- 25 Ağustos 2014
- 8.558
- 12.752
- 248
- Konu Sahibi hadibeyaaa
-
Çocuğum yok, yaşım sizler kadar büyük de değil. Ama okuduklarımdan bana geçen hisleri aktarmak istiyorum. Çocuğunuzdan bahsederken ne kadar sevgisiz olduğunuzun farkında mısınız öncelikle? Sizin isteğiniz yüzünden dünyaya gelmiş bir canlıdan bahsederken böyle kelimeler seçmeniz beni inanılmaz irrite etti. Önceden de böyleydi ancak çığrından çıktı diyorsunuz, uslu bir bebeğin rahatlığına alıştığınız ve normalin bu olduğunu düşündüğünüz için diğer çocuğunuza olan tahammülünüzün azalabileceği geldi mi aklınıza? Bize bahsetmediğiniz şeyler olduğunu düşündüm okurken yazdıklarınızı, mükemmel bir aile imajı çizmeye çalışıyorsunuz ancak öyle olduğunuza inanamıyorum ne yazık ki. Kıyaslayan, "kardeşine bak ne kadar sakin" diyen bir anne canlanıyor gözümde ve bunun kardeşinin değil, annesinin suçu olduğunu anlayabilecek zekaya sahip bir kız. İnanın bana evlatlar arasındaki ayrımı iliklerine kadar yaşamış, yaşamaya da devam eden bir insan olarak kızınızı anlayabiliyorum. Bazen kendimizi ifade edecek kelimeleri bulmakta zorlandığımızda kolay gelen ve karşıyı bastıracak bu şekilde baskı altında kalmayacağımız bir yol seçeriz. Ben çocukken susmayı seçerdim, belki kızınız bu yolu seçiyordur. Belki size derdini anlatabilecek kadar kelime öğrenme şansı olmamıştır ve gördüklerini yansıtıyordur bir şekilde. Cezayla, ödülle bir çocuk yetiştirilebileceğini düşünmüyorum, çocuklar deney fareleri değiller. Kendi kişilikleri ve farklı farklı çevreyi algılama şekilleri var. Ders vermek amaçlı bir ses tonuyla değil de, sizin de üzgün olduğunuzu hissettirdiğiniz sakin ve anlayışlı bir tonda konuşmayı onu yargılamadan dinlemeyi deneyin. Ve lütfen çocuğunuzu sevin. Çünkü onu dünyaya getirmeyi seçen sizsiniz.
Bu konusmayi bende yapmaliyim cok güzel anlatmissiniz tsk ederimUzun oldu ama bir oku derim..Aynı çocuktan bende de var (dı)seni çok iyi anlıyorum bir şeyden keyif alıyorsam mafedecek diye ödüm kopuyordu sabrımın bittiğini biliyorum onu psikologa götürmen bir şey değiştirmeyecek senin gitmen lazım gerekirse ilaç kullanman sonrasın da garip bir sakinlik geliyor insana ve bir süre dört kişilik aile dışında okul hariç kimseyle görüşmeyin çocugun şımaracagı hiç bir ortam olmasın ve onunla oturup konuşun ben şöyle bir konuşma yaptım senin ağlama dağıtma krizlerin çevrede kiler tarafından annesi babası dövüyor iyi bakmıyor olarak algılana bilir yaşadığımız ülke bir devlet ve devletin ne olduğunu ayrıca anlatacağım bilmen gereken kısım şu bu devlet dayak yediğini düşündüğü çocukları ailesinden alıyor ve bir daha göstermiyor seni dövmüyor ve seni çok seviyorum ama komşularımız senin evde neden ağladığını bilmiyor şikayet ederlerse ben kendimi parcalasam seni elimden alırlar bunu istemiyorum sen çocuksun elbette ağlayacak bazen sinirleneceksin ama evdeki diğer kişiler kadar kimseyi rahatsız etmeden en fazla 10 dakika seni kaybetmek istemiyorum seni çok seviyorum dedim bu yüzden bu krizlerin geldiğinde korkuyorum dedim enteresan bir şekilde etkilendi uzun bir süre kriz yaşamadık sonra bir geldi elimde değil ben biraz ağlayacağım dedi tabiki ağlaya bilirsin odana git kapıyı kapat sesiz ağla madem elinde değil dedimtabi yumuşak ses tonuyla ve öyle yaptı bir yıl böyle sürdü çok şükür şimdi iyiyiz darısı başına arkadaşım
Cocugunuzla birebir gorustuler mi. Eger sızın anlatımınıza gore degerlendırıyorlarsa farkedılmemıs olabılır. Sız bu hediye olayı vb. Olaylarda verdıgı cevaplardan bahsedin bir daha goturur seniz. Çocukta sizin dusundugunuzu aksine sosyal zeka cok ıyı durumda gıbı geldı bana
Allahım şükürler olsun hala böyle düşünen insanlar var... Allah size en doğru zamanda çocuk nasip etsin. Böyle annelerin yetiştirmesi ile büyüyen çocuklarla dolsun etraf :)
Çocuğu için olmadık kelimeler kullananları ise umarım hayat yaşlılıklarında sınamaz… Sadece bu konu için değil genel olarak KK'da çocukları için afedersiniz bir "mahlukat"mış gibi bahsedenler var... Beni de hem irrite ediyor hem de onlar adına utanıyorum…
Size de çok teşekkür ederim. İyi ve güzeli paylaştığınız için...
Konu sahibi eski konularinizi da okudum;
Çocuğunuzu önce eşinizden kurtarin, kendinizin çok büyük sıkıntıları var bunları çözmek için yardım alın, sevin sarmalayin, kucaklayıp anlayin evet çocuğunuzu anlayın.
Anne babanin yaşadığını görmek yeter, sadece cami acip evi havalandırdıniz diye yaptığı.
Çocuğunuzu kurtarın diyorum başka birşey demiyorum
Çocuğum yok, yaşım sizler kadar büyük de değil. Ama okuduklarımdan bana geçen hisleri aktarmak istiyorum. Çocuğunuzdan bahsederken ne kadar sevgisiz olduğunuzun farkında mısınız öncelikle? Sizin isteğiniz yüzünden dünyaya gelmiş bir canlıdan bahsederken böyle kelimeler seçmeniz beni inanılmaz irrite etti. Önceden de böyleydi ancak çığrından çıktı diyorsunuz, uslu bir bebeğin rahatlığına alıştığınız ve normalin bu olduğunu düşündüğünüz için diğer çocuğunuza olan tahammülünüzün azalabileceği geldi mi aklınıza? Bize bahsetmediğiniz şeyler olduğunu düşündüm okurken yazdıklarınızı, mükemmel bir aile imajı çizmeye çalışıyorsunuz ancak öyle olduğunuza inanamıyorum ne yazık ki. Kıyaslayan, "kardeşine bak ne kadar sakin" diyen bir anne canlanıyor gözümde ve bunun kardeşinin değil, annesinin suçu olduğunu anlayabilecek zekaya sahip bir kız. İnanın bana evlatlar arasındaki ayrımı iliklerine kadar yaşamış, yaşamaya da devam eden bir insan olarak kızınızı anlayabiliyorum. Bazen kendimizi ifade edecek kelimeleri bulmakta zorlandığımızda kolay gelen ve karşıyı bastıracak bu şekilde baskı altında kalmayacağımız bir yol seçeriz. Ben çocukken susmayı seçerdim, belki kızınız bu yolu seçiyordur. Belki size derdini anlatabilecek kadar kelime öğrenme şansı olmamıştır ve gördüklerini yansıtıyordur bir şekilde. Cezayla, ödülle bir çocuk yetiştirilebileceğini düşünmüyorum, çocuklar deney fareleri değiller. Kendi kişilikleri ve farklı farklı çevreyi algılama şekilleri var. Ders vermek amaçlı bir ses tonuyla değil de, sizin de üzgün olduğunuzu hissettirdiğiniz sakin ve anlayışlı bir tonda konuşmayı onu yargılamadan dinlemeyi deneyin. Ve lütfen çocuğunuzu sevin. Çünkü onu dünyaya getirmeyi seçen sizsiniz.
Çocuğunuz "sevmeyi" babasından öğrenmiş olabilir mi ?
İlgisiz,reddeden veya olgunlaşmamış ebeveynler tarafından büyütülmüş kişilerin ilgisini çekeceğini düşünüyorum.Ben alabilirim buradan ya da özelden. Çok teşekkür ederim şimdiden.
Çok ilgimi çekti.
Bu kadar yazmamdan bunu cikarsiysaniz diyecek biseyim yok. Bakin burda bende cok elestirildim kimine cok da hak verdim kendi hatami gördüm. Ama sizin bu yazdiginizi polemik amacli yazdiginizi düsunüyorum.
Merhaba hanimlar,
7 yasinda bir kizim var, birde 5 aylik bir kizim.
Derdim malesef büyük kizimla ilgili.
Her zaman oldum olasi derler ya iste öyle memnuniyetsiz, sevinmeyi bilmeyen, hic birseyin kiymetini degerini bilmeyen hircin bir cocuktu. Bebekliginde bile öyleydi malesef. Ne yaparsak yapalim o an mutlu ve memnun olsada hic fark etmedigimiz yada anlamadigimiz bir sebebden kiyamet koparabilir. Cok inat ve gadddar olabiliyor genel olarak.
Hircinligi, saygisizligi, sevgisizligi, yalan söylemeye baslamasi, nankörlügü, bilerek isteyerek kötülük yapmaya calismasi artik bizi anne baba olarak gercekden cok zor duruma getirdi. Ikimizde ayri ayri yada birlikte care arayip bulamamakdan cok yorulduk.
Kardesinden sonra böyle oldu diyemicem, cünkü hep böyleydi, ama artik isin ucunu iyice kacirdi. Dur durak bilmez oldu. Bu heryerde böyle, bir tek evde degil. Okulda, disarda, arkadaslariyla. Heryerde.
Inanin bana kendi cocugum hakkinda bunlari yazmak benim icin gayet zor, ama bana faydali paylasimlar yapabilmeniz icin ne eksik ne fazla yazmaya calisiyorum.
Pedagog yada piskolog tavsiye etmeyin, onlarlada görüstüm. Hatta gittigimiz piskolog bas hekim olarak koca hastahaneyi yönetiyor. Verdikleri tavsiyelerin malesef bir faydasi olmadi. Dedikleri sey kendi haline birakin, kendi kararlarini versin, sonuclarina iyi veya kötü katlansin. Yani malesef saldim cayira mevlam kayira yasayin der gibi tavsiye verdiler. Bir bilir kisiyle daha görüstük, türkce nasil aciklarim bilmiyorum, piskolog ve piskyatir arasi bisey oluyor galiba. Mesela gerekirse ilac veremiyor ama terapi yapabiliyor. Neyse malesef ondan da bir fayda gelmedi.
Bunlari yazanin care arayan bir anne oldugunu unutmadan empati kurarark saygili sekilde cevap vereceginizi umuyor tesekkür ediyorum.
Aslında çok zeki bir çocuk bence verdiği cevaplara göre ama bu sekilde davranması gerçekten zor bı durum..sizi neden üzmek istedigini bı araştırın bakalımYok hep boyleydi tabiki kiskanclikda oluyor ara ara. Ama sebeb kardes degil.
Dün banyo ettirirken mesela dedim ki ortamda iyiyken konusayim dedim ben cok üzülüyorum sen bilerek beni kirinca. Verdigi cevap anne ben seni zaten üzmek icin yapiyorum. Sebebde disari cikmam gerekiyordu o istemiyordu evde tek de kalmiyor benimde isim var mecbur cikacam. Kacta kapaniyor dedi gidecegim yer soyledim. Tamam o zaman ben derslerimi o saate kadar bitirmicem ki cikamayalim dedi ve dedigini yapti. O saate kadar oyalandi bile isteye
Aslında eski konularınızı bi okursanız cevabını bulamayacağınız hiç bi soru yok.Ne kadar yardimci oldunuz eski konumu cikartarak anlatamam. Ya bi anda tüm dertlerim bitti tüm sorularima cevap aldim. Sagolun
sizde işe yaramasına sevindim çok geçmiş olsun.ancak bu arkadaşın kızı sanki her an oh olsun sana iyice yırtınayım o zaman diyedebilir.her olasılık hesaba katılmalı biraz.çok sıkıntı.[/QUO bu örneği başkası verseydi bende oh olsun diye daha çok yapar derdim ama öyle olmadı bir daha bizi görememekten korktu durumu anladı onu kaybetmekten korktuğumuda anladı işe yarayabilir denesin yinede konu sahibi onlar çocuk korku film cekmiyoruz içinden en azından çocuk olduğu sürece şeytan çıkmayacak elinde sonunda düzelecek
Aslında eski konularınızı bi okursanız cevabını bulamayacağınız hiç bi soru yok.
Burada bana sanki herkesden sakladığınız bişeyi ifşa etmişim gibi davranmanız saçma.
Konuyu, yorumlarınızı okudum. Kafama yatmadı, eksik bi şeyler olduğunu düşündüm ve eski konularınıza baktım.
Ve evet bu benim size yardımımdır: siz çocuğunuzu doktor doktor gezdirmeyin, eşinizi alın birlikte gidin.
Size bunları yapan adamdan aileniz üzülmesin diye boşanmamışsınız ama olan çocuklara olmuş.
O yaşta hacamat mi olur...bağırsaklarına baktırın.kan değerlerine baktırın.hacamat yaptırın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?