Kızkardeşim beni sinir hastası etti...

Şu hayatta bir şeyleri paylaşamadıktan sonra ot gibi yaşadığımı sayarım ben.
Ablamın doğum heyecanını, aileye yeni bir bebek gelecek heyecanını duyamıyorsam bir sorun var demektir.
15 yaş küçük bir yaş değil bu kadar abartmayın.
Ergenlik stresiyle hamilelik stresi de bir olamaz.
Onu kimse okuldan alıp da evlendirmeye çalışmıyor, altı üstü şurada 1 ay ablasına yardımcı olacak.

Oz ablasiysa abla gibi davransin o zmn ..Kardes benim icin konudan komsudan hatta kocadan bile once gelir ..Yok komsu espri yaptigina pisman oluyor yok kocama yasiti gibi davraniyor yok yatagini toplamiyor yok cani isterse is yapiyor ne yapacakti el pence divan mi durcakti..Herkes kendi evinin isini kendi yapsin kendi dogurdugu cocuga kendi baksin ..nokta

Sizde benimle böyle konuşamazsınız o zaman.
Ben sizin düşüncelerinize katılmak zorunda mıyım?
Üslubunuza dikkat edin.
Öz ablasına el pençe divan mı duracak dediğiniz bir kızı savunurken, size saygılı olmamı beklemeyin.

Benim kardeşim de aynı yaşta. Patavatsızlık yapmaz pek de yardımı da kendiliğinden pek etmez. Söyleyince yapar. Sen bir sefer söyleyip her gün kendiliğinden bir şeyler yapmasını mı bekliyorsun? Yani eğer bir uyarı yapıp kendiliğinden senin yapmaya alışkın olduğun şeyleri yapmasını bekliyorsan fazla beklenti içindesin. Birine kendiliğinden bir şeyler yaptırmak zordur. Bir sefer uyarıp sorumluluk almasını beklemektense işbölümü yapabilirsiniz ve her ne yapmasını istiyorsan söylemelisin bana kalırsa tek tek.

Kız kardeşini geri gönder. Zaten hamilesin. Bir de bunun derdi çekilir mi? Kov gitsin

Bir olur yahut olmaz, herkesin bir stresi var şu hayatta. Kimi ergenlern de öyle stresleri var hamileler halt etmiş. O kızın ne yaşadığnı bilemiyoruz. Ablası 2-3 günde bir ağlıyorsa kızı istemediğini de hissettiriyordur. Bu hayatta her şey onun karnındaki çocuk değil sonuçta. Sürekli iş bekleyip kıza da bir hoşluk yapmıyorsa kız da sinirlenip yatak bile toplamıyor olabilir. Kız da belki ablam beni yalnız kalmamak için çağırdı şimdi hizmetçi gibi davranıyor diyebilir. Ablanın ifade tarzı da komik zaten. Bu halimle yemeğimi ben yapıyorum yazmış

Hamile diye hiç iş yapmasın ama 15 yaşındaki kardeş iş yapmayınca saygısız olsun.
Ben şurada 10 günlüğüne kuşlarımı kimseye bırakamıyorum, almıyorlar ki tatile çıkalım. Altı üstü yemi, suyu değişecek yani. İnsanlar aylarca hizmet ettirebiliyorlar ve yemek, temizlik bekliyorlar. Valla bize mi denk gelmemiş böyleleri anlamadım ki:44:

Konu sahibi iş yapmıyor dememiş ki yemeği çocuğun mamasını ben yapıyorum diye söylenmiş. Bir de kendiliğinden yapmıyor demiş. Kendiliğinden kimse kolay kolay bir şey yapmaz. Çocuğun mamasını yemek yapmasını da 25 yaşındaki kardeşinden beklememeli.
Ben hamile olsam, kardeşime bakkal, sofra kur topla, getir götür işleri gibi şeyler beklerim. Konu sahibinden fazla beklenti görüyorum. Benim 15 yaşındaki kardeşim ne anlasın yemek yapmaktan dip köşe temizlikten.

vay arkadaş 15 yaşındaki kızdan beklentilere bak, 15 yaşındaki kişi akli ve bedensel olarak çocuktr zaten yeterli zihinsel ve fiziksel olgunluğa erişememiştir. Ben 15 yaşında baklava börek açardım evi 3 kez siler 5 kez süpürürdüm geçiniz lütfeen. Size çocuklğunuzu yaşatmadılar diye siz de mi ondan aynı beklentiler içindesiniz? Onun bu yaptığı değil sizin ondan beklentileriniz garip. Ancak yatağını topar, masaya tabak bardak götürür sürahi taşır belki markette poşetleri taşır. Çocuk o daha ve çocuk olduğu içinde babasına şikayet edilmemeli. Onu da düşünmek lazım yaşıtları okul arkadaşları plajda yazlıkta ya da sokakta. O ise hiç bilmediği bir yere sırf siz babanızdan istediniz diye geldi kendisine sorulsa zaten kalkıp gelmezdi de..Yardımcı yetişkin bir kadın tutsanız beklentileriniz karşılanırdı?

Yorumları okudukça merhametin ne kadar alt seviyeye indiğini gördüm... Meğer ne kadar katı insanlar varmış... Her koyun kendi bacağından asılır diye düşünen ne çok insan varmış. Ama işte ailem beni böyle yetiştirmediğinden, ve kızkardeşimi de aynı aile yetiştirdiğinden yadırgıyorum ben. Diyorum ya ben onun yaşındayken öyle çok şey beklenirdi ki benden, evet bende çocuktum, belki bende ergendim, ama kimse bunu düşünmedi. 9 yaşındaydım kızkardeşim doğdu. Arkadaşlarım dışarıda oynarken ben ona bakardım. Mahalledekiler aylar sonra onu annnemin kucağında gördüklerinde bu senin kızın mı? Biz bunu hep ....in kucağında gördük diye şaşırmışlardı. Ben onu almadan arkadaşlarımın oyununu bile izlemeye gidemezdim. Sonra önceki yorumumda da yazdım zaten 15 yaşındaydım, okuldan gelir ev işlerini yemeği yapardım, sonra sobayı yakar, koşa koşa gider kardeşimi okuldan alırdım. Sonra annem işten geirdi yine günlük işler vs. Bazen ödev yapmaya zamanım olmazdı. Bütün bunları çokk hamarat oldugumdan ddeğil, çok beklenti oldugundan yapardım. Yani ne annem ne babam biz bu çocugu yaparken ablasına mı sorduk da yaptık bakmak zorunda değil yada ev işlerini yapmak zorunda değil kölemiz değil demezlerdi. Bigün yemek olmasın, yada sobayı yetiştirememiş olsam o gün duymadıgım laf kalmazdı.... Hamileliğimin ilk aylarında da gidip annemlerde kaldıgımda yine elimden geldiği kadar dip köşe işlerini yaptım. Yani hiçbizaman hamileliğin arkasına saklanan biri olmadım. Şimdi de çağırırken gelip bana yardım etsin diye değil, onun için de biraz değişiklik olsun diye çağırdım. Annem evde çok bunaldıgını söyledi diye. Asla gelsin de bana yardım etsin diye beklemedim, sadece eşim kendisi işteyken doğum başlarsa yanımda onu arayacak biri olsun istedi. Çağırırken beklediğimiz tek destek buydu. Koca ramazanı atlattık, ben hamile halimle kıvrana kıvrana kalkıp onlara sahur hazırladım. Bir defa kalk sen yap demedim. Daha bir hafta önce halı bile yıkadım bayram temizliğimi yaptım neden bir işin ucundan tutmuyorsun demedim. Üç gündür çok ağır grip geçiriyorum, eşim akşam gelip bardak ıhlamur kaynatırsa kendime gelip kalkıp biraz oturabiliyorum. Çocuga yemek yedirirken ellerim kansızlıktan mı gripten mi biilmiyorum kaşıgı bile düşürüyordum bir iki gündür, ağlaya ağlaya ben çocukla uğraşırken kardeşim uzanıp tv izliyor. Tamam iş yapsın diye çağırmadım ama sadece şu çok ağır oldugum zamanlarda bir elini uzatsın istiyorum bana. Kapıya çıkacagınıza gezdirin filan demişsiniz, kendim doktor muayenesine bile gidemiyorum ben, ayaklarım çok şiş, biraz otobüs yolculuğu biraz yürüyüş yaptıgımda patlayacak gibi oluyor. Ama ona mahalleden arkadaşlar da buldum onlarla gezsin takılsın diyorum, her gittiğinde onların kalbini kırıp geliyor. Arada bende komşularla oturmaya çıkıyorum, kardeşin çok ters biri bişey söylemeye korkuyoruz diyorlar. Alıp karşıma konuşuyorum, ablam bak kalmak zorunda değilsin, ben zaten işlerimi iyi kötü yapıyorum gitmek istiyorsan bana söyle ben babamla konuşayım, ama yalvarıyorum annemi babamı bana düşman edip de gitme, sıkıldıysan açık açık söyle beni strese sokma yeterki diyorum hayır zaten gitsem orda da bütün gün evde oturcam diyor ona da yanaşmıyor. O zamaan söyle bana ne yapmak istiyorsan onu yapalım, ben gezemiyorum, gezmek istiyorsan mahalledeki kızlarla gez, alışveriş yapacaksan enişten götürsün diyorum yok ben gezmeye çok alışık değilim eksikliğini hissetmiyorum diyor. Burada ben onun bana ne kadar merhametsiz davrandıgını yazdım paylaşmak istedim, anlatacak kimsem olmadıgından, ama maşallah öyle yorumlar var ki.... Ağlayarak okudum. Allah büyüktür. Keşke buraya da yazmasaydım diyorum...

Bu kadar insan kız kardeşi haklı buluyorsa herkese tek tek savunma yapmam zaten.
Ama kız kardeş kesinlikle düşüncesiz, onu gönderen baba ondan daha düşüncesiz.
Ablasının durumu belli, insanlar zor zamanlarında idare edilir.
Hizmetçi gibi davranıyorsa bile hamileliğinden, bir mazereti var.
Yine de herkesin düşüncesi, yetişmesi farklı.
Siz ergenlere benden çok daha anlayışlısınız demek ki.

Konu sahibi kız kardeşinde biraz gayret, ilgi, alaka görse kızmaz diye düşünüyorum.
Aslına bakarsanız kız istese o saydıklarını da yapabilir ama istemiyor demek ki.
Dediğim gibi en iyisi evine dönmesi.

Küçükken kardeşinin sorumluluğu senin üstündeydi diye şimdi aynı sorumluluğu ondan bekleyemezsin belki o da istemezdi senin ona bakmamı ve farkındaysan küçüktü, bebekti. Sen kaç yaşında kadınsın şimdi kendi yapman gerekenleri onun üstüne yüklemeye çalışıyorsun. Senin yaşadıklarını, yaptıklarını o da yapmak zorunda değil nasil bi zihniyet anlamadım :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Hamile kalınırken çocuğa mı sorulmuş ? kendisini bağlar bu durum keyfi bir durum madem durumu gücü yok kendine güveni yok yapmasın ozmn kardeşine güvenip mi hamile kalmış. Adı üstünde bu çocuk. Annesini çağırsın daha büyük birisini çağırsın kayın validesini çağırsın 15 yaşında birisinden fazla bekenti içersinde üstüne birde sinirlenip kızıyor ne hakla

Üzülmeyin Allah aşkına.
Siz de bundan sonra önce kendinizi düşünün.
Sizin durumunuzu anlamam mümkün değil ama anlattıklarınız bile yeterli.
Siz bu sefer de kendi başınızın çaresine bakabilecek kadar güçlü gözüküyorsunuz, hiç canınızı sıkmayın.
Allah yardımcınız olsun inşallah acısız, sıkıntısız, sağlıklı bir doğum yaparsınız.

Son düzenleme:
Burda yazılan her yorumu lütfen dikkate almayın...
15 yaş küçük bir yaş değildir bu birincisi...
ikincisiyse siz zaten büyük beklentilerde değilsiniz.bende lisedeyken ablamın bekar öğrenci evine gittiğimde arkadaşlarıyla buluşmaya gider bana şu şu işleri yap dönünce bitsin derdi...ne kadar sinir olurdum.çünkü emir verdiği için.
Ama okuduğum kadarıyla siz benim o ablam gibi değilsiniz.üstelik ablam hamile ve hastalanmış olacak,,bende karşısında oturup tv izlicem..

Ergen ergen diye diye yapmadığınızı bırakmadığınız çocuklara hiçbir sorumluluk vermeyerek uçarı ettiniz bıraktınız!!
kendi işini bile kendi yapamayan, acayip bir nesil çıktı ortaya farkındamısınız???
Konu sahibi sadece 1 ay insan ablası için daha anlayışlı olabilirdi.daha üztüne gitmeden kendi haline bırakın.belki duyarsızlığından utanır.
eşinize yaşıtı gibi davranıp cevaplar veriyorsa birde,,,ne diyeyim..
İşte sebebi klasik bahane...o ERGEN !

iyide canım bunu hamile kalınııp sorulup sorulmak ne ilgisi var ki, bu yaşlarda bazı şeyleri bilmesi lazım öğrenmesi lazım, 15 yaşında sevgili edinmesini cinsellkile ilgili bişeyler öğrenilmesine gelince bu yaşlar genç olunuyor ama iş biraz kendilerine ihtiyaç duyulduğunuda yardım beklendiğinde çocuk yerine koyuluyorlar, bu yaş bazı şeylerin bilincinde olunması için küçük bir yaş değil, 10-11 yaşlarında başlanılıyor yavaş yavaş anneye yardımlar,

Elbette ablasına yardım etmeli ama konu sahibi kardeşini sadece iş yaptırmak için yanına çağırmış gibi yapması gerekenleri bile kardeşine yaptırmak ister gibi bir de kardeşini dinlemek gerek

15 yaşında genç kızlığa yeni yeni adım atan birinden beklenen davranışlar bunlar aslında.
Bence kardeşinize kabus diye hitap etmeniz pekte hoş değil.
Sizde kendinize göre haklısınız fakat kız kardeşiniz yerine son 1 ay annenizi çağırsaydınız çok daha kolaylık olabilirdi sizin için.

canım üzülme o şekilde yorum yapanlar empati kurmuyorlar, kardeşliğin en zor zamanda yanında olmak olduğunu unuymuşlar sanırım ki o yüzden yapmak zorunda değil diyorlar, bazı insanlar sadece ben demesini öğrenmişler, o yüzden senin durumunu ve duygularını anlamalarını bekleme, kardeşli en zor zamanda elinden geldiğince fedakarlık yapmaktır, kaldiki 15 YAŞ KÜÇÜK DEĞİLDİR. bu yaşta bazı şeylerin öğrenilip sorumluluk alması gerekir, çünkü yetişmesi anlamında, senin zaten 2 hafta gibi az bir süren kalmış doğuma.bu tarz yorumları okuyupta canını sıkma

Yoo benim için sakıncalı ben iki durumuda hoş karşılamıyorum iki durumuda savunmuyorum ben o yaşta birinin çocuk olduğunu yemekle ıvır zıvırı akıl edip beceremeyeceğini ders çalılır oyun oynar o kişi artık çocukluktan yavaş yavaş çıkma zamanındadır. Ama kimisi sorumluluk sahibidir yapar içinden gelir kimiside yapmaz . Ayrıca konu sahibinin yaptıkları 10 sene öncesi zmandan bahsediyor 10 sene öncesi bir zamanla şimdiki zaman bir değil. Benimde yaşadığım şartlarla kardeşimin yaşadığı şartlar bir olmadıki. Ben kendimden pay biçiyorum evde iş yapmaktan nefret ederim 23 yaşımdayım hatta doldurdum sayılır. Evde yemek çok nadir yaparım temizlik hiç yapmam kendi odamı sadece toplar temizlerim. Parayla tutarım ama kendim yapmam. Bir akrabama misafirliğe gittiğimde kimisi hamarattır kalkar yardım eder ben yapamam içimden gelmez ama banada misafir geldiğinde hiç bişeye dokunsun istemem kendim yaparım . Yapı meselesi ayrıca kardeşi bunları düşünebilecek olgunlukta yaşta değil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…