Koydurtmadim ben.
Esim babasinin ismini koymayi cok istedi.
Benim kendi annem , babam , babannem bile kayinpederimin ismini koymam gerektigini soyleyip durdular.
Hic demode bir isim degil ve kayinpederimi de cok severim.
Ama bu ebenin dedenin ismini cok matah bir is yapiliyormus gibi surdurmeye cok karsiyim.
Asla istemedigimi soyledim. Bebegin her turlu eziyetini ben cekerken isim koyma keyfini de bir başkasına yasatmayacagim dedim.
Ikinci bir isme de asla razi olmadim.
Sonuc, benim sectigim tek isim koyuldu.
Kisacasi bastirin hanimlar
Geçmişte neler yasadiniz bilemiyorum ama bu konu zaten esinizle halletmeniz gereken bir konu.Sorunda bu ailem arkamda değildi her istediklerine tamam dememi istiyordu az önce tartıstım babamla. Onların cocugu dedi. Kusura bakmayın ben kim oluyorum dedim babama sizde onların kafasındasınız dedim. Sustular ama arkamda olmadıklarını biliyorum. Ne kadar sey yasarsam yasayayım biz barıstıktan sonra annem sanki hiçbirşey yasamamısım gibi kv yanasmamı her istediklerini yapmamı istiyor. Bu yüzden isim sorununu eşimle konusmaya calısıyorum. Umarım etkili olmustur çünkü benim kızım ben seslenicem kv ismini düşündükce ağlıyordum mahfoluyordum...
dikkatli olun doğum olduğu gün kimliği çıkartıp siz uyanmadan başucunuza koymasınlar 2 isimse neden ikisinide onlar koyuyorlar hurafe olduğunu anlatın hocaya danışın Kuran da yazıyormu diyin birazda politik olun beni çok üzüyosunkızlar merhaba. Eşim annesinin ismini koymak istiyor kızıma ama ben istemiyorum. Neymiş annesinin ismini yasatmak istiyormuş.(annesi yaşıyor) cok sey yaşadım kv yle. Cok sogudum ismini koymak istemiyorum. Eşimde sevmediğimi anlamasınıda istemiyorum. Bir isim daha koydular türbe ismi kabul ettirdiler hurafelerle.... ama ikinci ismi ben koymak istiyorum... ne yapayım nasıl kabul ettiricem eşime tartışmak istemiyorum onunla...
İki isim koymak nasıl sünnet oluyor peygamberimiz tek isim koymuş iken. Siz ya sünnetin kelime anlamını bilmiyorsunuz ya da kulaktan doğma konuşuyorsunuz. Rica ederim akıldan sünnet hadis uydurup kimseyi yanıltmayın. İki isim koymak değil tek isim sünnettir.Allah izin verirde bir kızım olursa canım benim eşimde annesinin ismini koymak istiyor ve şimdiden ısrarcı.Ben kendim başta koymak istemesemde eşimide kırmak istemedim abiler babasının ismini koydu ve eşim çok istiyor.Bende karşılık olarak her ikimizinde istediği olsun ne sen kırıl ne ben 2 isimli olsun bebeğimiz sünnettir biri annenin diğeride benim istediğim olsun diyerek ikna ettim.Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derler
e madem annesinin ismini koyuyor diger ismi de sen koy bu kadar basit bizde oyle yaptik bi isim ben bi isim esim secicek o da babamin ismini koymak istiyorum diyor benim pek hosuma gitmiyor ama sonucta birini o secicek ikimizde birbirimizin begendigine karismiyoruzkızlar merhaba. Eşim annesinin ismini koymak istiyor kızıma ama ben istemiyorum. Neymiş annesinin ismini yasatmak istiyormuş.(annesi yaşıyor) cok sey yaşadım kv yle. Cok sogudum ismini koymak istemiyorum. Eşimde sevmediğimi anlamasınıda istemiyorum. Bir isim daha koydular türbe ismi kabul ettirdiler hurafelerle.... ama ikinci ismi ben koymak istiyorum... ne yapayım nasıl kabul ettiricem eşime tartışmak istemiyorum onunla...
e madem annesinin ismini koyuyor diger ismi de sen koy bu kadar basit bizde oyle yaptik bi isim ben bi isim esim secicek o da babamin ismini koymak istiyorum diyor benim pek hosuma gitmiyor ama sonucta birini o secicek ikimizde birbirimizin begendigine karismiyoruzkızlar merhaba. Eşim annesinin ismini koymak istiyor kızıma ama ben istemiyorum. Neymiş annesinin ismini yasatmak istiyormuş.(annesi yaşıyor) cok sey yaşadım kv yle. Cok sogudum ismini koymak istemiyorum. Eşimde sevmediğimi anlamasınıda istemiyorum. Bir isim daha koydular türbe ismi kabul ettirdiler hurafelerle.... ama ikinci ismi ben koymak istiyorum... ne yapayım nasıl kabul ettiricem eşime tartışmak istemiyorum onunla...
Cok mu lazim kaynananin adi sanki benim babamda zorla koymus babannemin adini memmnun degilim ama annem ikinci adi koymus o seninde cocugun hatta en cok adini koymak senin hakkin senin canindan parça sen dogurcaksin acisini sen cekceksinkızlar merhaba. Eşim annesinin ismini koymak istiyor kızıma ama ben istemiyorum. Neymiş annesinin ismini yasatmak istiyormuş.(annesi yaşıyor) cok sey yaşadım kv yle. Cok sogudum ismini koymak istemiyorum. Eşimde sevmediğimi anlamasınıda istemiyorum. Bir isim daha koydular türbe ismi kabul ettirdiler hurafelerle.... ama ikinci ismi ben koymak istiyorum... ne yapayım nasıl kabul ettiricem eşime tartışmak istemiyorum onunla...
Koreanmom canim bizde eşimle kp adı konusunda çok çatıştık. Kendisi dede adını taşıdığı için Bi görev biliyordu baba adı koymayı. Bende Allah var hiç istemedim kp adı koymayı. Eşimle tek tartistigimiz konu bu oldu bugüne kadar. Her tartismada bi iki gün küs ve kırgın kaldık ki bi çok insana göre eşim makul yaklaşıyordu şöyle ki; "babamın adını koyalım yanına da istediğin bi isim koyalım o kullanılır zaten" diyordu. Ama ben buna hiç razi olmadım. Sesimi yükseltmeden istemedigimi dile getirdim. Her namazda dua ettim isim konusunda eşimi ikna etmek için. Eşimde her namazdan sonra Allah kabul etsin diyordu:) bir de ya vedud ismini çok zikrettim. Son tartismamizda cok istiyosan babanin adini koy dedim yanina bi isim soyledim. Ama dedim babanin adini koyarsan bu konuda sana omrum boyu kirgin olurum dedim.çok şükür 37. Haftada anlasabildik tek ve güzel bi isim belirledik.
Senin ailen birazcik cazgir olsaydi inan bunu soylemeye cesaret edemezlerdi. Neyse isim o kadar onrnli degil onemli olan bebeginin saglikli dogmasiSorunda bu ailem arkamda değildi her istediklerine tamam dememi istiyordu az önce tartıstım babamla. Onların cocugu dedi. Kusura bakmayın ben kim oluyorum dedim babama sizde onların kafasındasınız dedim. Sustular ama arkamda olmadıklarını biliyorum. Ne kadar sey yasarsam yasayayım biz barıstıktan sonra annem sanki hiçbirşey yasamamısım gibi kv yanasmamı her istediklerini yapmamı istiyor. Bu yüzden isim sorununu eşimle konusmaya calısıyorum. Umarım etkili olmustur çünkü benim kızım ben seslenicem kv ismini düşündükce ağlıyordum mahfoluyordum...
Canım seni çok iyi anlıyorum. Çocuğuma hiç istemediğim bi isim koyulması cok sinir bozucu sen istediğin ismi hemen seç eşine söyle ve kızından bahsederken o ismi kullan alıştIR herkesi. Sultanda nüfusta yazsa bile hitap etme. Anne ne derse herkes onu kullanır çocuğa kimse babanne ye sormaz adı ne diye. Sana soracaklar. Ben kapı süsüme falan yazdım artık adı. Zaten eşimi zor ikna ettim fikri değişmesin:) gerçi daha kimseye soylemedik ismi sürpriz olacak. Kendi adının konulmasını bekleyenlerde bir iki surat asar sonra alışırCanım annesinin ismini koymayacagım dedi dün ama cok inanmadım doğum günü kimlik cıkana kadar beklicem dediğin gibi sana kırgın olurum cocuguma istediğim isimle hitap edemem mahfolurum felan dedim. İste bizi böyle üzüyüsun bebeğimde üzülüyor ikimizin hakkına giriyosun vebalini nasıl alacaksın doğumdan sonra üzüntüden sütüm kesilirse cocugumuzun rızkını alırsın hakkımıza girersin dedim. Eşim dinine bağlı sultan ismi için hocaya sorucam dedi. En büyük etkenin kim oldugunu biliyorum kv. Çünkü empoze etti sürekli esime iyi niyet altında. İşte bilmem söyle olursa bana benzerse ismi benim ismim olsun. Ben bi kaç gün annemlerdeydim kaynım baktım annesinin ismiyle seslendi bebeğime. Şok oldum. Bişey demedim ama o kadına hakkımı helal etmiyorum ne zaman istediğim birşey olsa önüne taş koymak için ugrasıyor. Birde en sevdiğim varlıgıma kızıma onun ismiyle seslenicem ölüm gibi.........
Belkide öyledir ben bu konuda bir yanlış öğrenim yaşamış olabilir.İki isim koymak nasıl sünnet oluyor peygamberimiz tek isim koymuş iken. Siz ya sünnetin kelime anlamını bilmiyorsunuz ya da kulaktan doğma konuşuyorsunuz. Rica ederim akıldan sünnet hadis uydurup kimseyi yanıltmayın. İki isim koymak değil tek isim sünnettir.
Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz? Malesef ülkede kadınların yuzd 60 i bu durumda. Bi arkadaşım kız çocuk çok istiyor, sırf kv. Adını verirler diye yapmıyor dusun.Bir dakika ya, bu çocuğu siz doğurmuyor musunuz, kime neyi kabul ettirmeye çalışıyorsunuz? Çocuğunuzun ismini koyabilecek kadar bile sayılmıyorsanız ne işiniz var o insanların arasında yahu, ne biçim bir aileye düşmüşsünüz. Biraz dik durun, sert olun ve koydurtmayın istemediğiniz ismi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?