• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kizimla uyuyoruz !!!!

Kiziniz dogdugundan beri sizin odanizda yatiyor 8 yasina gelince mi sikinti oldu tam anlayamadim.Ben 6. Ayda ayirdim saglikli olanin bu oldugunu dusunuyorum.Bence ona bu kotulugu siz yapmissiniz kulaktan dolma fikirlerle hareket etmeyin bence bir uzman yardimiyla bu soruna bir cozum bulun yoksa onun psikolojisinde travma yaratabilirsiniz.

Cok yanlis yapmissiniz.Aybi yatakta mi uyuyorsunuz farkli yataklarda mi? Bebek degil kiziniz onun gelisimi,kendi kendine yeten bi birey olmasi icin lutfen odasini bu gece ayirin.Yattiginiz odaya almayin ve kararli olun.Gerekirse aglasin.Bir saglik problemi yoksa aglamasinin ona bir zarari olmaz.Siz evli bir ciftsiniz ve haliyle ozel hayatinizda var, bir an evvel odasini ayirin ama.kararli olun.

Haklisiniz ancak konu sahibesinin kizi yasca buyuk bir cocuk.
Erken yasta sizin soylediginizi yapmak cok mantikli ve kucuk cocuk bu sekilde rahatlikla alisiyor odasina.
Ancak konu sahibesinin kizi koktugunu soyluyor bir kac gun alismasi icin onu cesaretlendirebilir.
Diger turlu bir anda bu yastaki bir cocugu kestirip atmak, onun psikolojisini de etkiler.
Eğer onunla yatarsa bu kızın alternatifi olur

biran evvel önlem almalısınız oğlum beşiğinde yanımda yatak odasında yatıyordu şuan 4 yaşında aslında daha erken ayıracaktım fakat kızım dünyaya geldi onun piskolojisi açısından ayırmadım aşırı bağlıydı bana şimdi kızım 2 yaşında .oĞlumda odasında yatacağı için bu yatağı geri gönder ben yatmam dedi ilk gün korkarım diye ağladı bende birşey olma z ben yan odadayım dedim yanıma sakın gece gelme çok kızarım alışacaksın derken ogün tüm gün ağlayıp yatağında zor uyudu fakat bir şekilde çok şükür uyudu.Fakat 2 yaşındaki kızım 3 gecedir yatağından kalkıp yanıma geliyor sabit ya resmen ayarlamış gibi :) 03:00 civarı bende bebek olmasına rağmen çabuk yataga yoksa çok kızarım diyorum ve yanında ben gitmiyorum düşünün kendisi gidip yataĞına yatıyor tabiki gece gece kızdığım için içim gidiyor fakat birşekilde HER İKİSİNİNDE ALIŞMASI GEREKİYOR.Eğer ben aa kızım tamam gel hadi yanımda yat dersem şimdi o alışacak ve her gece yanıma yatacak fakat bunu yapmaman lazım deyip ilkönce kendimi buna alıştırdım yani kararımdan dönmedim umarım kızımda alışır ağlasalarda kendilerinin sağlığı açısından rahat yatması açısından bunu yapmalıyım ve yapmalıyız.Koca kız olmuş her şeyin bilincinde lütfen incitmeden kararlı olun ve onu yatağına alıştırın....Sevgiler :)

Benimkini odasında uyutuyoruz, fakat gecenin bir vakti odamıza gelip yatıyor. Üç kişi de bunalıyoruz ya ben ya eşim gidiyor onun odasına, ama bu saat gece 2-3 civarları gelişen bir olay. Yani biz uyuduktan sonra geliyor.

Benimkini odasında uyutuyoruz, fakat gecenin bir vakti odamıza gelip yatıyor. Üç kişi de bunalıyoruz ya ben ya eşim gidiyor onun odasına, ama bu saat gece 2-3 civarları gelişen bir olay. Yani biz uyuduktan sonra geliyor.

aynı biz :) sanırım bunlar ayarlıyor bir şekilde ama kararlıyım tıpış tıpış yatağa :)

aynı biz :) sanırım bunlar ayarlıyor bir şekilde ama kararlıyım tıpış tıpış yatağa :)
Ya birde geliyor bizi uyandırıp demekki kenara kaydıramayınca (kendisi yatağın kenarında yatmayı sever) ayak ucumuzda yatıyor. Hatta bir gece o nedenle eşim onu yataktan düşürdü. Yine de banamısın demiyor:D

Ya birde geliyor bizi uyandırıp demekki kenara kaydıramayınca (kendisi yatağın kenarında yatmayı sever) ayak ucumuzda yatıyor. Hatta bir gece o nedenle eşim onu yataktan düşürdü. Yine de banamısın demiyor:KK70:

benimde gece 03:00 bir kaltım yorgunluktan bitmişim ama genede hissediyorum uykum hafif tam dönecem başımın üstünde oturmuş ödümü patlattı desem yeridir bu gecede kendine minnacık bir yer bulmuş hiç ses etmiyo yanımda yatsın diye orada emzik sesinden uyandım :KK70::KK70:kıvrılmış uyuyuyor çabuk yatağa dedim uyandığımı far edince oda kafasını lkaldırıp gözgözxe gelince çabuk gittti..alemler işte :):KK48:

Nereden cikardiniz boyle israrci oldugu mu ben pedagogla gorusmem diye birsey yazmadim .ayrica nereden biliyorsunuz icinde oldugum sartlari nereden biliyorsunuz uzun sure emzirmedigimi nereden biliyorsunuz kucuk bir evde kalabalik olarak yasamadigimizi nereden biluyorsunyz farkli sikintilarimin olmadigini ...elbette bunu sekiz yil surmedi anlamam .her cocuk farklidir bir anne tedirginligini ancak bir anne anlayabilir, yasayan bilir .dogurup sokaga salmak degildir annelik . Bizim toplumumyzda önyargı yasam tarzi haline gelmis maalesef.

Eğer tek göz odada yaşamiyorsaniz, uzun süre emzirmek, kalabalik aile vs. hiçbiri 8 yillik mazeret olamaz. Ortada sizden kaynakli ciddi bir hata var ve siz bana kiziyorsunuz ilginç bir şekilde.

Her çocuğun farkli olduğunu da bir öğretmen olarak gayet iyi biliyorum. Doğurup sokağa salmakla konunun ne ilgisi var? Çocuğa kiyamayip, neredeyse ergenliğe gireceği yaşa kadar yaninda yatirmak mi iyi annelik? Önyargi konusu buraya nereden dahil oldu?

Kizinizin yaninizda yatmak istemesi son zamanlardaki bir isteği olsaydi ya da şu an 3-4 yaşlarinda olsaydi, daha farkli şeyler yazabilirdim. Şimdiye kadar çoktan uzman yardimina başvurmuş olmaniz gerekirken, burada fikir ariyorsunuz. Bu da bana göre ihmalin farkli bir türü.

benimde gece 03:00 bir kaltım yorgunluktan bitmişim ama genede hissediyorum uykum hafif tam dönecem başımın üstünde oturmuş ödümü patlattı desem yeridir bu gecede kendine minnacık bir yer bulmuş hiç ses etmiyo yanımda yatsın diye orada emzik sesinden uyandım :KK70::KK70:kıvrılmış uyuyuyor çabuk yatağa dedim uyandığımı far edince oda kafasını lkaldırıp gözgözxe gelince çabuk gittti..alemler işte :):KK48:
Ya ben hiç anlayamıyorum geldiğini. Ses çıkartmamak için elinden geleni yapıyor sanırım. Benimde tam daldığım zaman uykum çok ağır oluyor, duymuyorum:D Oyy yerim onları ben ya. Canları sağ olsun ne yapcan. Rabbim onlara sağlıklı ömürler versin. İşteyim şuan oğlumu özlediğimi hissettim:)

odasında ısıgı acık tutsanız? odasında uyutsanız uyuyunca yanından kalksanız
ben 6 yasına kadar cocukların annelerı tarafından daha cok uyutulmasını dogru buluyorum , calısan anneler ıcınde yemek yerlerken mutlaka yanlarında olunması gerektıgını ve banyolar sadece anne tarafından yapılması gerektıgını dusunuyorum , fakat beraber yatmak olmamalı. gece kalkıp yanınıza gelse neysede onu uyutup gece lambasıyla ve yatak odasına gıdene kadar olan yoldada gece lambalarıyla gece kalkarsa sayet yanınıza gelmesı kolay olsa uyumazmı?

bız aslında hep ayrı yattık donem donem hastalandıgında beraber uyuyoruz atesını kontrol etmek ıcın uykuya yenık dusmemek ıcın suanda uzun zamandır gece kalkıp gelmıyor bı ara huy edınmıstı her sabaha karsı yanımızda buluyorduk onu ama suanda uyanmıyor gece fakat fakat 8 yas cok buyuk bır yas

Ya ben hiç anlayamıyorum geldiğini. Ses çıkartmamak için elinden geleni yapıyor sanırım. Benimde tam daldığım zaman uykum çok ağır oluyor, duymuyorum:KK70: Oyy yerim onları ben ya. Canları sağ olsun ne yapcan. Rabbim onlara sağlıklı ömürler versin. İşteyim şuan oğlumu özlediğimi hissettim:)
bende işyerindeyim ve her ikisini özledim canlarısağolsun yavrularımızın allahım herkesede nasip etsin bu güzellikleri

Odaları yan yana yapıp kapılar açık kalacak yavrum gibi çözümler işe yaramaz mı acaba?
Ya da yatağını kendisi seçsin, sevdiği için sahiplenir ve orada yatmak ister diye düşündüm.
Çok büyümüş ciddi bir sorun bu bana göre.

Kıymanın vakti gelmiş gibi doğrusu..o_O

Çocukken sürekli hasta olurdum, öksürük ateş vb. Üzerimi de çok açardım annem bazen beni yanına alırdı kontrol altında olayım diye herhalde. Uyanırdım annemin yanındayım bi darallar basar odama kaçardım babam orada, hangisini uyandırsam bilemezdim en son annemin yanında yere yatıp yataktan düşüp orada uyumuş kalmış numarası yapardım:KK70:

Surec bekledigimden hizli sonuc veriyor .sagolsun esim de cok yardimci Oyle dusunuyorum sabahci olmasi bizim icin avantaj oldu .cok sukur .yorumlariniz icin tesekkurler

Back
X