Kızıyla görüşmek istemeyen baba...

Arkadaşım çoooook erken evlenerek böyle bir karaktersizle evlilik yapmış bulundu (şiddet, yüzü gözü kanlar içinde hastanelik olmak dahası vs.)
Boşandığında da çocuğu çok ufaktı hiç o karaktersizi tanıtmadı baba olarak,
20 günlüktü boşanma davası açtıklarında lohusa haliyle de dayak yiyince direkt boşandı
2 sene sonrada öyle bir adamla kesişti ki yolları (tanıdık arkadaşlarımız aracılığıyla tanıştırıldı) cenneti yaşadı valla evlendiler öyle mutlu çocuğu da çok mutlu adam oğlum canım diyor bağrına basıyor oğlu da aynı şekilde öylesine samimi bir aile oldular.
Kimse üvey oğlu olduğunu anlamaz
Şimdi bir kızı olacak hamile cenneti yaşıyor adam ne istese yapıyor gözlerinin içine bakıyor
Benim tavsiyem hiç öyle birini tanımasın babası bilmesin sadece öfke kinle büyür başka hiçbir duygu barındırmaz içinde baba figürüne karşı

Arkadaşım çoooook erken evlenerek böyle bir karaktersizle evlilik yapmış bulundu (şiddet, yüzü gözü kanlar içinde hastanelik olmak dahası vs.)
20 günlüktü boşanma davası açtıklarında lohusa haliyle de dayak yiyince direkt boşandı
2 sene sonrada öyle bir adamla kesişti ki yolları (tanıdık arkadaşlarımız aracılığıyla tanıştırıldı) cenneti yaşadı valla evlendiler öyle mutlu çocuğu da çok mutlu adam oğlum canım diyor bağrına basıyor oğlu da aynı şekilde öylesine samimi bir aile oldular.
Şimdi bir kızı olacak hamile cenneti yaşıyor adam ne istese yapıyor gözlerinin içine bakıyor
Benim tavsiyem hiç öyle birini tanımasın babası bilmesin sadece öfke kinle büyür başka hiçbir duygu barındırmaz içinde baba figürüne karşı
Allah'ım benzer değil aynı durumdayım neredeyse oğlum için en hayırlısıni diliyorum babalığı eşliği hakedecek biri çıkar inşallah karşıma hayat aldıklarını verecek diye umuyorum en güzel şekliyle böyle hikayeler umut veriyor 🍀

Benzer durumdayız belki de görmemeleri daha hayırlı diye düşünüyorum artık zorla babalık yukleyemeyiz dilerim yokluk hissetmeyexek kadar güzel bir hayatları olur evlatlarimizin

Ben maalesef doğumdan sonra gördüm gerçek yüzünü ama kendimi toparlar toparlamaz da gerekeni yaptım. Arkadaşınız için de çok mutlu oldum inşallah kızını da sağlıkla kucağına alır ve güzel ailesi ile ömrü boyunca mutlu mesut yaşarlar.

çok teşekkür ederim aslında aynı şeyi düşünüyorum fakat ilerde büyüdüğü zaman kendini suçlamasını istemiyorum eksik hissetmemesi için uğraşıyorum ama elimden bu kadarı geliyor.
Niye kendisini suçlasın ki? Çocuktan dolayı mı baba kötü oldu? Kendi karakteri bozukmuş, sadece anne olmanıza vesile olup gitmiş. Baba figürü yerine belki dede, dayı vs de yeterli olur. Uzmanlar daha iyi yönlendirir sizi. İlgisiz ve zorba baba yerine böylesi daha iyi olur.

Bir arkadaşım çocukken babası tarafından istenmiyormuş. Sonra boşanmışlar annesinden ama kız hala o çocukluk travmalarıyla boğuşuyor. Babası ilk başta terk edip gitseydi kız şu anda sürünmezdi terapilerde.

Niye kendisini suçlasın ki? Çocuktan dolayı mı baba kötü oldu? Kendi karakteri bozukmuş, sadece anne olmanıza vesile olup gitmiş. Baba figürü yerine belki dede, dayı vs de yeterli olur. Uzmanlar daha iyi yönlendirir sizi. İlgisiz ve zorba baba yerine böylesi daha iyi olur.

Bir arkadaşım çocukken babası tarafından istenmiyormuş. Sonra boşanmışlar annesinden ama kız hala o çocukluk travmalarıyla boğuşuyor. Babası ilk başta terk edip gitseydi kız şu anda sürünmezdi terapilerde.
Haklısınız sonradan travma yaşamasındansa şimdiden olacakları engellemek daha mantıklı . Kızımı çok seven bir dedesi var zaten kızım da peşinden ayrılmıyor.

Çoğunluğun yazdıklarına katılıyorum bence en güzeli böyle bı babayi hiç bilmemesi. Ben çok pişmanım babası ile görüşsun dediğim için çünkü çocuk babanın dengesizligine maruz kalıyor bazen sık arar bazen ayda bir veya hiç böyle olunca evladım sürekli babayı soruyor anneyle çatışma yaşıyor keşke keşke hiç o endişeye girmeseydim daha iyi olurdu çocuk bu kadar hırçın olmazdı

Çoğunluğun yazdıklarına katılıyorum bence en güzeli böyle bı babayi hiç bilmemesi. Ben çok pişmanım babası ile görüşsun dediğim için çünkü çocuk babanın dengesizligine maruz kalıyor bazen sık arar bazen ayda bir veya hiç böyle olunca evladım sürekli babayı soruyor anneyle çatışma yaşıyor keşke keşke hiç o endişeye girmeseydim daha iyi olurdu çocuk bu kadar hırçın olmazdı
pedagog da düzenli görüşme olmayacaksa çocuğun dengesinin bozulmaması daha önemli demişti dolayısıyla ben de ısrar etmiyorum zaten kızım da henüz farkında değil ama böyle çok mutlu bir eksiklik hissetmiyor gibi. Size de eğer yardım almıyorsanız yardım öneriyorum. Umarım bu süreciniz hemen geçer çocuğunuzla mutlu olursunuz.

pedagog da düzenli görüşme olmayacaksa çocuğun dengesinin bozulmaması daha önemli demişti dolayısıyla ben de ısrar etmiyorum zaten kızım da henüz farkında değil ama böyle çok mutlu bir eksiklik hissetmiyor gibi. Size de eğer yardım almıyorsanız yardım öneriyorum. Umarım bu süreciniz hemen geçer çocuğunuzla mutlu olur
pedagog da düzenli görüşme olmayacaksa çocuğun dengesinin bozulmaması daha önemli demişti dolayısıyla ben de ısrar etmiyorum zaten kızım da henüz farkında değil ama böyle çok mutlu bir eksiklik hissetmiyor gibi. Size de eğer yardım almıyorsanız yardım öneriyorum. Umarım bu süreciniz hemen geçer çocuğunuzla mutlu olursunuz.
Ben daha dün bu nankorlugu gördüm çocuk ağlıyor babayı istiyor diye konuşuyorum babasına söylüyorum babası bana diyor ki benimle resmi ol. Bu bana ders oldu ama salaklık bende babasıyla görüşsun diye uğraşıyorum ama tek amacım o eksikliği bir şekilde tamamlamak

Ben daha dün bu nankorlugu gördüm çocuk ağlıyor babayı istiyor diye konuşuyorum babasına söylüyorum babası bana diyor ki benimle resmi ol. Bu bana ders oldu ama salaklık bende babasıyla görüşsun diye uğraşıyorum ama tek amacım o eksikliği bir şekilde tamamlamak

sizi anlıyorum ben de kendimi kötü hissediyordum acaba biraz daha çabalasam mı babasıyla görüşmesi için vs. diye fakat hem pedagogun söyledikleri hem de buraya yazılanlar beni rahatlattı. Adam resmen kendini vazgeçilmez sanıyor sizin durumunuzda.

sizi anlıyorum ben de kendimi kötü hissediyordum acaba biraz daha çabalasam mı babasıyla görüşmesi için vs. diye fakat hem pedagogun söyledikleri hem de buraya yazılanlar beni rahatlattı. Adam resmen kendini vazgeçilmez sanıyor sizin durumunuzda.
Malesef karşıdakinin karakteri bu olduğu için kendi egosunu şişiriyor zannediyor ki ben onun için yazıyorum kendimi o kadar kötü hissettim ki belli ki sevgililerine eski eşim sürekli mesaj atıyor diyor ahlaksız .

Merhaba hanımlar
Yakında 2 yaşına girecek olan bir kızım var ve eşimden yeni boşandım. 1.5 yıldır psikolojik ve fiziksel olarak şiddet görüyordum bu nedenle boşandığım için mutluyum. Fakat şöyle bir durum var ki eski eş kişisi kızını hiçbir şekilde aramıyor sormuyor görmek istemiyor. Zaten yaklaşık 9 aydır yurtdışında çalışıyordu bu süreçte de hiç aramadı sormadı. Kızımla babası arasında doğumdan beri doğru düzgün bir bağ kurulamadı. Zaten kızım da baba diye sormuyor ya da çok küçük olduğu için şu an bu durumu yadırgamıyor. Asıl sorum şu ki ilerde okula vs. başladığı zaman beni neler bekliyor en az hasarla bu durumu nasıl atlatabilirim? bunun için pedagogla da görüşüyorum ebeveyn danışmanlığı da alıyorum fakat sizlerin de düşüncelerine önem veriyorum ve dinlemek istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim hepinize.
Oturun şükredin bence. Adam size ve çocuğa bulaşıp dursa daha mı iyiydi, size bunları yapan çocuğuna da yapar. Yerinizde olsam oh be derdim. Belki çocuk ilerde hayatında bir baba figürünün eksikliğin hisseder ama dediğim gibi bu adamdan iyidir.

Oturun şükredin bence. Adam size ve çocuğa bulaşıp dursa daha mı iyiydi, size bunları yapan çocuğuna da yapar. Yerinizde olsam oh be derdim. Belki çocuk ilerde hayatında bir baba figürünün eksikliğin hisseder ama dediğim gibi bu adamdan iyidir.
haklısınız böyle bir baba olacağına olmaması çocuğum için daha iyi.

Arkadaşınız adına çok mutlu oldum. Ben olsam aklı erdiğinde kararı çocuğuma bırakırdım.

Varlığıyla hayatımızı öpen babalar yerine hiç olmamamasını tercih ederim. Yoklukları yaşatılan travmalardan iyidir. Yok dersin biter ama varken yok işte bu daha zor.

Sizin babanız ona zaten baba figürlüğü yapar sizi güzel yetiştirmiş ki adamı sepetlemiş durmamışsınız mutsuz olduğunuz yerde. Allah başınızdan eksik etmesin kızınıza da yeter🙏

ilk başta kurtulduğunuz için çok mutlu oldum🤩 Kuzenim iki kardeş ve biri babasını tanıdı diğeri tanımadı. Vefat etti. Halam hamileydi ikinciye. Ablası çok sorunlu bir çocukluk geçirdi 40 yaşında hala yaşıyor. Kuzenimi almışlardı terapiye sen niye normalsin diye. Çünkü ablası ve annesi bitik. Çıkan sonuç şuymuş, çocuklar bir erkek figür ararmış özellikle oğlan çocukları. Genellikle bu durum okula başladığında oluyormuş. Biz aile apartmanındaydık ve iki dayı bir dede vardı apartmanda. Erkek figürü olarak dedemi benimsemiş. Ama ablası onu yapamamıştı. Babayı hatırlıyor çünkü.
Sıfırdan birşey inşa etmek bence çok daha kolay. Hiç çabalamayın ve üzülmeyin böylesi em iyisi.

Varlığıyla hayatımızı öpen babalar yerine hiç olmamamasını tercih ederim. Yoklukları yaşatılan travmalardan iyidir. Yok dersin biter ama varken yok işte bu daha zor.

Sizin babanız ona zaten baba figürlüğü yapar sizi güzel yetiştirmiş ki adamı sepetlemiş durmamışsınız mutsuz olduğunuz yerde. Allah başınızdan eksik etmesin kızınıza da yeter🙏
çok teşekkürler çok haklısınız. Aslında öyle güzel bir ailesi var ki kızımın umarım hiç bir eksiklik yokluk hissetmeyecek.

ilk başta kurtulduğunuz için çok mutlu oldum🤩 Kuzenim iki kardeş ve biri babasını tanıdı diğeri tanımadı. Vefat etti. Halam hamileydi ikinciye. Ablası çok sorunlu bir çocukluk geçirdi 40 yaşında hala yaşıyor. Kuzenimi almışlardı terapiye sen niye normalsin diye. Çünkü ablası ve annesi bitik. Çıkan sonuç şuymuş, çocuklar bir erkek figür ararmış özellikle oğlan çocukları. Genellikle bu durum okula başladığında oluyormuş. Biz aile apartmanındaydık ve iki dayı bir dede vardı apartmanda. Erkek figürü olarak dedemi benimsemiş. Ama ablası onu yapamamıştı. Babayı hatırlıyor çünkü.
Sıfırdan birşey inşa etmek bence çok daha kolay. Hiç çabalamayın ve üzülmeyin böylesi em iyisi.
halanıza ve kızına çok üzüldüm umarım bundan sonra hep güzelliklerle karşılaşırlar. doğru söylüyorsunuz bazen varlık da bir çeşit yokluktur ve böylesi daha kötü.

teşekkür ederim yorumunuz için. Yapıcı olmaya çalıştım anne babasıyla da konuşmuştum evladıyla görüşsün diye ama kabul etmedi görmek istemediğini iletti. Evet hiç umrunda değil. Artık ne düşünüyor ne istiyor bilemiyorum ama onun hayatı bu saatten sonra benim de umrumda değil. her ne kadar bir ilişki bitmiş olsa da kızımın babasıyla da bir ilişkisi olsun isterdim ama bu sadece benim isteğimle olan bir şey değil.
Sizin elinizde olan birşey yok maalesef ileride uygun dille açıklarsınız. benim bir ilkokul arkadaşım vardı kızın babası daha yeni doğmuşken ölmüş annesi 2 yaşında tekrar evlenmiş ve kız onu babası sanıyordu.birde kız kardeşi vardı yeni adamdan.adam gerçekten kızları asla ayırmıyordu.o kıza pedagog eşliğinde söylemişlerdi.belki sizin karşınızada hayırlı biri çıkar.

Back
X