- 26 Şubat 2023
- 54
- 24
- 3
- 40
- Konu Sahibi cocuklarimlacokmutluyum
-
OlabilirHayal kuruyorsa aşık olmuştur belki
Sordum söylemek istemedi
Öyle deyince üstüne gitmeyin bir kursa yazdirabilirsiniz iyi gelir açılır ne biliyim bir kek falan yapıp çağırın bebeğim hadi gel senle yiyelim çay demledim deyin beraber alışverişe gidinResim çizmeyi çok sever. Geçen bir tane resim çizmeye çalışıyordu sonra yaptığını beğenmeyip ağlamaya başladı. Noldu kızım dedim ben çok iğrenç biriyim kendimden nefret ediyorum hiç bir şey yapamıyorum dedi. Onunla konuşmaya çalıştım ama beni yalnız bırak dedi
Kızım sosyalleş biraz diyorum anne yalnız olmayı seviyorum diyor. Hiç anlayamıyorum kızımı
Kesinlikle..yani hem bu hem üstte yazdığınız ben iğrenç biriyim ifadesi birleşince bana okulda sorun yaşıyor gibi geldi.
size açılmayacaktır bir tesapistle görüştürün bence.
Bana bir keresinde kimse beni sevmiyor dedi çok üzülmüştüm. Terapiste gitmek ister misin diye sormuştum geçenlerde istemiyorum dediyani hem bu hem üstte yazdığınız ben iğrenç biriyim ifadesi birleşince bana okulda sorun yaşıyor gibi geldi.
size açılmayacaktır bir tesapistle görüştürün bence.
Ortak zamanlar belirlemek belki fayda edebilir. Mesela her gün yatmadan 15 dakikalık alarm kurun deyin ki alarm çalıncaya kadar sohbet zamanımız var. Zamanla bu süreyi uzatabilirsiniz.İyi Akşamlar. 14 yaşında bir kızım var. Çok içine kapanık nadiren konuşur ama mutsuz değil. Çok utangaç benden bile utanıyor. Vücudunu saklamaya çalışıyor. Biraz kilosu var ama çok değil. Bana pek bir şey anlatmıyor. Odasından çok çıkmaz. Sinirini genelde içine atar sonra küçücük bir olayda hemen patlar onu fark ettim bu aralar. Geçen gün oturuyordum odasından çıkıp yanıma geldi ve bana sarıldı. Anlatmak istediğin bir şey mi var bebeğim dedim. Hayır anne içimden geldi dedi sonra gitti :) Sizce nasıl davranmalıyım?
Geçen biraz duyguları hakkında konuştuk. Bana bazı farklı şeyleri hissettiğini ve bunlara karşı koyamadığını söyledi az çok anladım ne olduğunu. Teşekkür ederim umarım sizin içinde güzel olur her şey :)Ortak zamanlar belirlemek belki fayda edebilir. Mesela her gün yatmadan 15 dakikalık alarm kurun deyin ki alarm çalıncaya kadar sohbet zamanımız var. Zamanla bu süreyi uzatabilirsiniz.
Az laf çok lakırdı diye bir oyun var. Kartlar var üstünde sorular var o tip bi oyunu da oynayabilirsiniz.
Ne kadar ortak zaman bulursanız o kadar yakınlaştığınızı farkedeceksiniz. Bende geliyorum kızımla o yaşlara ben de çok korkuyorum. Umarım güzel olur her şey sizin için
Bu dert bende vardı. Ben sana arkadaş olurum diyin. Arkadaş gibi biraz onun seviyesine inmeye çalışın (güldüğü şeylere gülüp biraz aşk konuşmaları fln) "Sahte yada seni kötü yola sokacak arkadaşlarının olmasındansa tek olman senin için daha iyi" diyin. Zamanla alışırsa çok iyi şahsen şu an en yakın arkadaşım annem.Maalesef arkadaşının olmadığını söylüyor bana
Öyle yapmaya çalışıyorum da çoğu zaman yalnız kalmaya ihtiyacım var diyor ve pek konuşamıyoruz. Asla asi falan değil sadece çok sessiz nadiren sinirli oluyor o da normal :)Bu dert bende vardı. Ben sana arkadaş olurum diyin. Arkadaş gibi biraz onun seviyesine inmeye çalışın (güldüğü şeylere gülüp biraz aşk konuşmaları fln) "Sahte yada seni kötü yola sokacak arkadaşlarının olmasındansa tek olman senin için daha iyi" diyin. Zamanla alışırsa çok iyi şahsen şu an en yakın arkadaşım annem.
Kurslar yada hobiler arkadaş edinmek için iyi yerler. Belki bunuda denersiniz (yabancı dil, müzik, paten, resim, spor vs)
Amin. Aynen ergenlikten önceki kızım ile şuan ki kızım arasında çok fark var.bu evrelerde çocuklar biraz farklı kişiliklere bürünebiliyor zaman geçtikçe sizin kısıtlama yapmadıgınızı anladıgında daha özgür biçimde kendini ifade edebilir allah bağışlasın size sağlıkla :)
Ergenlikten sonra biraz kilo aldı ve bundan hoşlanmadığını söylemişti bana. Sanırım bu yüzden sürekli vücudunu saklamaya çalışıyor. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum da çoğu zaman endişeleniyorum onun için."Kendimden nefret ediyorum, ben iğrenç biriyim" diye tepki gösteren o yaşta bir çocuk için gereken en büyük destek, bir uzman yardımı olabilir. Siz soruyorsunuz ama belki kendi bile bilmiyordur hangi durumun onu ne derece etkilediğini.
Anlattıkça kendi de fark eder ve bunu anlatmasını sağlayacak doğru soruları da muhtemelen bir uzman sorabilir.
Siz sadece her koşulda sonsuz bir sevgi ve anlayış sunabilirsiniz ama bizler psikoloji konusunda yetersiziz maalesef.
Dilerim tez zamanda bu bunalımlı zamanları geride bırakmış olursunuz.
Kiziniza karşı nasıl birisiniz. Sizin huylariniz nasıldır. Benim 8 yaşındaki kızım bile arada gelip anne beni arada gelip öpüp sev benimle uzun uzun konuş muhabbet et falan diyor. Kızım hep böyle biri istediği şeyi belli eder. Öyle olduğunda seni kendime daha yakın hissediyorum diyorİyi Akşamlar. 14 yaşında bir kızım var. Çok içine kapanık nadiren konuşur ama mutsuz değil. Çok utangaç benden bile utanıyor. Vücudunu saklamaya çalışıyor. Biraz kilosu var ama çok değil. Bana pek bir şey anlatmıyor. Odasından çok çıkmaz. Sinirini genelde içine atar sonra küçücük bir olayda hemen patlar onu fark ettim bu aralar. Geçen gün oturuyordum odasından çıkıp yanıma geldi ve bana sarıldı. Anlatmak istediğin bir şey mi var bebeğim dedim. Hayır anne içimden geldi dedi sonra gitti :) Sizce nasıl davranmalıyım?
Aslında çok ortak yönlerimiz vardı. Ergenlikten sonra pek öyle olmadı. Çok duygusal olmaya başladığı için ona daha nazik davranıyorum. Onunla ilgilenmeye çalışıyorum ama genelde yalnız kalmak istediğini söylüyor.Kiziniza karşı nasıl birisiniz. Sizin huylariniz nasıldır. Benim 8 yaşındaki kızım bile arada gelip anne beni arada gelip öpüp sev benimle uzun uzun konuş muhabbet et falan diyor. Kızım hep böyle biri istediği şeyi belli eder. Öyle olduğunda seni kendime daha yakın hissediyorum diyor
Sık sık sarılın . onun konusmasinı beklemeyim siz sohbet edin havadan sudan kitapnokuyun ona anlatın vs. Film izleyin beraber. Disarı gezin . Onun disimda da kendi halime bırakin. ergenlik.işteİyi Akşamlar. 14 yaşında bir kızım var. Çok içine kapanık nadiren konuşur ama mutsuz değil. Çok utangaç benden bile utanıyor. Vücudunu saklamaya çalışıyor. Biraz kilosu var ama çok değil. Bana pek bir şey anlatmıyor. Odasından çok çıkmaz. Sinirini genelde içine atar sonra küçücük bir olayda hemen patlar onu fark ettim bu aralar. Geçen gün oturuyordum odasından çıkıp yanıma geldi ve bana sarıldı. Anlatmak istediğin bir şey mi var bebeğim dedim. Hayır anne içimden geldi dedi sonra gitti :) Sizce nasıl davranmalıyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?