- 28 Aralık 2017
- 2.834
- 9.781
- 158
- Konu Sahibi Mavi turna
Gec kalkiyorlar sigara iciyorlar diyorsunuz acaba depresyondalar mi ondan mi boyle davraniyorlar kardes sonucta insan iyi olmalarini ister ve iyi olunca mutlu olur.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hic birlikte plan yapmayın.Fazlada gidip gelmeyin .İkisi ayrı eve cıksın mümkünse .Anne babanız rahat eder.Kac kere uyardim ama bana verilen cevap herkes senin gibi olmak zorunda değil yapıyoruz ama dağılıyor .
Beraber gitmek zorunda olduğumuz bir sürü yere geç kaldiğimiz icin yanliz gitmek zorunda kaldim dayımın kızının sözüne bitmeye yakın geldiler gelen giden soruyor ne yapacagimi sasirdim ordan anlayin caresizliğimi
Uzun yola cikacaktik otobüse son dakika yetistik artik okadar bunaldimki anlatamam
Benim ablamda bana soyledi ev kokuyor yok yemek yiyemicem midem bulandi falan gelme o zaman sana yalvarmiyorum iki cocugum var biri kucuk her zaman cam kapi acamiyorum.bende titiz bir insanim ama bazen olanaklarim kisitlaniyor cocuklardan dolayi.ben cok kirildim ve rahat edemiyorsan gelme dedim.cunku o gelmeden tuvaleti camasir suyuyla yikamama ragmen oturmamis ve banyo paspasima isemis evet cis yapmis paspasima resmen.sizin konu cok farkli tabii haklisiniz ben icimi doktum sadece sayenizde.ama pis degilim elimden geleni yapiyorum
Şöyle yapıyorsun, gidiyorsun hiçbir şey yemeden içmeden geri dönüyorsun. Eğer yemiyorsun içmiyorsun diye sitem ederlerse ya da sen bu sebepten sitem ettiğinde " neden evinizde rahat edemiyorum, neden geldiğimde bana zaman ayırmiyorsunuz, sürekli gerginsiniz, eşimin yanında bana bağırmaniz beni rahatsız ediyor " vb. Şeyler söylediğinde, seni "kendini ağırlatmak istemekle, memnuniyetsizlikle " suçlarlarsa araya uzun mesafeler koyup görüşmemeyi tercih edersin. Çünkü eşin de bu muameleyi haketmiyordur . Eminim evine de gelmek istemiyorlardir. Türlü türlü bahaneleri vardır . Çok yoğunlardır, hep kafaları dsoludur, hayat herkese eşit şartlar sunmamıştır, senin şartların iyi olduğu için senin her türlü bağırilmaya ve hakarete, her türlü ilgisizliğe hakkın vardır. Kırıcı Oluyorsundur. Sen böyle davranınca, senin kadınlar kulübünde yazdigin yazıyı çarpıtarak sana saldırırlar falan.
Olmaz yani bu ilişkiler yürümez zararlıdır. Insanın ömrünü kısaltır karşında sürekli açık arayan birileri vardır hiçbir zaman samimiyetlerine inanamayacak olman seni yaralar. Ilişki bittiğinde, şimdiye kadar onlara yukledigin anlamlara acırsın. En büyük yara olarak durur kalbinde yaşadıkların ama sonunda şunu anladım. Insana kardeş değil, iyi dostlar lazımmış. Belki kardeşle ilişkiler düzelir de olayi bu seviyeye getiren insanlara soylenecek soz yoktur.
Açtıkları yaralar kapanmaz ama öldürmeyen acı güçlendirir derler ya aynen öyleyim. Aile ilişkileri duygusal olduğu için mantıklı kararlar veremiyor insanlar. Uzaktan ilişkiye göz atınca hep alttan alan taraf sen olduğunu anlıyorsun. En kötü günlerinde yanında degillerdir aslında. Hep depresyondalardır, hep yorgunlardır. Cenazen olur ona bile gelmezler. Ama sen hep suçlusundur.
Neyse sinirlerim bozuldu valla. Ağlama duvarı yaptım konunu
Ay bi de nankorsundur. Eline ayağına dursundur. Istemedikleri tepkileri alınca kisiliksizle suçlarlar seni. Senin cektigin acıları kucumseyip kendi trajedileriyle seni incitmeye çalışırlar.
Herkes kendi tecrubesini yaziyor.
Bende kendi adima ne destek gorduysem ailemden gordum.
Arkadaslarima hep kostum samimiyetle sevdim ama bana iyilikleri dokunmadigi gibi kotulukleri dokundu.
Annem cok zor seyler yasamis bir insan ve onun yasadiklarini ben kaldiramazdim ona ragmen iyiligini nesesini kaybetmemis gerci su son zamanlarda yasadiklarimizdan azalma var fakat yine de cok gipta ediyorum beni en cok kiran da ailem olmustur fakat bazen yasadiklari acilara veriyorum.
Istisna olabilir ama dost dediginiz insan cok nadir bulunur ve siz iyi oldugunuzda bir basari sergilediginizde veya cogu fesatlanir ben aksini gormedim ummadiklarim oyle oldu ama aile sizin iyiliginizi samimiyetle ister tabi ki istisnalar vardir.
Konu sahibininin kardeslerinin yaptigi yanlis fakat acaba bir nedeni var mi kiz kardeslerinin ozel hayatinda yolunda gitmeyen seyler olabilir mi bir dertlerimi var belki ondan oyleler yoksa bir insan bile isteye oyle yasar mi??
Evet insanların bazen depresif dönemleri olur . Dibe batar çıkar silkelenir kendine gelir. Ama ayağa kalkar sonunda. Güçlenir yaşadıklarından ders alır. Bir insan ortalama 65 70 yıllık omrunun yarısını yad tutarak , sürekli başa dönerek , sürekli düşüp sonra tekrar kendini yere atarak geçirir ve çevresindeki insanlar onunla vakit geçirmek isterken sürekli gerginliğini yansitirsa bi yerden sonra çaresiz kalıyorsun. Bir bebek kaybettim 10 günlüktü . Yaklaşık 2 sene yasını tuttum TEK BAŞINA . Kimseyi üzmedim incitmedim. 2 bebeğimi düşürdüm. Kendi içimde yaşadım yasımı. Anne olmak isteyen bir kadının yaşayabileceği en derin sızıları yaşadım tek başıma. Ama kendim için uğraştım, sürekli kendimi geliştirmeye ve anne olmak için kendimi motive etmeye harcadım enerjimi. En son dedim ki, neden sürekli düşük yapıyorum bebeklerim bana tutunamıyor. Çünkü etrafımda o kadar mutsuz insan var ki, onları düşünmekten kendi hayatıma enerjim yetmiyor. Arkadaş eş dost akraba artık umrumda değil. Destek lazım insana.
Arkadaşların arkadan vurması da aynı şekilde. Neden basiretsiz kiskanc küstah insanları evime sokayim. Bana emek harcamayan kişilere zamanımı harcayım . Böyle bir karar alınca emin ol çok da kalender insanlar cıktı karşıma. Şuan ayaklarımı uzatıyorum ve yakın dostlarıma naz yapıyorum. Yemeğimi yapıyorlar istediğim tatlı önümde . Gel diyorum geliyorlar. Çünkü içten istiyorlar anne olmamı. Samimiyetlerine inanıyorum. Belli bir yaştan sonra kiskanc insanların sayısı da azalıyor cevremde onu farkettim.
Yani diyorum ki, artık ne kadar ekmek o kadar köfte sevgi de menfaat de karsiliksizsa eğer ben varım. Yoksa hiçkimsenin hayatımda yeri yok
5 10 dakika degil saatlerce havalandiriyorum zaten...kisin dahi acarim camlari temiz hava girsin diye .sadece konusmak icin konusuyor ornegin o geldiginde hangi cam kapaliysa orayi kokuyor diyor mutfak veya salon ama alakasi yok cunku biraz once kapatmis oluyorum.ayrica igreniyorsan gelme dedim defalarcaGünde 5-10 dakika 2 çocuğunuz da yanınızdayken evi havalandırabilirsiniz. Çocuklar kokulu ortamda büyümesin, yazık. Beyinlerinin oksijene ihtiyacı var.
Ablanıza da “paspası ıslatmışsın. Bir daha oturağa yaprak yaprak tuvalet kağıdı veya kağıt havlu serip oturarak yap lütfen” deyin.
Tam duygularima tercüman olmussun insan yaşamadan bilmiyor özellikle aileyle ilgili problemler hiç biseye benzemiyorŞöyle yapıyorsun, gidiyorsun hiçbir şey yemeden içmeden geri dönüyorsun. Eğer yemiyorsun içmiyorsun diye sitem ederlerse ya da sen bu sebepten sitem ettiğinde " neden evinizde rahat edemiyorum, neden geldiğimde bana zaman ayırmiyorsunuz, sürekli gerginsiniz, eşimin yanında bana bağırmaniz beni rahatsız ediyor " vb. Şeyler söylediğinde, seni "kendini ağırlatmak istemekle, memnuniyetsizlikle " suçlarlarsa araya uzun mesafeler koyup görüşmemeyi tercih edersin. Çünkü eşin de bu muameleyi haketmiyordur . Eminim evine de gelmek istemiyorlardir. Türlü türlü bahaneleri vardır . Çok yoğunlardır, hep kafaları doludur, hayat herkese eşit şartlar sunmamıştır, senin şartların iyi olduğu için senin her türlü bağırilmaya ve hakarete, her türlü ilgisizliğe hakkın vardır. Kırıcı Oluyorsundur. Sen böyle davranınca, senin kadınlar kulübünde yazdigin yazıyı çarpıtarak sana saldırırlar falan.
Olmaz yani bu ilişkiler yürümez zararlıdır. Insanın ömrünü kısaltır karşında sürekli açık arayan birileri vardır hiçbir zaman samimiyetlerine inanamayacak olman seni yaralar. Ilişki bittiğinde, şimdiye kadar onlara yukledigin anlamlara acırsın. En büyük yara olarak durur kalbinde yaşadıkların ama sonunda şunu anladım. Insana kardeş değil, iyi dostlar lazımmış. Belki kardeşle ilişkiler düzelir de olayi bu seviyeye getiren insanlara soylenecek soz yoktur.
Açtıkları yaralar kapanmaz ama öldürmeyen acı güçlendirir derler ya aynen öyleyim. Aile ilişkileri duygusal olduğu için mantıklı kararlar veremiyor insanlar. Uzaktan ilişkiye göz atınca hep alttan alan taraf sen olduğunu anlıyorsun. En kötü günlerinde yanında degillerdir aslında. Hep depresyondalardır, hep yorgunlardır. Cenazen olur ona bile gelmezler. Ama sen hep suçlusundur.
Neyse sinirlerim bozuldu valla. Ağlama duvarı yaptım konunu
Ay bi de nankorsundur. Eline ayağına dursundur. Istemedikleri tepkileri alınca kisiliksizle suçlarlar seni. Senin cektigin acıları kucumseyip kendi trajedileriyle seni incitmeye çalışırlar.
Bu sizin sınavınız değil.
Pisliklerini görmek istemiyorsaniz gitmezsiniz. Ya da gitseniz de odalarına dalmazsiniz olur biter.
Ayrıca kimse kardeşleriyle miçmiç olmak zorunda değil. Madem onların evine gidince dayanamiyorsunuz, tersleniyorsunuz, siz de dışarıda buluşun.
Alışveriş falan yapın beraber, yürüyüşe çıkın...
Siz bagirdiniz cagirdiniz diye kimse evini temizlemez.
Ayrıca eminim kardeşler de sizi istemiyorlardır. Ben de evimde misafir ağırlamayı ne kadar sevsem de 'ayy kedinin tüyü heryerde, iyy kedi mutfağa mi giriyor? Tüyler ucusuyir' falan diyen insanları asla evimde istemem.
Sana ne kardeşim? Burası benim evim, benim pasagim :) begenmiyorsan gelmek zorunda değilsin
Benim anlatmak istedigim insanlar kendi acilarina bakarak beni anlasin diyorlar fakat belki karsidakinin de var o da anlayis istiyor bencillik yapiyorlar.
Arkadasta da ailede de karsilikli olmasi onemli ayni noktadayiz insallah hayirlisiyla gerceklesir isteginiz mutlulugunuz daim olur.
Kac kere uyardim ama bana verilen cevap herkes senin gibi olmak zorunda değil yapıyoruz ama dağılıyor .
Beraber gitmek zorunda olduğumuz bir sürü yere geç kaldiğimiz icin yanliz gitmek zorunda kaldim dayımın kızının sözüne bitmeye yakın geldiler gelen giden soruyor ne yapacagimi sasirdim ordan anlayin caresizliğimi
Uzun yola cikacaktik otobüse son dakika yetistik artik okadar bunaldimki anlatamam
Yoo alınmamevinizde kedi var diye mutfaginizdan yemek yemeyen birine alınır mısınız?
Yoo alınmam
Sadece evime almak istemem.
Ablam 2 yıldır kedi yüzünden gelmiyor mesela, hiçbirimiz gönül koymadık. Biz ona gidiyoruz.
Cozum yolu üretmek lazım. Kendimi sokağa atacak değilim, en büyük zevki mutfakta tüm aile bir aradayken ayağımizin dibinde yatmak olan kediyi de yemek saati baska odaya kitleyecek değilim.
Bu yüzden kavga etmenin , lanet olsun annemlerde kedi var falan diye sinirlenmenin anlamı var mı?
Madem öyle , gelmek zorunda değilsin. Dışarıda buluşun, ya da başka bir evde.
Konu sahibine de dediğim aynen bu. Madem o evin kirinden pisinden iğreniyorsun, gitme