Kizimla kopmak istemiyorum

Bence 7 yaşındaki bir çocuğa göre hareket etmeyin, o sizin çocuğunuz ve o sizin düzeninize ayak uydurmak zorunda, siz de bu durumda biraz katı olmak zorundasınız bence, ne münasebet onun ders yapma şekline göre dışarı çıkıp çıkmamayı ayarlamak . Bir de size bunu önceden söylüyor . bence ciddi anlamda ceza vermeniz gerekiyor, bu sizi kötü anne yapmaz, aksine gelecekte diğer insanlarla da problem yaşamasını istemiyorsanız biraz kendine getirmeniz gerekiyor

Yazdığım mesajı tekrar okuyun...
Olmadi tekrar...
Olmadi tekrar.

Tam benim kafadasınız, kesinlikle katılıyorum

cocuklarin karakterleri var. malesef insanlar dunyaya sanilan gibi bir ayna olarak gelmiyor.
kimisi ogretsen de kotu olamaz, kimi melek ailede yuz karasi olur.
cevresel faktorler elbette cok onemli.
su an sizin icin elzem olan kiziniza bu bikkinliginizi hissettirmemeniz.
onu kosulsuz sevdiginizi bilmesi lazim.
sizin sevginizi test ediyor. uzersem de sever mi diye deniyor belki de.
kurallar koyun. kurallarda esnemeyin.
ve bol bol sevin

Çocukta sevgi eksikliği var gibi geldi bana. Çok korumacı davranilmis nerede ne yapacagini bilmeyen biri cikmis ortaya sevgi goz ardı edilmiş görev gibi yapılmış . Çocuğu kendi haline bırakın yapısı böyle demiyorum kişilik kazanılan bir şey.
Ne demiş Watson bana bir düzine çocuk verin sağlıklı , onlardan hırsız yapayım , bilim adamı yapayım.

Yalnız okudukça karakteri benim kv ile birebir aynısı...İnatçı, geçmişe takık her şeyi hatırlayan insanı zorlayan, kıymet bilmeyen, hep benim dediğim olsun isteyen.

Ve psikolojik problemleri olan.

Son düzenleme:
Bende katilmadim o hanimin dediklerine pek. Ben anne olarak tabiki fedakarlik yapicam fedakarlikda degil bu annelik aslinda

Tahmin ettim, sizin öyle düşünmediğinizi. Zaten sizinki çok ayrı bir durum. Çocuğunuz gerçekten zor bir çocuk, sadece bana -belki de yanılıyorum- sevgi, ilgi veya x bir konuda bir güvensizlik yaşıyor ve bunu da tepkisel olarak size böyle yansıtıyor gibi geliyor...

Benim ablama çok benziyor kızınız. Özellikle bebekliğini hatırlaması, sıradan bir günü her ayrıntısına kadar hatırlaması, birisi bir şey söyleyince karşılığında insanı dumur etmesi moralini alt üst etmesi, korumacı olması, dediğim dedik çaldığım düdük bir insan olması, çok soru sorması. Biz bazen bilerek yaptığını düşünüyoruz ama onun karakteri o. Bir hatasını söylediğimizde hemen savunmaya geçer asla kabul etmez. Annem doğduğundan beri onu zorladığını söyler.

Cok güzel fikirler verildi tsk ederim. Kendime de tekarardan baska bi gözle bakmami saylayan tavsiyelerde verildi sagolun

İmzamı atarım altına…

Aklınıza, dilinize, zihninize sağlık….

Ablanızın burcu ne? Benim kv aynısı....Bu kadar ayrıntı nasıl hatırlar insan şok geçiriyorum.

Bilakis bence çok ilgili özverili ve çocuğunu düşünen bir annesiniz. Olması gerektiği gibi. Sizin bu tutumunuzu örnek alicam.

Yani ben bunu en cok simdi bir bebegim daha olunca fark ettim. Bebekken bile memnuniyetsizdi. O yüzden sevgi mi eksik basina bisey mi geldi diye soranlara kesin olarak hayir diyebiliyorum. Allah korusun basina birsey gelmis olsa birden degisir cocuk. Bunu malesef yakin cevremdeki bir cocukda gördüm.

Yazdığım mesajı tekrar okuyun...
Olmadi tekrar...
Olmadi tekrar.

Okudum.
Aynı düşünüyorum hala.
Üstü kapalı "istihzanızı" da gördüm, merak etmeyin.
Pek etkilemedi yalnız.
Eski model buldum.
Tıpkı görüşleriniz gibi.
Yukarı da alay kelimesini özellikle istihza olarak yazdım.
Hemen geri dönüş yapmayın, istihza da eski dil diye.
Sizin gibi inceden dokundurdum, nasıl ama?

Keyif vermiyor değil mi aslında?
Ne size ne bana.
Beyhude işler "mirim" böyle sataşmalar.

Benden de size "emir" değil ama "rica".
Lütfen çocuklarınızı sevin… Lütfen...

Zaten bu ceza değil davranışın sonucuna katlanmaktır,öncesinde uyarı aldığı halde istenmeyen davranışı tekrarlayan çocuklarda kullanılabilir,hiç bir sorun yok.
Cezanın tanımını ve içeriğini tam ve doğru anlamamız gerekiyor.

İşte bu! Kurallar da koyulabilir, restler de çekilebilir. Ama merkezde hep sevgi olmalı… Çok güzel yazmışsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…