Gebeliğe Hazırlık Kızlar 3 kere yumurtlama olur mu!haydi yoruma..

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Hangisi yumurtlama. .aynı zamanda pkos var..ben şimdi hangisine göre adet olacağım..
cnm gördüğüm kadarıyla sende pko var. pko için doktorunla konuş sana ilaç verecektir. En önemlisi aşırı kilon varsa ve bu kilolardan kurtulmaya gayret gösterirsen bu hormonlar zamanla düzene girecektir. Pco da her ay düzenli olarak yumurtlama olmaz. testlerini her gün yap.
Kilo kaybı veya yumurtalıkların baskılanması için doktorun vereceği ilaçlarla düzelir. bu hastalıktan 6 yıl bebek sahibi olamadım. minnak kurabiyeler le tanıştıktan sonra Allahıma şükürler olsun bebişimi kucağıma aldım. bak şunu da unutma kilo fazlalığına bağlı olarak vücudumuzda şeker metabolizmasını düzenleyen hormon olan insülüne karşı bir direnç ortaya çıkmakta ve neticede hormonal denge bozularak kısır döngü içine giriyor. Kilo çok önemli aşırı kilo varsa mutlaka verilecek. aslında tek çözümü şuanki tıp ta bu. bide testlerini her gün yap burda önemli olan silik günlerin çok olması eğer silik günler çok sa lh hormonu fazla değil demekki bu iyi birşey ama arka arkaya sürekli yüksek çıkıyorsa yumurtlama bekleme bu aşırı yüksek lh hormonu yumurtaları kiste çeviriyor. şunada dikkat et silik silik gidiyor testler birden koyulaşıyor işte o gün ve arkasında ki günü değerlendir. sonra yine bırakma testlerini devam et silikleşmeye başladı iyi sonra bir iki gün sonra tekrar yükselirse kötü ama bir hafta sonra yükseldi diyelim tekrar değerlendir iki günü. testi bırakma adet olana kadar. çünkü bu pco da eğer benim gibi adelerin düzensiz ise sakın bırakma

Ay canım inanır mısın ben bu ay 4 kere yumurtladım kafayı yicem ya
cnm 30 gün için 4 kere lh yükselmesi zirve yapması fena değil iyi birşey pco için sen bide benim testlerimi görecektin haftada 4 gün yumurtluyordum

31 i ve 1 inde böyle çıktı bugünde daha koyu çıktı anlamadım ben bu işi
Canım kesinlikle sende pko var C crzyselma arkadaşın dediklerine katılıyorum kilon varsa ver bol yürüyüş yap. Kilon yoksa dahi paketli gıdadan uzak dur Akdeniz usulu ye. En önemlisi doktora görün sanırım hiç görünmedin vajinal ultrason ve adetin 3.günü yapılan hormon testlerini yaptır

Canım bende pco vardı zaten ama düzelmişti ben doktora gidiyordum ara verdim bu ay kiloda verdim fazla kilom yok 170 boyum kilomda 58 prolaktin yüksekti onun için ilaç içtim 2 kerede çatlatma iğnesi ve klomen kullandım bu ay ara verdim ilaçlardan sersem gibi olmuştum. Demek yine düzensizlik başladı hormon testi yaptırdım lh 30 çıktı ama belkide yumurtlama dönemine mi denk geldi onu bilmiyorum

Kilom yok canım zayıfım. Doktora çok gittim bu ay ara verdim Ovulasyon testi aldım 2 kere çatlatma iğnesi bile kullandım daha 21 yaşındayım ilaçta içmek istemiyorum ne yapacam bilmiyorum. Bekarken yıllarca doğum kontrol hapı kullandım kist yüzünden hatta ameliyat bile oldum 10 cm olmuştu kistim açık ameliyatla aldılar ama düzelmiyor

İlaçtan korkmana gerek yok canım insülin direncine baktır belki glifor falan verir doktor klomen yada femera ile çatlatma iğnesi vurulursun yaşının genç olduğuna takılma 10 sene sonunda çocuğuna kavuşanlarda erken başlamadıklarına pişman zaman kaybı yapmayın istiyorsanız

2 kere iğne vuruldum zaten. Bu son attığım test için ne diyorsun canım sanki olmuş yumurtlama

2 kere iğne vuruldum zaten. Bu son attığım test için ne diyorsun canım sanki olmuş yumurtlama
Attıklarının hepsi pik zaten canım ben 19 unda pik görüp şuan tekrar koyulaşma var sanmıştım ilk gebelik aklıma geldi. Lh yüksekliği var yumurtlama olmayacaktır lh baskılar yumurtayı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…