- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.401
- 298
- Konu Sahibi uykusuzgibi
-
Parça parça yazdım özür diliyorum ama Kesinlikle ailenize söylemelisiniz bence de. Sorumluluğunuz çok büyük bu haldeyken.En iyisi ailenize soylemeniz.
Her tartışmada defol git demesi kabul edilemez.Aileniz destek olmalı siz tek basiniza bu sorumluluğun altına girmeyin.
Anlattiğiniza göre kardeşinz geri bariliyor.
Normalleşme bir söz olmuş gibi.
İyi günler bayanlar..Canımı sıkan bir mevzu var ama ne akıl alınacak ne de akıl verilecek bir konu. mesele kız kardeşim ve kavga ettikleri zaman evden kovan eşi.
kardeşim 15 aylık evli ve çocukları yok daha. çok kıskanç ve dediğim dedik bir kocası var. şark görevi yüzünden doğubayazıtta kalıyorlar. Biraz önce yine aradı ağlıyodu, sordum yok bişey dedi. biraz üsteleyince "babanın evine bırakıcam dedi yine diyo. bu sefer gelicem daha gitmiycem yeter dedi daha bişey demedi eşi evdeymiş.
ben kızkardeşimi aklamıyorum, biliyorum çünkü bizimki de çenesini tutmaz ağır konuşur ama her kavgada evden kovmak moda oldu bu adamda, gidemeyeceğini biliyor, dalga geçer gibi çagir babanı gelsin alsın seni diyomuş.. sakinleşince özürler barışmalar tamam bitti. sonra yine aynı.. bu sefer ki konuda mersinde görümcesinin nişanı olacak illa gidicez diye tutturmuş. önce ığdıra ordan uçakla ankaraya ordan araçla mersine. nişan bitince aynı gün tekrar dönüş olacak. kardeşimi araba tutuyor, ben yola dayanamam demesiyle başlamış yani.. meseleyi aileden sadece ben bildiğim için üzülüyorum, elimden bişey de gelmiyor. kurudum kaldım ya ne bileyim.
işte sorun da burada. kardeşim gitmek istemiyor eşi zorla götürmek istiyor. evde yalnız bırakmıyor. koşu günlerine oturmalara bile yollamıyor ne işin var diye. cama balkona bile yasak koyan cinsten
gidemeyeceğini biliyor derken ne kastetmis olabilirim sizce? eşim beni evden kovsa çıkar gelirim babamın evine. ama kız lojmanin dışını bile bilmedigi bir ilçede yaşıyor. kavga anında pat diye evden kovuyor defol git sabaha gormeyeyim seni evde diyormuş. nereye gitsin bu kız? dalga geçmek değilmi bu?
Ailene durumu anlat toplanıp eniştesi ziyaret edin. Sahipsiz mı bu kız. Hiç bir aile yuva bozmaz aksine yapıcı olurlar. Kız kardeşinden demek ki tek başına beceremiyor sorunlarını çözmeyi.İyi günler bayanlar..Canımı sıkan bir mevzu var ama ne akıl alınacak ne de akıl verilecek bir konu. mesele kız kardeşim ve kavga ettikleri zaman evden kovan eşi.
kardeşim 15 aylık evli ve çocukları yok daha. çok kıskanç ve dediğim dedik bir kocası var. şark görevi yüzünden doğubayazıtta kalıyorlar. Biraz önce yine aradı ağlıyodu, sordum yok bişey dedi. biraz üsteleyince "babanın evine bırakıcam dedi yine diyo. bu sefer gelicem daha gitmiycem yeter dedi daha bişey demedi eşi evdeymiş.
ben kızkardeşimi aklamıyorum, biliyorum çünkü bizimki de çenesini tutmaz ağır konuşur ama her kavgada evden kovmak moda oldu bu adamda, gidemeyeceğini biliyor, dalga geçer gibi çagir babanı gelsin alsın seni diyomuş.. sakinleşince özürler barışmalar tamam bitti. sonra yine aynı.. bu sefer ki konuda mersinde görümcesinin nişanı olacak illa gidicez diye tutturmuş. önce ığdıra ordan uçakla ankaraya ordan araçla mersine. nişan bitince aynı gün tekrar dönüş olacak. kardeşimi araba tutuyor, ben yola dayanamam demesiyle başlamış yani.. meseleyi aileden sadece ben bildiğim için üzülüyorum, elimden bişey de gelmiyor. kurudum kaldım ya ne bileyim.
Ailenizd anlatın. Babanız gitsin alsın ya. Madem öyle.
Bu adam nasıl kıskançmış anlmadım ben. Komşuya göndermiyor ama kavga edince sokaklara mı sağlıyo allahın dağında.
Ayrıca neden dönemeyecekmiş ordan. Taksi dolmuş bir şey yok mu şehre giden sorsun insanlar nasıl gidiyor atlasın gitsin. Koskoca lojmana en azından belli saatleri olan servis koymuşlardır heralde.
İki gün sonra normale dönüyosa bi daha dinlemeyen siz de derdini. Geliceksen gel kapım açık oturacaksan da arayıp arayıp şikayet etme diyiverin ya.
Ayrıca nişana gitmeleri gerekir illaki. Aynı gün içinde dönecekler demişsiniz. O kadar yol günübirlik gidilmez. Anlamadım. Benim yeri geşir eşim gitmez ben giderim böyle özel zamanlarda ben olurum yanlarında kayınvalidemin. Atlarım otobüse giderim. Ne var yani? Kızkardeşiniz fazla nazlı.
Yalnız görümce dediğiniz kişi kocasının kız kardeşi elbette nişana gitmek ister. Evden kovması tabiki kötü ama sizin kardeşinizde gitmek istememekle hata yapıyor. Bir günlük sıkıcak dişini sanırım araba tutması icin bir ilaç vardı onu alsın ve eşiyle gitsin nişana.
Ailene durumu anlat toplanıp eniştesi ziyaret edin. Sahipsiz mı bu kız. Hiç bir aile yuva bozmaz aksine yapıcı olurlar. Kız kardeşinden demek ki tek başına beceremiyor sorunlarını çözmeyi.
Hücum bir akıllı ailede kızını ezdirmez
Bence babaya durumu anlatın bilsin, yoksa bu herif meydanı boş bulup dahada yüklenecek kıza yazık.
Babanın bu herifle bir görüşmesi şart, derdi neyse çözsün en azından. Yada kızımı bu şekilde üzmeye hakkın yok yolla kızımı gelsin dahada yok sana kız mız desin rest çeksin. Bak o zaman nasıl geri vites yapıyor dağ ayısı.
Ya rest çekecek babasının evine dönüp adamı süründürecek.. yalnız gelemez diyorsanız babanız gitsin alsın.. ya dersen ben arasa kalmaktan korkuyorum o zaman kardeşine de ki babama söylüyorum gelsin seni alsın madem kovuldun yok mok derse madem bacım açıp her seferinde bana ağlama sen kocanla iyi oluyorsun sonra ben burda kıvranıyorum diyeceksin. . Ha bu arada bu gidişle kardeşin birde üste çocuk yapar kocası bu sefer hem evden kovar hemde çocuğunu almakla tehdit eder yani azalmaz artar..
Çekilemeyecek bir evlilikse net bir karar versin boşansın ya da sizi bu şekilde üzmeye hakkı yok bence sonuçta gece gündüz aklınız orada kalıyor.
Mazallah ailenize açılır siz söylersiniz barışır bu sefer baldız bozdu aramızı muhabbetine döner olay.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?