kızlar babamın ablamda kalması doğrumu?

Dönüşümlü kalsın. Eğer size zarar veren bir babalığı yoksa geçmişte, bir kaç ay için kırmayın babanızı.

" Evi yok mu " diye şaka yapan o hayat arkadaşlarınız da az vicdanlı olsun. Bakacak o değil sizlersiniz. Hizmet edecekti sizlersiniz. Kendi aileleri gelse aynı düşüncede mi olurlar ?

Erken yatıyorsa TV.yi taşıyın..

Elbette ailelerden dolayı eşlerin arası bozulmamali ancak hayat arkadaşlıkları böyle günler için. Ikna edilebilirler.

walla bu konu kişiye göre değişir,

baba vardır , yer yemeğini , akıllı efendi konuşur aylarcada olsa sıkıntı olmaz hatta evde yalnız kalma der çocukları

baba vardır, gençtir, boş yada yersiz konuşur (bu geniş kapsamlı bi durum) ...vs o zaman yemeğini yesin çekilsin derler

yani karakterleri bilmeden yorum zor bence .

ha kaza bela hastalık...vs... hiç bir unsur gözetilmeden baş tacı edilir o ayrı.

2-3 ay nolacak ya
Bana göre daha fazlası olsa da nolacak ama kişiye göre değişir tabi..
Ben üzüldüm adama ya çok içim acıdı bir gözlerim doldu
Belli ki yalnız kalmak istemiyor
Düşünüyorum bu kadar korudu kolladı, bu yaşa getirdi annem babam bizi :/

Vay beee
Sen yeme yedir
Giyme giydir
Uyumadan sabahla
Başında bekle
Okut adam et
Dünya borca gir evlendir
O sana elin adamı bozuluyor diye 2-3 ay bakmasın

Öyle adamı koca diye tutar mıyım ben pehh
Aynen.
Hayir birde şöyle bi durum var bi kaç aylığina bakmak istemiyorlar sıkıntı oluyor.Allah gecinden versin ama ya anneniz vefat etse babanızı yinede istemeyecekmisiniz çok merak ettim.Kıymetini bilin ananızın babanızın.

Ben de aynı fikirdeyim.
Kendi annem babam da olsa, eşimin anne babası da olsa belli bir süreden sonraki "yatılı" misafirlik evin düzenini bozuyor.
Sağlık problemi yok, güvenlik problemi yok, başka bir problem yok. Tamamen keyfi.
Konu sahibinin eşinin de evi aynı zamanda orası. Ve eminim ki sağlık ya da başka problem olsa konu etmezdi. Adam işten gelip rahat etmek ister. 2-3 ay çok uzun bir süre.

Dip not: Askerliğini yapmayan adamın evlenmesine karşıyım.
Keşke kardeşiniz askerliğini bitirmiş olsaydı, keşke eşini evinde yalnız bırakmasaydı, keşke anneniz kendi düzenini bozmasaydı, babanızı yalnız bırakmasaydı.

Babam ya, baba..

Kendisinin söylemesine bile gerek yok ben zorla getiririm. Şimdi biri diyecek ki yok kv, kp. Buyursun o da kalsın.

Bir ömür bakmış. Ben 2-3 ay misafir etmişim çok mu? Her şeyim feda olsun uğruna. Haa babamın kalmasına burun kıvıracak adama da eyvallah edemem.

Ne ara bu kadar koptuk değerlerimizden bilmiyorum ki.
Ne demek 3 ay kalamaz, gelemez anne-baba.
O zaman küçükken de 3 ay bakıp atsalardı.
Sanki biz küçükken her yere burnumuzu sokup, sinir etmiyorduk ailemizi
O kadar sene baktılar yine de.
Yaşlı adam, bir yaştan sonra onlar da çocuk gibi oluyor zaten

Neyse, durduk yere bu insanlar düzenlerini değiştirdi ya sizin için işte.
Sizin bir fısırıktan gazınız için sabaha kadar sırtınızı sıvazlamadı mı
Ertesi gün işi varken uykusuz kalmadı mı
Bez çok pahalıydı önceden mesela, sırf sizin mokunuz içine düşsün diye bez almadı mı
Hastalandığınızda gece sağına soluna dönüp, kalkıp sizi kontrol etmedi mi

Şimdi o eşleriniz bir yamukluk yapsa, size gel 3 ay kalabilirsin ama sonra bak düzenimiz bozulur demezler eminim.
Gel, kızımsın, bizle yaşa derler.

Çok sinirim bozuldu ya.
Resmen ne biçim olmuşuz.

(ek: annesi, babası ebeveyn olmaktan anlamayan, vicdansız ebeveynleri ayrı tutuyorum)

Çocuğa bakmakla yetişkine bakmak aynı değil ki
Çocuğa yapma dersin, yapmaz. Elinden bir şey alırsın, sesini çıkarmaz.
Büyükler öyle değil ki. Yapma desen dinlemiyor. Örnek: anneme öyle eğilme diyorum, belinden ameliyat oldun zararlı senin için. Dinlemiyor hiç. Sadece örnek bu. Çocuğuma bak bu senin için zararlı dediğimde dinliyor.

Çocuğum bana küsmüyor, küsse bile 5 saniye sonra barışıyor. Bana alınmıyor, kırılmıyor. Yemeği beğenmediğinde kalbim kırılmıyor.
Oysa büyük biri yemeğimi beğenmeyince kırılıyorum. Küstüğü zaman barışmak saatler, günler alabiliyor.

Çocuk sifonu çekmeden bırakınca "çocuktur" deyip arkasını toplamaktan yüksünmüyorsunuz. Ama yetişkin kişi tuvaleti kirli bıraktığında (eğer ki Alzheimer filand eğilse, yani aklı başındaysa) onun arkasından temizlerken kendinizi hizmetçi gibi hissediyorsunuz.

Çocukla yetişkine bakmak kesinlikle çok farklı şeyler.

Ya olur mu öyle şey, hangi çocuk o yapma deyince yapmıyor
Yapma dersin inadına yapar, ağlar vs
Çocuk yaşlıdan daha zor,

Bir yaştan sonra yaşlılar da çocuk.
Ben üzüldüm bu konuya.

Benim babam da bir yaşı geçince ona buna karışır oldu.
Ama git demek geçmez içimden, o kadar emeği var ya üstümde.
Neler yaşadık, yaşattım da git demedi bana.

Ne zaman gelsem burada bir yatağım hazır, yemeğim hazır.
Sorgu sual yok.

Bunun hakkı 3 ayla bile ödenmez.

Okuyunca bir Tuhaf oldum insanın anne ve babasından daha değerli varmı ne olmuş ki kısa bir süre sen ve ablanda kalsa eşi yanında olmadığı için yalnız kalmak istemiyor. Eşlerinizle konuşun bir tabak yemek birde yorgan gözlerine gelmesin.Aslında bu hale sevinmelisiniz bazı kötü huylu adamlar bu durumu fırsat biliyorlar
HANIM EVDE YOK KEYFİM BEYDE YOK

Ah ah babanızın kıymetini bilmiyorsunuz belli ki..
O sizleri besleyip büyütmüş bu yaşınıza getirmiş evinizde bir 10 gün bakamiyormusunuz kocanız daha mı kıymetli!?
Benim babam göçtü gitti bu dünyadan..ve ben şimdi yanımda olsa değil evimde ağırlamak onu sırtımda taşımak isterdim..
Geç olmadan babanızın gönlünü hoş tutun..onu el üstünde tutun ki evlatlarınizda yarın birgun sizi hoş tutsun..
Unutmayın ne ekerseniz onu biçersiniz. .

Arkasından toplamak temizlemek bu kadar mı zor geliyor..Söz konusu kişi anne yada baba yani bizlerin canı ciğeri..
Bu kadar da vefasızlık olmaz insaf yahu...

Benim kayinvalidem ile kayinpederin boşanmışti onca yıl sonra,ve kayinpederim bende kalmaya başlamıştı..onu eşimde gelini olarak bende el üstünde tuttuk..rahat ermesi için ne gerekiyorsa yaptık. .ha arada rahatsız olduğumuz zamanlar elbetteki oldu ama bunu ona hiç hissettirmedik
Şeker hastasıydı. .kalp tansiyon gibi sorunları da vardı. .
Birgun aniden fenalaştı..benim ve oğlunun kollarında son nefesini verdi..
Ve ölmeden önce bana öyle içten "evladım kızım benim"dedi ki..bunu hic birşeye değişmem. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…