gece emiyor. Bu arkadaşlar 40 lık bebeğin gece beslenmesini nası yaptılar ki o zaman en az iki saatte bi beslenmesi lazım. Kusup boğulma yada ağlarken duymayıp tıkanma gibi bir sürü tehlike var küçükken.

Hic oyle sey olur mu, onlar cok asiri dikkat ediyorlar.

Ayni odada yatipta bunlari yasamamalari zaten tam bir mucize.

Ben kucukken koye gitmistik. Ust katta bos odalardan birinde oynardik hep. Bir gun odaya girdigimde erkek kuzenim kiz kuzenimin ustune cikmis iliski aninda yapilan hareketi yapiyor (ikisi kardesler kiz 5 oglan 4 yasinda). Ben de onlardan 4 yas kadar buyugum ve yaptiklarinin az cok yanlis oldugunun farkindayim. Ne yapiyorsunuz dedim "annemle babam geceleri boyle yapiyor" dediler. Bunlara kizdim cok fena, bir daha yapmayin cok kotu bir sey dedim. Neyse aradan yillar gecti, konusu acildi, yengem dedi ki (anneleri) "aa biz cok dikkatliyiz cocuklarima hic oyle seyler gostermedim". Yani insanlar cocuklarina verdigi zararin asla farkinda olamayabiliyor.

Ben gene anlatmıştım burda 5 yaşında komşumun oğlu bize geldiğinde (20li yaşlarımdayım) boş bir odaya götürüyordu uzan diyordu bana üstüme çıkıcakmış nerden görmüş acaba yatırın yatırın koynunuzda yatırın

tabi tabi,
eşim de çok şahit olmuş, evde 2 odada soba yanarmış birinde annesi babası ve kardeşleri, diğer odada babannesi dedesi, onların çocukları (amca hala vs) yatarlarmış.
annemle babam karyolada biz yer yatağında yatardık, bişey olduğunu farkedince kafamı yorganın altına sokardım diyor, 6 çocuk az da değil, biri duymasa biri duyar zaten...
bi de çok muhafazakar insanlar bunlar, sözde biz genişiz

Süper Dadı'yı ben de çok severdim. Ta ki Özgür Bolat'ın Beni Ödülle Cezalandırma kitabını okuyana kadar. Yazdığı her şeyi bilimsel araştırma sonuçlarına dayandırmış. Araştırma sonuçları çok çarpıcı. Böyle anlatmakla olmaz, alıp okumak lazım ama çok az bahsedeyim.

Özetle, ödüllendirildiğimiz şeyi sadece ödüllendirildiğimiz için yaptığımızı, bunun o işi yapmayı sevmemize engel olduğunu ve bunun uzun vadede zararlı olduğunu söylüyor.

Örneğin, çocuğa karnen iyi gelirse sana bisiklet alacağız dememek gerekiyor. Dersler senin sorumluluğun, geleceğin için, kendini geliştirmek için yapıyorsun duygusunu vermek gerekiyor. Yoksa çocuk dersten bunaldığında "bu sıkıntı bisiklet için çekmeye değmez" deyip dersten nefret edebiliyor veya sadece kısa vadede başarılı oluyor. Öteki türlü ise "ben bu işi ne için yapıyorum ki, hiçbir büyük ödül yok, hmm kendim için yapıyorum galiba" duygusu oluşabiliyor. Bu yüzden başarılı olup dersi sevebiliyor.

Büyük ödül vaadedilmeyen çocuk iyi karne getirdiğinde kutlama yapılabiliyor. Ama örneğin hep beraber sinemaya gidiliyor. Normalde de yapılabilecek bir şey yani. Bisiklet alınacaksa da başka zaman, ödül olarak değil, normal şekilde alınıyor. Kitabı okuyalı zaman geçti detaylar üzerinde yanılıyor olabilirim. Kitabı alıp okumak lazım.

Tabii bunları yapsanız da çocuk ders çalışmayabiliyor. Bunun bir sürü farklı sebebi olabiliyor. Örneğin, çocuktan kitap okumasını istiyoruz ama okumuyor çünkü biz okumuyoruz ve bizi taklit ediyor. Veya bir şeylerden korkuyor. Veya çalışmaya başlama konusunda zorlanıyor. Yazar her bir farklı sebep için çözüm de yazmış.

Konudan biraz uzaklaşmış gibi oldum ama aslında bu konu da, beraber uyumak gibi çocuklar için iyi olacağını sanıp yapılan, ve tam tersi onlara zarar verebilen uygulamalardan biri. Kitapta yazanları uygulamam diye düşünenlerin bile farklı bir bakış açısını görmek açısından okumasında fayda var.

Son düzenleme:
O taklit olayı tamamen hikaye olabiliyor. 18 yaş küçük kardeşim var. Her akşam kitap okuma saati yaptık ki normalde de okuruz düzene oturttuk onun için. Hala okumaz. Ben özgür Bolatın yönteminin çok uygulanabilir bulmuyorum. Teoride ok. Ama bu kadar korkunç müfredatta ve eğitim sisteminde hiç bir çocuk aa kendim için öğrenmeliyim diye ders çalışmaz. Nihayetinde eğitim bile sınava bağlı. Çalış yüksek not al iyi bir okula git. Okumanın mantığı bu sonuçta.

Aynen, bu sistemde dediklerinin hepsinin yapılmasına imkan yok. Ama çok güzel ve uygulanabilecek fikirleri var. Büyük ödül vermeme vs.

Kardeşiniz başka bir sebepten okumuyordu belki. Kitapta bir sürü sebep ve çözüm yazılmış.

Okumakta fayda var diye düşünüyorum. Sonuçta bilimsel araştırmalara dayanan bir kitap. Bu sistemde uygulanabilecek şeyler alınıp, gerisi elenebilir. Aslında uygulanabilecek çok şey var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…