Kizimla kopmak istemiyorum

Sizinle derdi biraz kendinize baksanız nerde hata yaptığınızı bulsanız
Az mı ilgileniyosunuz? İstediği şeyi istediği zaman almıyo munuz? Sadece emir/ uyarı şeklinde mi konuşuyosunız ?

Çocuğunuzla çocuk olup oynayın, anne kız olarak gezin, arkadaş gibi konuşun, anne olarak yemek yapın ama yemesi için ısrar etmeyin, dersleriyle ilgili soru sorarsa yardımcı olun ama öğretmen olmadığınızı öğrencidenolmadığınozı hatırlatın ve hatırlayın.

Onun olan bişeyle ödül vermeyin yani ödül oyuncağı olmasın zaten onun ama gitmek istediği biyer istediği yeni bi oyuncak varsa yaptığı yanlıştan dolayı almayın .Bunu bunu yaparsan almam demeyin bunu yaptığın için almıyorum diyin
Takdir edilmesi gereken yerde takdir edin övün onu onure edin, küsmeniz gereken yerde küsün

Neden sonuç ilişkisini öğretin.

Allahım şükürler olsun hala böyle düşünen insanlar var... Allah size en doğru zamanda çocuk nasip etsin. Böyle annelerin yetiştirmesi ile büyüyen çocuklarla dolsun etraf :)

Çocuğu için olmadık kelimeler kullananları ise umarım hayat yaşlılıklarında sınamaz… Sadece bu konu için değil genel olarak KK'da çocukları için afedersiniz bir "mahlukat"mış gibi bahsedenler var... Beni de hem irrite ediyor hem de onlar adına utanıyorum…

Size de çok teşekkür ederim. İyi ve güzeli paylaştığınız için...

Bu konusmayi bende yapmaliyim cok güzel anlatmissiniz tsk ederim

Evet görüstüler. Ben tekrar arastiricam bu olayi cok tsk ederim

Cok mu şımartildi acaba ? Yanı biz ebeveynler çocuklarımız mutlu olsun hicbi seyde gönül-ü kalmasın diye maddi manevi olarak elimizden gelen her seyi yapmaya calisirken ipin ucunu kacurip hayirin ne oldugunu bilmeden simarmis olabilir.Ya da esinizle araniz nasil sorunlu ailede mi büyüdü ani çıkışkari bu yuzden olabilir veya kardeşi yokken daha kucuktu 2 3 yaş sendromunda cocuklar genel olarak huysuz oluyor ondan huysuz olur daha sonrasinda geçerdi belki ama kardeşi oldu ve dikkat cekmeye çalıştığı için devam etmis olabilir bu durum aklima başka bisey gelmiyor yapilmasi gereken tek şey sabretmek sakin olmak zor biliyorum aile icinde terapi yapin dördünüz belli gun ve saatlerde tv kapatıp hep birlikte sohbet edin neden böyle oldugunu anlamaya yonelik sorular sorun örnekler vererek açıklayın doğru olan şeyleri yanlışların akabinde gelecek sonuclari anlatin gıbı gibi

Ben de size güzel dilekleriniz için teşekkür ederim, Yaşayacaklarından habersiz bir can dünyaya getirmenin bu kadar kolay olmadığı bir dünya diliyorum sadece ben de.

Bazı çocuklar cok zordur gerçekten benimde 30 aylık kizim sinirlenince birşeyleri ısırmaya kendini ısırmaya başlıyor sinirini bir şekilde ya ısırarak yada saçını çekerek kolunu ısırarak devam ettiriyor

Emin olun kizimi babasindan tekrarlayayim BABASINDAN korumama gerek yok

Bu kadar yazmamdan bunu cikarsiysaniz diyecek biseyim yok. Bakin burda bende cok elestirildim kimine cok da hak verdim kendi hatami gördüm. Ama sizin bu yazdiginizi polemik amacli yazdiginizi düsunüyorum.

Ben alabilirim buradan ya da özelden. Çok teşekkür ederim şimdiden.
Çok ilgimi çekti.
İlgisiz,reddeden veya olgunlaşmamış ebeveynler tarafından büyütülmüş kişilerin ilgisini çekeceğini düşünüyorum.
Çocukluk yaralarımızı sarmamıza faydalı olması dileğiyle...

Eklentiler

• IMG_0600.webp
    33,7 KB · Görüntüleme: 49
  • IMG_0618.webp
    33,5 KB · Görüntüleme: 48
Bu kadar yazmamdan bunu cikarsiysaniz diyecek biseyim yok. Bakin burda bende cok elestirildim kimine cok da hak verdim kendi hatami gördüm. Ama sizin bu yazdiginizi polemik amacli yazdiginizi düsunüyorum.

Varsın öyle olsun, bir de benim bakış açımla bakıverin olaylara, içinize sinmese de. Böyle bir şey yapmaya ihtiyacım yok, sadece çocuğunuzun yerine kendimi koyarak ve yazdıklarınızdan bana geçenlerle bir yorumda bulundum. Kırıcı olduysam özür dilerim.

Mune rica etsem konumu kapatabilirmisiniz? Ben yardim fikir istemek icin konu actim, eski konularimla ilgili yorum yapilsin diye degil.

Sagolsun büyük bir kisim cok güzel fikirlerde bulundu. Bir cogunu da dikkate alicam. Bu kadar kafi diye düsünüyorum.

Aslında çok zeki bir çocuk bence verdiği cevaplara göre ama bu sekilde davranması gerçekten zor bı durum..sizi neden üzmek istedigini bı araştırın bakalım

Ne kadar yardimci oldunuz eski konumu cikartarak anlatamam. Ya bi anda tüm dertlerim bitti tüm sorularima cevap aldim. Sagolun
Aslında eski konularınızı bi okursanız cevabını bulamayacağınız hiç bi soru yok.
Burada bana sanki herkesden sakladığınız bişeyi ifşa etmişim gibi davranmanız saçma.
Konuyu, yorumlarınızı okudum. Kafama yatmadı, eksik bi şeyler olduğunu düşündüm ve eski konularınıza baktım.
Ve evet bu benim size yardımımdır: siz çocuğunuzu doktor doktor gezdirmeyin, eşinizi alın birlikte gidin.
Size bunları yapan adamdan aileniz üzülmesin diye boşanmamışsınız ama olan çocuklara olmuş.

O kadar basit olmadi o olay hanimefendi.
Bizim o günden bu güne nasil bir sürec gecirdigimizi neler yasadigimizi, neleri hayatimizda degistirdigimizi bilmiyorsunuz dimi? Öyle aman ailem üzülmesin diye bosanmadim degil olay.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…