Kızkardeşim beni sinir hastası etti...

boşver arkadaşım 15 yaşında yemek yapmayı bilmeyenlerin büyük bir kısmı hayata atıldıklarında deli gibi bocalıyolar..ondan sonra ben annemin evinde görmedim bu adamla yapamam hayat anlayışlarımız çok farklı moduna giriyolar..şimdi 3-5 kişi çıkacak yoo ben hiç bocalamadım 15 yaşımda da hiç iş yapmadım her şey ayağıma geldi diyerek....

konu sahibi iş stiyorum dememiş ama ben kıvranırken o yatağını bile kaldırmadığı için zoruma gidiyor eve göndermek istiyorum onada gitmiyor babama söyleyince kötü ben oldum diyor siz daha 15 yaş mübadelesi yapıyosunuz..topikte çok var yaş 15 kocaya kaçayım mı şunla bunla ...diye konu açanlar yeri gelince medeniyet namına adam hesabına alıyosunuz o ergen bacılarımızı..çok göreceli bu mevzu herkes istediği yerden tutuyo valla..ben de yaşlı biri değilim 27 yaşıma yeni girdim babam asker beş yaşımdayken kundaktaki kardeşimi bana emanet edip okul okumaya giderdi annem 70 lerden bahsetmiyoruz burda 90 lardan bahsediyoruz< bakın..bu yaş işi değil karakter ve sorumluluk işi...hiç iş yapmıyor yapamaz zaten çocuk o dediğiniz kızların ne hikmetse el ele kola kola dolaştıkları sevgilileri varken çocuklukları akıllarına gelmiyor..

Çok fazla yükleniyorsunuz konu sahibine ahde vefa diye bir şey , annesi babası çalışırken o bakmış kız kardeşine.
Annesi babası da ona sormadan yapmışlardı kardeşini ama bana sordunuz mu deme lüksü olmadı onun da.
Her doğru her yerde söylenmez,lütfen karşınızdaki kadının durumunu azıcık göz önüne alın .
Bu kadar acımasız olmayın.
Evet hamilelik hastalık değil , ancak ruhsal olarak en hassas olduğumuz dönem.

çok haklısın,yani birde normal zaman değil en ihtiyaç duyulan zaman, bazıları gerçekten çok acımasız yorum yapmış, kadının karnı burnunda. 15 yaş küçük değilki, 15 yaş evi süpürmesini, sofra kurup kaldırmasını sonra yatak toplamasını bilicek bir yaş, öğretmiyorlar bu yaştakilere sorumluluk vermiyorlar sonra bi bakıyosun kız 19 yaşına gelmiş çay servis edemiyor, ben kıza kızmıyorum kızlara aileler biraz sorumluluk vericek yani

19 yaşında çay servis edemeyince ne gibi bir eksiklik oluyor hayatında:26:

Anlamadigim insan burda kardeşi için bu kadar çekisir mi ? Bende hamileyim 8 aylık benim ablam var görumcem eltilerim var inan ki umrumda değil yardımları istemem.de zaten . 15 yaşındaki çocuğu devlet meselesi yapmişsınız :)

note3 kadinlar_klubü

Peki neden 1 yaşında bebeğiniz varken tekrar hamile kaldınız ?

bencede baban haklı sonuçta o senin temizlikçin hizmetçin değil ablasına desteği yanında olmak olabilir haksızlık ediyorsunuz.

Şu kadar insan kardeşinizi yerin dibine soktu ama sizi savunanlara siz teşekkür ediyorsunuz öyle mi?
Kardeş ya hu kardeş bunca insana dedikodusunu yaptırdınız resmen. Her şeyden öte en can alıcı kısım bu bence.
Yazık.

al burdan yak okadar yorum içinden seçe seçe bunu mu seçtin,

demek ki anlayamadığım kısım burası. genel olarak küçükken öğretilmiyor büyüyünce de yapamıyorlar demişsiniz.
ne oluyor iş yapılamayınca, o yatak toplanmasa ne olur? kalsın öylece ablası da toplamayıversin. 2 gün iş yapmadı diye kardeşe bu derece kinlenilmez ve ben kardeşime böyle laflar ettirmem şahsen. Konu sahibi karşıt fikir herkese laf yetiştirmiş de kardeşine koca istiyor huysuz ergen diyenlere bir şey dememiş.
Aile anlayışı iş yapıldığı-fedakarlık yapıldığı sürece değerli gibi bir şey çıkıyor ortaya...
sonra da sizin aile anlayışınızı bilemem de ben şöyle fedakarım bu kadar iş yaptım şu kadar yemek yaptım modunda...aile bu değil bana göre.
he kardeş yapsa iyi olur diyorum ben de ama yapmıyorsa da sinir hastası olmam

Son düzenleme:

böyle yorumlar komik bence siz kız değil erkeklere hizmetçi yetiştirmek istiyorsunuz bana göre.

Eşim işten 8 de geliyor, o gelene kadar zaten ben yapılması gereken işlerimi yapıyorum. Ha yapamadıysam onun da yapacak hali varsa kalkıp yapıyor hakkını yiyemem. Ben yaptım o da yapsın modunda da değilim ayrıca sadece ben düşünüp yapıyorum, o da yapsın değil de yapamadığım zamanlarda işin ucundan tutsun istiyorum. Aile kavramından bihaber olmasaydınız aile içinde hayatın müşterek oldugunu, yardımlaşmanın doğal oldugunu düşünebilirdiniz. Herkes kendi işini kendi yapsın ölene bile dönüp bakmayalım modunda batılılaşma çabasında olmazdınız. Ben kızın sömestr tatilini çalmış oldugumu düşünüğüm için onu şimdi yanıma çağırdım. Çünkü tatile gitme gibi bir durumu yoktu. Annem de evde çok bunaldıgını arkadaşlarının ya tatile ya akraalarının yanına gittiği için orada yalnız kaldıgını söyledi. Bende kendimi sorumlu hissedip buraya gelmek isterse babamla konuşayım dedim o da konuş dedi. Ben bunun için çağırdım, eşimde gelsin hem evde yanında biri olur gözüm arkada kalmaz doğum oldugunda dedi. Ama bunu öyle yerlere çekmişsiniz ki...
Gündelikçi kadına para verecek kadar lüks içinde yaşamıyorum eşimin kazandıgı para borçlarımızla kendimize anca yetiyor zaten. Ayrıca kendi işimi zaten yapabiliyorum ben. Birçogunun da dediği gibi hasta değil hamileyim yalnızca. Benim zoruma giden benden daha kalıplı kardeşimin ben nefes nefese kalıp iş yaparken uzanması. Bu ondan beklediğim kölelik değil sadece anlayış. Ben yemek yaparken o sofrayı hazırlasa mesela zoruma gitmezdi. Hazırlamayı bırak hazırlamaya çalışsa bile yeter, ama vurdumduymazlık bana göre doğru değil. Evet bazen eşim işten gelip bana mutfakta yardım ederken kardeşim tv izliyordu. Bunu sözkonusu etmedim ben sağolsun eşimde...
Aile kavramı tabiki birbirinin işlerini yapmak değil sadece. İyi günde kötü günde beraber olmak... Sanırım siz iyi gün dostusunuz.. Yada haklsıınız çok rahatsınız. Daha fazla muhatap olmak istemiyorum sizinle iyi günler...

ama bak canım, benim savunduğum kısım kadının doğuma iki hafta kalmış ağırlaşmış, kardeş demek azıcık fedakarlık demek,elden bişey isteyemezsin ama kardeşten istersin, sofrayı toplasa kaldırsa,bulaşığa yardım etse yeter zaten ablasına,herkesin hamileliği aynı değil,kimi ağır geçiriyor ve zaten 2 haftası kalmış ağırlaşması çok normal, yani ihtiyaç anında kardeşler birbirine koşmalı

böyle yorumlar komik bence siz kız değil erkeklere hizmetçi yetiştirmek istiyorsunuz bana göre.

Allahım inanamıyorum bu yorumdan bunu çıkardınız. bakın bu yaşlarda çocuğa sorumluluk verilmeli yapabileceği ölçüde, sorumluluk almayınca ileride yalnız kaldıklarında sudan çıkmış balığa dönüyorlar çocuklar ben bunu demek istedim, ne ilgisi var erkeklere hizmetçi olayıyla, erkeğin eli kolu var kendi çayını kendide doldurabilir ama konu nerden nereye gidiyor

Ben soruyu konu sahibine sormuşum,yani muhattabım o.

Alıntı butonunu da süs diye koymuşlar sanırım , ben de size soruyorum işte milletin bekçisi misiniz ? Ben merhamet diyiyorum , baaane bin senle muhattab olmuyorum .
Zaten cevap verme de tıynet belli.

Son düzenleme:

kızlara aileler biraz sorumluluk verecek yani demişsiniz çocuklara değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…