Kızımla ilgili sorunlarım.Yorumlariniza ihtiyacım var

Asgarî ucretle çalışıyorum o beni zorlar ama kızıma biri bile baksa onuda bezdirir cidden aşırı enerjik hiperaktivite bozukluğu dedi Dr ve uykusu bile sorun
Ya yanlış anlamayın, hani zaten veriyorsunuzdur da.. annenize biraz ücret değil de harçlık hibi verseniz o biraz motive etmez mi? Beni ederdi şahsen

Bilmediğiniz derken bunu kastettim hiçte inatlasmadim kisitlamadim kuralda koydum ama kural tanimaz bir çocuğum var

Bilmediğiniz derken bunu kastettim hiçte inatlasmadim kisitlamadim kuralda koydum ama kural tanimaz bir çocuğum var
Her doğru her çocuk için geçerli olmuyor,çocuğun mizacı da önemli.Benim oğlum da zor bir çocuk oldu doğduğundan beri mesela.Hep ağlak,hep huzursuz.Tane tane anlattık,ona uyum sağlamaya çalıştık inatlasmadik(ki inatlasmayi ogrenebilecegini bildiğim için)ama yine de inadım inat bir çocuk oldu.Bazi şeyler genlerden aktarılıyor.Ogrenme olayında sadece aile ve çevre faktörü yok bir sürü etken var.Fakat olumsuz özellikler torpulenebilir,uzmandan destek almak faydalı olacaktır.

Çocukların doğuştan gelen genetik yapıları oluyor. Davranışlarını tabi ki DNAsı da etkiliyor . Bazı çocuklar çok daha zor olabilir . Çocuğunuzu sevmediğiniz ya da ilgilenmediğiniz , yanlış davrandığınız anlamına gelmez . Her çocuk Farklı işte . Zaten çocuklarla ilgilenmek onların tabiatı gereği zor . Bazı çocuklarımız da biraz daha zorlu oluyor . Canları sağolsun tabi ilgileneceğiz her durumda. Gereksiz yüklenilmiş yine konu sahibine . Tabi iyi bir uzman bulun destek alın . Çocuğa faydası olacaktır .
Konuya gelince anneniz tansiyon hastasıysa yani kaldıramıyorsa çok yüklenmeyin derim . kadın eziyet çeker tüm gün . Hatta İlerde kızınız büyüyünce ve aklı başına gelince hatırlar üzülür. Niye böyle yaptım diye . O bile etkilenir .

Tamam kardeşim Allah tarafından vahiyle tüm özellikleri ile donatılıp öyle gönderilmiş çocuğun sana son söyleyeceğim okula başlayınca yaşar görürsün ben sana doğruyu göstermeye çalışıyorum hala bık bık ediyorsun

Asgari ücretle çalışıyormuşsunuz, işten çıkmayı da düşünebildiğinize göre demek ki aileniz maddi olarak sizi idare edebilecek durumda.
Bu durumda siz kazandığınız parayı çocuğunuz için harcayın gerekiyorsa, ama işten kesinlikle çıkmayın.
Okul sonrası etütler var. Ödev takibi yapıyorlar. O tarz bir yere gönderin, hem ödevlerini bitirmiş olur hem de siz işten çıkana kadar vakit doldurur. Böylece anneanneye de yük olmaz.
Kesinlikle işten çıkmayı aklınıza getirmeyin, hadi 1-2 sene zorlansanız sonra zaten çocuğun bir yükü kalmaz.

Evet bende bunu diyorum çok teşekkür ederim yorumunuz için kızım babasının aynısı ki eski eşimde zor biriydi ve birçok huyu ona benziyor elimden geleni yapıyorum hep iyi yaklaşıyorum tabiki böyle olması yavrumun suçu değil ama mizaç doğuştan gelen bişey maalesef insaalh bunları aşarız mücadelem çocuğum için zaten

Gerginsin sanırım benim çocuğumu ve yasantimi bilmeden yorum yapma ahkam kesme o zaman işine bak

Allah ögrencilerinin yardımcısı olsun. İki-üç yorumunu okudum Nasıl uslupsuz, kırıcı, yargılayıcı, nefret-öfke dolu ve itici bir tavrın var anlatamam. Böyle mi eğitimci oldun sen? Çocuklar okul öncesi eğitimini senin gibi birinden alarak mı atacaklar eğitim hayatının temelini? Vah ki ne vah!

bu sene ilk okula baslayacak sanirim dimi, tam gün bir okula yazdirip sonrasinda da etütle devam eder ise anneniz bu kadar yorulmaz belkide

kuzenimin cocugu dogdugundan beri uyumuyor desem, cocuk anasindan cıktigi gun basladı hala ayni 3 5 saatlik uykuyla dolaniyor.
bazı seyler kuralla vs alakali degil mizaç maalesef.
yada ben daha hamile kalmadan önce bile hep derdim ki bir gün bir cocugum olursa bir cocuk ne kadar özgur ne kadar bagimsiz yetistirilebilirse o kadar yetistirecegim dedim sonuç cocuk aynı abim gibi çise giderken bile izin istiyo
bilemiyorum bazı durumlarda genetik yatkinliklarda devreye giriyor bence.
evet psikoloji onemli sey ama genetik durumlarida atlamamak lazim bence

Robert J. Mackenzie "Çocuğunuza Sınır Koyma"
Gülseren Budayıcıoğlu "Kral Teo"
Dr. Özlem Sürücü "Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu"

Bu kitapları edinebilirseniz eminim çok işinize yarayacak. Benim de 6 buçuk yaşındaki oğlum 1. sınıfa başlayacak. Benim oğlumda çok zor ve karakteristik bir çocuk. Akışta kalın lütfen biz de onlarla birlikte deneyimleyeceğiz herşeyi.

Çok teşekkür ederim alıp okuycam insaalh

Haklısınız ben fikir soruyorum hanifendi yetistirme tarzından diyor ki beni ve çocuğumu tanımadan yargılıyor tedaviye ihtiyacı var böylelerine çocuk teslim ediyoruz

Siz nasıl bir annesinizdir? Yumuşak mısınız mesela, veya kurallı net bir anne misiniz?
Ben bu ikisinin arasında denge sağlayana kadar çok zorlanmıştım.

Şundan soruyorum. Benim de kızım var (9 yaş) ve 4-6 yaş arası çok zorluk çektim. Nasıl bir inat. Sonra psikitrı dedi ki "Karakteri böyle, hiçbir şey yapamazsınız. Onun inadı karşısında siz de inat ederseniz, hayat boyu sürtüşürsünüz"
Ben ondan sonra yumuşadım, evin bütün kurallarını da yumuşatarak netleştirdik.
Sesleri alçalttık (ben o dönem yavrucağa bağırır olmuştum) herşeyin kuralını önceden söyledik. Kuralların esneyebileceği durumlarla karşılaştıkça yeni kurallar oluşturduk ama hepsi yumuşak bir tavırla, kızmadan, inadına karşı inatlaşmadan.

Evde yumuşak, kurallı ama sakin, net ama sevgi dolu tavırlar gördükçe çocuk bambaşka bi çocuk oldu 1 yıl içinde.
Bol bol sevgi göstermeyi, bol bol kucaklaşmayı, bol bol birebir/gözgöze vakit geçirmeyi ihmal etmeyin.

Yukardaki öğretmen hanımın sözlerine de katılıyorum. Çocuğunuz sizin aynanızdır, sizin tutumunuz onun davranışlarını belirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…