- 24 Nisan 2015
- 6.986
- 7.194
- 398
- Konu Sahibi hadibeyaaa
-
biraz şımarık gibi geldi kızınız dediğim zaten sonunda oluyor durumlarında... kendi haline değilde sonuçlarına katlansın konusunda katılıyorum arkadaşlara banyoya sıra gelince eğlenceli hale getirin benim kiler oyun oynamak ister ama kış gelince olmaz derim biraz ağlar zırlarlar anlarlar ki olmayacak susarlar ya da üşüdümü tıpış tıpış anne gel yıka derler inatta nereye kadar bence sizde çok sabredemiyorsunuz inadınızda
Ee çıksaydınız. Dersi eksik kalsın, mahçubiyetini okulda kendi yaşasın.
Seni üzmek için yapıyorum ne demek? Çok şımartılmış sanki.Fazla arkadaş mı ebeveynler? Evde yeterince otorite yok mu?
Ikiside degil :)Çocuğum yok ama kardeşimden gördüğüm kadarıyla bir fikir yürüteyim.alakasız olabilir,yanlış da olabilir.yine de söyleyeyim.ikizler burcu mu çocuğunuz.kardeşim ikizler,ismi de dedem ve babamın ismi.ikisi de çok inat,huysuz,dediğim dedik.kardeşimde aynı onlar gibi.tıpkısı huyları.çevreden birinin ismini verdiyeseniz karakter olarak benzeyebilir.bu benim düşüncem,gördüğüm şeyler.
Hamileligim berbat gecti, dogum cok kisa bir sürede gerceklesti bebekken 4,5 aya kadar da kolik cektiÇocuğunuzun sorunlarını çözmek için ta doguma kadra inmek lazım. Bir bebek veya çocuk boş yerden hırçın olmuyor. Yani davranışların sebebi var. Annesine ve babasina bu öfkesi neden? Çünkü bilerek yapıyor hepsini
Ilac asla istemem. Benim amacim ilk basta fiziki veya ruhsal bir sorunu olup olmadigini ögrenmek ve ikincisi icinde neler oldugunu neden bu sekilde davrandigini anlayabilmek geliyorSiz bunaldığınız ve umut ışığı göremediğiniz için muhtemelen, ilaç tarzı devalar arıyorsunuz. Ama çocuğunuzun ruhsal bir sağlık problemi yok muhtemelen. Bu bi karakter ve bazı karakterleri isteseniz de istemeseniz de yönetim altına alamazsınız.
Sıfırdan başlamak zorundasınız. Sınırlar içinde tamamen özgür bir çocuk olmalı. Bi direnç noktanız var ve o bunun farkında. “Nasılsa memnun olmayacak” düşüncenizi hissediyor, görüyor. Belki de yeteri kadar kızınızı tanımıyorsunuz, belki sadece duyuyorsunuz ama dinlemiyorsunuz.
Çok zor farkındayım ama karakterinin büyük bölümü oturdu, unutmayın. Uzlaşmak adına her yolu denemeniz gerekiyor. Onu siz kabullenemezseniz kimse kabullenemez.
Merhabalar amacim kesinlikle sizi uzmek degil. Anne olduktan sonra cocuklarin sucsuz, yaptiklari davranislarin altinda hep bir neden oldugunu ve hateketlerinin ebeveynlerinin bir yansimasi oldugunu dusunuyorum. Yeni bir kitap okuyorum gece uykuya gitme konusunda orda da benzer bir konu vardi. Yatmak istememesinin altinda baska bir sorun cikiyordu ve beraber iyi bir iletisimle cozuyorlardi. Kizinizla da uygun iletisim seklini bulamadiginizi dusunuyorum. 'Seni uzmek icin yapiyorum' demesi aslinda birseylere isaret. Cocugun ic dunyasinda birseyler oluyor ve siz bunu anlayamiyorsunuz. Bir ornek vereyim annem ve babamin uygun olmayan bir anina tanik olmustum ve uzun bir sure annemden nefret ettim ve bunu kimseye soyleyemedim. Belki de annem de o donem benim ne kadar sorunlu oldugumu dusunmustur. Tabiki sizde de bu var demiyorum sadece altta mutlaka birsey vardir diyorum. Psikoterapiyi birakmayin ve kucumsemeyin. Saglikli guzel gunler dilerim.
O zaman kolay gelsin sizeIkiside degil :)
BEnce de çocuğun sınırı yok.
Bagirsaklari gecen ayin basi kontrol edildihırçınlık vs bağırsak kurtlarından kaynaklı olabılıyor.sınırlılıkde oyle.hacamatda sağlık ve manevı yonden çok faydası var.
bence çocuğunuz karakteristik olarak inatçı, ne kadar şımartmadık deseniz de şımartılmış, büyük ihtimal yasaklar kurallar olsa da eninde sonunda istediği yapılmış....
yapmanız gereken çoçuğa göre hareket etmek değil, onu kendinize göre şekillendirmek , dışarı çıkılacaksa çıkılacak bu onun karar vereceği birşey değil, gelmek istemezse evde tek kalsın gayette kalabilir o yaşta bir çocuk isterse evde tek başına, banyo kısmında haftada bir yıkansın tam yıkansın yada bırakın kendi haline az buçuk ne kadar yıkanıyorsa yıkansın karışmayın kendi pisliğinden zamanla kendisi rahatsız olur...
Kardese cok baglayamiyorum ben bunu. Kardesi hicte olmayabilirdi bu savunmasi olamaz. Kardes oldukdan sonra oldu desem oda degilBenim görümcemin oglunu anlatmissin sanki. Uzun zaman kardes olmamasinin zarari diye düsünüyorum. Ve karakteri de bu olabilir yani
Ben de bu yoruma katılıyorum maalesef. Uzman değilim ama psikiyatriye ilgim var diyeyim. İleride sorunlar yaşayabilir. Bence siz bir uzmanla sürekli bağlantıda olun arada kontrollerine gitsin. Duyguları çok değişken gibi. Büyüyünce düzelebilir ama artadabilir. Uzman kontrolü şart bence.Ailede ruhsal rahatsızlığı olan var mı. lityum eksikliği, duygu durum bozukluğu, anksiyete bozukluğu. bunlar ne yazık ki genetik olabilir. hırçınlığına sebep olabilir. anlattıklarınız o yaştaki bir çocuk için ciddi sorunlar.
Uzun süre tek cocuktu tabiilgi alaka hep ondaydi. Ama bu hareketler kardesden sonra degismedi ki. Babasiyla cok iyi iliskileri cok sevgi doludur ikiside. Ama kizim bir anda sanki herkesden herseyden nefret edebiliyor. Mesela diyelim babayla oynadilar güzel vakit gecirdilee baba diyor ki yada ben bu fark etmiyor saat 20 de yataga girmen lazim hadi bi kere daha oynayalim yataga hazirlanalim sonra. Iste burda kiyamet kopuyor. Bagirmalar cagirmalar oynadigi oyunu dagitmalar.
Durduk yere yapiyor malesef ki. Oysa o saatin uyku saati oldugu hep belli yeni degil ki.
Anneanne dedeyle teyze dayiyla arasi harika. Babaanne iyi bir insan degil cidden. Amca hala kendi keyiflerine göre samimiyet kurarlar. Diger dede cok uzak ama onla aralari gayet iyi
Götürüdumüz bilirkislerden hic biri bunu dile dahi getirmediKizinizin hiperaktif oldugunu dusundum ben. Bildiginiz gibi hiperaktivite sadece cok hareketli olmak demek degil. Tedavi olmasi lazim
Uzmanlarin hic biri takip karari almadi gerek duymadiBen de bu yoruma katılıyorum maalesef. Uzman değilim ama psikiyatriye ilgim var diyeyim. İleride sorunlar yaşayabilir. Bence siz bir uzmanla sürekli bağlantıda olun arada kontrollerine gitsin. Duyguları çok değişken gibi. Büyüyünce düzelebilir ama artadabilir. Uzman kontrolü şart bence.
Ben burda dogdum buyudum cocugumda burda büyüdü. Kendini buraya ait hissetmeme gibi bir durum söz konusu olamazYani su verdiginiz ornek cogu cocuk icin gecerli.
Benim oglanda yatak diyince mizildaniyor, agliyor daha oynicaktim ben diyor.
Essek sipasi oldukca da inatci ama bu benim cocugumu KOTU yapmiyor.
Ben kendi cocuklugumu dusunuyorum, ayniydim ve hicbi zaman kotu bi insan olmadim.
Kiziniza bakis acinizi degistirin.
Benim hissettigim onu yuzune karsi da oldukca elestiriyorsunuz.
Turkiyede bi hekimden yardim alin.
Anladigim kadariyla yurtdisindasiniz, belki kendini yasadiginiz yerde iyu hissetmiyor.
Bende yurtdisindayim ve oglum Turkiyede cik daha mutlu, gozunun ici guluyor ama burda icibe kapaniyor.
Hamileligim berbat gecti, dogum cok kisa bir sürede gerceklesti bebekken 4,5 aya kadar da kolik cekti
Umudunuzu kırmak için değil ama duruma hazırlanmanız için söylüyorum, 38 yaşında bi ablam var, maalesef çocukluğundan beri aynı anlattığınız gibi, ek olarak müthiş derecede bencil.Alti yasina kadar krese gitti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?