Kızımla iletişim kuramıyorum

Öyle deyince üstüne gitmeyin bir kursa yazdirabilirsiniz iyi gelir açılır ne biliyim bir kek falan yapıp çağırın bebeğim hadi gel senle yiyelim çay demledim deyin beraber alışverişe gidin

Kızım sosyalleş biraz diyorum anne yalnız olmayı seviyorum diyor. Hiç anlayamıyorum kızımı

yani hem bu hem üstte yazdığınız ben iğrenç biriyim ifadesi birleşince bana okulda sorun yaşıyor gibi geldi.
size açılmayacaktır bir tesapistle görüştürün bence.

Arkadaşlar arasında sıkıntı yaşıyor olabilir mi? Evet ergenlik falan filan ama yine de çok olası bir durum değil gibi. Özellikle de ben iğrenç biriyim kendimden nefret ediyorum gibi söylemleri beni ergenlik konusundan uzaklaştırdı aklıma daha farklı şeyler geldi.

Onunla anne kız başbaşa aktiviteler yapın, alışverişe gidin, kahve içecekseniz dışarı çıkıp için, sinemaya gidin bir süre sonra konu konuyu açar size ufak tüyolar verir sonra bir bakarsınız herşeyini size anlatır

"Kendimden nefret ediyorum, ben iğrenç biriyim" diye tepki gösteren o yaşta bir çocuk için gereken en büyük destek, bir uzman yardımı olabilir. Siz soruyorsunuz ama belki kendi bile bilmiyordur hangi durumun onu ne derece etkilediğini.
Anlattıkça kendi de fark eder ve bunu anlatmasını sağlayacak doğru soruları da muhtemelen bir uzman sorabilir.
Siz sadece her koşulda sonsuz bir sevgi ve anlayış sunabilirsiniz ama bizler psikoloji konusunda yetersiziz maalesef.
Dilerim tez zamanda bu bunalımlı zamanları geride bırakmış olursunuz.

yani hem bu hem üstte yazdığınız ben iğrenç biriyim ifadesi birleşince bana okulda sorun yaşıyor gibi geldi.
size açılmayacaktır bir tesapistle görüştürün bence.
Bana bir keresinde kimse beni sevmiyor dedi çok üzülmüştüm. Terapiste gitmek ister misin diye sormuştum geçenlerde istemiyorum dedi

Ortak zamanlar belirlemek belki fayda edebilir. Mesela her gün yatmadan 15 dakikalık alarm kurun deyin ki alarm çalıncaya kadar sohbet zamanımız var. Zamanla bu süreyi uzatabilirsiniz.
Az laf çok lakırdı diye bir oyun var. Kartlar var üstünde sorular var o tip bi oyunu da oynayabilirsiniz.
Ne kadar ortak zaman bulursanız o kadar yakınlaştığınızı farkedeceksiniz. Bende geliyorum kızımla o yaşlara ben de çok korkuyorum. Umarım güzel olur her şey sizin için

Geçen biraz duyguları hakkında konuştuk. Bana bazı farklı şeyleri hissettiğini ve bunlara karşı koyamadığını söyledi az çok anladım ne olduğunu. Teşekkür ederim umarım sizin içinde güzel olur her şey :)

Maalesef arkadaşının olmadığını söylüyor bana
Bu dert bende vardı. Ben sana arkadaş olurum diyin. Arkadaş gibi biraz onun seviyesine inmeye çalışın (güldüğü şeylere gülüp biraz aşk konuşmaları fln) "Sahte yada seni kötü yola sokacak arkadaşlarının olmasındansa tek olman senin için daha iyi" diyin. Zamanla alışırsa çok iyi şahsen şu an en yakın arkadaşım annem.

Kurslar yada hobiler arkadaş edinmek için iyi yerler. Belki bunuda denersiniz (yabancı dil, müzik, paten, resim, spor vs)

bu evrelerde çocuklar biraz farklı kişiliklere bürünebiliyor zaman geçtikçe sizin kısıtlama yapmadıgınızı anladıgında daha özgür biçimde kendini ifade edebilir allah bağışlasın size sağlıkla :)

Öyle yapmaya çalışıyorum da çoğu zaman yalnız kalmaya ihtiyacım var diyor ve pek konuşamıyoruz. Asla asi falan değil sadece çok sessiz nadiren sinirli oluyor o da normal :)

Amin. Aynen ergenlikten önceki kızım ile şuan ki kızım arasında çok fark var.

Ergenlikten sonra biraz kilo aldı ve bundan hoşlanmadığını söylemişti bana. Sanırım bu yüzden sürekli vücudunu saklamaya çalışıyor. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum da çoğu zaman endişeleniyorum onun için.

Kiziniza karşı nasıl birisiniz. Sizin huylariniz nasıldır. Benim 8 yaşındaki kızım bile arada gelip anne beni arada gelip öpüp sev benimle uzun uzun konuş muhabbet et falan diyor. Kızım hep böyle biri istediği şeyi belli eder. Öyle olduğunda seni kendime daha yakın hissediyorum diyor

Aslında çok ortak yönlerimiz vardı. Ergenlikten sonra pek öyle olmadı. Çok duygusal olmaya başladığı için ona daha nazik davranıyorum. Onunla ilgilenmeye çalışıyorum ama genelde yalnız kalmak istediğini söylüyor.

Sık sık sarılın . onun konusmasinı beklemeyim siz sohbet edin havadan sudan kitapnokuyun ona anlatın vs. Film izleyin beraber. Disarı gezin . Onun disimda da kendi halime bırakin. ergenlik.işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…