KIZIMIZ ARAMIZDA UYUYACAKMIŞ..!

Seni beni yok ki direkt bize söylenmiş bir cümle ve okuduklarıniza göre yorumu yaptınız ve bunu yazdınız değil mi ?
Ayrıca böyle bir konu acsaniz aklıma bu gelmezdi benim bakış açısı demek ki
Size de iyi forumlar

Uyusun yahu ne var ki? Cocugunuz doya doya anne kokusunu alsin. Siz de kiziniza sarilarak uyuyun. Ilerde bugunler bir daha elinize gecmeyecek. Eger siz calisan bir anne iseniz cocugunuz size hasret kalmistir belki de. Ayrica artik uzmanlar annesiyle uyuyan cocuklarin (sanirim 7 yasina kadar) özgüvenli oldugunu soyluyorlar.

Çocukların belli bir yasa kadar anneyle aynı mekanda uyuması çocuğun psikolojik gelişimi için en doğru olanmış. 4 yaş civarına kadar bildiğim kadarıyla. Doğan Cuceloglu nun açıklamasıydi heralde.
Ben çocuklarından 4-5 yaşına kadar ayrılamayanlardanim.hata yaptığımızda düşünmüyorum. Hiç de bağımlı tip değiller

Çoğu erkek anne bağımlısı değil ki esas kızların çoğu anne bağımlısı. Geçinemiyorum didisiyoruz desek bile bizler annemize konuşmadan duramiyoruz

Burada kiyamadiklari için çocukları ile yatan kadınların isimlerini tek tek ezberleyin geleceğin bağımlı k.validelerinin ayak sesleri bunlar.kaçın gümbür gümbür geliyorlar :)

Kıyamadıklarına inanmıyorum ben piti
Anne baba cocuguna zarar vermekten korkar kıyamaz
Bıle bıle yapılan bı hata bu
Buyuk cesaret valla ben 4 aylıkken dırek odasını ayırdım dogdugundan berıdırde yatagında uyuur cokda baglıyız bırbırımıze cokta duskunuz
Kısıler sevmeyı yanlış anlamış

Kızımı 5 yaşına kadar koynumda yatırdım. Özgüveni tavan yaptı diye öğretmenleri şikayetçi oluyorlardı. Asks birbirimize bağımlı değiliz. Yatağını ayırdığım geceden beri kalkıp hiç yanıma gelmedi. Sabaha kadar kendi yatağında uyudu. İyiki 5 sene koynumda yatırmışım. Ben bi sorunla karşılaşmadım. Büyüyünce zaten uzaklaşıyor bu günlerin tadını çıkarın.

Güvenli bağlanma hakkındaki bilgileriniz nedir bilemiyorum kaynaklar pedagoglardan ve tecrübelerden edinilmesi. baştan sona yanlış diyerek genelleme yapılması doğru değil kanımca . özel sebepler yok ise anne ile bebek bir arada bulunmalı ..

Doğan Cüceloğlu pekçok konuşmasında doğumdan 6 saat sonra, bebeğin beyninin arka kısmında bir bölgenin aktive olup "güvende miyim?" sorusunu sorduğunu anlatır. O yüzden çocuğu ağlatmayın, kucağınıza alın der.

Cocugu aglatmayın kucagınıza alın anneyle bı arada bulunsun cumlesınden ben aramızda yatmalı anlamıyorum
Sevgısız ılgısız bırakmayın kucaga alın ılgılenın anneyı bılsın anlıyorum

Sizin referansiniz adem güneş o yüzden verdiğiniz bilgiler de o denli yanlış.

Cuceloglu çocuğu 2 yaşına kadar yanınızda yatırın demez.inanın siz güvenli baglanmayi ve cuceloglunun anlatmaya çalıştığını çok yanlış idrak etmişsiniz.

Size bir tavsiye adem güneşin her bilgisini araştırmadan uygulamayin.

Cocugu aglatmayın kucagınıza alın anneyle bı arada bulunsun cumlesınden ben aramızda yatmalı anlamıyorum
Sevgısız ılgısız bırakmayın kucaga alın ılgılenın anneyı bılsın anlıyorum

Doğrudur
Tercihiniz sizindir .lakin Çocuk annesini kendisinin bir devamı olarak görür ve annesini her an yanında ister. Çocuk ilk iki yıl annesine ne kadar kolay ulaşırsa kendini o kadar emniyette hisseder, ne kadar emniyette hissederse de iki yaşından itibaren sağlıklı bir ayrılma sürecine girer.
Genelde bağımlılık ile bağlanma süreci birbirine karıştırılıyor zannımca .

İyi geceler sevgili anne .bebeklerin anne koynunda uyuması annenin kokusunu alması ve kendini güvende hissetmesi çok çok önemli.
Ama bakın bebek dedim çocuk demedim.ilk 6 aydan sonra odaların ayrılması gerek olmadı 1 yaş hadı oda olmadı 18 aydan sonra kesinlikle kendi odasına geçmesi gerek.
Burada kızınızin hiç suçu yok.ondan ayrilamadiginiz için onu kendinize bağımlı kilmissiniz.her çocuk gibi sizin kizinizinin da ayrı oda da uyuyabilecegini kabul etmeniz gerek.
Odasinda uyuduğunda vicdan azabı çekmeyin lütfen ,sizinle uyudugunda vicdan azabı çekin.
İlerleyen zamanlarda daha büyük sorunlar yaşayacağını bilin .
Olaya şu an için değil yıllar sonrasını düşünerek daha mantikli yaklasabilirsiniz.
Öncelikle Eşinizin de bunun bir sorun olduğunu kabul etmesi lazım. Sorunu kabul çözüm için en gerekli şeydir.
İnternetten araştırın eşinize okuyun .sorunu iyice analiz edin ki çözüm bulabilesiniz.
Sorunu gördükten sonra çözüm üretmek daha kolay ve bunun çözümü basit.
Kararlı, sabırlı ve yapıcı olmak lazim.ilk zamanlar sizi cok zorlayacaktir.ağlama krizine girecek sizi delirtecek ama yavaş yavaş bu davranış sonecek.
Onunla odasında uyumaya başlayın masal okuyarak. Bir gece lambası işinizi kolaylastirabilir.her anne dediğinde yanında olacağınızı bilmesi çok önemli. Gece sizin yanınıza geldiğinde sabırla ve tatlılikla alın kucağıniza odasına götürün ve uyuyan kadar yanında olun.bu kaç kez olursa olsun.
Anne ve babaların birlikte uyudugundan çocukların odaların da olmasi grektiginden söz edin .her odasında uyudugunda onu tebrik edin.1 hafta sonunda onu ödüllendirdi.
Ama ne yaparsanız yapın kararlı ve sabırlı olun.3 gün yapıp 4 gün bişey olmaz demeyin ki çocuk anlayabilsin.

Adem güneşin güvenli bağlanma kitabını anlatıyorsunuz buraya ama aslında onun o kitabı da dahil bir çok kitabi ve görüşünde yanlış bilgiler barındırdığı konusunda ki uzman görüşlerini hiç okumadınız sanırım.

Araştırdım uyguladım doğru idrak ettiğim her şeyi.
bu zamana kadar bir sıkıntı yaşamadım yaşayanı da görmedim Adı geçen şahıs sadece daha net bilgiler almamı sağladı . illa yapın uygulayın demedim kimseye .Nacizane fikirdi pedagojik açıdan . ..herkes kendi düşüncesi doğrultusunda doğru olduğuna inandığı şeyi uygular

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…