KIZIMIZ ARAMIZDA UYUYACAKMIŞ..!

Ne bileyim dokuz yaşında deyince ciddi anlamda dalga geçtiğinizi sandım. Siz anne ve babasınız. Yani otoritesiniz. Onun mızmızlanmalarına aldanmayacaksınız. Çocukların en iyi yaptığı iş ebeveynlerini manipüle etmektir. Yani bunun çalışan anne baba olmakla alakası yok emin olun. Siz otoriteyi kuramamışsınız, o da sizi gayet güzel kullanmış. Babası başta olmak üzere de zaten işini kolaylaştırmışsınız. Denedim olmadı demekle işin peşini bırakamazsınız. Gerekirse on gün uyumasın, ağlasın, sızlasın... Gelip gece kapınızda yatsın ama açmayın o kapıyı. Emin olun şu an gördüğü zarardan çok daha az zarar görür. Bakın çok ciddiyim kızınız konusunda bir uzmandan çok acil destek almanız gerekiyor çünkü yaşı çok büyük böyle bir olay için. Babasını da yanınıza alarak bulunduğunuz ildeki iyi bir pedagoga gidin. Hem bugüne kadar almış olabileceği hasar konusunda yardımcı olur, hem de bundan sonra sizin nasıl davranmanız gerektiği konusunda.

Kızım 6 aylikti odasını ayirdigimizda bu konuda kurallarim çok net olduğu için ve onun bağımsız bir çocuk olmasını istediğim için mizmizlansa bile oralı olmadım.

En fazla onun odasına gidip o uyuyana kadar koltukta oturdum o kadar.bizim odamıza almadım yanıma getirmedim.

Hala çocuklarıyla yatan anne babalar olduğunu okudum,ona nasıl bir kötülük yaptıklarını bilseler çoktan uyku eğitimi kendi odası ve yatağında uyuma eğitimi verirlerdi.

Ben esimin bu durumu abarttigini biliyorum o katı suretle asla olmaz dese gikini çıkaramaz
Sorun eşim bir defa imasini yaptım ve ciddi anlamda büyük bir tepkisine maruz kaldım
Manyak derecede duskunlugu var maalesef ayari olmayan bir sevgi anlayışı hakim daha iyi tabir etmek gerekirse taparcasina bir evlat duskunlugu
4 yaşında iken septisemi geçirdi ve 15 gün hastanede yattı kızım ne olduysa ondan sonra patlak verdi zaten
Sürekli kontrol edip duruyordu ve aşırı derecede ona bir şey olacak korkusu ile dozu kaçırdı çünkü olay gece başımıza geldi ve kızım baygın halde mosmor yetişti hastaneye
Her gece kontrol edip duruyorduk ve eşimin bu konuda üzerinden atamadigi bir durum var öncelikle kendisinin gitmesi gerekiyor psikologa

Kızım 9 yasında ve hep aramızda uyur
Yatmıyor odasında
Yatacak olsa başlıyor mızmızlanmaya.
Babaya çok düşkün.
Paylaşamıyor

Yok artık. Nasıl normal bir şey yazıyor gibi yazabildiniz anlamadım. Çocuklarınıza bile bile kötülük yapıyorsunuz. Eminim yapmak istemezsiniz ama yapıyorsunuz.

Normal bir şey gibi yazmak ?

Tavrımi nereden biliyorsun yahu :)

Dediğim gibi en yukarıda alıntıladığım mesajınızda gülerek yazmışsınız. Bu da normal bir şey yazıyor gibi bir tavır.

Benim ne yazdığımdan çok çocuğunuzun iyiliği için yatağını ayırmanız gerekliliği daha önemli bir konu.

Dediğim gibi eminim çocuğunuzun kötülüğünü istemezsiniz. Ama bu duruma izin vererek istemeden kötülük yapmış oluyorsunuz. Bence iyi bir pedagog veya psikolog eşliğinde bu duruma bir el koyun.

Güvenli bağlanma oluşabilmesi için 0 2 yaş anne ile
2 4 yaş kendi yatağında anne ye yakın olmalı . özel hayat falan derseniz de
Başka oda mı yok derim

Bu mesajınızı yeni okudum. Bu durumda iyi bir psikolog bulup eşinizi götürmeniz gerekiyor. Veya siz gidin ve nasıl ilerlemeniz gerektiğini öğrenin. Siz olayın içinde olduğunuz için artık farkında olmayabilirsiniz ama gerçekten ciddi bir durum. Size sanki normalmiş gibi empoze etmesine izin vermeyin. Eminim o da kızınızın kötülüğünü istemiyordur ama buna sebep olmamak için uzman yardımı alması şart.

Dediğim gibi eşinizle birlikte gidin pedagoga. Kızına bu kadar düşkün bir baba eğer ona ne kadar zarar verdiğini bilirse vazgeçer bu tuhaflığından diye düşünüyorum. Sağlıklı bir sevgi değil gösterdiği. Ayrıca dediğiniz gibi kendisinin de bir psikoloğa gitmesi gerekiyor. Siz de bu konuda oldukça katı durun. Kızınızın geleceği söz konusu. Burada açık açık yazmak istemiyorum ama gerçekten çok ciddi bir durum bu ve çok ciddi sorunlara yol açabilir.

Çoook defalar dile gelmiş konudur usteledigim zaman kız benimle yatar kendisi oturma odasında uyur bu sefer.

Bahanesine ise çareyi odasını değiştirelim dediğimde tamam dedi bakalım oda değişince tavrı ne olacak

Bu yaştan sonra odayı değiştirmeniz bile yetmeyebilir. Mutlaka iyi bir çocuk psikoloğuna danışın. Bu yaşına kadar olan zararların telafisi için bir şeyler yapmak gerekebilir. Terapi vs. Her ihtimale karşı bir uzmana danışın lütfen.

Once bir müddet sizin odanizda yatağınıza bitişik kendi yatağında yatsın. Benim yavrum büyüdü yatağına yatıyor artık vs.lerle durumu ballandirarak kendi yatağında yatacagini söyleyin. Birkaç ay sonra odasina daha da büyüdün odan var artık diyerek bir geçiş yaparsiniz. Şimdi ayırmazsaniz bundan sonra artık hiç istemez..

Çok geç kalmışsın bence alışmış çok zor olur ayırman kolay gelsin eşin saçma düşünüyor bence çocuk her türlü yatağında daha rahat uyur dinleme yatır ben üç aylıktı ayırdım odasını yine yanıma da alırım ama yatağını ister eşim de yanımızda yatsın der ama ben uyuyuyunca yatağına bırakırım bişey demez diyemez de zaten

Ben babası ıstıyor mantıgını anlamıyorum yahu
Dogrusu ayrı yatmasıdır demenın ustune adam hala cocuk bızımle yatacak dıyorsa o cocuktan ayrılamadıgından degıl sızınle bas basa yatmak ıstemedıgınden bence

Adem güneş dıye bırının savundugu sacma bı gorusu var onu soyluyor uye

Halbukı adem gunesın bu gorusunde cok yanıldıgına daır kaynaklar varda onu okumak işlerıne gelmıyor

ay kızın psikolojisini bozacaksınız yahu
kesinlikle ayırın olmaz öyle şey
eğer gerçekten seviyorsanız bunu yapmanız lazım
sevgi sadece koklamak öpmek sarılmakla olmaz ki onun iyiliği için yatakları ayırmanız şart
gerçekten psikolojik rahatsızlıklara sebep olur bir sürü...

Bunca sene hıcbırsey yapmamıssınız aslında
Benım esım aynısını yapsa once psıkologa gıderım esım ıcın ne yapmam gerekıyor dıye
Sonra pedogogla gorusurdum

Esınız gıtmıyorsa sız gıdıp fıkrınızı almalıydınız hıc normal bı durum degıl bu

Oglum 40ini cikardigi gunden beri odasinda yatiyor. 1bucuk yasinda. Koca koca cocuklarin anne babalarinin yaninda yatmalarini hic anlamiyorum. 3 kisi ayni yatakta hic birinin uyku kalitesi iyi olmaz ki. Bir arkadasim var 4yasinda oglu var. Cocugu ayirin deyince biz babasiyla birakamiyoruz diyo. Sanki tek cocuk onlarin. Cocuga kotuluk etmekten baska bisey degil bu. Boyle anne babalarin psikolojik destek almalari gerektigini dusunuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…