- Konu Sahibi hadibeyaaa
-
Yaşı gereği hekimler bir şey düşünse bile söylemeyebilir çünkü ihtimal sadece bu. Belki büyüyünce düzelecek anlamsız olur uyarmak. Ama siz yine de duygudurumunu takip edin derim. Ergenlikten sonra 20 li 25 li yaşlarda çıkıyor genelde.Uzmanlarin hic biri takip karari almadi gerek duymadi
Yani ben bunu en cok simdi bir bebegim daha olunca fark ettim. Bebekken bile memnuniyetsizdi. O yüzden sevgi mi eksik basina bisey mi geldi diye soranlara kesin olarak hayir diyebiliyorum. Allah korusun basina birsey gelmis olsa birden degisir cocuk. Bunu malesef yakin cevremdeki bir cocukda gördüm.
Kıyamam size...Kızınız size demiş ya patron hep sensin diye ,ablam annem ve babamla yaşıyor ve patronluğu ele aldı. Kesinlikle baş edemiyorlar o ne derse o olacak. Kimsenin fikrine saygı duymaz. Bir şeyi nasıl yapayım diye sorar aldığı cevap karşısında kendi bildiğini yapar. Kimseye uyum sağlamaz. Açıktıysa kimseyi beklemez oturur yer. Atıştır bir şeyler beraber yiyelim deriz kabul etmez. Bu arada çok fazla sorumluluk sahibidir. Asla bir işini başkasına yaptırmaz. Ondan nefret mi ediyoruz hayır tabiki de, sadece zor bir insan. Bence artık yaşı büyük olduğu için kendi haline bırakılmalı. Sizde çocuğunuzun çok fazla üstüne gitmeyin ama ipleri de eline vermeyin.
Bu arada sevgisizlikle alakası yok. Ablam bebekken çok güzelmiş çok seveni varmış hala öyledir. Babanemin en sevdiği torunuymuş. Sevgisizlikten olsa ben öyle olurdum.
esim basak genelde bu basaklarda bi memnuniyetsizlik varBenim kizimda.
Okudum.
Aynı düşünüyorum hala.
Üstü kapalı "istihzanızı" da gördüm, merak etmeyin.
Pek etkilemedi yalnız.
Eski model buldum.
Tıpkı görüşleriniz gibi.
Yukarı da alay kelimesini özellikle istihza olarak yazdım.
Hemen geri dönüş yapmayın, istihza da eski dil diye.
Sizin gibi inceden dokundurdum, nasıl ama?
Keyif vermiyor değil mi aslında?
Ne size ne bana.
Beyhude işler "mirim" böyle sataşmalar.
Benden de size "emir" değil ama "rica".
Lütfen çocuklarınızı sevin… Lütfen...
Cocugunuzla birebir gorustuler mi. Eger sızın anlatımınıza gore degerlendırıyorlarsa farkedılmemıs olabılır. Sız bu hediye olayı vb. Olaylarda verdıgı cevaplardan bahsedin bir daha goturur seniz. Çocukta sizin dusundugunuzu aksine sosyal zeka cok ıyı durumda gıbı geldı banaHayir malesef
sizde işe yaramasına sevindim çok geçmiş olsun.ancak bu arkadaşın kızı sanki her an oh olsun sana iyice yırtınayım o zaman diyedebilir.her olasılık hesaba katılmalı biraz.çok sıkıntı.Uzun oldu ama bir oku derim..Aynı çocuktan bende de var (dı)seni çok iyi anlıyorum bir şeyden keyif alıyorsam mafedecek diye ödüm kopuyordu sabrımın bittiğini biliyorum onu psikologa götürmen bir şey değiştirmeyecek senin gitmen lazım gerekirse ilaç kullanman sonrasın da garip bir sakinlik geliyor insana ve bir süre dört kişilik aile dışında okul hariç kimseyle görüşmeyin çocugun şımaracagı hiç bir ortam olmasın ve onunla oturup konuşun ben şöyle bir konuşma yaptım senin ağlama dağıtma krizlerin çevrede kiler tarafından annesi babası dövüyor iyi bakmıyor olarak algılana bilir yaşadığımız ülke bir devlet ve devletin ne olduğunu ayrıca anlatacağım bilmen gereken kısım şu bu devlet dayak yediğini düşündüğü çocukları ailesinden alıyor ve bir daha göstermiyor seni dövmüyor ve seni çok seviyorum ama komşularımız senin evde neden ağladığını bilmiyor şikayet ederlerse ben kendimi parcalasam seni elimden alırlar bunu istemiyorum sen çocuksun elbette ağlayacak bazen sinirleneceksin ama evdeki diğer kişiler kadar kimseyi rahatsız etmeden en fazla 10 dakika seni kaybetmek istemiyorum seni çok seviyorum dedim bu yüzden bu krizlerin geldiğinde korkuyorum dedim enteresan bir şekilde etkilendi uzun bir süre kriz yaşamadık sonra bir geldi elimde değil ben biraz ağlayacağım dedi tabiki ağlaya bilirsin odana git kapıyı kapat sesiz ağla madem elinde değil dedimtabi yumuşak ses tonuyla ve öyle yaptı bir yıl böyle sürdü çok şükür şimdi iyiyiz darısı başına arkadaşım
Kıyamam size...
Çocukluğunda sevgi görmemiş yetişkinlerin durumu çok zor.
Bu konularda kitap tavsiyesi ister misiniz?
Benim kizimda.
Kıyamam size...
Çocukluğunda sevgi görmemiş yetişkinlerin durumu çok zor.
Bu konularda kitap tavsiyesi ister misiniz?
Cikkkkks... olmamış. Dön başa. Okuyun.
Sonra anlamaya çalışın.
Şimdi doktorun tavsiye için saldım çayıra mevlam kayıra demissiniz. Ama doktorun tavsiyesi sonuçlarını anlama ve katlanma durumunda kalmak. Siz çocuğa otorite kuramuyor ve onun inatlasmalari karşısında yoruluyor vaz geciyor olabilir misiniz? Mesela o siz evden gidemeyin diye böyle bir şey yaptığında dışarı çıkmamaniz onun bir başarısı oluyor. Size zor geldi diye vazgeçtiniz ama o bunu anlamıyor.Normalde tamada bunu yapiyorum ama dun gec olunca benim gidesim olmadigi icin gitmedim. O isimi simdiye erteledim. Ama aslinda bu sekilde davraniyorum oyuncak konusunda da. Ama inanin umrunda olmuyo atilan oyuncaklar. Kendisi bile iyi ben atarim diyip atti valla.
benim ceza dediğim bir ileri adım. Yani böyle bağırdın o yüzden 1 hafta tv yasak gibi. Bu yöntemi önermiyorlar aslında ama size iyi bir çözüm olabilir.Evet oyun orda bitiyor mesela. Eger yatmaya 10 dakikasi varsa mesela o on dakikayida beklemeyip hemen hazirlanio yataga giriyor.
Allah iyiliğinizi versin, beni güldürdünüz akşam akşam :))
Ne komik birisiniz, maşallah :))
Bu adam dün beni yumruklayarak dövdü. Öyle bir tokat falan degil, yumruklarla vurdu, ben kactim pesimden geldi yine yumrukladi. Ne oldu simdi diye sordum, anlamadim noldu diye agladim, daha soruyormusun diyerek yumruklarina devam etti. Televizyonu kirdi. Telefonu parcalamak icin aradi ama bulamadi. O yumruklarla vurdu ben ne oldugunu anlamaya calistim cocugum durdu aglayarak titreyerek bizi izledi. Isi bittikden sonra aksam aksam ev havalandirilmaz dedi, bilgisayari aldi eline, sanki hic birsey olmamis gibi idaa oynadi. Camlari acmisim, aksammis ona sormusmuyum acmadan.
Gülmek iyidir. Bol bol gülün.
Siz yine de takipte kalın. Çocuklar hiç ummadığınız durumlara hiç ummadığınız tepkileri verebilir. Sözle ya da başka şekillerde incitiliyorsa bunu anlamak cok zor. "çocuğum mutlaka bana söyler" diye asla düsünmeyin. Bunun dışında yine de uzmanlarla görüşün. Şimdiye kadar fayda sağlamaması şimdiden sonra sağlamayacağı anlamına gelmez. Eğer kızınız ciddi rapor alabilecek bir sosyopat değilse mutlaka bir iletişim yolu bulunur. Asla çocuğunuzdan ümit kesmeyin. Ki bunu hissederse zaten daha kötüye gider.Emin olun o derece bir durum yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?