kızlar baya kilo aldım ya siz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi HÜZÜN YAPRAKLARI
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben de bu olayı anlamış değilim..sabah şok oldum tartıda..16. haftadayım..ilk günden beri hamurişi,tatlı,yağlı,kızartma,abur cubur,hatta en sevdiğim dondurmayı bile bir kez olsun ağzıma sürmedim..günde sadece 2 dilim kepekli ekmek..ama hergün aksatmadan 1 bardak süt, 1 kase yoğurt ,1 yumurta,1 havuç,bolca meyve,2-3 ceviz ve 1 kaşık pekmez alıyorum..bunlar standart..ve haftalık dengeli yemek dağılımı..ve 16. haftada tam 4,5 kilo..düşünüyorum şimdi buna rağmen hızla kilo alıyorsam yapacak hiçbirşeyim yok..bunların hiçbirinden kısamam..sürekli tartıya çıkma işini bıraktım..normalde de çok çabuk kilo alan bir insanım..bu sefer de çocuğum için olsun ne yapayım..

Ne kadar dikkat etsek de alıyoruz işte. Ben 28. haftamdayım toplam 10 kilo almışım. Kaldı ki ben hayatımda 45-46 kiloyu geçmiş insan değilim. :) 46 ile başladım. 56 oldum. Asıl kilolar da son 3 ay alınıyormuş sanırım. Bakalım en az toplamda 16 kilo almayı bekliyorum. :)

cnm bizim doğum aynı zamanda olck galiba.bende 16.hftmdayım.canını sıkma güzel besleniyosun ama bolca meyve yazmışsın bence meyveye dikkat et derim.günde bir elma 2 mandalina 1 kivi yada yarım muz yeter bence.su içebiliyomusun benfazla su içemiyorum sanırım ordan kaybediyorum günde bir buçuk litre ancak.birde bol hareket lazım.hayırlısı boşver.:1hug:

bende suyu fazla içemiyorum,ama süt,taze sıkılmış meyve suyu,bazen ayran falan derken günde 2 litreden fazla sıvı alıyorum..sadece suyu okadar içemem ki yaa..karnım davul gibi olur..

iyi akşamlar arkadaşlar. ben ilk hamileliğimden önce zaten 8 kilo almıştım58 oldum boy 1.64 ilk aydan 6. aya kadar oldum 72. çünkü abur cubur poaça börek tatlı hepsini hüp hüp yedim. aman sonra veririm dedim. 6. aydan sonra hiç almadım vermişim ama bebeğim almış. ben YÜRÜMEYE BAŞLADIM. o zaman iyi oldum bi de son aylar yaza geldi. sonra doğumla 66a bir ay içinde 65e düştüm. ve sonuç mu? dikkatsizliğim sonucu tekrar 72 oldum. BURDAN ÇIKARTILACAK SONUÇ: doğum sonrası ruhsal bir sıkıntı çekmek istemezseniz yani bebeğinizi kucağınıza aldığınızda kilolarınızı da almak istemiyorsanız sağlıklı beslenelim. poaça kesinlikle yasak sonra yiyin şimdi zaten yavaş hareket ediyoruz. bu benim ikinci hamileliğim artık ekmek yemiyorum onun yerine galeta yiyorum. 3. ayımı doldurunca spora başlıcam havalar güzel olduğunda yürüyün inanmayabilirsiniz hem doğumu kolaylaştırıyo-sezaryen oldum ama çabuk toparlandım hem de kilo almanızı ciddi engelliyor. tüm hamilelere sağlıklı bebişler ve fit bir hamilelik geçirmelerini diliyorum darısı başıma

Canim hayirlisi ile alirsin bebisini kucagina insallah. yalniz sana bir tavsiyem var, ekmek yemen lazim. Ben diyabetken bile verdikleri listede gunde 6 dilim ekmek vermisti doktorum. Ekmek cok onemli bebek icin. Istersen bir arastir.

22 hafta içerisindeyim 57 ile hamile kaldım şuan 65 oldum .kilomdan şuan içn memnunum . . ama sanırım ben daha çok kilo alıcammmm

Canim hayirlisi ile alirsin bebisini kucagina insallah. yalniz sana bir tavsiyem var, ekmek yemen lazim. Ben diyabetken bile verdikleri listede gunde 6 dilim ekmek vermisti doktorum. Ekmek cok onemli bebek icin. Istersen bir arastir.

hımm bilmiyordum ama bizim buralardaki ekmeklerden hamilelik öncesinde midem bulanmıştı. nasıl ekmek yapıyorlarsa içi kof denir ya öyle. sade şişkin, ekmek namına bir şey yok ben onun yerine galeta yiyorum inanmayacaksın 2 kilo vermişim 3 haftada. gerçi sonra almayayım da ekmek konusunu yine de doktoruma sorayım teşekkürler

Bende minik bir filcik oldum ama umrumda degil 3.bebegim bu ilkinde 25 kilo aldim ki 34.haftada dogurdum gunundede degil ama sonra verdim her ikisindede 6 ay 1 sene icinde dogum öncesi kilolarimdanda zayif oldum hatta zafiyet gecirecek derecede.Tek yaptigim bol su icmek normal porsiyonlarda yemek ve emzirmek en dogal diyet EMZIRMEK iki yawrumuda nerdese 2 sene emzirdim doktorlarin kizmasiyla kestim emzikten cünki beni emzirmek kurutuyo...Simdi ne bulsam yiyorum hicte takmiyorum kaFAYA TAKMAYIP TELKIN YOLUYLA ZATEN VEREBILIYORUM DEMEK BILE INSANA YARDIMCI OLUYOR KIZLAR..

arkadaşlar bende 22 haftalık hamileyim belki 1 kilo almısımdır enson 20 haftalıkken gitmistim doktora ve bana cok iyi gidiyosun demisti sen yemesende bebek senden beslenir sana bi zararı olmaz cünkü gerekli vitaminleri sen alıyosun ilaclardan dedi. Bana söyledigi şuydu günde bir bardak süt ic fazlası kilo yapar bi işe yaramaz dedi, sabahları recel yeme onun yerine bir tatlı kaşığı kadar bal yiyebilirsin dedi, makarna, hamurişi, tatlı yeme dedi gereksiz kalori onun bebege faydası yok dedi.
Ben tatlıyı çok severim normalde ama artık yemiyorum pek canım istemiyo ama tatlı karşıma gelirsede belki bir iki çatal alıyorum ama en fazla 1 baklava kadar yiyebiliyorum zorlayarak. sabahları kahvaltı olarak 1,5 poğaca yiyorum ama öglenleri yemek yiyemiyorum onun yerine cavdar ekmegi 1-2 dilim kızartıp peynirle falan yiyorum geciştiriyorum yani. Ögleden sonra acıkırsam 2-3 adet yulaflı bisküvi ve işyerime getirmişsem meyve yemeye çalısıyorum.Aksamlarıda bazen sadece 1 dilim ekmekle çorba bazende yanında az yemek yiyebiliyorum ama makarnayı ilk aylarda cok yedim hic yemek yiyemiyordum öglenleri falanda onun yerine yogurtlu sarımsaklı sulu sekilde makarna yiyordum simdi azalttım pilav ve makarna yemiyorum cok cok nadir yiyorum yani. Ama özellikle kestigim kısıtladıgım bisey yok acıkcası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…