• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızınızın yanında ağda yaparmısınız

kızım 11 yaşında ve şu ana kadar yanında hiç yapmadım..bence bu durum tamamen büyüme tarzı ile alakalı..annemden öyle gördüğüm için bende çocuğumun yanında yapmadım..kızımın bu sene kolunun altında ve bikini bölgesinde hafif bir tüylenme oldu ve bende ona nasıl yapıldığını gösterdim..bizim kız maşallah öyle rahatki.:1shok:.düşündümde annem bana gösterirken yerin dibine girmişdim...bir kaç gün önce kızıma bu işlemi tekrar yapacağını hatırlattım(çünkü ilk aldığımızdan daha fazla gelmişdi)ne dese beğenirsiniz?anne sen yapsana..:roflol:

:roflol::roflol::roflol::roflol: akıllı kız

yakın arkadaşımın yanında yaparım
ama çocugumun yanında yapamam sanırım
annem de yapmadı yapmaz da

LİSEYE BAŞLAYANA KADAR HER BİR YERİMİ ANNEM ALDI DAHA SONRADA BEN KENDİM YAPMAYA BAŞLADIM.ANNEM YANIMDA BACAKLARINI VE KOLTUK ALTINI ÇOK ALMIŞTIR OTURUP BERABER YAPTIĞIMIZ BİLE OLMUŞTU AMA ÖZEL BÖLGESİNİ YANIMDA ALDIĞINI HİÇ HATIRLAMAM..ÇOCUĞUM OLURSA BENDE AYNI ŞEKİLDE ONA YARDIMCI OLUCAM GEREKİRSE OTURUP BACAKLARIMIZI BİLE BİRLİKTE ALICAZ ÖZEL BÖLGE OLMADIKTAN SONRA SORUN YOKK.KIZIMLA ARKADAŞ GİBİ OLMAK İSTİYORUM.KIZMIN YANINDA ÖZEL BÖLGE HARİÇ ÜSÜMÜ GİYEBİLİR YADA ÇIKARTABİLİRİM NE VAR Kİİ BUNDA O BENİM KIZIM DEĞİLMİ GEREKİRSE ÖZEL BÖLGELERİ GÖSTERMEDEN ONUNLA BANYO BİLE YAPABİLİRİM ÇOKTA ZEVKLİ OLUR HEM OYNAR HEM BİRBİRİMİSİ YIKARISS OHHHH DAHA YOKK AMA ŞİMDİDEN ÇOCUK ÖZLEMİ ÇEKİYORUM OLSADA ARKADAŞI OLSAM HERŞEYİ OLSAM CANIMMM YAVRUMM DEYİPP BOYNUNA SARILSAMM :CüvCüv: ÇOCUĞUMLA İLGİLİ ÇOK GÜZEL PLANLARIM VAR ALLAHIM NASİP EDERDE BİR EVLAT SAHİBİ OLURSAM EĞERa.s.:nazar:

Annenizle ne kadar yakın olursanız olun..her zaman bir sınır bir mesafe konmalıdır diye düşünüyorum..
sonucda o anneniz siz onun kızısınız..
böyle şeyleri onaylamıyorum..Ne annemi bir kere böyle gördüm nede kendim bu şekilde göründüm..

3,5 yasındaki kızınız regl olma durumlarını, tüylenme durumlarını biliyor mu?:1shok: Ben mi yanlış anladım..

Eğer doğru anladıysam kusurabakmayın ama 3,5 yasındaki bir çocuğun bu durumları bilmesi asla gerekli değil.CADIARZU
İlk defa da sizden duydum yani 9-10 yaş tamam diycem de ergenliğe geçiş devresi olarak..3,5 yaşş mı?

Ağda olayına gelince; çocukların yanında bu tarz olayların yapılmasına pek sıcak bakmıyorum..

Bilmemesi için değil, zamanı gelince genç kız olunca, zaten öğretilir..Bu zamanda, bilinmeyen birşey kalmıyor zaten, internet çağında maşallah 9-10 yaşlarındaki kızların herşeyden (!) haberleri var..

9-10 yaşındalar ama koca kadın gibi davranışlari kıyafetler...

Geçen gün 6 yaşındaki oğlum sordu, arkadaşlarla toplanmıştık 11 yaşında da bir kızı var arkadaşımın ama davranışlar, kıyafetler 18 yaş gibi.

Oğlum dedi ki: '' anne bu abla çocuk mu kadın mı? Bilmem anlatabildim mi?

Annelerin kız çocuklarını yetiştirmeleri ile alakalı bir durum..Herşey zamanı gelince bence..

evet 3,5 yaşındaki kızım onun anlıya bileceği ölcüde regli olayını biliyor.
ha ben bu illa bu yaşta öğrensin gbi bir durum yaratmadım
bir keresinde çekmecemde ve çantamda pedimi gördüğünde bunun ne olduğunu sordu
ben de bizim büyüklerimizin bize yaptığı gibi sana ne büyünce anlatırım yada sen küçüksün bırak karıştırma gibi tiriplere girmedim
aaa annemde bebek gibi bez bağlıyor dedi ben baya bir güldükten sonra büyünce yanı genç kız olunca neler olacağını bu tip şeylerin çok normal olduğunu bir bayan özelliği olduğunu bu gibi sormak istediği her türlü konuda kafasında asla bir şey kurmadan bana gelip sorabileceğini yada teyzesine yada halasına ama bu tip bazı paylaşımların bayanlar arasında olması gerektiğini anlattım
çok şaşırmayın ama anladı
bizim aile de her şey konuşulur ama seviyesinde ve kişisi ile
bana göre bir çocuk bilmesi gereken bir şey varsa ve onu o esnada sorguluyorsa bu kaç yaşında olursa olsun onun anlayabileceği dilde anlatılmalı
ben bunda yalnış bir şey görmüyorum.
çünki çocuğumu yetiştirirken hem uzmanlardan hemde eğitmenlerden yardım alarak kızımn yanında olmaya çalışıyorum.
ben kızım hastalandığında bile hastaneye götüreceğim zaman bir saat konuşuyorum
onra neler yapılacağını
kes zırlama hastasın işte kalk gidiyoruz yerine
annecim hastalandık bak dr. gidicez buralarımıza bakacak belki kanımıza bakmakte gerekebilir o yüzden iğnede vurabilir dr. iğne yapmaktan helede çocuklara iğne yapmaktan hiç hoşlanmaz ama senin gibi cici çocukların iyileşmesi için yapıyor diye anlattığımda
ya ne konuşuyorsun 1 damlacık çocukla al tut elinden götür kardeşim diyenlerde oldu.
olsun
benim kızım ne yaşayacağını bilsin
ve ilk bilinmezlerini annesinden öğrenmesi bana göre doğal

hayır yapmam:kızgın:zmanı gelince oda örenecek şimdiden bilmesine gerek yok bencea.s

............................................

Son düzenleyen: Moderatör:
evet 3,5 yaşındaki kızım onun anlıya bileceği ölcüde regli olayını biliyor.
ha ben bu illa bu yaşta öğrensin gbi bir durum yaratmadım
bir keresinde çekmecemde ve çantamda pedimi gördüğünde bunun ne olduğunu sordu
ben de bizim büyüklerimizin bize yaptığı gibi sana ne büyünce anlatırım yada sen küçüksün bırak karıştırma gibi tiriplere girmedim
aaa annemde bebek gibi bez bağlıyor dedi ben baya bir güldükten sonra büyünce yanı genç kız olunca neler olacağını bu tip şeylerin çok normal olduğunu bir bayan özelliği olduğunu bu gibi sormak istediği her türlü konuda kafasında asla bir şey kurmadan bana gelip sorabileceğini yada teyzesine yada halasına ama bu tip bazı paylaşımların bayanlar arasında olması gerektiğini anlattım
çok şaşırmayın ama anladı
bizim aile de her şey konuşulur ama seviyesinde ve kişisi ile
bana göre bir çocuk bilmesi gereken bir şey varsa ve onu o esnada sorguluyorsa bu kaç yaşında olursa olsun onun anlayabileceği dilde anlatılmalı
ben bunda yalnış bir şey görmüyorum.
çünki çocuğumu yetiştirirken hem uzmanlardan hemde eğitmenlerden yardım alarak kızımn yanında olmaya çalışıyorum.
ben kızım hastalandığında bile hastaneye götüreceğim zaman bir saat konuşuyorum
onra neler yapılacağını
kes zırlama hastasın işte kalk gidiyoruz yerine
annecim hastalandık bak dr. gidicez buralarımıza bakacak belki kanımıza bakmakte gerekebilir o yüzden iğnede vurabilir dr. iğne yapmaktan helede çocuklara iğne yapmaktan hiç hoşlanmaz ama senin gibi cici çocukların iyileşmesi için yapıyor diye anlattığımda
ya ne konuşuyorsun 1 damlacık çocukla al tut elinden götür kardeşim diyenlerde oldu.
olsun
benim kızım ne yaşayacağını bilsin
ve ilk bilinmezlerini annesinden öğrenmesi bana göre doğal[/QUOTeve gelen bi misafirin yanında getirirse pedi görürsün:roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol:

EVE GELEN MİSAFİRİN YANINDA GETİRİRSE PEDİ GÖRÜRSÜN:roflol::roflol::roflol::roflol:

EVE GELEN MİSAFİRİN YANINDA GETİRİRSE PEDİ GÖRÜRSÜN:roflol::roflol::roflol::roflol:

belki inanmayacaksınız ama asla yapmadı
ben daha asla benim babasının çekmecesini ve eşyasını karıştırdığını bilmem
ama aynı zaman da da bunu öğrene bilmesi adına onun çekmecelerini veya çantasını sırf ona örnek olsun diye asla izinsiz karıştırmam
tabi arka planda yapıyorum düzenlemek adına
bana göre çocuğa ne verirse onu alır
arkadaşlar anlamaz o küçük ne bilir demeyin inanın konuşulan çocuk anlıyor.
bir olayı anlatmak isterim biz karı kocak ortağız ve esnafız.eşim bir sabah benim çantamdan çek karnesini almak için ben lavobodayken çantamı açmıştı.kızım da çantayı babasının elinden kaptığı gibi baba ne yapıyosun birinin çantası asl karıştırılmaz hele bir kızın çantası asla karıştırılmaz dedi.ve ben çıkana kadar çantayı babaya vermedi.
baba haklısın kızım boş bulundum afadersin ama annenin haberi vardı dedi isede çantayı bana teslim edene kadar babamıza vermedi
içeride bana tek dediği şey ise anne ped var içinde erkekler görmesin dedi

evlatlarınızı asla küçümsemeyin inanın çok akıllılar o pantisel var onlarda siz yeterki konuşun ve örnekleyin.

3 yaşındaki oğlumun yanında bacaklarımda ve kollarımda makineyle tüylerimi alırım, bunda yanlış bir şey görmüyorum. Eşim buna çok karşı çıkıyor, ben de neden karşı çıktığını anlayamıyorum.
Bikini bölgesini kız çocuğum bile olsaydı yanında almazdım, hangi yaşta olursa olsun.

Bence de olmaz ya ne agdası cok sacma hem igrenc bir durum cocugun anneyi öyle görmesi

Bu tarz kişisel bakımlar ulu orta yapılmamalı diye düşünüyorum.

Aynen katılıyorum hassas bir konu olduğunu düşünüyorum.
Geçenlerde lazere gittiğimde kadın kocasıyla gelmiş merkeze.Erkek adımın ne işi var git başka yerde bekle bekleyeceksen!!
O kadar rahatsız oldum ki,gereksiz bir durumdu bence.
Aynı şekilde çocuklarıyla gelende oluyor bir kadın olarak hiç bir özelimizde olmayacak mı yani diye düşünmeden edemiyorum!!

Ben de asla yapmazdım, oğlan veya kız farketmezhiç hoş bir durum değil. Bırak çocuğu ağda işlerini de kocamın yanında da söylemezdim...

Son düzenleme:
bikini bölgesi değilde annem bacağını alırken çok görürdük bizde annemin yanında bacağımızı alırdık ama tabi bizimki öyle ağdalar falan değil epilatörle yapıldığı için hiç öyle iğrenç gelmedi gözümüze gayet doğaldı e bide öyle aylarca bacağı almayıp orman gibi ailede kimse bırakmadığından bacağını alırken gördüğümüzde de hiç yadırgamadık iğrenmedik...
nitekim ben annem bacağını alırken görmeseydim benim bacaklarımı alma vaktim geldiğinde anneme bacağımı açmaya bile utanırdım. hiç görmediğim birşeyi ayrıca nasıl yapacam :S valla çok stres olurdum.. ama bu hewliyle yaşım geldiğinde annem gidip bana özel epilatör almıştı ve tek başıma almaya başlamıştım :))

soyunmaya gelirsek iç çamaşırlı birbirimizi görürüz ama anadan üryan kesinlikle görmeyiz :)
zaten 3 kızın birde annenin olduğu bir evde herkesin birbirinden saklanarak yaşaması biraz imkansız :) şu da var kardeşlerim beni banyo yaparken çağırır sırtını ovarım veya annemi çağırırız kazık kadar olsakta gelir ovar sırtımızı. bizde annem banyo yaparken gider ovarız sırtını. ovarız dediğim de keseleriz:P

bilmiyorum annem nasıl başardı ama biz birbirimizden bu tarz şeylerden çekinmesekte onca yıl şehir dışında yurtta 10 tane kızla kaldım ona rağmen beni iççamaşırımla bile görmemişlerdir. hepsinin göğüslerini görmüşümdür açarlar dolanırlardı öyle hepimiz kızız nasılsa deyip çok garibime giderdi :D

haa tabi bu arada kesinlikle eşimin yanında bacak macak almam hatta öyle başka odaya girip de almam. o evin sınırları içinde olmadığı sürece o işleri yaparım bilmesin :D

Bırakalımda bize ait,kendimize özel olan bir şeyimiz olsun:))
bunu bari kimseye göstermedn yapalım,nolur ki?
Her şeyi herkesin bilmesine gerek yok,göstermeyede gerek yok..
zamanı gelince her anne kızına bunları öğretecek,öğrenecek zaten.
Benim özelim sadece benimdir,kimseye göstermem.

Back
X