Kızımla iletişim kuramıyorum

Erkek arkadaşı falan varmı acaba. Öyle konuları konusabiliyormu sizinle. Benim ablamın kızıda 15 yaşında. Erkek arkadaşını anlattı bana bende demiştim bana anlattığin gibi annenede anlat bilmesi daha iyi herzaman diye. Mesela o yaşlarda olayları bazen olduğundan fazla büyütüp içlerinde kurabiliyorlar. Durup durup ağlama krizleri geliyor diyordu ablam meğerse erkek arkadaşı varmıştı. Arkadaş ortamı falan herşeyi kafalarina takabilirler. Gezmeyi suslenmeyi giyinmeyi markayı falan. Ablamın kızından bunlar geldi aklıma

Yazık çocuk size güvenipte derdini anlatamamış bu güven bebekken oluşur , çok mu umursamaz tavırlar sergilediniz,

Sık sık sarılın . onun konusmasinı beklemeyim siz sohbet edin havadan sudan kitapnokuyun ona anlatın vs. Film izleyin beraber. Disarı gezin . Onun disimda da kendi halime bırakin. ergenlik.işte
Öyle yapmaya çalışıyorum. Teşekkür ederim. Bazen ufacık şeye ağlıyor ne yapacağımı şaşırıyorum

İnanın bilmiyorum çok sessiz ama mutlu çözemiyorum onu

Yazık çocuk size güvenipte derdini anlatamamış bu güven bebekken oluşur , çok mu umursamaz tavırlar sergilediniz,
Hayır kesinlikle öyle davranmadım. Önemli bir işim varken bile benle konuşmak istediği zaman işimi bırakıp onunla konuşurdum. Geçen bana bir sorunun olmadığını söyledi.

Hayır kesinlikle öyle davranmadım. Önemli bir işim varken bile benle konuşmak istediği zaman işimi bırakıp onunla konuşurdum. Geçen bana bir sorunun olmadığını söyledi.
Muhtemelen sorunu goktue. Ergenlikte ben de zaman zaman cok depresiftim aglama isteği olurdu ama bir derdim yoktu. Yani yaşla alakalı bence.

Bende öyle düşünüyorum. Sadece biraz kilosunu sevmiyor. Fazla bir kilosu yok aslında.
O yasta ben dr kendimi aşırı çirkin hissederdim. Şimdi diyorum o yaşımı görsem sarılırdım çok guzelsin derdim. İstediģi bir müzik aleti varsa onun kursuna gidebilir . Kardeşim bir bucuk ayda baglama çalmayı öğrendi. Haftada 1 saat der yani 6 derste ogrendi..dikkati kilodam izaklaşır..kilon iyi deyin hep siz . Kıyafet istedigi seyler varsa alın o yaşta biraz süslenmekniyi gelir. Küpe vs. Seviyorsa o olabilir. Başka guzelliklerini keşfederse kiloyu unutabilir

Ah Bu mesaja kalbimi bıraktım çünkü biraz önce kızım benimle değil babasıyla uyumak istediğini söylediği için biraz duygusalım. Annelik delilik.

Çok teşekkür ederim. Gayet süslü falan aslında ama ne desem vazgeçmiyor işte Gitar kursuna gidiyordu bırakmak istedi.

Maalesef arkadaşının olmadığını söylüyor bana
Sorun işte bu ya arkadaşları disliyor yada kendi iletisim kuramıyor.ortamlara giremiyor.ergen ve çocuklar acımasız olurlar düşünceli davranamazlar.okulda ve başka yerde bir arkadasiniz olmadan vakit geçirebilirmisiniz hayir heleki o dönem için zor bu durum.arladas edinecegi keyif alacağı giyinip gideceği ortam lazım ona.
Benimde 13 yaşında kızım var kız arkadaslaroyla sınıftaki yarın akşam iftar açacaklar arkadaşlarının kulübesinde babası yapmış soba kurulu patataes kozleyecekelr herkes bir çeşit yemek götürecek.nasil heyecanlı ve mutlu babası birakacak dersane çıkışı.plan yapıp görüşüyorlar bu şekilde ara ara.bu onu motive ediyor

ben 14 yaşındayken annem ikinci kocasıyla yeni evlenmişti aklını onla aldırmışti. Popom büyüdü kilo aldım diye ne sacma konuşmuştu. Cahil işte;(

Çok çabalıyorum bana anlatsın diye endişeleniyorum onun için ama ne yapsam da açılmıyor bana
O zaman siz anlatacaksınız.
Geçmişe dair arkadaşlık hatta sevgili meselelerinizi, o yaşa dair neler hissettiğinizi vs.
O yaşlarda ne sorunları olur çocukların, her birine değinecek konuları bulup, anlatacak aynı zamanda şuanki iş, arkadaş, sosyal yaşantınızda onunla dertleşecek yeri gelip akıl soracaksınız.
Birinin size açılmasını bekliyorsanız öncelik güvendir ve kızınızda ‘aaa annem de yaşamış, yaşıyor nasıl üstesinden gelmiş’ duygusu oluşturarak fikir almanın önemini kavrayacak.

Ergenliğe giriyor annesi. Ama neden çocugunuzda tuhafiniza giden bir sey oldugunda bir uzmandan destek almak yerine kendinizi yiyip bitiriyorsunuz ? Cunku her anne evladi icin en dogrusunu istiyor. Ama bunu yaparken de fazla dusunup daha yanlis bir seyler yapmak da cok kotu olur. Ya akisina birakmak, ya da bilen birinden yardim almak dogrusu.

Kilosu var falan da dediniz, muhtemelen kızınız ergen zorbalığı yaşıyor ya da dışlanıyor. İllaki bir iki yakın arkadaşı olurdu.
Onunla daha sık vakit geçirin ama nasihat verir gibi konuşmayın.

Benim kızım da yeni 16 oldu ayni dönemlerde sizin kizinizla
Odasından pek çıkmaz müzik dinler,film izler.
Geçen girdim odasında ağlıyor anlatmazda deprem olduğu gün çok üzüldüm dedi ona ağlamış.
Konuşmaya çok zorlamiyorum ama herşeyi anlatıyor.
Tek büyük problem yaşadığımız zaman arkadaşı olmadığı günlerdi.
Kızınızın arkadaşı yokmuş bu onu çok zorlar.okulda yanlız kalıyor evde de öyle o zaman çok etkileniyor.
Kızımın sınıfında bir kız varmış kimseyle konuşmuyor anne diyor,arkadaşı yok tenefüste tek oturuyor diye üzülüyor.
Sen konuş demiş yanına gidiyorum ama 1-2 kelime konuşuyor bende yanından ayrılıyorum diyor.
Büyük yalnızlık çok üzüldüm.
O yüzden yanlız kalmamasını tavsiye ederim.
Kilo problemi bizde yok ama sivilce derdiyle bogusuyoruz 2 senedir.
Ergenler çok takıntılı çok fazla olmasa da dünyanın en büyük derdi diye görüyorlar.
Evde de yanlız hissetmesine yol açmayın en küçük şeyi birlikte yapmaya çalışın kendisini o enli hisseder.
Ergen psikolojisi ile ilgilenen uzmandan yardım alabilirsiniz biz geçen sene 1 ay aldık çok faydasını gördü kızım.

Hep mi böyleydi yoksa belirli bi zaman içinde mi değişti

Siz onla konuşun küçüklüğünüzden ergenliğinizden bahsedin

Ona sırdaş olduğunuzu hissettirin ki oda size anlatsın işe yarıyor zamanla

Evden pek çıkmak istemiyor kızım gel biraz gezelim nereye gitmek istersin falan diyorum evde kalmak istiyorum diyor

Kızım sosyalleş biraz diyorum anne yalnız olmayı seviyorum diyor. Hiç anlayamıyorum kızımı

Size bir sürü mesaj vermiş aslında
Depresif olabilir, akran zorbalığına maruz kalıyor olabilir, sosyal medyadan kötü etkileniyor olabilir
Bence bir yardım almalısınız, tamam ergenlikte çok üzerine gidilmesin diyoruz ama kızınızın açamadığı bir sıkıntısı var gibi

Şükür kızım ergenliğinde herşeyi paylaşırdı o vakit büyük hata yapıp küçük kasabaya göçmüştük, kızım akran zorbalığına uğradığı bana anlattı ,kasabalı kızlar onu dışlamış güzel Türkçesinde dolayı ,sıktığı parfümden dolayı ,giyiminden dolayı hemen okulunu değiştirdim ve notları yükseldi bir gruba dahil oldu dışlamadılar , çok çabuk hareket etmek gerekir yoksa depresyon kalıcı ve ömür boyu olabiliyor, zor yıllardı kasaba hayatı kızların şivesi bozuktu benim kızım dikkat çekiyordu tabi şehirden gelince
Ama atlattık

Anlatıyorum zaten her şeyi anlatıyorum ama öyle bana bakıp gülümsüyor sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…