arkadaşlar merhaba haziranda (inşallah) doğacak olan kızımıza isim arıyoruz. birkaç kriterimiz var ve bu durum işimizi çok zorlaştırıyor.size bu şartlardan bahsedeyim:
1- soyadımız uzun ve biraz kaba bu yüzden uzun bir isim olmamalı.
2-artık çok eskide kalmış olan emine, hayriye, şukufe gibi isimler anlamları güzel olsa da bizim tercihimiz değil.
3-tiki ergenleri çağrıştıran isimler olmamalı (eşimin görüşü) örn.: kız için melis, su, erkek için berkcan gibi
4-ebrar, ecrin gibi söylenişi zor olmamalı,kulağı tırmalamamalı.
5-yakın akrabalarımızdan kimsenin adı olmamalı.
bizim şartlarımız bunlar arkadaşlar. bazıları size saçma gelmiş olabilir.ama bizim ilk çocuğumuz ve seçeceğimiz isim hayat boyu onunla olacak.
önerilerinizi heyecanla bekliyorum.şimdiden teşekkürler arkadaşlar.
Kriterleriniz de az değilmiş :)
Sağlıkla gelsin bebeğiniz inşallah..
Elif, Yaren, Selin..
evet aslında daha çok v ama hepsini yazıp sizi sıkmak istemedim. mesela biri bir isim söylüyor eşime söylüyorum " aa çok güzel isim bu olsun " diye "olmaz, bizim okulda bi kız vardı bu isimde kaşarın önde gideniydi" diye itiraz ediyor. işimiz çok zor arkadaşım çoook. ama yaren hoşuma gitti. eşim gelince bir teklif edeyim bakalım.
Yaren en sevdiğim isimlerdendir..
Ohooooo öyle biri vardı şu tembeldi, bu çok yaramazdı, bu yoldan çıkmıştı diye bakarsak
isim kalmaz anacım :)
Hep aynı isimleri öneriyorum ama benim en sevdiklerim; Arya, Selin, Peri, Rüya ve İnci ..
Nil -- soyadınız da uzun olduğu için bu isim güzel ve zarif
Zeynep -- karar da zorlanıyorsanız bu isim her zaman güncel kalan bir isim
Bunların dışında Ceren - İdil - Ayça - Hazal
Kolay gelsin
çok güzeller listeme ekliyorum. eşim peri ve rüyaya pek sıcak bakmayabilir ama benim çok hoşuma gitti. özellikle rüya çok romantik geldi bana.
Ben de özellikle İnci ismini çok beğenirim, çok zarif ve kibar gelir bana.. Hem de eski işyerimde İnci diye bir bayan vardı, çok iyi, pollyanna gibiydi.. : )
Rüya ismini de zaten severdim, özellikle şu kızı izledikten sonra çok daha beğenir oldum..
Kendi ismim olan Esra'yı önermek isterim.
Esra gecesi miraç gecesin’in ilk kademesidir, yani Hz. Muhammed’in Mekke’den Mescid-i Aksa’ya gitmesi.
Bu isimler de güzel:
Aylin
Ayça
Bahar
Ilgın
Esen
Esin
Mine
Özlem
genelde kriterlerimiz ayniymis bizimde ilk bebegimiz isim konusunu erteledm artik biraz.isin icinden cikamadk.esim zeynepte karar kildi.enn bastan beri istiyordu kizim olursa diye.bende biraz dusunelm cok cabuk oldu dedim:)Miray bu aralar aklimda benmde..ayrica Ece,Azra,Erva,Nehir,Pelin,Beril bu surecte dusunduklerimdendi..allah kucaginiza almayi nasip etsin
çok güzel isimler tatlım. Teşekkür ederiz.
Rica ederim canım :)
Aklıma gelen birkaç isim daha var. onları da yazmak istiyorum.
Sedef
Sezin
Melek
Bilge
Özgü
Gülçin
Nevra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?