Kızkardeşimin İğneleyici Laflarından Bıktım

Kendi evinden neden gidecekmişsin? İnsan evlenince yabancı mı oluyormuş, kendi de evlenince yaptığı şeyin ne kadar ayıp olduğunu anlar, annen muhtemelen ortalığı kızıştırmamak için susmuştur...

Bence takmayin bosverin..

bazen takmamak , susmak en iyisi ...

Annen senin yaninda onu sustursa , konu uzayabilirdi
Onun icin susmustur ...

aranızda 1 yaş olduğu için yaşıt gibisiniz ve bence sizinle içten içe rekabet halinde siz evlenmişsiniz ve çalışıyorsunuz ... Sanırım bu durum kardeşinizin bakış açısına göre kendisinin sizden 2 adım geride olduğunu gösteriyor bunu hazmedemiyor kendini sizinle kıyaslıyor

Yok canım ben henüz çalışmıyorum. Şöyle bir durum var kardeşimin bir erkek arkadaşı var kardeşimi sürekli oyalıyor. Bir keresinde telefonda konuşurken duydum. Ben herkesin nişanına düğününe gitmekten bıktım hep karşıdan bakıyorum gibisinden bir şeyler söylüyordu. Etrafımızdaki yaşıtlarımızın çoğu bende dahil hep bu sene evlendi ya da nişanlandı. Sanırım bunlara içerliyor.

Hamile kaldığımdada ben o çocuk yaramaz olursa istemem bıktım çocuklardan falan diyordu. Senin yüzünden bir sürü misafir gelecek yine falan diyordu doğuma gelecekleri kastediyordu. Yani içerlemesini anlıyorum ama acısını benden çıkarmasını anlayamıyorum. Nitekim bebeğimde düştü zaten. Öyle işte kardeşim biraz tuhaf biri. Anlayışlı olmaya çalışıyorum ona karşı ama kırılıyorum çok onu kırmayayım diye.

Yok canım ben henüz çalışmıyorum. Şöyle bir durum var kardeşimin bir erkek arkadaşı var kardeşimi sürekli oyalıyor. Bir keresinde telefonda konuşurken duydum. Ben herkesin nişanına düğününe gitmekten bıktım hep karşıdan bakıyorum gibisinden bir şeyler söylüyordu. Etrafımızdaki yaşıtlarımızın çoğu bende dahil hep bu sene evlendi ya da nişanlandı. Sanırım bunlara içerliyor.

Hamile kaldığımdada ben o çocuk yaramaz olursa istemem bıktım çocuklardan falan diyordu. Senin yüzünden bir sürü misafir gelecek yine falan diyordu doğuma gelecekleri kastediyordu. Yani içerlemesini anlıyorum ama acısını benden çıkarmasını anlayamıyorum. Nitekim bebeğimde düştü zaten. Öyle işte kardeşim biraz tuhaf biri. Anlayışlı olmaya çalışıyorum ona karşı ama kırılıyorum çok onu kırmayayım diye.

maalesef bunların hepsi kıskançlık göstergesi :( teyze olacağı için heyecan duyup mutlu olması gerekirdi insan doğmamış yeğeninin yaramaz olup olmayacağını düşünmemeli yanlış bir tavır bu. sözkonusu olan kızkardeşiniz ama dikkatli olun kıskançlık çok kötü bir duygudur kardeşliğin önüne geçebilir

Sizi çok iyi anlıyorum.
Benimde 2 kardeşim var. Biri kız benden 1 yaş küçük diğeri erkek 5 yaş küçük .. Annem küçükken ben çok zayıfım ve zatürriye olmuşum kafamın kazıtılıp ordan iğne yediğimden dolayı bana hep özel alaka göstermiş diye 2 lokma daha fazla yemişim diye bile yüzüme vurdular hep.. Kıskançlık tamamen. Ben kendi dengimde bir eş bulup evlenmişim, benim eşim çok ballıymış, şanslıymış iş anında bulmuş hep, ben kv ve kp lerden uzak yaşıyormuşum oh ne güzelmiş, benim tuzum kuruymuş...vs daha ne laflar..

Halbuki hiçbir şey böyle düşündükleri gibi değil. Hep mücadele içinde geçti evliliğimiz, çok çileler çektik gurbet ellerde. Eşimin ailesi de uzak oldukları halde bize çok çektirdiler. Eşimde öyle şansına iş bulmadı valla maaşı az demeyip ne iş olduysa yaptı. Temizlik,paspas,patates soğan soyma. Emek verdik hep.
Ama kıskançlıktan ve fesatlıktan içleri kararmış onlar öyle görüyor.
Kendileri sabırlı değil,yan gelip yatalım elalem bize yardım etsin baksın diyen insanlar.. Biz öyle değiliz diye karakterimizi çekemiyor kıskanıyorlar ..

Senin kardeşinde senin evvela karakterini kıskanıyor. Eminim sende olan birçok güzel ve iyi özellik onda yok..

Ayrıca benim annemde senin annen gibi susar, otorite sıfır. Haksıza haksız demez.. Onlarda beni rezil rüsva ederler fırsatları asla kaçırmazlar. Arkalarından kızım haksızlar sana yanlış yapıyorlar der bana. Onların yüzünede asla hatalarını vurmaz.

Sende benim gibi gururlusun sanırım çok. O botlarıda alma giyme kardeşine ver korkma benim kocam bana alır çok şükür muhtaç değilim de!!!!!

ALLAH ISLAH ETSİN BÖYLE KARDEŞLERİ!...

annene bir güzel teşekkür edip botu alıp giymelisin.evlendin diye evlatlıktan çıkmadın:34:kardeşin seni çözmüş.küçücük bir laftan sinip geri çekileceğini biliyor.artık kendini değiştirmen gerekiyor:34:

Annemin 2. evliliği. Ben ablamı geçtim anneme bile böyle imalarda bulunurum arada.
Ama içimde kötü bir niyet olmadı hiçbir zaman.
Mesela annem borç istesin, kocana söyle versin derim.
Ablamla bana birşey alınsın güzel olanı kendime seçerim, diğeri ablama gider. (ablam evli)
Ama ne annem, ne de ablam alınır.
Hatta şakalaşırız dalga geçerler benimle "evlenince senide görcez, paragöz, kim çektin bilmem diye" :1:
Gerçi benimki lafta sadece.
Bunun dışında gider ablama hediyeler alırım, anneme sıkışınca yardım ederim.

Bana fazla alınmışsın gibi geldi. Aile arasında olur böyle şeyler.
Kardeşinin seni kırmak için kasti söylediğini sanmıyorum.

kıskançlık kokan hareketler bunlar diyesim geldi.. kardeşiniz evli olmanızı kendine yediremiyor olmalı annenizde bu durumun farkında olduğundan bişi diyememiştir kimbilir belkide gizlice ağlarken vs. görmüştür olabilirde.. kimi insan çok kısmetsiz olduğunu düşünebiliyor yaşı 25in üstüne çıktımı psikolojisi bozuluyor ve evli olanlara tavır alabiliyor... misal kuzenim şuan benle konuşmuyor ve nişanlımdan nefret ediyor benimle sevgilisi yokken ilişkiler hakkında konuşmaktan özenle kaçınıyor ve arkadaşlarıda hep evli o yüzden dahada gücüne gidiyor üstelik daha 23 yaşındayız... evliliğin yaşı yokki ama kısmetin ne zaman çıkarsa o zaman oluyor bu işler gelde anlat...

Son düzenleme:
Mantiga bak...
Evlenince anneniz hala anne olmuyor mu?
Baska bir sifat mi aliyor?
Neden susarsiniz ki?
Yapistir lafi gitsin, haddini bil, annem senden izin mi alacak kizina bir sey alirken, sen kendi malini al cekil kenara, cok konusma bos bos hadsiz diyiverin...
Ve ona da o yokmus gibi davranin, laf soylersede gulun gecin sallamayin...
Kendi kocasi olunca baksin ona, siz hala o anne ve babanin kizisiniz, bunu evlenmeniz degistirmez...

Konuyu okurken dedim kardesi kucuk heralde daha.ama 27 yasindaymis.nasil bi patavatsizlik bu.patavatsizliktanda ote bencillik.evlendiniz sadece evlatliktan cikmadiniz.

Bosverin kardesinizi alin giyin botu.o annenizin hediyesi sonucta.almayip uzmeyin kadini yazik.

Kiz kardesim kendine bisey alirken banada alir taki makyaj malzemesi akla ne gelirse.kizim harcligini kendine harca iki kurus harcligin var zaten diye takilirim.o hala alir aklina geldikce.annemde keza oyle.evlendi kocasi alsin demiyolar.bende onlara alirim.bunlarin lafinin gecmesi bile yersiz.neyse uzattim.canlarim onlar benim iyiki varlar:16:

Bu arada arkadaslarinda dedigi gibi anneniz konu uzamasin tatsizlik cikmasin diye susmustur.takilmayin buna.

Bugün annem aradı öylesine gelecek misin diye sordu ilk başta gelmeyeceğim dedim sonra fikir değiştirdim geleyim dedim. Eşim bu gece geç çıkacak işten canım sıkılır diye annemlere geldim gelmez olaydım.

Kardeşimin dışarıda işi vardı dışarıya çıktı. Çıkmadan önce bana kargo gelecek kimliğimi bırakayımda sen al dedi tamam dedim. Ne aldınız diye sordum. Annem senle bana bot aldı bir alana bir bedavaymış. İkisi toplamda 30 lira. Kardeşim bana anneme ona alma o evlendi kocası baksın ona artık dedim ama annem yinede aldı dedi. Ben anneme dedim niye aldın ihtiyacım yoktu benim ki gerçekten ihtiyacım yok. Kaldıkı ben kimseden bir şeyde istemedim.

Annemde kardeşime hiçbir şey demedi hediye aldım sana ne oluyor diyemedi annem nedense kardeşime laf söyleyemez. Bende kardeşime senmi verdinki parasını dedim. Kardeşim benden bir yaş küçük ve çalışmıyor. Yani demek istediğim kendi cebinden bir şey çıktığı yok.

Ama evlendiğimden beridir sürekli laf sokmasından sana kocan baksın demelerinden bıktım. Annemde kalkıp onu susturmuyor. Yeri geliyor bende anneme para veriyorum. Geçen ben 50 lira verdim anneme. Bunların hesabını yapmıyorum tabiki. Ama işte gücüme gitti çok. Ben ne yapayım şimdi botu almak istemiyorum. Şuan bile kalkıp gidesim var.

Kizlarr bende katilayim size , arada girip okuyorumda , Senin yazdiyinida gordum okudum Canim benimya ..
Kardeslik arasinda olur boyle seyler bazen kiskanclikmidir yoksa , bilememezlikmidir , yoksa karsi tarafin yalnic annamasimidir diyem ama , sakin kizma Annende uzulur sonra o napsin kadincaiz sen evlisin artik misafirliye varmissin diyer kardesin bekar ya ikinizide kirilmasin diye bisey demedi yada kadincaizin aklina bisey gelmedi o anda , sakin aldiris etme belki senin hosuna gitmemistir soylediyi ama olsun , ben bisey istemedimki zaten Annem almis , sende hemen insanin kalbini kirmayi ne seviyorsun , Anne yureyi iste bir gun sende Anne olunca anlarsin Canim de o laf yeter ona :16::16::16:

Kardeşim 27 yaşında. Bende almak istemiyorum almayacağım zaten ama ben anneme de alındım kardeşim öyle deyince sustu güldü sadece kalkıp gitsem mi acaba
Hayir Canim sakin kalkipta gitme ne var bunda kizipta gidecek yoksa Anneni kirmis olursun , Anneler yanindakine deyilde evlenmis bi evladinin misafirliye gelip de kizip gitmesi yada kirgin olmasi daha da zor gelir , gitmeyi dusunecene Annene saril ve de Canim Annem bende evladiyimya evlide olsam benide dusunuyor yine de , sonra kardesinede bak goruyorsun bir gun sende evlendiyinde sanada alacak biseyler evlenmis demiyecek aslinda Annemi cok iyi anliyorum kiyamam ona de , iste biz de bi taraf bunu yapamiyoruz :16:

:28:Y
Hayir Canim sakin kalkipta gitme ne var bunda kizipta gidecek yoksa Anneni kirmis olursun , Anneler yanindakine deyilde evlenmis bi evladinin misafirliye gelip de kizip gitmesi yada kirgin olmasi daha da zor gelir , gitmeyi dusunecene Annene saril ve de Canim Annem bende evladiyimya evlide olsam benide dusunuyor yine de , sonra kardesinede bak goruyorsun bir gun sende evlendiyinde sanada alacak biseyler evlenmis demiyecek aslinda Annemi cok iyi anliyorum kiyamam ona de , iste biz de bi taraf bunu yapamiyoruz :16:

Ben bu yoruma katiliyorum, anneniz belki de tatsizlik çikmasin diye gülüp geçti aranizda kalmamak için ortam yumusasin diye..
Bana kalirsa küsmek bi yana, tam tersine kardesinizin patavatsizligina siz de bir incelik yapabilirsiniz.
Mesela sizi düsünüp hediye almalarina çok sevindiginizi söyleyebilirsiniz, insanin ailesinin olmasi ne güzel biseymis evlendikten sonra daha da iyi anliyor insan diyin. Ve çizmeleri geri vermeyin ve güle güle kullanin 😊 bu annenizi çok mutlu edecektir inanin.

Kardeşinizin patavatsızlıgı bu.
Sanırım kendisi bekar. O da evlensin belki bu sefer anlar ayrı gayrı olmadıgını.Siz kendinizi üzmeyin

Back
X