- Konu Sahibi cocuklarimlacokmutluyum
-
Erkek arkadaşı falan varmı acaba. Öyle konuları konusabiliyormu sizinle. Benim ablamın kızıda 15 yaşında. Erkek arkadaşını anlattı bana bende demiştim bana anlattığin gibi annenede anlat bilmesi daha iyi herzaman diye. Mesela o yaşlarda olayları bazen olduğundan fazla büyütüp içlerinde kurabiliyorlar. Durup durup ağlama krizleri geliyor diyordu ablam meğerse erkek arkadaşı varmıştı. Arkadaş ortamı falan herşeyi kafalarina takabilirler. Gezmeyi suslenmeyi giyinmeyi markayı falan. Ablamın kızından bunlar geldi aklımaAslında çok ortak yönlerimiz vardı. Ergenlikten sonra pek öyle olmadı. Çok duygusal olmaya başladığı için ona daha nazik davranıyorum. Onunla ilgilenmeye çalışıyorum ama genelde yalnız kalmak istediğini söylüyor.
Öyle yapmaya çalışıyorum. Teşekkür ederim. Bazen ufacık şeye ağlıyor ne yapacağımı şaşırıyorumSık sık sarılın . onun konusmasinı beklemeyim siz sohbet edin havadan sudan kitapnokuyun ona anlatın vs. Film izleyin beraber. Disarı gezin . Onun disimda da kendi halime bırakin. ergenlik.işte
İnanın bilmiyorum çok sessiz ama mutlu çözemiyorum onuErkek arkadaşı falan varmı acaba. Öyle konuları konusabiliyormu sizinle. Benim ablamın kızıda 15 yaşında. Erkek arkadaşını anlattı bana bende demiştim bana anlattığin gibi annenede anlat bilmesi daha iyi herzaman diye. Mesela o yaşlarda olayları bazen olduğundan fazla büyütüp içlerinde kurabiliyorlar. Durup durup ağlama krizleri geliyor diyordu ablam meğerse erkek arkadaşı varmıştı. Arkadaş ortamı falan herşeyi kafalarina takabilirler. Gezmeyi suslenmeyi giyinmeyi markayı falan. Ablamın kızından bunlar geldi aklıma
Hayır kesinlikle öyle davranmadım. Önemli bir işim varken bile benle konuşmak istediği zaman işimi bırakıp onunla konuşurdum. Geçen bana bir sorunun olmadığını söyledi.Yazık çocuk size güvenipte derdini anlatamamış bu güven bebekken oluşur , çok mu umursamaz tavırlar sergilediniz,
Muhtemelen sorunu goktue. Ergenlikte ben de zaman zaman cok depresiftim aglama isteği olurdu ama bir derdim yoktu. Yani yaşla alakalı bence.Hayır kesinlikle öyle davranmadım. Önemli bir işim varken bile benle konuşmak istediği zaman işimi bırakıp onunla konuşurdum. Geçen bana bir sorunun olmadığını söyledi.
Bende öyle düşünüyorum. Sadece biraz kilosunu sevmiyor. Fazla bir kilosu yok aslında.Muhtemelen sorunu goktue. Ergenlikte ben de zaman zaman cok depresiftim aglama isteği olurdu ama bir derdim yoktu. Yani yaşla alakalı bence.
O yasta ben dr kendimi aşırı çirkin hissederdim. Şimdi diyorum o yaşımı görsem sarılırdım çok guzelsin derdim. İstediģi bir müzik aleti varsa onun kursuna gidebilir . Kardeşim bir bucuk ayda baglama çalmayı öğrendi. Haftada 1 saat der yani 6 derste ogrendi..dikkati kilodam izaklaşır..kilon iyi deyin hep siz . Kıyafet istedigi seyler varsa alın o yaşta biraz süslenmekniyi gelir. Küpe vs. Seviyorsa o olabilir. Başka guzelliklerini keşfederse kiloyu unutabilirBende öyle düşünüyorum. Sadece biraz kilosunu sevmiyor. Fazla bir kilosu yok aslında.
AhKiziniza karşı nasıl birisiniz. Sizin huylariniz nasıldır. Benim 8 yaşındaki kızım bile arada gelip anne beni arada gelip öpüp sev benimle uzun uzun konuş muhabbet et falan diyor. Kızım hep böyle biri istediği şeyi belli eder. Öyle olduğunda seni kendime daha yakın hissediyorum diyor
Çok teşekkür ederim. Gayet süslü falan aslında ama ne desem vazgeçmiyor işteO yasta ben dr kendimi aşırı çirkin hissederdim. Şimdi diyorum o yaşımı görsem sarılırdım çok guzelsin derdim. İstediģi bir müzik aleti varsa onun kursuna gidebilir . Kardeşim bir bucuk ayda baglama çalmayı öğrendi. Haftada 1 saat der yani 6 derste ogrendi..dikkati kilodam izaklaşır..kilon iyi deyin hep siz . Kıyafet istedigi seyler varsa alın o yaşta biraz süslenmekniyi gelir. Küpe vs. Seviyorsa o olabilir. Başka guzelliklerini keşfederse kiloyu unutabilir
Sorun işte bu ya arkadaşları disliyor yada kendi iletisim kuramıyor.ortamlara giremiyor.ergen ve çocuklar acımasız olurlar düşünceli davranamazlar.okulda ve başka yerde bir arkadasiniz olmadan vakit geçirebilirmisiniz hayir heleki o dönem için zor bu durum.arladas edinecegi keyif alacağı giyinip gideceği ortam lazım ona.Maalesef arkadaşının olmadığını söylüyor bana
ben 14 yaşındayken annem ikinci kocasıyla yeni evlenmişti aklını onla aldırmışti. Popom büyüdü kilo aldım diye ne sacma konuşmuştu. Cahil işte;(İyi Akşamlar. 14 yaşında bir kızım var. Çok içine kapanık nadiren konuşur ama mutsuz değil. Çok utangaç benden bile utanıyor. Vücudunu saklamaya çalışıyor. Biraz kilosu var ama çok değil. Bana pek bir şey anlatmıyor. Odasından çok çıkmaz. Sinirini genelde içine atar sonra küçücük bir olayda hemen patlar onu fark ettim bu aralar. Geçen gün oturuyordum odasından çıkıp yanıma geldi ve bana sarıldı. Anlatmak istediğin bir şey mi var bebeğim dedim. Hayır anne içimden geldi dedi sonra gitti :) Sizce nasıl davranmalıyım?
O zaman siz anlatacaksınız.Çok çabalıyorum bana anlatsın diye endişeleniyorum onun için ama ne yapsam da açılmıyor bana
Ergenliğe giriyor annesi. Ama neden çocugunuzda tuhafiniza giden bir sey oldugunda bir uzmandan destek almak yerine kendinizi yiyip bitiriyorsunuz ? Cunku her anne evladi icin en dogrusunu istiyor. Ama bunu yaparken de fazla dusunup daha yanlis bir seyler yapmak da cok kotu olur. Ya akisina birakmak, ya da bilen birinden yardim almak dogrusu.İyi Akşamlar. 14 yaşında bir kızım var. Çok içine kapanık nadiren konuşur ama mutsuz değil. Çok utangaç benden bile utanıyor. Vücudunu saklamaya çalışıyor. Biraz kilosu var ama çok değil. Bana pek bir şey anlatmıyor. Odasından çok çıkmaz. Sinirini genelde içine atar sonra küçücük bir olayda hemen patlar onu fark ettim bu aralar. Geçen gün oturuyordum odasından çıkıp yanıma geldi ve bana sarıldı. Anlatmak istediğin bir şey mi var bebeğim dedim. Hayır anne içimden geldi dedi sonra gitti :) Sizce nasıl davranmalıyım?
Kilosu var falan da dediniz, muhtemelen kızınız ergen zorbalığı yaşıyor ya da dışlanıyor. İllaki bir iki yakın arkadaşı olurdu.Maalesef arkadaşının olmadığını söylüyor bana
Hep mi böyleydi yoksa belirli bi zaman içinde mi değiştiİyi Akşamlar. 14 yaşında bir kızım var. Çok içine kapanık nadiren konuşur ama mutsuz değil. Çok utangaç benden bile utanıyor. Vücudunu saklamaya çalışıyor. Biraz kilosu var ama çok değil. Bana pek bir şey anlatmıyor. Odasından çok çıkmaz. Sinirini genelde içine atar sonra küçücük bir olayda hemen patlar onu fark ettim bu aralar. Geçen gün oturuyordum odasından çıkıp yanıma geldi ve bana sarıldı. Anlatmak istediğin bir şey mi var bebeğim dedim. Hayır anne içimden geldi dedi sonra gitti :) Sizce nasıl davranmalıyım?
Resim çizmeyi çok sever. Geçen bir tane resim çizmeye çalışıyordu sonra yaptığını beğenmeyip ağlamaya başladı. Noldu kızım dedim ben çok iğrenç biriyim kendimden nefret ediyorum hiç bir şey yapamıyorum dedi. Onunla konuşmaya çalıştım ama beni yalnız bırak dedi
Evden pek çıkmak istemiyor kızım gel biraz gezelim nereye gitmek istersin falan diyorum evde kalmak istiyorum diyor
Maalesef arkadaşının olmadığını söylüyor bana
Kızım sosyalleş biraz diyorum anne yalnız olmayı seviyorum diyor. Hiç anlayamıyorum kızımı
Aslında odasından çıkıyor ama çok konuşmuyor bizimle. Derslerinde düşüş vardı bu yüzden onunla konuşmuştum geçen. Bana hayal kurmaktan derslere odaklanamadığını söyledi ne yapacağımı bilmiyorum
Anlatıyorum zaten her şeyi anlatıyorum ama öyle bana bakıp gülümsüyor sadeceO zaman siz anlatacaksınız.
Geçmişe dair arkadaşlık hatta sevgili meselelerinizi, o yaşa dair neler hissettiğinizi vs.
O yaşlarda ne sorunları olur çocukların, her birine değinecek konuları bulup, anlatacak aynı zamanda şuanki iş, arkadaş, sosyal yaşantınızda onunla dertleşecek yeri gelip akıl soracaksınız.
Birinin size açılmasını bekliyorsanız öncelik güvendir ve kızınızda ‘aaa annem de yaşamış, yaşıyor nasıl üstesinden gelmiş’ duygusu oluşturarak fikir almanın önemini kavrayacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?