- 8 Temmuz 2013
- 5.703
- 9.099
- 398
- Konu Sahibi Mihmandar_34
-
Hala çıkarken bile bu lafı carpirtti bana canim... Artık ben solicegimi söyledim gerisi ona kalmış nasıl istiyorsa öyle değerlendirebilir..Yok canm tek değilsin. Bu kelimeyi ben de çok duydum.Hep te kızdı anlamında söylenmiştir yani.Bir de açıklamışsın zaten niyetini.Yanlış algılayacak bir durum da olmaması lâzım artık.
Hehehe canım yaa guldurdun beni:))))Bu da bir şey mi en azindan patron kadın mış
Erkek dilinde milli olma diye bir sey vardir bilirsiniz.lisede okurken abime sormuştum anlamını o da ilk maaşını alanlara denir demişti yalancı.
Neyse iş yerinde bir erkek arkadaş ilk maaşını aldı herkes tebrik ediyor vs ben de oo uğur milli oldun artik bize de bi şeyler yaparsın dedim.insanlar dumur oldu
Tabi bir kaç dakika sonra yaptığım manyakligin boyutunu anlattılar rezil rüsva olmuştum
Bekar olunca alakali oluyorda,evli olunca alakasizmi oluyor .bence siz gercekten anlamlarini bilmediginiz kelimeler soylemeyin.bence cok irite oluncak bir kelime burda insanlara soru soruyorsunuz cevap alincada alakasiz oldugunu dusunuyorsunuz burda sizin niyetiniz kendinizi rahatlatmakmi anlamadim.yanlis bir kelime etmissiniz kabul edin ve patronunuza gidin anlamini bilmiyordum ozur dilerim deyin ve konuyu kapatin he patronunuzada hala baska anlami oldugunu ispat etmeye calisiyorsaniz boşuna cabalamayinNe alaka yaa:))
Kadincagiz da benim gibi sadece iyi niyetli dusunuyor bu konuda anlaşılan :))//Normalde benim bildiğim kızıştı cinsel azgınlık anlamında kullanılır
Ama sizin cümle içinde kullanışınıza bakınca o anlamda olmadığı çok açık. Kadın niye bunu farkedemedi acaba?
Bu arada benim annem de yöresel bi deyim olarak sanırım "ağzım kızıştı" derSöyleyemiyorum da onun anlamı bu diye
Yani o anki konuşmaya göre kullandığın kızıştı kelimesinden bunu çıkaramaması lâzım.Sen de açıklamışsın zaten yanlış anlayıp anlamamak artık ona kalmış.Hala çıkarken bile bu lafı carpirtti bana canim... Artık ben solicegimi söyledim gerisi ona kalmış nasıl istiyorsa öyle değerlendirebilir..
Oldu sekerim emirlerini yazdım bir köşeye uygulayacagim :)Bekar olunca alakali oluyorda,evli olunca alakasizmi oluyor .bence siz gercekten anlamlarini bilmediginiz kelimeler soylemeyin.bence cok irite oluncak bir kelime burda insanlara soru soruyorsunuz cevap alincada alakasiz oldugunu dusunuyorsunuz burda sizin niyetiniz kendinizi rahatlatmakmi anlamadim.yanlis bir kelime etmissiniz kabul edin ve patronunuza gidin anlamini bilmiyordum ozur dilerim deyin ve konuyu kapatin he patronunuzada hala baska anlami oldugunu ispat etmeye calisiyorsaniz boşuna cabalamayin
Ya da cahillikHehehe canım yaa guldurdun beni:))))
İşte hep bunlar iyi niyet.....:)))))
Aynen de bu manada kullandım. Kendisi çok yanlış taraflara çekti çünkü aklı fikri hep orda. Ve argo konuşmayı seven biri.
Konuşma basit bir iş konuşması idi tabiki... bizim patronun aklı hep oralarda olduğu için...''Ortalık kızıştı'' yani karıştı anlamında da kullanılıyor yaşadığım bölgede ama cinsel manada da kullanılıyor..
Konuşmanın seyrine göre manası değişiyor.
Aynen cahillikYa da cahillik
Hayır ayol :))))Ya da cahillik
Hee iki argo kelimeyi bilmedik diye cahiliz dimi :)))Aynen cahillik
Belgesel izle canim sen ogren ,ogrenmenin yasi yok.Hee iki argo kelimeyi bilmedik diye cahiliz dimi :)))
Cahildim dünyanın rengine kandim o zaman....
Çok cahiliz keşke ölsekHee iki argo kelimeyi bilmedik diye cahiliz dimi :)))
Cahildim dünyanın rengine kandim o zaman....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?