Kızkardeşime yapılan taciz

peygamberagaci

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2011
18
0
0
İstanbul
kızlar demin aldım bu adresi iyikide almısım.
suan ellerim ayaklarım titriyor
annem kalp krizi geçircek nerdeyse
sorun kız kardeşim sürekli internette facebokklarda daha 13 yasında geçen gün abimle babam öğrendi nerdeyse kaburgları kırılacaktı dayaktan.
az önce en küçük kız kardeşimi kapının önüne oynatmaya çıkarmıstı.
allahım
18 yaslarında bir çocuk tutmus kolundan ağzını kapatmıs boş binanın alt katına götürmüğş en küçük kız kardeşim ablamı bi erkek götürdü diyince nerdeyse bayılacaktım koşa koşa gittim feryatlar ederek buldum.
çocuk senin sesini duyunca bıraktı beni diyor sadece pantolunumu sıyırdı diyor
benim sesimi duyuna bırakmıs
kızlar annem çıldırmak üzere
bu nasıl anlaşılır nasıl edilir eğer abim duyarsa kesin söylüyorum gebertir
en küçük kardeşim bağırmıs ağlamıs biz ablanla faceden tanıstık demiş cocuk yollamıs eve titreeye titreye geldi eve bana söyledi.
hala gülüyor kardeşim anlatmıyor tam olarak
çünkü küçüğkken banyoda düşmüştü biraz saflık kaldı ne yapıcaz ne edicez babam bu sefer hepimizi doğrar
eğer öyle bişiy olduysa nası anlıcaz doktora götürsek babam anında görüyo maaşta yani yandık biz bittik
yazamıyorum bile doğru dürüst ben şimdi çıkmalıyım nolur akıl verin nolur

canım benim özele yada sağlık ocaklarında bölümler oluo oraya götürün Allah yardımcınız olsun güzelim

öncelikle sakin olun,sogukkanlı olmaya gayret edin, arkadaşın dediği gibi bir saglık ocagına götürün kardeşinizi , evde bilgisayar var sanırım , evden bilgisayarı kaldırmak bence iyi olabilir çünkü bagımlılık yaratmış bilgisayar anladıgım kadarıyla, tabii dışarda internet cafeler dolu, bir yolunu bulup evden çıkıp oralara dadanacaksa bu da çözüm değil hatta daha tehlikeli olabilir.
Kardeşinize de sakin davranın siz ve anneniz..bu arada kardeşimde saflık var derken onu tam anlamadım ,zekasında sorun yok ama di mi saglıklı bir insan mı kendisi, yoksa hani yarım akıllı derler onun gibi mi biri mi kardeşiniz, Allah yardımcınız olsun

öncelikle geçmiş olsun:S
abin duysa muhakkak gevertir:S gevertmez:S kızar belki döverde:S bnm kuzenlerde böyleydi.anneleride vefat etmişti. bnm annem bu davranışlarını sakladı babaalrına söylemedi en son kuzenler erkek eve attı(15 yaşında) bence abşne söylelisin. korkması lazım.s bu piskolojik olarak doğrumu bilmiyorum ama korkarsa yapmaz gibime gibime geliyor. bunun doğru oldugunu sanmıyorum.
ve neti kesinlikle ve kesinlikle kapatın.. şifre koyun.. pcde olmasın!

Bence abin ve baban bu kadar sinirliyse kimseye bir şey söylemeden halletmeye çalışın canım.Hastanelerde bildiğim kadarıyla anlaşılıyor...

Biz size burdan nasıl yardımcı olacağız Allah aşkına? Baba/abi korkusuyla kızkardeşinizin yaşadığı tramvayı es geciyorsunuz, madem facebook/twiter kullanabiliyor (saflığından bahsediyorum) doktora ve polise eşgal adres verebilir.

Buraya bunları yazmak yerine, kızkardeşinizi önce polise, ordan kadın doğuma sonra da psikologa götürmeliydiniz.

Kusura bakmayın ama yanlış yerde derman arıyorsunuz....

öncelikle bende çok geçmiş olsun diliyorum..

belli ki kardeşiniz evdeki baskıcı ortamdan da etkilenmiş ve bu baskıcı ortam bu şekilde devam ederse ciddi psikolojik sorunlara neden olabilir..

benim tavsiyem önce kardeşinizle sakin sakin konuşmak olacaktır evdeki abiye ve babaya farkettirmeden..

ardından ikna yöntemiyle önce kendisinin facebook hesabını kapattırmalısınız zararlarından bahsederek, bu yaşta ihtiyacı olmadığına vurgu yaparak, bazı şeyleri zamanında yaşaması gerektiğini uygun bir dille anlatarak,,

kendi isteğiyle kapattırdığınız hesabın ardından evdeki interneti ve bilgisayarı kaldırmalısınız ve telefonunu sürekli kontrol etmelisiniz.. bence herşeyi elinden almanızda kesinlikle doğru değil, ben kardeşinizin şu durum içinde psikolojisininm iyi oldugunu asla düşünmüyorum.

okul çıkışlarında, arkadaşlarıyla buluşmalarında uzaktan takibe almalısınız eğer ki ısrarla bişeyler yapmaya devam ediyorsa telefonu da elinden alıp dışarı çıkmalarına sınırlama getirmelisiniz ama asla şiddete uğramasına izin vermeyin..

şiddete uğrayanlar 16 yaşında evden kaçıp gidiyor Allah korusun.. onu tatlı dille kazanmaya çalışın..

Allah sabır versin diyorum

Hah işte böyle aileler yüzünden kadınlar sokağa , kötü yola düşüyor ..

Abiniz babanız gebertirmiş !...
Ne bu tavuk mu.. Allah Allah ya ..

Hemen gidin polise , şikayet edin ..
Rapor tutulsun ve o pislik cezasını alsın ...
Bırakın bu babam öldürür abim öldürür laflarını ..
Kardeşiniz cahil .. ona doğruyu göstermek size Ailesine düşüyor
Döverek değil ,, iyilikle ..

Daha nasıl anlatılır ki.....

bence de kesinlikle polise gitmelisiniz tekrar bu kızın karşısına çıkmayacağı ne malum..

sağlık kontrollerinden geçmesi gerekiyor ve kesinlikle babanız, abiniz ve kardeşini psikoloğa gitmeli..

evdekilerin psikolojilerinin normal olmadığı yazdıklarınızdan belli

13 yaşındaki çocuğun facebookla işine.Kusura bakmayın çocukla ilgilenmez,sürekli dayak yerse olacağı budur.
Sonra kafasını yere çarpar saf olur.Bırakın bu bahaneleri hemen polise doktora gidin.Eğer birşeyler yapmazsanız o sapık tekrar rahatsız edebilir.O bilgisayarı da kaldırın yada şifre koyun.
En önemlisi kardeşinizle siz sohbet edin,ilgilenin;yabancılarla internet de sohbet etmesin.

Böyle bir olayın üstü nasıl bir mantıkla kapatılmak istenir aklım almıyor. Siz böyle davranırsanız yazık o kızcağızın başına daha kim bilir neler gelir. Muhtemelen sizde konuşturmak için üzerine varmışsınızdır daha da çok baskı kurmuşsunuzdur. Baskıyla hiç bir şey çözülmez maalesef daha yapıcı olmak lazım. Bekarete gelince bu kadar kısa sürede bir şey yapmış olabileceğini sanmıyorum, tabi daha önce bir şey yaşanmadıysa bence kardeşiniz hala bakire. Ayrıca onu bulduğunuz yerde bir şekilde bunu anlayabileceğiniz izler bulurdunuz düşüncesindeyim. Ama bu konudan önce düşünmeniz gereken daha önemli bir mevzu var ki o da kardeşinizin psikolojik durumu. Küçükken banyoda düşerek travma geçirdiğini biraz akli melekelerinin yeterli olmadığından bahsetmişsiniz. Peki ya kaburgaları kırılasıya kadar dayak yediğinde de aynı travmayı yaşamış olmuyor mu?

Ya kız kardeşinize yazık değil mi?
Siz onun ablası olarak ona yol göstermek onu korumak ve kollamak zorundasınız.. En başta siz onu yargılarsanız onu iyice çıkmaza sokarsınız..
Acaba bu sapıkla gerçekten facebooktan mı tanışmışlar eğer öyle ise sapığı tespit etmeniz ve polise bildirmeniz çok daha kolay olacaktır. Şu anda sizin bu olayda davranışlarınız çok önemli bencede durumu hemen polise bildirmelisiniz. Olayı abiniz ve babanızdan illa ki saklamanız gerekiyorsa polisten bu konuda yardım isteyin. Eğer kız kardeşiniz gerçekten sizden de bir destek bulamaz ve yardım göremezse bu olayın üzerine birde dayak yerse psikolojisi iyice çöker..
Sizin için ilk aşamada önemli olan şey asla bekareti olmasın lütfen bu konuda asla üzerine gitmeyin. Düşününki o hayvan kardeşinizi Allah korusun öldürebilirdi. Hayatta olduğuna dua edin. Sizin için herşeyden önce onun yaşaması önemli olsun sonra psikolojisi en son bekaretini önemseyin.
Olaki bekareti bozulmuşsa bile (inşallah öyle bişey yoktur ve olduğunuda sanmıyorum) Abiniz ve babanıza bunun kendi isteği ile olan birşey olmadığını sokaktan zorla alınıp ağzı kapatılarak götürüldüğünü bizzat siz anlatın lütfen kardeşinize sahip çıkın onun suçu ne facebook hesabının olması mı?
Suçu sadece facebookta şurda burda aramayın.. Kardeşinizle iletşimi çok iyi kurun sürekli kontrol edin gözünüz kulağınız üzerinde olsun. Yanlış arkadaşlıkları varsa beğenmediğiniz bir yaşam şekli varsa onu siz yönlendirin. Alın gezmeye götürün. Eline bir kitap verin okusun, onayladığınız tanıdığınız kız /erkek arkadaşları olsun görüştüğü siz bilin tanıyın.. Bir gün alın sinemaya götürün ne biliyim.. ilgisini dağıtın facebooktan internetten sanal alemden koparıp normal hayata katılmasını sağlayın.. Sevdiği şeyleri öğrenin birlikte zaman geçirin sizde bir abla olarak canınız kanınız olan kardeşinize sahip çıkın o daha çocuk ve yaptığı hiç birşeyden sorumlu tutulamaz..

az önce geldik sağlık ocağından doktor birşey olmadığını sadece sürtme mi ne olmuş öyle bişey söylemiş anneme.
ben bu yaşa kadar elimi kaldırmadım kardeşime.
bu söylenilenlerin hepsinin doğruluğunu bizde biliyoruz.
ama benim babam köylü kafalı çok cahil birisi
yengemin kızı o yollu kardeşime de bunu aşılamaya çalışıyor abimde uzak dur dediği halde durmadığı için dövdü.
babamda binadaki kızlarla kapıda otururken erkekler gelmişl yanlarına görmüş bunun için hırpaladı sadece
,
annem işe döndü tekrar gelsin o çocuğun da evine gidicez bizim sitenin sakiniymiş kkkkkkkkkkkkkkkk
zaten facebook hesabını falan kapatmıstık giremiyordu bilgisayarda da şifre var.

yani ben sadece siz bişiyler söylersiniz diye yazmıstım.
hemen insanları cahil yerine koymak çok kolay

geri kafalı bir babam ve abim var kim dğeişitrebilir ki onlar bunun en doğru yol olduğunu düşündüğü sürece.
siz söyleyin bi gidip psikolojik yardım al deyince he evet gideyim derler mi
emin olun kendi ailesinin basına gelmeyen asla anlayamaz
bende burdan ne biçim ailesiniz psikolojiniz bozuk diyebiliridim size...

güzelim kızma,sen yazdın kızlar fikirleri soylediler,elbette senin durumunu tam olarak bilemeyiz,ama kız kardeşinin ciddi piskolojik sorunların var,ve bu düşmekle alakası pek olmadığnı geleiyor gibi,interneti kulanıcak kadar akıllı,tanışma siteleri vs,hatta size de yalan söyledi,sadece pantalon sığırdı mı ne ,bu o kadar da saf olmadığını göstergesi,ne kadar bu konuyu örterseniz,o kadar ciddiyetini arttırır,malesef,ama gerçeği bu,üzgünüm

Son düzenleme:

biligisayardan engelledik annemin telefonundan girecek yol bulmuş.
ben üniversiteden bu yıl mezun oldum yeterince yanında olamasamda her zaman ona destek oldum başkasında görüp de eksikliğiini hissettiği hiçbirşey olmadı.
dövmedim sövmedim.
uzak ilde olduğum halde hergün aradım derslerine çalış seni kimse kurtarmaz oku hayatını kurtar
herşeyi anlattım
evde kimse ona iş bile yaptırmaz
daha napalım siz söyleyin ilgilenmek nedir?
küpe sokmak mı

Ya nasıl bir zihniyet..nasıl bir sapıklıkk bunu yapmayan çalışan adamdaki!!
Merak ediyorumda bizde çocuk olduk bizi niye biri tutup götürmedi bilmem..annemizin dizinin dibinden ayrılmazdık..yada kapının önünden..Şimdi babanla abin bir şey der diye önlem almıyorsunuz..Ama daha büyüğüde olabilir..
Kardeşiniz yaşından çok büyük şeyleri çookktaan öğrenmiş zaten..Bazı çocuklar cidden bu tür oluyor..
nasılsa babamın abimin haberi olmadı diye herşeyi yapabilir..
Babanız cahilse kardeşiniz bin kat cahil..Annen ve sen kardeşinle konuşun tanıyormuymuş bakalım o pisliği.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…