- 13 Mart 2014
- 516
- 190
- 323
- Konu Sahibi Haymanaupk
-
Ay kıyamamİyi geceler kızlar.. Gece gece sinirimi bozan kız kardeşimi buraya şikayet edeceğim :) şaka bi yana. bu akşam ailem bizde yemekteydi bu arada 9 aylık hamileyim ben doğumum çok yakın. neyse otururken kızkardeşim de sözleneceği çocukla söz elbisesi bakmaya gitmişti iş çıkışı, baktıktan sonra direk bize geldi ama tam bir sinir küpü olarak.. her nedense bütün sinirini benden çıkarmaya çalıştı bütün akşam laf soktu oturduğu yerden. bi kere alttan aldım iki kere alttan aldım artık gözlerim doldu söylediği laflardan..eşim de onla beraber bana yüklenince, ağlama krizi geçirdim diyebilirim ailem gidince. Bana dediği laflara gelince; bunlar yarın kuyumcuya gidecekler bana diyoki çağırmadı dersin sen arkamdan sende gel diyo imalı imalı..halbuki onlarla gidebilecek durumda değilim doğumum çok yakın olduğu için..sonra bu konu kapanıyo diyoki sen evde oturup akşama kadar dedikodu yapıyosunhalbuki inanın zor zahmet yemeğimi ancak yetiştiriyorum ve kimseyi de gördüğüm ettiğim yok. o da farkında ama ağzından çıkanın farkında değildi. benim gözlerim doldu o sırada ve konuşurken sesim ağlamaklı çıktı bide dalga geçiyo benimle sese bak ağlamsı ağlamsı hemen de alın diyo ya çok gücüme gitti dedikleri, sözlencekmiş stresliymiş güya..aynı aşamaları bende geçirdim ama hiç kimseyi iğnelemedim hele onu hiiiççç. her yere götürdüm onu, elbiselerine varana kadar aldım, kuaförüne kadar götürdüm hep gönlünü hoş tuttum helali hoş olsun ama ben bunları hak etmiyorum..ki böyle bi hassas dönemdeyim doğumun yarattığı stres de bi yandan ben eşime bişey dedim onu bile kendi üzerine alıp demediğini bırakmadı bana. cumartesi günü sözüne gitmemeyi bile düşünüyorum yani o kadar! saatlerdir ağlıyorum annemin babamın eşimin yanında azarladı bağırdı bana. sizce ne yapayım hanımlar bana yol gösterin
ya ara ara böyle iğneleyici konuşur yok abla çok sertsin çok fenasın çok alıngansın falan der bana ama bu akşam çok haddini aştı. benden 3 yaş küçük. stresli tamam eyvallah da beni eşimin yanında aşağılaması çok gururumu incittiAy kıyamamÇok üzüldüm yaşadıklarınıza, bir de hamilesiniz. Ama üzülmeyin lütfen. Kızkardeşiniz stresten yapıyordur. Belki sevgilisiyle tartıştı da sizden çıkardı siz en yakını olduğunuz için. Tabii ki doğru bir şey değil ama her insan stresle baş edemez, saçma sapan hareketlerde bulunur.
Ben de bugünlerde nişan alışverişi yapıyorum sevgilimle ve inanılmaz sinirlerim bozuluyor. Belki ben de çevremdekilerin kalbini kırmışımdır ama farkında bile değilim. Demek istediğim amacı sizi kırmak ya da incitmek değildir. Bir de küçükse yaş olarak daha da streslidir yani. Yeterince üzülmüş ağlamışsınız zaten lütfen kendinizi daha fazla yıpratmayın. Sözüne de elbette gidersiniz, kardeşsiniz siz. O ne dediğini bilmiyordur. Bazı insanlar kendini kaybediyor bu stresli zamanlarda. Kardeşiniz de onlardan biri anlaşılan.
Sizinle ilgisi olmadığına eminim.
aslında ben de karşılık vermeye çalıştım ama hadi dedim evimde misafir şimdi bişey dersem ağır olur dedim. aynen öyle canım, ben onun keyfini yapmak için dört dönüyorum tepesinde yalan değil ama gelmiş sinirini benden çıkarıyor çok ağlattı beni...Canım niye sustun ki sen kardeşin böyle konuşurken. Sözlenecek diye stres yapıyorsa bunu hamile ablasından mı çıkaracak yani? Densizlik yapmış. Sessiz kalmamak en iyisi bu durumlarda çatır çatır cevap vereceksin ki bi daha tekrarlanmasın.
Her insanın bu olaylardaki tepkileri aynı olmayabilir. Demek ki kızkardeşiniz bu işleri kotarabilecek olgunlukta değil. Sizinle alakalı olmadığını düşünüyorum. O stres yapıyor ve şu anda ne yaptığının farkında bile değil. Lütfen üzülmeyin.ya ara ara böyle iğneleyici konuşur yok abla çok sertsin çok fenasın çok alıngansın falan der bana ama bu akşam çok haddini aştı. benden 3 yaş küçük. stresli tamam eyvallah da beni eşimin yanında aşağılaması çok gururumu incittiaynı dönemi bende yaşadım ama hiç ona öyle davranmadım. biz eşimle nişanlıyken tartışsak da kimseden çıkarmadım sinirimi. eşim bile farketmiş çok değişmiş hareketleri sana öyle dememesi gerekti dedi. o da şakalaşıyoruz sanmış
biliyorum ama çok üzdü beni hiç ondan beklemeyeceğim bişeydi belki de kaldıramadım eşimin annemin babamın gözü önünde ettiği laflarıKiz kardesiniz ayip etmis evet ama onu sözüne gitmeyerek cezalandirmaniz cok acimasizca olur...
orası öyle çok doğru söylüyosunuz annemle babam üzülür zaten gitmeme durumunda.. amin inşallah güzel dilekleriniz için çok çok sağolun..bebeğim de hissediyo sanırım üzüldüğümü kıpır kıpır yavrum..hamile olmasanız da bir abla olarak haklısınız, çok saygısızlık etmiş..
ama olsun büyüklük sizde kalsın, hatta doğacak bebeğinizde kalsın..
sözüne gitmemek demek yanlışa yanlış ile cevap vermek demektir.. siz görevinizi yapın, ayrıca söz günü sadece kardeşinizin değil tüm ailenizin özel günüdür..
geçer bu günler, gün gelecek birbirinize çok çok kıymetli olacaksınız.. kardeşinize taviz vermeyin ama ona içinizden zaman tanıyın..
doğumunuza da çok az kalmış.. ne mutlu size.. boş verin herkesi.. sağlıcakla doğsun bebeğiniz inşAllah..
valla gerçekten de öyle oldu tam akşamını buldu toplanma işi.. eskiden böyle bi kız değildi o yüzden kabullenemedim söylediklerini..Herkesin stres içinde olduğu bir akşamda toplanmışsınız..
Söylediklerine bu kadar aldırmayın..
Stres yok , sakin.. sakin..
orası öyle çok doğru söylüyosunuz annemle babam üzülür zaten gitmeme durumunda.. amin inşallah güzel dilekleriniz için çok çok sağolun..bebeğim de hissediyo sanırım üzüldüğümü kıpır kıpır yavrum..
aynen öyle biz de 3 kızkardeşiz onlar benim elim ayağım tabiki ama bizimki sözlenince bi tarafları kalktı değişti yani :) ama ben annemin babamın özellikle de eşimin gözü önünde sözüm meclisten dışarı kedi-köpek gibi tartışalım istemiyorum. diğer kızkardeşim hiç öyle değil yani buna da bi haller oldu :)Hamilelik hassasiyetini anlamamış dozunu kacırmıs..Ama bence önemli büyütülecek bişey değil sözünde yalnız bırakma..Pişman olmuş özür dilemiş bile..Bizde 3 kız kardeşiz valla birbirimize etmediğimiz kalmıyo kocama sinirlenip ablamları ararım ağlarım onlar bana yada birbirimizi gaza getirip kocalarla kavga ediyoruz niyeyse bunalınca oluyo ama sonuc hep mutlu son kardeş olunca zaar :)
kesin kesin :) valla güldürdünüz beni sağolun :) bi doğsun saçını başını yolsun teyzesinin :)bebeğiniz kesin "amaaan anne, boşver şu teyzemi, ben gelince hesabını sorarım" diyordur
valla aynen öyle olmuş yani ben de yeni farkediyorum. ne bileyim ben hiç öyle olmadım. havaya gircek bişey yok aslında çok normal bir durum ama demekki kardeşten kardeşe bile farkediyor. babam sanırım onu baya haşladı yoksa özür mesajı falan atmazdı, sinirime ağlıyorum falan yazmış..Evlenecegi icin havalara girmis, tedavisi yok ne yazik ki, kusura bakmayinda stres falan dinlemem haddini bilmeli siz onun stres topu musunuz.
Yinede sözüne gitmemezlik yapmayin, büyüklük siz de kalsin. Ve bir daha böyle laflar ettiginde siz de onu rezil edin.
Hem üzüldügünüzü görüyor hem de devam ediyor sıkıyorsa sözlüsüne sarsin sizden cikarmasin günün stresini.
esseklik etmis. Simarik. Dovesim geldi valla.İyi geceler kızlar.. Gece gece sinirimi bozan kız kardeşimi buraya şikayet edeceğim :) şaka bi yana. bu akşam ailem bizde yemekteydi bu arada 9 aylık hamileyim ben doğumum çok yakın. neyse otururken kızkardeşim de sözleneceği çocukla söz elbisesi bakmaya gitmişti iş çıkışı, baktıktan sonra direk bize geldi ama tam bir sinir küpü olarak.. her nedense bütün sinirini benden çıkarmaya çalıştı bütün akşam laf soktu oturduğu yerden. bi kere alttan aldım iki kere alttan aldım artık gözlerim doldu söylediği laflardan..eşim de onla beraber bana yüklenince, ağlama krizi geçirdim diyebilirim ailem gidince. Bana dediği laflara gelince; bunlar yarın kuyumcuya gidecekler bana diyoki çağırmadı dersin sen arkamdan sende gel diyo imalı imalı..halbuki onlarla gidebilecek durumda değilim doğumum çok yakın olduğu için..sonra bu konu kapanıyo diyoki sen evde oturup akşama kadar dedikodu yapıyosunhalbuki inanın zor zahmet yemeğimi ancak yetiştiriyorum ve kimseyi de gördüğüm ettiğim yok. o da farkında ama ağzından çıkanın farkında değildi. benim gözlerim doldu o sırada ve konuşurken sesim ağlamaklı çıktı bide dalga geçiyo benimle sese bak ağlamsı ağlamsı hemen de alın diyo ya çok gücüme gitti dedikleri, sözlencekmiş stresliymiş güya..aynı aşamaları bende geçirdim ama hiç kimseyi iğnelemedim hele onu hiiiççç. her yere götürdüm onu, elbiselerine varana kadar aldım, kuaförüne kadar götürdüm hep gönlünü hoş tuttum helali hoş olsun ama ben bunları hak etmiyorum..ki böyle bi hassas dönemdeyim doğumun yarattığı stres de bi yandan ben eşime bişey dedim onu bile kendi üzerine alıp demediğini bırakmadı bana. cumartesi günü sözüne gitmemeyi bile düşünüyorum yani o kadar! saatlerdir ağlıyorum annemin babamın eşimin yanında azarladı bağırdı bana. babamın bile kızkardeşime kızgın bakışlar atıp sus artık dediğini duydum annemle babam bile fark etti durumu. sizce ne yapayım hanımlar bana yol gösterin sonrasında bana mesajlar atıyo abla çok özür dilerim sana o lafları nasıl dedim inanamıyorum sinirimden ağladım falan diye ama ben çok kırıldım hiç haketmedim
aynen öyle yaptı. valla dövebilsen keşke kimse de sus demedi anca benim gözlerim doldu da öyle babam dedi. tam sopalıkesseklik etmis. Simarik. Dovesim geldi valla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?