bende o lafına takılmıştım zaten.ailesi ona askerden geldikten sonra kız bakmış.sonra olmamışmış.ben ciddi düşünüyorum eğer sende ciddiysen görüşelim ama sonra bana kalkıp ben ayrılmak istiyorum dersen karşından başka birisini bulursun demiş.bu ne demek zamanımı çalma oyalama demek oofff offf
18 yaş küçük demişsiniz.
siz evlisiniz ve yanlış okumadıysam 21 yaşındasınız.
bn de aynı yaştayım ama ben de bu yaşta kendimi evlilik için küçük hissediyorum.
siz hazır hissetmişsiniz evlenmişsiniz.
bu konuda yaşı ön plana sürmeniz kardeşinizin fikrini değiştirmez.:umursamaz:
benim de aynı yaşta kız kardeşim var ve 3 yaş, küçük olana göre buyuğunu kaale alması için fazla bir fark değil.
2 ay yüzük takmak için çok erken.
bence kardeşinizle abla gibi konuşmak yerine daha uzlaşmacı yaklaşmayı deneyin.
daha küçüksün evlilik için vs derseniz daha çok inat eder.
sen onu kıskanmışsın bence...
kader bu güselim...yaşa göre bişey yok...:sm_confused:
burda benim kaç yaşında evlendiğim yada kendimi hazır hissedip hissetmeme değil.burda bu 2 aylık bi sürede evlilik kararı almanın doğru olup olmadığı ve 18 yaşında bi insanın ne kadar sağlık düşündüğüdür.3 yaş az bi yaş farkı olabilir ama saygının hiçbir şekilde eşitlik sağladığını düşünmüyorum.biz nasıl kendimizden büyüklere saygı duyuyosak.bende zaten yaşının şuan evlilik için erken olduğunu ve sorumluluğunu kaldıramıcanı belirttim ve burdaki arkadaşların tecrübelerin yararlanarak daha ikna edici ve bişileri görmesini sağlamak istiyorum
sende küçük evlenmişsin sonuçta birde istediğinle evlenmişsin bu olaya karışmamalısın. iyi veya kötü kardeşin sevmiş evlenmek istemiş ya sonuçta. ben 27 yaşımda evlendim ve sana şunu söylemeliyim 21 yaşımdaki halimle 27 yaşımdaki halim o kadar farklıydıki ve şu anda 31 yaşımdayım şimdi dahada farklı. sen sen ol kimsenin hayatına karışma. sana karışılmasını istermisin bunu kendine bir sor. yaşlar ilerledikçe hayat tecrübesi artıyor.
sen evli birisi olabilirsin ama yaşınız o kadar küçük ki daha neelr yaşayacaksın nelerle karşılaşacaksın. kardeş olsada kimse kimsenin hayatına karışma hakkı yoktur. sen bir büyük olarak sadece uyarırsın o kadar geri kalanı kendisine kalmış. ki ailende olumlu bakıyor bu işe.
ben szn evlendiğinz yaşı eleştirmedm.
sz hazır hissetmişsnz evlenmişsnz dedim sadece.
bu insanın kendisini nasıl hissettiğiyle alakalı.
bana göre de 21 küçük mesela.
ben daha okuyup iş sahibi olmam lazım diye düşünürken evlenen yaşıtlarıma, aa ne kadar küçüksünüz demiyorum.
18 yaşında evlenenler de var.
eğer okumak istemiyorsa gönlü tabiiki evlenmeye kayacak.
ama aranzda 3 yaş varken ve siz evliyken, yaşın daha küçük derseniz, tabiiki kaale almaz.
yapmanız gereken yaşının küçük olduğunu bir kenara bırakıp sadece 2 ayın birini tanımada yetersz bir süre olduğunu anlatmak.
Hayatım yalnız ısrarla 18 yaşında insan mantıklı düşünemez, evlilik kararını sağlıklı alamaz diyorsun da sen de bu kararı verdiğinde hadi ol 19 yaşında ol... çok büyük bir fark göremiyorum.
Haa.. yüzük taksın mı? Kesinlikle takmasın, bi şekilde ikna edin... ama rica ediyorum kardeşini bu kadar yargılama.
Bence de eğer okumak istemiyorsa bu kararı doğal olabilirdi ama burda sorun yaşı değil beraber olduğu çocuk .. Bir şekilde güzellikle ikna edin kardeşinizi
iyi hoş çok güzel yazmılsınız ama bişilere insan seyirci kalamıyo kusura bakmayın.bu kada küçük bi yaşta bi insanın evlenmesine nasıl olumlu bakıyosunuz hayret yani.aileminde yani sadece buna olumlu bakan annem çünkü kardeşimin evden kaçmasın korktuğu için taraftar.
18 yaşındaki bir insanın hayattan bir beklentisi, amacı yoksa tek derdi evlenmek oluyor.....
yazık çok üzüldüm, halbuki üniversite için çalışmalı, olmazsa kendini geliştirmek için yabancı dil bilgisayar v.b kurslara gitmelii...
bu en son sölediğinize açıkcası katılamıcam.belki aramızdaki yaş farkının çok olmadığından dolayı sölediğinizi düşünyorum.ben de 18 yaşındayken flörtlerim oldu ama hiç böle evlenicem demedim.18 yaşında olna bi insan ne kadar doğru bi karar verebilirki.ben yaşadıklarımdan ötürü kendimi daha olgunlaşmış görüyorum.hepimiz bişiler yaşadık ve yaşadıklarımızdan ders çıkardık.bende karşdeşimin bunları yalamasın azda olsa engel olmak istiyorum.zaten burda söz konusu benim kaç yaşında evlendiğim değil b insanın 18 yaşında ne kadar doğru karar verebilmesi.ki bi çok arkadaşla bu yaşta evleliliğin doğru bi karar olmadığı konusunda hem fikiriz.
kardeşime zaten bu kadar tepkimi belli etsem olay farklı boyutlara gelir ve birbirimize düşeriz.kardeşimin şuanda neden sağlıklı düşünemediğini şöle izah ediyim evet alkolik bir babam var ve daha o gün annemlere gittiğimde kızkardeşimin bana sölediği cümleler şu bıktım artık çok bunladım yeter yaaa bunu babam için söylüyo sağlıklı düşünememesi bundan kaynaklı.buna benzer bi çok ailevi sorunlar var.şuan bu karşama içirisinde evlilik kararı vermesi evliliği kaçış olarak görmesidir benim için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?