• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızına güvenmeyen aile sorunu

bulutlukahvee

Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2023
199
48
13
Erkek kardeşim birkaç gün önce memlekete kafa dinlemeye gitti kendi başına yaşı 18. Bizimkiler de haftaya gidecekler bende sınav çalışıyorum taşınma süreçlerinden zaten çalışamadım 10 gündür. Bana da gel diyorlar seni evde tek bırakamam güvenemem dedi annem. Ne yapayım gerçekten bilemiyorum 1.5 hafta orada bir sürü iş var ortam yok ve benim sınav çalışma sürecim yeterince aksadı yaşım 22. Ne düşünüyorsunuz erkek çocuklarını serbest bırakan ama kızına güvenmeyen aileler hakkında? Laf anlatamıyorum aileme gitmek istemiyorum bir haftalık çalışmalarım aksayacak yol desen 12 saatten gidiş dönüş 1 gün sürüyor yol tutuyor hasta oluyorum bana yaptıkları reva mı tek isteğim oturup ders çalışmak düzenimi kurabilmek burda

Gerekirse ailenizle kavga edip evde kalın. İnsan ders çalışmayı bir gün bıraksa uzun süre toparlayayamıyor. Keşke aileler dediğiniz gibi anlayışlı ve eşit davransa ama onlara karşı bir umudum olmadığından siz gerekirse kavga çıkarın boşuna düzeninizi bozmayın sınavınızda başarılar.

Sana güvenemiyorum derken yanlış yaparsın anlamında demediğini düşünüyorum. Genç kız evde tek kalırsa ya başına bişey gelirse diye korkuyordur

Gerekirse ailenizle kavga edip evde kalın. İnsan ders çalışmayı bir gün bıraksa uzun süre toparlayayamıyor. Keşke aileler dediğiniz gibi anlayışlı ve eşit davransa ama onlara karşı bir umudum olmadığından siz gerekirse kavga çıkarın boşuna düzeninizi bozmayın sınavınızda başarılar.
haklısınız 15 gündür ara verdim zorunlu taşınmadan daha yeni yeni odaklanmaya çalışıyorum şimdi de memlekete gitmeyi çıkardılar başıma sözde beni çok düşünüyorlar 🥲 umarım beni dinlerler o durumda. dediğiniz gibi ailenin kafa yapısı değişmiyor ve gerçekten bu benim sinirlerimi bozuyor. Teşekkürler iyi dileğiniz için

Çevrede annenin güvendiği arkadasi vs varsa gelip sana baksin arada belki içi rahat eder . Başka çare yok gibi

Sana güvenemiyorum derken yanlış yaparsın anlamında demediğini düşünüyorum. Genç kız evde tek kalırsa ya başına bişey gelirse diye korkuyordur
ama erkek kardeşim de küçük onu yola gönderdiler güvenerek ben neden başımın çaresine bakamayayım üniversitede de yalnız kalmıştım evde

Çevrede annenin güvendiği arkadasi vs varsa gelip sana baksin arada belki icin rahat eder . Başka çare yok gibi
maalesef buraya yeni taşındık kimse yok. Bana güvenememelerini anlayamıyorum gerçekten de başka şeyler mi düşünüyorlar halbuki tek yaptığım sınav çalışmak nedir bu güvensizlik anlayamıyorum ben atansam kesin oraya da peşimden gelmek isteyecekler eminim

Gitmeyin, ne yapacaklar zorla sizi bavula koyup götürecekler mi yaka paça sürükleyecekler mi? Burda direnmek dışında bir seçenek yok, şimdi direnmezseniz size dırdırla her şeyi yaptırabileceklerini düşünecekler artık. Erkeklere verilen tavizler de ayrı konu malesef bu tarz aileler bu konuda değişmiyor

Gitmeyin, ne yapacaklar zorla sizi bavula koyup götürecekler mi yaka paça sürükleyecekler mi? Burda direnmek dışında bir seçenek yok, şimdi direnmezseniz size dırdırla her şeyi yaptırabileceklerini düşünecekler artık. Erkeklere verilen tavizler de ayrı konu malesef bu tarz aileler bu konuda değişmiyor
annem işi babama bırakır babam da bağırma çağırmayla istediğini yaptırır babamın dediklerini yapıyoruz çünkü. Ama şunu anlamıyorum babam erkek kardeşimin gitmesine de kızmıştı annem ise gidip kafa dinlesin dedi hatta babam ona kızdığı için günlerce babama tavır aldı küstü. Bana ise geleceksin diyor ya ben kardeşimden 4 yaş büyüğüm üstelik ne olmuş erkekse. Annemi anlayamıyorum tam bir kanser sebebi

Biri size kötülük yapar diye de düşünüyor olabilir. Köyde beraber vakit geçirmek de istiyor olabilir.
olabilir de. Ama evden çıkmadığım sürece kapıyı kimseye açmadığım sürece ne olabilir ki her gittikleri yere peşlerinden sürüklemeleri gerekmiyor üstelik kardeşimi de o kadar salmışken beni neden kısıtlıyorlar hep 🥲 ve köy dediğiniz yerde iş var vakit geçirmek değil çalışmaya gidiliyor

ama erkek kardeşim de küçük onu yola gönderdiler güvenerek ben neden başımın çaresine bakamayayım üniversitede de yalnız kalmıştım evde
Size göre haklısınız evet yalnızda kalmışsınız ama ortam çok bozuldu. Kız çocukları daha savunmasız oluyor. Geçen senelerde yada yakın Bi tarih hatırlamıyorum psikopatın biri yolda evine giden mühendis kızı samuray bıçağı ile katletmişti. Savunmasız birini arıyordum demiş. Sınavınıza çalışın bir yolunu bularak

olabilir de. Ama evden çıkmadığım sürece kapıyı kimseye açmadığım sürece ne olabilir ki her gittikleri yere peşlerinden sürüklemeleri gerekmiyor üstelik kardeşimi de o kadar salmışken beni neden kısıtlıyorlar hep 🥲 ve köy dediğiniz yerde iş var vakit geçirmek değil çalışmaya gidiliyor
O zaman direk. Dersim var gelemem de. Evi kitler otururum de.

Ben asla gitmezdim. Çok korkuyorlarsa onlar da benimle kalsınlar
Ailem de memlekete gidiyor, sırf arabada sigara içtikleri için ben onlarla gitmiyorum,evde kalıyorum

Erkek kardeşim birkaç gün önce memlekete kafa dinlemeye gitti kendi başına yaşı 18. Bizimkiler de haftaya gidecekler bende sınav çalışıyorum taşınma süreçlerinden zaten çalışamadım 10 gündür. Bana da gel diyorlar seni evde tek bırakamam güvenemem dedi annem. Ne yapayım gerçekten bilemiyorum 1.5 hafta orada bir sürü iş var ortam yok ve benim sınav çalışma sürecim yeterince aksadı yaşım 22. Ne düşünüyorsunuz erkek çocuklarını serbest bırakan ama kızına güvenmeyen aileler hakkında? Laf anlatamıyorum aileme gitmek istemiyorum bir haftalık çalışmalarım aksayacak yol desen 12 saatten gidiş dönüş 1 gün sürüyor yol tutuyor hasta oluyorum bana yaptıkları reva mı tek isteğim oturup ders çalışmak düzenimi kurabilmek burda
Evde ocağı açık bırakma,ütüyü fişte unutma gibi duruumlariniz mi var acaba?Ne konuda guvenemediklerini açıkça sormadıniz mi ?

Konsantrasyonum bozulur, sınavı kazanamazsam sebep olduğunuz için uzulmeyecek misiniz filan diyin.

Back
X