- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.595
- 798
- Konu Sahibi anneoldummutluyum
-
Aynen.Vay beee
Sen yeme yedir
Giyme giydir
Uyumadan sabahla
Başında bekle
Okut adam et
Dünya borca gir evlendir
O sana elin adamı bozuluyor diye 2-3 ay bakmasın
Öyle adamı koca diye tutar mıyım ben pehh
ya yürüme mesafesinde neden evine gitmiyor
annen nereye gittiyse onla gitseydi ya da.
bence sürekli misafirlik "kim olursa olsun" iyi değil.
bir sağlık problemi yoksa misafirliğin en fazlası 3 gündür. :)
akşam 10-11 e kadar otursun sonra evine geçsin madem o kadar yakın.
Ne ara bu kadar koptuk değerlerimizden bilmiyorum ki.
Ne demek 3 ay kalamaz, gelemez anne-baba.
O zaman küçükken de 3 ay bakıp atsalardı.
Durduk yere bu insanlar düzenlerini değiştirdi ya sizin için işte.
Sizin bir fısırıktan gazınız için sabaha kadar sırtınızı sıvazlamadı mı
Ertesi gün işi varken uykusuz kalmadı mı
Bez çok pahalıydı önceden mesela, sırf sizin mokunuz içine düşsün diye bez almadı mı
Hastalandığınızda gece sağına soluna dönüp, kalkıp sizi kontrol etmedi mi
Şimdi o eşleriniz bir yamukluk yapsa, size gel 3 ay kalabilirsin ama sonra bak düzenimiz bozulur demezler eminim.
Gel, kızımsın, bizle yaşa derler.
Çok sinirim bozuldu ya.
Resmen ne biçim olmuşuz.
(ek: annesi, babası ebeveyn olmaktan anlamayan, vicdansız ebeveynleri ayrı tutuyorum)
Çocuğa bakmakla yetişkine bakmak aynı değil ki
Çocuğa yapma dersin, yapmaz. Elinden bir şey alırsın, sesini çıkarmaz.
Büyükler öyle değil ki. Yapma desen dinlemiyor. Örnek: anneme öyle eğilme diyorum, belinden ameliyat oldun zararlı senin için. Dinlemiyor hiç. Sadece örnek bu. Çocuğuma bak bu senin için zararlı dediğimde dinliyor.
Çocuğum bana küsmüyor, küsse bile 5 saniye sonra barışıyor. Bana alınmıyor, kırılmıyor. Yemeği beğenmediğinde kalbim kırılmıyor.
Oysa büyük biri yemeğimi beğenmeyince kırılıyorum. Küstüğü zaman barışmak saatler, günler alabiliyor.
Çocuk sifonu çekmeden bırakınca "çocuktur" deyip arkasını toplamaktan yüksünmüyorsunuz. Ama yetişkin kişi tuvaleti kirli bıraktığında (eğer ki Alzheimer filand eğilse, yani aklı başındaysa) onun arkasından temizlerken kendinizi hizmetçi gibi hissediyorsunuz.
Çocukla yetişkine bakmak kesinlikle çok farklı şeyler.
Ah ah babanızın kıymetini bilmiyorsunuz belli ki..annem şehirdışında olduğu için 2-3 aylığına babam yalnız kalacak. fakat annem gideli 10 gün oldu babam evine gitmek istemiyor. evi yakın yürüyerek gidilecek mesafede 1 km falan. ev merkezi sistem yani soba derdi ısınma derdi yok. biz iki kız kardeş yemeği bizlerde yesin evine geçsin diyoruz duyuruyoruz falan ama açık açık söyleyemiyoruz babamınsa ablamdan gidesi yok bazen bana geliyor ama anlaşılan ablamda geçirmek istiyor bu süreci. eniştemle yeğenlerim biraz rahatsız bu durumdan. bende yatmaya gitsin evine diyorum ama haksızlıkmı ediyoruz? siz olsanız napardınız? eşlerimiz neden kalıyor diyemezler ama şaka yollu evi yokmu falan diyolar.
Arkasından toplamak temizlemek bu kadar mı zor geliyor..Söz konusu kişi anne yada baba yani bizlerin canı ciğeri..Çocuğa bakmakla yetişkine bakmak aynı değil ki
Çocuğa yapma dersin, yapmaz. Elinden bir şey alırsın, sesini çıkarmaz.
Büyükler öyle değil ki. Yapma desen dinlemiyor. Örnek: anneme öyle eğilme diyorum, belinden ameliyat oldun zararlı senin için. Dinlemiyor hiç. Sadece örnek bu. Çocuğuma bak bu senin için zararlı dediğimde dinliyor.
Çocuğum bana küsmüyor, küsse bile 5 saniye sonra barışıyor. Bana alınmıyor, kırılmıyor. Yemeği beğenmediğinde kalbim kırılmıyor.
Oysa büyük biri yemeğimi beğenmeyince kırılıyorum. Küstüğü zaman barışmak saatler, günler alabiliyor.
Çocuk sifonu çekmeden bırakınca "çocuktur" deyip arkasını toplamaktan yüksünmüyorsunuz. Ama yetişkin kişi tuvaleti kirli bıraktığında (eğer ki Alzheimer filand eğilse, yani aklı başındaysa) onun arkasından temizlerken kendinizi hizmetçi gibi hissediyorsunuz.
Çocukla yetişkine bakmak kesinlikle çok farklı şeyler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?