kızımz nasıl destek olayım....

sınıfını değiştirmelisiniz bence
hatta biri öğlenci biri sabahçı bile olabilir

Öncelıkle rehber oğretmenıyle bır görüşme talep edın ve durumu oloduğu gibi anlatın; kızınız ve diğer arkadasıyla görüşecektir mutlaka zaten bunun dışında bu görüşe olana kadar cocuğunuzun üzerine gitmeyin kı olayı sürekli hatırlamasın siz ona önemli birşeymiş gibi hissettirmeyin zaten zamanla geçeçektir çünkü daha çok küçük...

konuyu tam okumamışsınız taşındığımız için okul değiştirmek zorunda kaldık. ikincisi kızın tembel olduğunu söylemedim zaten çalışkan bir kız azimlide diğer ödev notları kızımdan yüksek . çocuklar ödevi kendileri almadı karşı komşusunuz birlikte yapabilirsiniz diye öğretmen verdi. kızıma söz hakkı vermediği için kızım bu yolu seçti ama şu konuda haklısınız bu ödevi birlikte yapıp sonraki ödevleri bireysel yapabilirdi . mesele tamda bu beni yarı yolda bıraktı mevzusu artı eklenmiş yalanlar ....ve ailenin bu yalanları görmezden gelmesi....öğretmenleri suçladığımı nerden çıkardınız ayrıca, asla böyle bir şey yok hatta matematik öğretmenimiz sağolsun çok yapıcı bir konuşma yaptı. mevzu kızımın yeni başladığı bir okulda yanlızlaşması .bunun için nasıl destek olmalıyım bu konuyla başedebilmesi için ne yapabilirim diye açtım konuyu.

yardımınız için teşekkür ederim :)

arkadaşım üzülmekte çok haklısın, insan çocukları üzülünce ayrı üzülüyor
şimdi yazacaklarım sana çok aykırı gelebilir ama kesin reddetmeden önce 1 kez üstünde düşün bence

senin olaya dahil olman, kızına kendini güvende hissettirse bile, artık kızının yavaş yavaş kendisine yapılan haksızlıklara karşı nasıl davranması gerektiğini öğrenmesi gerekiyor, çünkü hep böyle olaylar olacak hayatında ve sen hep yanında olamazsın, olaya müdahale edemezsin

anladığım kadarıyla kızın 5. sınıf ve daha 2 sene şu anki arkadaşlarıyla okuyacak, kızının bu 3 yılının mutsuz geçmesini istemiyorsan birşeyler yapılmalı

bence, kızın ve sen, birlikte oturup bir konuşma hazırlayın
bu konuşma çok kısa ve öz olsun, "sevgili arkadaşlarım, hakkımda şöyle şöyle söylendiğini duydum, bazılarınızın bana karşı tavırlarının bu sebeple değiştiğini düşünüyorum, bu olayın aslı şudur şudur, ben sizleri çok seviyorum ve başkasının bana attığı iftiralar yüzünden bana tavır almanız, arkadaşlığımızın bozulması beni çok üzüyor, yine de bana karşı soğuk davranmayı tercih ederseniz saygı duyarım. " gibi.

fakat içinde o komşu kızının adı kesinlikle geçmesin, "hepiniz" gibi genelleyici kelimeler değil, "bazılarınız" gibi orta yollu kelimeler olsun

inan, biraz telkinle çocuklar çok güçlü davranabiliyorlar. benim kızım bazen çok şaşırtmıştır beni. kızın da güçlü davranabilir ve bir teneffüs, daha sınıf dağılmadan veya ders başlamadan hemen önce sınıfın ortasında arkadaşlar bir dinler misiniz diyerek birlikte hazırladığınız kısacık konuşmayı yapabilir.
diğer çocuklardan mutlaka buna olumlu tepkiler gelecektir.
ve evet dalga geçen de olacaktır, olsun, onlarla hiç muhatap olmasın kızın, "bu senin düşüncen" deyip geçsin.
kızını, gelebilecek her türlü olumsuz tepkiye önceden hazırlar, vereceği her cevabı tek tek düşünürseniz, bu olay çok işe yarayabilir

hem bu olaydan sonra tüm çocukların kızına bakış açısı değişir, hem de böyle bir cesaretten sonra kızının kendine güveni gelir.

evet bende bu yıldan sonra sınıf değiştirmeyi düşünüyorum şimdi yazılıları başladı

hayır! kaçamazsınız!
böylelikle 11 yaşındaki kızınıza zorluklar karşısında kaçmayı öğretmekten başka birşey yapmamış olursunuz
yazılılar önemlidir ama şu anda atılacak adımların kızınızın ruhsal yapısını nasıl etkileyeceği daha önemlidir
bence çok yanlış olur

bu iyi bir çözüm olabilir :)

benim kızım 3. sınıfta
sınıf öğretmeni veli toplantısında hep şunu söyler:
sınıftaki olaylar için bana siz gelmeyin
"oğlum kitabını kaybetti, kızım şununla kavga etmiş" bunları bana siz söylemeyin
çocuklarınızı bana söylemesi ve çözüm aramaları için teşvik edin
bunları şimdiden öğretmeniz lazım

Bakın kızını çok küçük, hayatta bu tip olaylar daha çok yaşayacak, bu tip sıkıntılar çeke çeke büyüyecek zaten. Kızınıza hayatta bu şekilde baskın karakterlerle her zaman karşılaşacağını, onlarla başa çıkmayı öğrenmesi gerektiğini (gerekmedikçe o insanlarla muhattap olmamak gibi) anlatmalısınız. Ben de çok yalnız bir çocuktum. Çünkü sınıfımda bu tip dedikoducu tipler, yalan dolan konuşanlar vardı. Ben de onlarla konuşmak yerine hiç biriyle arkadaşlık etmemeyi tercih etmiştim. O kız ne kadar yalan söylerse söylesin eğer etraflarındaki diğer çocuklarda o kıza inanmayı seçtilerse kızınızın dostluğunu zaten hak etmiyorlar demektir. Zamanla diğer çocuklarda kızın kendileri hakkındaki yalanlarını duydukça sizin kızınızın kıymetini anlayacak çocuklar olacak ve tekrar arkadaşlık edebileceği kişiler bulabilecektir. Ama bunun için zamana ihtiyacı olduğunu belirtin. Yazdıklarınız o kadar benim çocukluğuma ait anılar ki işte bunları göre göre güçlendim ve kendime yetmeyi öğrendim ben :) o yüzden kızınız hiç üzülmesin ama bu durumun ona neler katacağını da anlatın ona.

komşunun kızı dediğim dedik birine benziyor. senin kızın da belliki kendisine sürekli emir vermesinden, kontrol altında olmaktan falan hoşlanmıyor. bence kesinlikle çocuktur araları düzelir deme görüşmesinler. gerçekten küçüklükten böyle ezilen vb sorunları olan çocukların ilerde kendine güveni olmuyor çekingen oluyorlar. ben böyle birşey yaşamadım ama çekingen bi insanım malesef

Kızı bu sebeple böyle zorba bir karakterde yetişmiş...öyle diyen bir annesi varsa ne yapsanız nafile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…