- 6 Ocak 2013
- 1.293
- 1.570
- 133
- Konu Sahibi CANIMKIZIM
-
Kadınların çoğu istiyor ki evlendikten sonra adam anneyi silsin.silmeyincede "anne bagimlisi"olarak damgalaniyorlar.Nasıl çoğu erkek anne bağımlısı değil ana kuzusu erkekler yüzünden evliliklerinde bir çok insan sorun yaşıyor.
Bakı bu konuya katılıyorum hepımız bunda hemfikirizDoğrudur
Tercihiniz sizindir .lakin Çocuk annesini kendisinin bir devamı olarak görür ve annesini her an yanında ister. Çocuk ilk iki yıl annesine ne kadar kolay ulaşırsa kendini o kadar emniyette hisseder, ne kadar emniyette hissederse de iki yaşından itibaren sağlıklı bir ayrılma sürecine girer.
Genelde bağımlılık ile bağlanma süreci birbirine karıştırılıyor zannımca .
Hepsini okudum hanımefendi . karşıt görüşler de dahil .Biraz da tecrübe ile harmanlayarak yorumda bulundum . Kitabı anlatmadığımı farketmissinizdir diye umuyorum . Nacizane düşüncelerimdirAdem güneşin güvenli bağlanma kitabını anlatıyorsunuz buraya ama aslında onun o kitabı da dahil bir çok kitabi ve görüşünde yanlış bilgiler barındırdığı konusunda ki uzman görüşlerini hiç okumadınız sanırım.
Konunun en güzel ve en açıklayıcı mesaji bu.benim için başka yazacak bir şey kalmadı.İyi geceler sevgili anne .bebeklerin anne koynunda uyuması annenin kokusunu alması ve kendini güvende hissetmesi çok çok önemli.
Ama bakın bebek dedim çocuk demedim.ilk 6 aydan sonra odaların ayrılması gerek olmadı 1 yaş hadı oda olmadı 18 aydan sonra kesinlikle kendi odasına geçmesi gerek.
Burada kızınızin hiç suçu yok.ondan ayrilamadiginiz için onu kendinize bağımlı kilmissiniz.her çocuk gibi sizin kizinizinin da ayrı oda da uyuyabilecegini kabul etmeniz gerek.
Odasinda uyuduğunda vicdan azabı çekmeyin lütfen ,sizinle uyudugunda vicdan azabı çekin.
İlerleyen zamanlarda daha büyük sorunlar yaşayacağını bilin .
Olaya şu an için değil yıllar sonrasını düşünerek daha mantikli yaklasabilirsiniz.
Öncelikle Eşinizin de bunun bir sorun olduğunu kabul etmesi lazım. Sorunu kabul çözüm için en gerekli şeydir.
İnternetten araştırın eşinize okuyun .sorunu iyice analiz edin ki çözüm bulabilesiniz.
Sorunu gördükten sonra çözüm üretmek daha kolay ve bunun çözümü basit.
Kararlı, sabırlı ve yapıcı olmak lazim.ilk zamanlar sizi cok zorlayacaktir.ağlama krizine girecek sizi delirtecek ama yavaş yavaş bu davranış sonecek.
Onunla odasında uyumaya başlayın masal okuyarak. Bir gece lambası işinizi kolaylastirabilir.her anne dediğinde yanında olacağınızı bilmesi çok önemli. Gece sizin yanınıza geldiğinde sabırla ve tatlılikla alın kucağıniza odasına götürün ve uyuyan kadar yanında olun.bu kaç kez olursa olsun.
Anne ve babaların birlikte uyudugundan çocukların odaların da olmasi grektiginden söz edin .her odasında uyudugunda onu tebrik edin.1 hafta sonunda onu ödüllendirdi.
Ama ne yaparsanız yapın kararlı ve sabırlı olun.3 gün yapıp 4 gün bişey olmaz demeyin ki çocuk anlayabilsin.
bence hayattaki hiçbir sorunda tek bir çözüm yok. Beğendiğimiz ve bize uyan pedagojik yaklaşımı takip ederken ona zıt olanları da öğrenip seçtiğimiz yöntemin dezavantajlarını daha iyi tanıyabiliriz.
Şimdi tamam çocuk erken aylarda ayrılsın diyoruz, peki imkanı olmayan aile ne yapacak? Diyelim sobalı ev, kendi mi donsun çocuk mu, elbet tüm aile aynı odada kalacak, ama bunun dezavantajını bilen aile de önlem alacak. Çocuk bağımlı olmasın diye başka konudan o yönünü destekleyecek.
Ya da ev müsait, hatta anne-babanın odası bebek için uygun değil, aile ilk günden bebeği farklı odada yayırmak zorunda, o durunda da karşıt yöntemi savunan fikirleri okuyup bu durumun dezavantajına hazırlanacak.
O yüzden şu yöntem dünyada çocuk yetiştirmenin tek iyi yoludur demeyelim. Her aile farklı, her bebek farklı, her devir farklı.
Konunun haddi aşacak boyutta sertleştiğini düşünüyorum naçizane.
Bu arada ben de 2 yaşı geçirmeden bebeğin odası ayrılmalı görüşündeyim. Konu sahibi yine de öyle birden odasını ayırmanız yerine alıştırarak ayırmanızı tavsiye ederim.
Yok goha durum zorunlu haller degıl
Ev halı olur bı sorun olur onda problem yok
Konustugumuz konu keyfı olarak nerdeyse10 yasına kadar cocugun arada yatması ve es bu ugurda kavga etmesı illa aramızda yatacak dıye
Yoksa dunya hali ev kucuk olur oda sorun olur hastalık olur o durumları tenzih edıyoruz
Kadınların çoğunun adam anneyi silsin gibi bir düşüncesi yok. Hani demişsiniz ya kime göre neye göre diye. Bu da sizin düşünceniz yani size göre böyle. Bu forumdan olsun, gerek psikiyatrların yorumlarından olsun erkek kadın fark etmez aşırı ebeveyn bağımlılığı sağlıklı aile kurmakta zorlanan bireyleri türetiyor. Özellikle kadınların bağlılığı erkeklerde bağımlılık şeklinde seyrettiği için problemlere yol açıyor.Kadınların çoğu istiyor ki evlendikten sonra adam anneyi silsin.silmeyincede "anne bagimlisi"olarak damgalaniyorlar.
Yani kime göre,neye göre BAGİMLİ
Biz kadınlar ailelerimize çok daha fazla düştünüz. Bunda bir sorun yok demi
Bunlarda sizin düşünceniz.Kadınların çoğunun adam anneyi silsin gibi bir düşüncesi yok. Hani demişsiniz ya kime göre neye göre diye. Bu da sizin düşünceniz yani size göre böyle. Bu forumdan olsun, gerek psikiyatrların yorumlarından olsun erkek kadın fark etmez aşırı ebeveyn bağımlılığı sağlıklı aile kurmakta zorlanan bireyleri türetiyor. Özellikle kadınların bağlılığı erkeklerde bağımlılık şeklinde seyrettiği için problemlere yol açıyor.
Aynen esnetılebılırYok elbette anladım da, sadece şunu yazmak istedim. Tek bir pedagojik yaklaşımın en doğrusu olduğunu iddia edemeyiz. 9-10 yaşlar kabul edilemez elbette ama 2-3 yaş aralığında esnetilebilir mesela diye düşünüyorum.
Ben yaptığım yorumun objektif olduğunu düşünüyorum. Evet kimse kimseyi ailesinden ayıramaz düzgün bir aile bağı varsa ailesiyle, zaten bunu söyleyen de sizdiniz. Ben sadece kadınların değil erkeklerin de hatta kimi zaman kadınlardan çok, annelerine ailelerine bağımlılık derecesinde bağlı olduğunu söyledim hepsi bu.Bunlarda sizin düşünceniz.
Her iki tarafta aile kavramını sindire sindire buyutulmusse kimse kimseyi ailesinden ayırmaya kalkmaz.
Yinede biz kadınlar "genelde" bencil olan tarafız. Objektif değerlendirme yapmak lazim
Bütün morellerim bozulduBu mesajınızı yeni okudum. Bu durumda iyi bir psikolog bulup eşinizi götürmeniz gerekiyor. Veya siz gidin ve nasıl ilerlemeniz gerektiğini öğrenin. Siz olayın içinde olduğunuz için artık farkında olmayabilirsiniz ama gerçekten ciddi bir durum. Size sanki normalmiş gibi empoze etmesine izin vermeyin. Eminim o da kızınızın kötülüğünü istemiyordur ama buna sebep olmamak için uzman yardımı alması şart.
güzel haberUyusun yahu ne var ki? Cocugunuz doya doya anne kokusunu alsin. Siz de kiziniza sarilarak uyuyun. Ilerde bugunler bir daha elinize gecmeyecek. Eger siz calisan bir anne iseniz cocugunuz size hasret kalmistir belki de. Ayrica artik uzmanlar annesiyle uyuyan cocuklarin (sanirim 7 yasina kadar) özgüvenli oldugunu soyluyorlar.
Eyvah o benimBen kız anasıyim erkek analari düşünsünpp
Yazdıklarınız içimi rahatlattı cocuklar kaç yasındaİki çocuğumuda eşim Seyehatteyken bazende şımarıklık yaptıklarında alır koynuma yatarım onların kokularını nefeslerini içime çekerek yatarım oh mis!! Daha kaç yaşına kadar yatarlar ki benimle eşim bile hiç kızmaz ben seviyorum kimin ne düşündüğüde hiç umrumda değil tabiki mahremiyet diye bir şey var sürekli olarak olmaz ancak ben odalarına gidiyorum orada onlar dalıncaya kadar sonra odama geçiyorum bazende eşim olmadığı zamanlar ikisinide yanıma alıyorum.psikoloji felan diyorlar ben öyle çok takılmıyorum ne yalan söyleyeyim çünkü o zaman dünya genelinin çoğu sorunlu olmalı ben annemle çok uyudum ve iyiki uyumuşum çok sağlıklı bir bireyim elhamdülillah, sonuçta herkesin kendi odası olmayabilir veya kalabalık ailelerin bir sürü odası olmayabilir gibi neyse polemik yapmayacağım bence böyle herkesin fikri kendine.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?