Kızıştı nın kelime anlami nedir?

Normalde benim bildiğim kızıştı cinsel azgınlık anlamında kullanılır

Ama sizin cümle içinde kullanışınıza bakınca o anlamda olmadığı çok açık. Kadın niye bunu farkedemedi acaba?

Bu arada benim annem de yöresel bi deyim olarak sanırım "ağzım kızıştı" der Söyleyemiyorum da onun anlamı bu diye

Yok canm tek değilsin. Bu kelimeyi ben de çok duydum.Hep te kızdı anlamında söylenmiştir yani.Bir de açıklamışsın zaten niyetini.Yanlış algılayacak bir durum da olmaması lâzım artık.
Hala çıkarken bile bu lafı carpirtti bana canim... Artık ben solicegimi söyledim gerisi ona kalmış nasıl istiyorsa öyle değerlendirebilir..

Hehehe canım yaa guldurdun beni:))))
İşte hep bunlar iyi niyet.....:)))))

Ben ortalık kızıştı kaçalım gibi kullanırım
Oda hani gerildi şimdide alevleniyor manasında
Ama argo gerçekten çok ayrı bir dünya

Bekar olunca alakali oluyorda,evli olunca alakasizmi oluyor .bence siz gercekten anlamlarini bilmediginiz kelimeler soylemeyin.bence cok irite oluncak bir kelime burda insanlara soru soruyorsunuz cevap alincada alakasiz oldugunu dusunuyorsunuz burda sizin niyetiniz kendinizi rahatlatmakmi anlamadim.yanlis bir kelime etmissiniz kabul edin ve patronunuza gidin anlamini bilmiyordum ozur dilerim deyin ve konuyu kapatin he patronunuzada hala baska anlami oldugunu ispat etmeye calisiyorsaniz boşuna cabalamayin

Kadincagiz da benim gibi sadece iyi niyetli dusunuyor bu konuda anlaşılan :))//
Turkce bu, dilimiz sakız gibi nereye çekersek oraya geliyor :)

Hala çıkarken bile bu lafı carpirtti bana canim... Artık ben solicegimi söyledim gerisi ona kalmış nasıl istiyorsa öyle değerlendirebilir..
Yani o anki konuşmaya göre kullandığın kızıştı kelimesinden bunu çıkaramaması lâzım.Sen de açıklamışsın zaten yanlış anlayıp anlamamak artık ona kalmış.

Oldu sekerim emirlerini yazdım bir köşeye uygulayacagim :)

''Ortalık kızıştı'' yani karıştı anlamında da kullanılıyor yaşadığım bölgede ama cinsel manada da kullanılıyor..

Konuşmanın seyrine göre manası değişiyor.
Konuşma basit bir iş konuşması idi tabiki... bizim patronun aklı hep oralarda olduğu için...

Cinsel yönden anlami var ama hayvanlara kullanilan bir tabir. Kedi kopek kızana gelmiş derler mesela.
Insanlara en fazla argo olarak azmış kudurmuş dediklerini biliyorum.
Ama yaptığin cok yanlış. Patron istedi müsade etti diye bu kadar laçka iliskiler bilemicem.

anlamının doğruluğundan emin olmadığınız kelimeleri kullanmayın. evet kızışmak argoda o anlama geliyor. ayrıca lakayıt değilim demişsiniz. lakayıt ilgisiz demektir. siz sanırım laubali kelimesini kullanmak istemiştiniz? çünkü lakayıt kelimesi cümle içinde anlam bozukluğu yaratmış canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…