adam akşama kadar çalışıyorsa nasıl yardım etsinki, yardım etsede çalıştığı için ne kadar edebilir, bu tarz yorumlara inanılmaz şaşırıyorum, kardeş bu kardeş el değil, kardeşi zor zamanında yardım etmiyorsa ozaman ne anladım kardeşliğinden, Allahım inanamıyorum insan zor zamanında kardeşine güvenemicekse ve kardeş el gibi olucaksa hayatın çivisi tam çıkmış,
Yorumları okudukça merhametin ne kadar alt seviyeye indiğini gördüm... Meğer ne kadar katı insanlar varmış... Her koyun kendi bacağından asılır diye düşünen ne çok insan varmış. Ama işte ailem beni böyle yetiştirmediğinden, ve kızkardeşimi de aynı aile yetiştirdiğinden yadırgıyorum ben. Diyorum ya ben onun yaşındayken öyle çok şey beklenirdi ki benden, evet bende çocuktum, belki bende ergendim, ama kimse bunu düşünmedi. 9 yaşındaydım kızkardeşim doğdu. Arkadaşlarım dışarıda oynarken ben ona bakardım. Mahalledekiler aylar sonra onu annnemin kucağında gördüklerinde bu senin kızın mı? Biz bunu hep ....in kucağında gördük diye şaşırmışlardı. Ben onu almadan arkadaşlarımın oyununu bile izlemeye gidemezdim. Sonra önceki yorumumda da yazdım zaten 15 yaşındaydım, okuldan gelir ev işlerini yemeği yapardım, sonra sobayı yakar, koşa koşa gider kardeşimi okuldan alırdım. Sonra annem işten geirdi yine günlük işler vs. Bazen ödev yapmaya zamanım olmazdı. Bütün bunları çokk hamarat oldugumdan ddeğil, çok beklenti oldugundan yapardım. Yani ne annem ne babam biz bu çocugu yaparken ablasına mı sorduk da yaptık bakmak zorunda değil yada ev işlerini yapmak zorunda değil kölemiz değil demezlerdi. Bigün yemek olmasın, yada sobayı yetiştirememiş olsam o gün duymadıgım laf kalmazdı.... Hamileliğimin ilk aylarında da gidip annemlerde kaldıgımda yine elimden geldiği kadar dip köşe işlerini yaptım. Yani hiçbizaman hamileliğin arkasına saklanan biri olmadım. Şimdi de çağırırken gelip bana yardım etsin diye değil, onun için de biraz değişiklik olsun diye çağırdım. Annem evde çok bunaldıgını söyledi diye. Asla gelsin de bana yardım etsin diye beklemedim, sadece eşim kendisi işteyken doğum başlarsa yanımda onu arayacak biri olsun istedi. Çağırırken beklediğimiz tek destek buydu. Koca ramazanı atlattık, ben hamile halimle kıvrana kıvrana kalkıp onlara sahur hazırladım. Bir defa kalk sen yap demedim. Daha bir hafta önce halı bile yıkadım bayram temizliğimi yaptım neden bir işin ucundan tutmuyorsun demedim. Üç gündür çok ağır grip geçiriyorum, eşim akşam gelip bardak ıhlamur kaynatırsa kendime gelip kalkıp biraz oturabiliyorum. Çocuga yemek yedirirken ellerim kansızlıktan mı gripten mi biilmiyorum kaşıgı bile düşürüyordum bir iki gündür, ağlaya ağlaya ben çocukla uğraşırken kardeşim uzanıp tv izliyor. Tamam iş yapsın diye çağırmadım ama sadece şu çok ağır oldugum zamanlarda bir elini uzatsın istiyorum bana. Kapıya çıkacagınıza gezdirin filan demişsiniz, kendim doktor muayenesine bile gidemiyorum ben, ayaklarım çok şiş, biraz otobüs yolculuğu biraz yürüyüş yaptıgımda patlayacak gibi oluyor. Ama ona mahalleden arkadaşlar da buldum onlarla gezsin takılsın diyorum, her gittiğinde onların kalbini kırıp geliyor. Arada bende komşularla oturmaya çıkıyorum, kardeşin çok ters biri bişey söylemeye korkuyoruz diyorlar. Alıp karşıma konuşuyorum, ablam bak kalmak zorunda değilsin, ben zaten işlerimi iyi kötü yapıyorum gitmek istiyorsan bana söyle ben babamla konuşayım, ama yalvarıyorum annemi babamı bana düşman edip de gitme, sıkıldıysan açık açık söyle beni strese sokma yeterki diyorum hayır zaten gitsem orda da bütün gün evde oturcam diyor ona da yanaşmıyor. O zamaan söyle bana ne yapmak istiyorsan onu yapalım, ben gezemiyorum, gezmek istiyorsan mahalledeki kızlarla gez, alışveriş yapacaksan enişten götürsün diyorum yok ben gezmeye çok alışık değilim eksikliğini hissetmiyorum diyor. Burada ben onun bana ne kadar merhametsiz davrandıgını yazdım paylaşmak istedim, anlatacak kimsem olmadıgından, ama maşallah öyle yorumlar var ki.... Ağlayarak okudum. Allah büyüktür. Keşke buraya da yazmasaydım diyorum...
Çünkü o kardeş 15 yaşında.
Bu beklentiyi 20 yaşlarında ve sonrasında dile getirse tamam, kardestir yardım eder, o bilinçtedir zaten. Kardeşin el olma durumunu bu konuyla bağdaştıramadım.
Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü
Gerçekten üzüldüğüm için olabilir mi?
Benim de bu konuyla ilgili sıkıntılarım var, insanların merhametsizliğiyle ilgili dert yanıyorum.
Burada yapılan yorumlara inanmak istemiyorum bu yüzden.
Ablaya en çok yüklenmesi gereken de benim aslında abladan yüzü gülmemiş biri olarak ama empati kuruyorum konu sahibiyle.
ben o yazıyı görunce sinirlendım ve dövdum normalde dövmedım benı gıdıcek dıye sevınıyor sen olsan ne yapardınn
hyr denilenler yapmak zorunda değil tarzı laflar, sanki komşusunun kızı, 15 yaş küçük bir yaş değilki, 15 yaşında on numara sevgili yapılıyor, daha dün orta son öğrencisinin sevgilisiyle sarmaş dolaş hallerini gördüm, 15 yaşın bunlara aklı eriyor, 15 yaş bazı sorumlulkların alınması gereken bir yaş,bu yaşlarda çocuktur diyerek çocuk gibi sorumluluk verilmezlerse böyle alışır giderler,tam sorumluluğa alıştırılması gerekn bir yaş, ve 15 yaşında ev toplamasını, bulaşık yıkamasının bilinmesi gereken yaş, 11 yaşında başlanılıyor anneye yardım yavaş yavaş,ve zaten yapabileceğinden fazlasını yaptırmaya kimsenin hakkı yok 15 yaşındaki kıza, ama kadının 2 haftası kalmış çok ağırlaşmış hareketleri vede grip,en azından yardım etmesi gerekir,ablasının gözetiminde bir işin ucundan tutması gerekir,
Ben hala yapmam yemek falan evde. Annem olmadığında, hastalandığında falan ufak tefek birşeyler hazırlarım. 15 yaşındayken de böyleydi. Bana da ders çalış yeter derlerdi, hala da öyle. Bu sene dershaneye gittim, sınavlara hazırlandım. Yeri geldi annem, çalışma masama çayımı getirdi.15 yaşında çay yapmayı bilmiyordum ben. değil evi çekip çevirmek. annem dokundurmazdı bir şeye. sonra öğreniyorsunuz zamanla.
herkesin 15 yaşı aynı değil.
kimi mecbur olduğu için öğrenmiştir. kimide benim gibi yaptırılmamıştır o yaşta.
bana annemle babam,sadece ders çalış yeter derlerdi. öylede oldu.
aynen benimkide öyleydi.Ben hala yapmam yemek falan evde. Annem olmadığında, hastalandığında falan ufak tefek birşeyler hazırlarım. 15 yaşındayken de böyleydi. Bana da ders çalış yeter derlerdi, hala da öyle. Bu sene dershaneye gittim, sınavlara hazırlandım. Yeri geldi annem, çalışma masama çayımı getirdi.
Annem bilmiyor muydu, koca kız oldun, kalk evi temizle, yemeği pişir, başlatma sınavına dersine demeyi?
aynen benimkide öyleydi.
ama şu varki kendim bir yaştan sonra kendi isteğimle yemek yapmayı öğrendim.anneme sorarak. ama yaşım vardı tabi. üniversitede falan. çok severim hala yemek yapmayı.
ama sadece canım istediği için girdim mutfağa. ve ayıptır söylemesi süper yemek yaparım.:)
kısacası 15 de öğrenmeyen asla onu öğrenemez diye bir şey yok.
Doğum yapmama 2 hafta var. Ve yaklaşık bir aydır kızkardeşim yanımda. Daha doğrusu ben yaşadıgım şehirde yalnızım diye babamı arayıp göndermesini ben istedim. O da gönderdi. Kızkardeşim lise 2 ye gidiyor. 15 yaşında. Ama davranışları tavırları ergenlikten mi yoksa çocukluktan mı çok alıngan, sürekli triplerde, canı isterse kalkar iş yapar istemezse yatagını bile akşama kadar toplamaz... Yani ben çağırdım ama o gelip bunları yaptıktan sonra pişman oldum. Bana resmen destek değil stres yaratmaya gelmiş... Yemeği bu halimle kendim yapıyorum, ev temizliğinin çogunu kendim yapıyorum, küçük bir çocugum daha var onun da mamasıydı diğer ihtiyaçlarıydı genel olarak ben yapıyorum. Kızkardeşim de canı isterse bir işin uucndan tutuyor. Sürekli karşıma alıp konuşuyorum, bana destek olmaya çalış, alınganlık yapıp karnım burnumdayken bana bir stres de sen yaşatma diye filan ama, bir gün sonra yine aynı herşey... Eşim onun suratını asık görünce şakalaşmaya çalışıyor, eşime sanki yaşıtıymış gibi laf sokuyor, kapıda komşularla oturmaya çaıkıyoruz, komşulardan biri bir espri yapsa yaptıgına pişman ediyor. Ben de iki üç günde bir onun yüzünden ağlama krizindeyim. Babamı arayıp biraz ucundan anlattım, bana destegi pek yok geri gelmek için yapıyor heralde dedim, babam da hem ona biraz kızdı, hem de büyük oldugum için onu çekip çevirecek olan ben mişim, kendim çağırmışım, bana destek olsun diye göndermiş, köle olsun diye değil gibisinden bana laflar söyledi. Doğumuna kadar dursun yanında elaleme rezil etmeyin bizi, bu da onun senin yanına son gelişi dedi. Hem ailemle kötü oldum, hem bu kabusla başbaşayım. Ne yapacağımı bilmiyorum...
adam akşama kadar çalışıyorsa nasıl yardım etsinki, yardım etsede çalıştığı için ne kadar edebilir, bu tarz yorumlara inanılmaz şaşırıyorum, kardeş bu kardeş el değil, kardeşi zor zamanında yardım etmiyorsa ozaman ne anladım kardeşliğinden, Allahım inanamıyorum insan zor zamanında kardeşine güvenemicekse ve kardeş el gibi olucaksa hayatın çivisi tam çıkmış,
Doğru bi tek onun kocası çalışıyor zatenbenim eşimde çalışıyor ama bana hertürlü yardımı yapar istemesemde ben çalışmıyorum bunuda belirteyim
Ama tabi ay çalışıyor eve gelince kılını kıpırdatmasın düşüncesi olduktan sonra başkalarından medet ummanız normal o çalışıyorda siz akşama kadar evde çalışmıyormusunuz pes
Ne tuhaf insanlar var şaşıyorum yorumları okudukça. Benimle aynı fikirde olanlara neden kralcısın diyenler, neden konu sahibinin avukatlıgını yapıyorsun diyenler, benimle zıt fikirde olanları el üstünde tutanlar.... Ben illa da ben haklıyım, herkes benim gibi düşünecek demiyorum, deseydim buraya bu konuyu yazmazdım zaten, ama anlamadıgım şey neden farklı görüş çıkınca hemen sataşmaya girenler var?
Ben onu buraya iş yapsın diye çağırmadım, çağırmadan önce de fikrini sordum. Eşim evde haber verecek biri olsun istedi ama ben onbeş tatilde çocuga bakmak için çağırdım o zaman ben işteydim onu evde yalnız bırakıyordum, şimdi en azından ben evdeyken de çağırayım da işi düştüğünde çağırıyor diye düşünmesin istedim. Çağırırken gelsin işlerimi yapsın diye de düşünmedim, ama ben karnım burnumda iş yaparken onun uzanıp yattıgı yatagı toplamamı beklemesi zoruma gitti. Sahurda kalkıp kıvrana kıvrana sofra hazırladım çogu zaman, o da oturup sofranın hazırlanmasını bekledi dedim evet. O gelmeden önce kalkamayacak durumda oldugum zamanlar eşime rahatsız oldugumu söyleyip kalkmıyordum. Ama o var diye aç aç oruç tutturup vicdan azabı çekmeyeyim diye bir gün bile ihmal etmedim. Normalde bile insanlar kimi zaman halsiz bitkin olabiliyorken, şu hamilelik hastalık değil ne var iş yapmakta diyenleri gerçekten ayıplıyorum. İçinde bir can taşıyorsun ve adet olurken bile onun kansızlıgına halsizliğine ağrılarına dayanamayan insanlar içinde beslenen kanını alan bir canlının vücuda hiçbir yorgunluk halsizlik katmayacağını savunur gibiler. Bende bu aya kadar kimseden iş beklemedim eşimden başka, hatta evime gelen misafirler bulaşıkları bile toplamaya çalıştıgında izin vermedim, ben yaparım hasta değilim dedim. Çogu insan hamileliğimin esprisini bile yapar bizden daha haraketlisin biz mi hamileyiz sen mi diye. Sadece kimseye minnet etmek istemediğimden ama... Burada cevap yazıyor olmama bile kötü yorum yapanlar olmuş. Ben ellerim tutmuyor demedim, bazı zamanlar gripten mi kansızlıktan mı bilmiyorum, ellerimi kullanamıyorum bile yazdım. Bunu sanki hamileliğim boyunca yaşadıgımı anlatmışım gibi hemen savunma konusu edinenler olmuş. Yazık gerçekten çok yazık...
Hem aile nedir sizin gözünüzde bilmiyorum. Ben üniversite okurken annemin ayağı alçıya alındı diye 15 gün okulu bırakıp eve gitmiştim annem babam kardeşlerime kim bakacak diye. Yok yarın öbür gün kızkardeşi çocuk yapıp çağırınca benim iki küçük çocugum var gelemem dersin diyenlere yuh diyorum kendimi bozmak istemesemde! Annem ÇALIŞIYOR diye daha çocugum iki aylıkken bile onlara gittiğimde çocugum var diyerek kendimi kenara çekmedim ev işlerinin hepsini kendim yaptım. Hatta karşı dairede oturan yengem gelip çocuk küçük onla ilgilen ev işi olmasa da olur dediğinde bile annem işten gelip yorgun arın uğraşmasın, kardeşim zaten dip köşe yapamıyor diye hiç işten kaçmadım. Öyle bir karakterim olsa zaten karşı taraftaki bu rahatlığı yadırgamazdım buradaki rahat insanlar gibi.
Kayınvalidenle iyi geçinseydin de o baksaydı diyen çokbilmiş kişi ismin neydi bakmadım bile; kayınvalidemle sorunlarımızı çözeli aylar oldu. Demekki su bulanmadan durulmuyormuş, sabredince insan anlaşamam dediğiyle bile anlaşıyormuş. Şimdi hergün arar durumumu sorar, elinden geldikçe birşeyler yollar köyden, ama işte şuan köyde, yanımda değil. Fındık zamanı geldi ve aksilik bu ya benim dogumum tam onların orda olması gereken zamana denk geldi. annem zaten çalışıyor, daha öncede söylemiştim. İzinini anca doğumda kullanabilir. Doğumda da bana baksın diye değil, yeni bebek, ben den daha tecrübeli diye gelecek yan ıma, şimdi annene mi güvendin de doğurdum demeyin
Geçen doğumumda hem annem hem kaynanam vardı ama ben hastaneden geldiğm gibi kalkıp mutfaga bile girmiştim iş yapmaya, yani öyle nazlı bir karakterim olmadı zaten hiç. Şu kardeşimden iş beklediğim zamanlar da sadece grip oldugum kafamı kaldıramadıgım ilk iki gündü. O da sagolsun pek destek olmadıgından çok zoruma gitti ve patladım.
Yalnız ben buradaki bazı kişiler gibi düşünmüyorum 15 yaşında daha çocuk yapmaz etmez diyemiyorum, burada yapmamasına bşey dememeye çalışıyorum sadece. Çünkü gerçekten yazıldıgı gibi sevgili konusu olsun gezme konusu olsun tartışmalardaki verdiği cevaplar olsun herşeye aklı eren insan sadece destek olmaya gelince çocuk sayılmaz bence de. Misafirim oldugundan yapsın diye baskı uygulayamam, beklemem de zaten ama yapmaması içten içe beni sinir eder. Kalkıp yapsa da ben ona köle gibi davranmam, kardeşim oldugundan değil, kimseye yapmam bunu, o bir işin ucundan tutuyorsa ben daha fazlasını yaparım ama en azından bana destek olmaya çalışması hoşuma gider. Aileysek bu da olmalı zaten.
Eşinden neden destek beklemiyorsun demiş birileri de, adam işe gidiyor zaten, geldiğinde çok yorgun değilse birşeyler yapmaya çalışıyor artık. Önceki kadar anlayışsız değil çok şükür... Neyse okudugum yorumların aklımda kalanlarına cevap verdim. Daha fazla uzasın istemiyorum bu konu. İnşallah burada noktalanır. Yorum yapanlara teşekkür ederim. Daha fazla birbirimizi germeyelim lütfen...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?