Kızkardeşimin evlenmek isteyişini kabullenemiyorum ve ona çok kızgınım...

olabilir canım haklısındır, kişisel özellikleriniz farklıdır sen daha iyi gözlem yapıyosundur, daha oturaklısındır ama artık 18 yaşında, kendi hayatının sorumluluğunu alabilir
bence sen ona bu dönemde bi abla gibi bi büyük gibi nasihatlerle öğütlerle yaklaşma, ona yaşıtı bi arkadaşıymış gibi, yaklaş, sorular sorarak cevaplarını düşünmesini sağla
genelde bu gibi durumlarda büyüklerin nasihatleri bi işe yaramaz
söz olayıda aslında ateşi söndürmek için bi bahane olabilir belki kardeşin geçici bi heves peşinde, belki gerçekten sevmiyo ama ergenlik çağının psikolojisiyle aşık olduğunu sanıyo, ailecek sert çıkarsanız ters teper yani
ama tamam sözlenin derseniz, belkide o söz döneminde kendi bırakır adamı
ama bu söz olayları falan usulune geleneğe uygun olmalı tabii ki de, aldım verdim bitti, durumu kızkardeşini küçük düşürtür bence karşı tarafa karşı
umarım kendiliğinden vazgeçer, belkide farklı bişeye yöneltmelisiniz çaktırmadan, dikkatini farklı şeylere çekmelisiniz, ortamını falan değiştirmelisiniz, dershane yollamak, farklı bi iş ortamı gibi... oralardaki insanların farklı daha kaliteli hayatlarını ve gelecek planlarını gördükçe, kendinin gelecek planı ona kötü gelebilir, kendiliğinden vazgeçebilir

arkadaŞlar
18 yaŞındakı bı kız sorumluluĞunu ınanın bana alamaz...
Ablası bazı Şeylerı gÖrÜyosa mutlaka bı bıldıĞı vardırr....
Ben sızın olayınızda kendımı gÖrdÜm sonuÇ hÜsran...
Ben tamamen karŞıyım...
Helekı daha kendı dÜzenını saĞlayamayan bı kız ıÇın herŞey Çok zor olur...
Onaylamıyorum ben

canım haklısın ama burda olay kızın bunları kendisinin görmesini sağlamak, kendi kendine vazgeçmesini sağlamak, diğer türlü sert çıkışlarda genelde kızlar evden kaçıyo biliyosun, evden kaçarsa işler hepten sarpasarar, ergenlik psikolojisinide düşünerek bence alttan alıp, gerçekleri, doğruları yanlışları parmak sallayıp, öğüt vererek değil, kendiliğinden görmesini sağlamak iş

insanın oturduğu semtte çok önemli bu gibi durumlarda çok kötü bi yerde oturduk .herkes dedikodunu yapıo ne giysen nereye gitsen hemen arkandan laf dönüyo.babamda bu yüzden çok sıkardı bizi.kızkardeşimde çok sosyal bi kız değil biraz içine kapanık büyüdü ama şimdi daha iyi tabi.bi faaliyette bulunması onu için iyi olucak ama içinden gelmedkten sonra biz ne diyebilirizki.daha önce sevdiği bi çocuk vardı çok seviyodu sonra ayrıldılar hala unutamadı da şuan konuştuğu çocukta belki ona unutturur diyemi böle yapıo bilmiyorm.ama karşıma alıp konuşucam.herşey çok öabuk gelişti bu kadar kısa bi zaman evlilik kararı alınamazki.söz yapılsa bile rahat rahat görüşemez biliyorum ben yaşadım çünkü.onun için daha zor olucak.beni en çok üzende beni öne sürmesi.

konuşmayı denicem ama ortalık biraz sakinlesin.çocuğuda alıcam en azından onuda görmüş olurum sizce nasıl mantıklımı dediğim?

tabii canım ben evlendirin gitsin demiyorum, günüzmüzde çocuklar geç olgunlaşıyo 18 yaş çok erken
ama bence senin kardeşine ortam değişikliği iyi gelir, bence sen onun elinden tutup beraber kurslara falan gidin, görsün başka insanlar nasıl yaşıyo nasıl hayatları var, kardeşin sosyal bi insan değilse, içine kapanıksa tüm dünyayı sevgilisinin etrafında dönüyo sanıyodur
bence uzun bi süreç olsa önünde düşünmek için vazgeçer

konuşmayı denicem ama ortalık biraz sakinlesin.çocuğuda alıcam en azından onuda görmüş olurum sizce nasıl mantıklımı dediğim?

valla çocuk 25 yaşında sen 21
bence çocuk senin konuşmalarını pek kaale almayabilir sen kardeşinle konuş, sevgilisiyle biraz arayı soğutsun, görüşmelerini seyreltsin, o dönemde dikkatini başka şeylere yöneltsin, ikisini alıp konuşursan çocuk yanlız kalınca ablan bizi kıskanıyo falan gibi şeyler söyleyip kandırabilir kardeşini

sizcene yapmalıyım tavsiyeleriniz nedir ?bunlar gerçkten çok önemli benim için en başta fikirleniz çok değerli benim.herkesede çok tşk ederim

2 aylık bir ilişki ve evllik :umursamaz:

Kardeşine böyle tepkili olmaya devam ettikçe o da inatla bu çocuğu istediğini savunacaktır istemese bile.

Senin görevin kardeşinle oturbir güzel sakince öfkelenmeden konuşmak.Vageçirmeye çalış.Daha tanımıyor etmiyor yaşı da çok ufak evlilik için.

İnşallah seni dinler

babanın senden fikir alması bence yanlıs neden bu konuda soz sahibi sadece anne ve babadır kardesler isin icine girdimi aralar bozulur..annenin kız kardesinle konusup en azından 4-5 ay bir tanısma donemi yasmalarını soylemesi lazım daha soz nisan vs olur hemen pat diye yuzukmu takılır

kaale almama gibi bi durum olucanı sanmıyorum en azından aynı dili konuşuyoruz.bende biraz uzlaşamcı yaklaşırsam sorun olmaz sanırım

babamın bize fikir sormasında bi bi yanlışlık göremiyorum.zaten babam kararrını vermiş ama bizimde fikirlerimize saygı duyuyo.

ben zaten öfkemi tepkimi kız kardeşime belli etmiyorum.kendiçimde yaşayıp sizlerle paylaşıyorum.ne yapmam gerektiği konusunda fikirlerinizi almaya çalışıyorum.orta yolu bulucamıza inanıyorum

anlıyorum fakat sordugunda kız kardesinde senin verdigin tepkiyi biliyorsa sizin aranız bozulacak sahsen ben babamla konusacgıma kız kardesimle konusmayı tercih ederdim cunku bu kadar restlesme kız kardesinin inadına evlenmesine sebep olucaktır

kaale almama gibi bi durum olucanı sanmıyorum en azından aynı dili konuşuyoruz.bende biraz uzlaşamcı yaklaşırsam sorun olmaz sanırım

olabilir tabii canım sonuçta çocuğu tanıyan tarzını bilen sensin, bence ayrılın tarzı değilse, çok erken 2 ay, en azından bi kaç sene geçsin gibi, işi uzatmaya, vakit kazanmaya yönelik konuşabilirsin ama ayrılın falan dersen, onlar daha çok kenetlenecektir.

ama buradaki kilit nokta kızkardeşine meşgale bulunması, sanırım kardeşin okumuyor, okumaya niyeti yok, evde oturan, içine kapanık, asosyal bi kız tabii ki kafaya evlenmeyi takar ve evlenirde

bence buradaki asıl sorun kızkaredşinin hayat kalitesini yüklseltmen, daha sosyal olmalı, kurslara gitmeli, iş ortamlarını görmeli, hayatı kocadan ibaret görmemeli, evlenince başının göğe ermiyeceğini anlamalı

bu da sadece ayrıl o adamdan demekle, kesinlikle olmaz

kız kardeşimle konuşmaya fırsat kalmıyoki ama en kısa zamanda konuşucam.

bende aynı şeyleri söledim ona zaten.bak dedim.tamam seviyo olabilirsin başım üstüne ama 2 ayda ne kadar tanıyabilirsinki tamam konuşusun ben sana yardım edicem görüşmenize ama istemeydi sözdü nişandı erken bunlar dedim.şöle 1 dsene falan geçsin sonra oturup karar verirsiniz dedim.sanırım çocukta demişki bak benim yaşım geldi eğer benimle ciddiysen görüşelim demiş yarın bürgün ben istemiyorum dersen karşında başka birini bulursun falan demiş.askerden gelmiş çocuk sonra ailesi bi kız bulmuş buna bu istememiş.hani beni oyalama gibisinden konuşmuş kardeşime.

valla şu konuşmalarından bile çocuğun kardeşini sevmediği anlaşılıyor
sende seni gerçekten seviyosa bekler de
ne demek beni oyalama askerden geldim yok ailem bana kız bakıyo, adamın niyeti evlenmiş olmak için evlenmek, çok afedersin legal bi cinsel ilişki için evlenmek istiyo herhalde, kızkardeşin olmuş başkası olmuş çokta önemli değil onun için
ailem bana kız bakıyo beni oyalama diyen erkeğe iyi sana o kızla mutluluklar o zaman denir
25 yaş ne ki bi erkek için, bence bi erkek içinde 25 yaş küçük bu devirde

bende o lafına takılmıştım zaten.ailesi ona askerden geldikten sonra kız bakmış.sonra olmamışmış.ben ciddi düşünüyorum eğer sende ciddiysen görüşelim ama sonra bana kalkıp ben ayrılmak istiyorum dersen karşından başka birisini bulursun demiş.bu ne demek zamanımı çalma oyalama demek oofff offf

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…