Kızkardeşim beni sinir hastası etti...

Çünkü o kardeş 15 yaşında.
Bu beklentiyi 20 yaşlarında ve sonrasında dile getirse tamam, kardestir yardım eder, o bilinçtedir zaten. Kardeşin el olma durumunu bu konuyla bağdaştıramadım.

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü

15 yaşında çay yapmayı bilmiyordum ben. değil evi çekip çevirmek. annem dokundurmazdı bir şeye. sonra öğreniyorsunuz zamanla.
herkesin 15 yaşı aynı değil.
kimi mecbur olduğu için öğrenmiştir. kimide benim gibi yaptırılmamıştır o yaşta.
bana annemle babam,sadece ders çalış yeter derlerdi. öylede oldu.

Son düzenleme:

bebek lütfen kardeşin senin gibi olmasın,her şeyi vaktinde yaşasın

hyr denilenler yapmak zorunda değil tarzı laflar, sanki komşusunun kızı, 15 yaş küçük bir yaş değilki, 15 yaşında on numara sevgili yapılıyor, daha dün orta son öğrencisinin sevgilisiyle sarmaş dolaş hallerini gördüm, 15 yaşın bunlara aklı eriyor, 15 yaş bazı sorumlulkların alınması gereken bir yaş,bu yaşlarda çocuktur diyerek çocuk gibi sorumluluk verilmezlerse böyle alışır giderler,tam sorumluluğa alıştırılması gerekn bir yaş, ve 15 yaşında ev toplamasını, bulaşık yıkamasının bilinmesi gereken yaş, 11 yaşında başlanılıyor anneye yardım yavaş yavaş,ve zaten yapabileceğinden fazlasını yaptırmaya kimsenin hakkı yok 15 yaşındaki kıza, ama kadının 2 haftası kalmış çok ağırlaşmış hareketleri vede grip,en azından yardım etmesi gerekir,ablasının gözetiminde bir işin ucundan tutması gerekir,

Empatiyi sadece konu sahibiyle kurmanız yanlış. Ben de kardeşi çöp kaldırmasını bilmeyen biri olarak ablaya hak vermeliyim o zaman ama kardeşi de düşünüyorum.
Burada bahsedilen insan yetişkin değil, bildiğiniz çocuk. Kimse de merhametsiz olsun demiyor dikkat ederseniz herkes çocuk haklarını savunuyor malum 0-18 yaş arası çocuk kabul edilen bir yaş. Ablanın ilk mesajında yemek, temizlik beklediği aşikarken sonradan 3 gündür fena hastayım çocuğu oyalasın falan gibi güya beklentilerini düşük gösteriyor.
Ergenliği sorunlu geçiren bir birey olamaz mı bu çocuk? Sorunlu bir ergenlikte en yakın yetişkinlerin anlayışlı ve yol gösterici olması lazım, sinir krizlerine girmesi değil. Sorunlu bir hamilelikte ise bunun sorumluluğu 15 yaşındaki çocuğa düşmez daha tecrübeli insanlardır yardımcı olacaklar.

kız kardeş candır
bence konu sahibi de o düşünceyle çağırdı kardeşini
ama herkes ergenliği aynı dozda yasamıyor sizin ki biraz farklı gibi
komşulara karşı konuşma tarzı vs hoş değil

gelmiş madem yaşı küçük elbette ama işin ucundan tutması gerek diye düşünüyorum
sonuçta beklenen de evi kaldırıp kondurması değil
yattığı yatağı toplaması 1,5 yaşındaki yeğeniyle ilgilenmesi yemek bulaşıkta yardımcı olması
rutin ev işleri
toplasan günde 3 saatini almaz

az daha olgunlaşması gerekiyor kardeşinizin yapacak bişi yok bir süre katlanacaksınız
yada iyilikle yaklaşıp onun nelerden hoşlandığını bulmaya çalışıp günlerinizi eglenceli hale getireceksiniz

Çok üzüldüm halinize ya destek olması gerekirken köstek olmuş resmen kız kardenişiniz keşke hiç çağırmasaydınız diyeceğim ama nerden bilebilirdiniz ki inşallah çocuğunuz doğunca destek olmaya başlar biraz

Bence kardeşi boş boş oturmuyordur ama ablasının beklentisini karşılayamıyordur.

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü

Bence kardesinize çok kizacaginiza annenize kızın o bişey öğretme mis 15 yaşında ki bi kızdan ne beklenir ki yani. En fazla sofra topla. O kadar yani

note3 kadinlar_klubü

Ben hala yapmam yemek falan evde. Annem olmadığında, hastalandığında falan ufak tefek birşeyler hazırlarım. 15 yaşındayken de böyleydi. Bana da ders çalış yeter derlerdi, hala da öyle. Bu sene dershaneye gittim, sınavlara hazırlandım. Yeri geldi annem, çalışma masama çayımı getirdi.
Annem bilmiyor muydu, koca kız oldun, kalk evi temizle, yemeği pişir, başlatma sınavına dersine demeyi?

aynen benimkide öyleydi.
ama şu varki kendim bir yaştan sonra kendi isteğimle yemek yapmayı öğrendim.anneme sorarak. ama yaşım vardı tabi. üniversitede falan. çok severim hala yemek yapmayı.
ama sadece canım istediği için girdim mutfağa. ve ayıptır söylemesi süper yemek yaparım.:)
kısacası 15 de öğrenmeyen asla onu öğrenemez diye bir şey yok.

Hayır bir de ne işe yarar öyle kız falan demişler. Kız evladının değeri, yaptığı yemekle, temizlikle mi ölçülüyor?
Bu nasıl bir geri kafalılık çözemedim. Madam Curie de çok iyi pasta yapıyormuş zaten Pehh!

kızkardeşinizle aynı yaşta bir kızım var.ergenliğe yeni girdikleri için bu tavırları çok normal.bu yaşta bir çocuktan fazla beklentiniz var.15 yaşında ki bir çocuktan size destek olmasını bekleyerek çağırmanız bir hata.sizin hamile olmanızdan ötürü yardıma ihtiycınız olmasını algılayamaz.ben öyle değildim onun yaşında derseniz de her çocuk bir olmaz.soınuçta kızkrdeşiniz okul tatil olmuş, kendi evinde ,odasında, arkadaşlarıyla vakit geçirmek istiyordu belki,sizin çağırmanızla geldiği için birazda tavır yapmış olabilir,sıkılmış olabilir.

merhametsiz ağır bir itham ama kardeşinizin çok duyarsız davranmış
15 yaşında insanları kıracak laf sokacak kadar aklı varsa ev işlerine de çok rahat yardım eder
ha edemese bile etmeye çalışır. önce içinden gelmesi lazım ama o da kardeşiniz de yok galiba malesef
üzüldüm durumunuza allah yardımcınız olsun.

babanizi arayin gonderiyorum diyin kardesinize de sagol yardımların icin diyip postalayin. 15 yas bu 10 yas falan degil. tutup hunkar begendi yapmasini beklemiyor kimse, bi supurge de mi tutamiyor. tarifle de mi is yapamiyor. bu halinizle bi de onu mu cekeceksiniz? zaten kotu olan siz olmussunuz bundan fazlası olmaz. sizin baskasinin nazini cekmeniz degil onlarin sizin nazini cekmesi gerekiyor.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ne tuhaf insanlar var şaşıyorum yorumları okudukça. Benimle aynı fikirde olanlara neden kralcısın diyenler, neden konu sahibinin avukatlıgını yapıyorsun diyenler, benimle zıt fikirde olanları el üstünde tutanlar.... Ben illa da ben haklıyım, herkes benim gibi düşünecek demiyorum, deseydim buraya bu konuyu yazmazdım zaten, ama anlamadıgım şey neden farklı görüş çıkınca hemen sataşmaya girenler var?

Ben onu buraya iş yapsın diye çağırmadım, çağırmadan önce de fikrini sordum. Eşim evde haber verecek biri olsun istedi ama ben onbeş tatilde çocuga bakmak için çağırdım o zaman ben işteydim onu evde yalnız bırakıyordum, şimdi en azından ben evdeyken de çağırayım da işi düştüğünde çağırıyor diye düşünmesin istedim. Çağırırken gelsin işlerimi yapsın diye de düşünmedim, ama ben karnım burnumda iş yaparken onun uzanıp yattıgı yatagı toplamamı beklemesi zoruma gitti. Sahurda kalkıp kıvrana kıvrana sofra hazırladım çogu zaman, o da oturup sofranın hazırlanmasını bekledi dedim evet. O gelmeden önce kalkamayacak durumda oldugum zamanlar eşime rahatsız oldugumu söyleyip kalkmıyordum. Ama o var diye aç aç oruç tutturup vicdan azabı çekmeyeyim diye bir gün bile ihmal etmedim. Normalde bile insanlar kimi zaman halsiz bitkin olabiliyorken, şu hamilelik hastalık değil ne var iş yapmakta diyenleri gerçekten ayıplıyorum. İçinde bir can taşıyorsun ve adet olurken bile onun kansızlıgına halsizliğine ağrılarına dayanamayan insanlar içinde beslenen kanını alan bir canlının vücuda hiçbir yorgunluk halsizlik katmayacağını savunur gibiler. Bende bu aya kadar kimseden iş beklemedim eşimden başka, hatta evime gelen misafirler bulaşıkları bile toplamaya çalıştıgında izin vermedim, ben yaparım hasta değilim dedim. Çogu insan hamileliğimin esprisini bile yapar bizden daha haraketlisin biz mi hamileyiz sen mi diye. Sadece kimseye minnet etmek istemediğimden ama... Burada cevap yazıyor olmama bile kötü yorum yapanlar olmuş. Ben ellerim tutmuyor demedim, bazı zamanlar gripten mi kansızlıktan mı bilmiyorum, ellerimi kullanamıyorum bile yazdım. Bunu sanki hamileliğim boyunca yaşadıgımı anlatmışım gibi hemen savunma konusu edinenler olmuş. Yazık gerçekten çok yazık...
Hem aile nedir sizin gözünüzde bilmiyorum. Ben üniversite okurken annemin ayağı alçıya alındı diye 15 gün okulu bırakıp eve gitmiştim annem babam kardeşlerime kim bakacak diye. Yok yarın öbür gün kızkardeşi çocuk yapıp çağırınca benim iki küçük çocugum var gelemem dersin diyenlere yuh diyorum kendimi bozmak istemesemde! Annem ÇALIŞIYOR diye daha çocugum iki aylıkken bile onlara gittiğimde çocugum var diyerek kendimi kenara çekmedim ev işlerinin hepsini kendim yaptım. Hatta karşı dairede oturan yengem gelip çocuk küçük onla ilgilen ev işi olmasa da olur dediğinde bile annem işten gelip yorgun arın uğraşmasın, kardeşim zaten dip köşe yapamıyor diye hiç işten kaçmadım. Öyle bir karakterim olsa zaten karşı taraftaki bu rahatlığı yadırgamazdım buradaki rahat insanlar gibi.
Kayınvalidenle iyi geçinseydin de o baksaydı diyen çokbilmiş kişi ismin neydi bakmadım bile; kayınvalidemle sorunlarımızı çözeli aylar oldu. Demekki su bulanmadan durulmuyormuş, sabredince insan anlaşamam dediğiyle bile anlaşıyormuş. Şimdi hergün arar durumumu sorar, elinden geldikçe birşeyler yollar köyden, ama işte şuan köyde, yanımda değil. Fındık zamanı geldi ve aksilik bu ya benim dogumum tam onların orda olması gereken zamana denk geldi. annem zaten çalışıyor, daha öncede söylemiştim. İzinini anca doğumda kullanabilir. Doğumda da bana baksın diye değil, yeni bebek, ben den daha tecrübeli diye gelecek yan ıma, şimdi annene mi güvendin de doğurdum demeyin
Geçen doğumumda hem annem hem kaynanam vardı ama ben hastaneden geldiğm gibi kalkıp mutfaga bile girmiştim iş yapmaya, yani öyle nazlı bir karakterim olmadı zaten hiç. Şu kardeşimden iş beklediğim zamanlar da sadece grip oldugum kafamı kaldıramadıgım ilk iki gündü. O da sagolsun pek destek olmadıgından çok zoruma gitti ve patladım.
Yalnız ben buradaki bazı kişiler gibi düşünmüyorum 15 yaşında daha çocuk yapmaz etmez diyemiyorum, burada yapmamasına bşey dememeye çalışıyorum sadece. Çünkü gerçekten yazıldıgı gibi sevgili konusu olsun gezme konusu olsun tartışmalardaki verdiği cevaplar olsun herşeye aklı eren insan sadece destek olmaya gelince çocuk sayılmaz bence de. Misafirim oldugundan yapsın diye baskı uygulayamam, beklemem de zaten ama yapmaması içten içe beni sinir eder. Kalkıp yapsa da ben ona köle gibi davranmam, kardeşim oldugundan değil, kimseye yapmam bunu, o bir işin ucundan tutuyorsa ben daha fazlasını yaparım ama en azından bana destek olmaya çalışması hoşuma gider. Aileysek bu da olmalı zaten.
Eşinden neden destek beklemiyorsun demiş birileri de, adam işe gidiyor zaten, geldiğinde çok yorgun değilse birşeyler yapmaya çalışıyor artık. Önceki kadar anlayışsız değil çok şükür... Neyse okudugum yorumların aklımda kalanlarına cevap verdim. Daha fazla uzasın istemiyorum bu konu. İnşallah burada noktalanır. Yorum yapanlara teşekkür ederim. Daha fazla birbirimizi germeyelim lütfen...

Doğru bi tek onun kocası çalışıyor zaten benim eşimde çalışıyor ama bana hertürlü yardımı yapar istemesemde ben çalışmıyorum bunuda belirteyim
Ama tabi ay çalışıyor eve gelince kılını kıpırdatmasın düşüncesi olduktan sonra başkalarından medet ummanız normal o çalışıyorda siz akşama kadar evde çalışmıyormusunuz pes

herkesin kocası bir değil, kaldıki gündüz adam yok, 1.5 yaşında çocuk var ve 2 hafta kalmış doğuma, kadının dedği çok ağırlaştım ve gribim, insaf eğer kardeşi bir işin ucundan tutamıcaksa el gibi durucaksa batsın o kardeşlik,yapacağında ağır işler yaptırmasına kardeşine tabiki kimsenin hakkı yok, ama normal zaman değil bu zaman en çok ihtiyaç duyulan zaman, 15 yaşındaki biri çok ablasının gözetiminde bir işin ucundan tutabilir

belirtilen yere yorumumu yapayım diyen ben olduğum için. aynı fikirde olmakla ilgisi yok o durumun, her zıt fikirde olana konu sahibiymişçesine cevap yetiştirdiği için söylendi o.

Şuraya konu açıyorsunuz %90 sizde buluyor hatayı ama hala şaştım, şok oldum yorumlara diyebiliyor sizi destekleyen kardeşinize "postala gitsin, koca istiyor" diyenlerin sözlerini ciddiye alıyorsunuz komik.

Eşiniz de çalışıyormuş, bunca doğum yapan kadınların eşleri hep evde oturuyordu oysa ki...Yardım eden akşam 2 saatini verip eder. Kardeşiniz yatarken eşiniz ne yapıyor akşamları bulaşık mı yıkıyor mesela?

Kardeşinizi kendi karakterinizle yargılıyor, ben yaptım zamanında o da yapsın moduna giriyorsunuz. Yanlışsınız diyince de aile kavramından bihabermişiz, sanki ağaç kovuğundan kendi kendimize çıkmışız, yardım fedakarlık nedir bilmezmişiz gibi yargılıyorsunuz. Ona bakarsak siz hem kızın ara tatilini hem yaz tatilini çalmışsınız. Keşke bir gündelikçi kadına para verseydiniz de siz de kardeşiniz için fedakarlık yapsaydınız.

Burada bir şey itiraf etmeniz ya da evet şuralarda da hatalıyım demeniz bize bir şey kazandırmaz. Umarım ki kendi kendinize biraz daha düşünüp aile olmanın sadece iş yapmak demek olmadığını anlarsınız ve kardeşinize daha ılımlı yaklaşırsınız. Ben iş yaptım, çocuğum vardı ona rağmen sildim, süpürdüm olayı bana göre bir aile kavramındaki en gereksiz olaylardan ve evet bu nedenle oldukça rahatım bir insanım yazınızda belirttiğiniz gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…