- 5 Ekim 2017
- 4.791
- 3.004
- 133
- 41
- Konu Sahibi betulfaika
-
il istanbulmuşBakıcı İçin fiyat aşırı uygun
Kreş için de öyletmiç
İlden kaynaklı sanırım
Ben de öyle günlük anlaşacaktım apartmanda biri ile üstelik kendi evinde bakacaktı , 150 ona az geldi
Sonra da genel olarak anlaşamadık zatne şimdi kreşte benim kuzum , iki yılını doldurmaya az kaldı
Tüm gün evde ne yapacakmış bakıcı ile diyorum şimdi , o kadar çom aktivite yapıyorlar ki
Ama ama amaaaa hep hasta oluyor hep
Ve biZe de bulaştırıyor maalesef
temizlik için 350 tl istiyor kadınlar.sadece cam silmeye 200 tl istedi.henüz bir öğrenciye 5. sınıf çocuğuna matematik dersi için saatine 80 vereceğim bu cuma 2 saatten az da olamıyor ders.tam güne 100 tl alacakmış komşu .gördüğüm duyduğum en düşük ücret bu
aynen öyle.eve 1 aylık kadın alsam temizliğe asgari ücret veririm bir de sigorta olur biter.ama günlüğe 350 tl istiyorlar.Ayrıca diğer 2 gün çalışması çok zor günlük ücret aylıktan her zaman bir tık fazla olmazmı çok çok ucuz..
Ay müthiş çocuğum olursa bütün maaşı gömerim valla hem temizlik yemek gece oyalar ben de işe gider kafa dinlerimAz veriyorsunuz ama kadın 55 yaşında.
Ben bakıcı arıyorum şu aralar yatılılar 5-6.5 bin tl
Gündüzlü 3,5-4.5 bin tl
Ama benimde kriterlerim var. 20-45 yaş arası. Yabancı uyruklu ise ingilizce bilecek, türk ise diksiyonu düzgün olacak. Çocuk bakımı hakkında tecrübeli olacak. Benim evimde bakacak. Talebiniz artarsa ücrette yükseliyor.
ev hanımları işe başlayınca en düşük parayı mı almalı yaniii?100 tl gayet az en az 125 olmalı günlüğü.öğretmen maaşı belli diye diğer çalışan emeğinin karşılığını almasın mı?iyi o zaman pandemi de ben de sıkışığım çocuğuma saati 80 den özel ders istiyorum öğretmenlerden.var mı taliplisi?Zaten hali hazırda ev hanımı olsaydım, evimde haftada üç gün çocuk bakarak günlük 100 lirayı gayet kar sayardım. Daha fazla kazanmak istersem çocuk bakmak yerine tam zamanlı işe girerim. Ama 55 yaşında tam zamanlı çalışmak ve sosyal hayattan mahrum kalmak istemezdim. Bence gayet iyi ücreti. Kaldı ki öğremtenin de maaşı belli.
Kreş 1200 tl 5 gün ama ayın yarısında hastalanmaktan gidemiyorÇok sağolun cevaplarınız için.Oğlum ocak ayında 3 yaşını bitirecek.Sizce kreş mi bakıcı mı? Kreşe versem 5 gün 1200 tl vereceğim.Bakıcıya devam etsem üç günden ayda 1200 vereceğim.Kreşe gitse ben de boş günlerimde kendime zaman ayırırım diye düşünüyorum ama önemli olan çocuğum için hangisinin iyi olacağı.
Haftada 3 gün, ev ortamında, tarla işi değil, garson vs gibi servis işi değil. Öğle yemeği vs rahatça hareket ederek günde 100 tl almak uygun bence.ev hanımları işe başlayınca en düşük parayı mı almalı yaniii?100 tl gayet az en az 125 olmalı günlüğü.öğretmen maaşı belli diye diğer çalışan emeğinin karşılığını almasın mı?iyi o zaman pandemi de ben de sıkışığım çocuğuma saati 80 den özel ders istiyorum öğretmenlerden.var mı taliplisi?ederinin altında ücret bak ben de talep ettim
kattılmıyorum buna.e o zaman haftasonları evinin konforundan çıkmadan evine çocuk giderek sadece 1 saatlik derse neden kendileri 200 250 tl alıyorlar?tarla ortamı mı garsonluk işi mi derler adamaHaftada 3 gün, ev ortamında, tarla işi değil, garson vs gibi servis işi değil. Öğle yemeği vs rahatça hareket ederek günde 100 tl almak uygun bence.
Burada arkadaşımın çocuk bakıcısı 1500 alıyormuş haftada 5 gün, biraz temizlik ve ütü de yapıyormuş. Çocuğun yemeklerini falan da yapıyor. Evi de karşı apartmandaymış. 50-60 yaş ve dışarıda çalışma hayatı olmayan kişiler için bence uygun bir ücret
O 200-250 tl yi 1 saatlik ders için değil, okudukları min. 16 sene, harcadıkları eğitim masrafları, emekleri -ARTI- 1 SAAT için alıyorlar.kattılmıyorum buna.e o zaman haftasonları evinin konforundan çıkmadan evine çocuk giderek sadece 1 saatlik derse neden kendileri 200 250 tl alıyorlar?tarla ortamı mı garsonluk işi mi derler adama
Sizin bu argümanınıza göre okumanın hiç değeri yok. Üniversite sınavı kazanmanın fakülte bitirmenin, özel ders verecek kadar kendini kanıtlamış olmanın hiç bir önemi yok. 55 yaşında yurdum teyzesi, eğitim yok, yol gitmiyor, çocuk 3 yaşında acaba ne etkinlik yaptırıyor. Çalıştığı gün sayısı 3. Zaten tüm hafta çalışacak enerjisi olsa başka iş bulurkattılmıyorum buna.e o zaman haftasonları evinin konforundan çıkmadan evine çocuk giderek sadece 1 saatlik derse neden kendileri 200 250 tl alıyorlar?tarla ortamı mı garsonluk işi mi derler adama
İşlerin niteliği vardır ama.kattılmıyorum buna.e o zaman haftasonları evinin konforundan çıkmadan evine çocuk giderek sadece 1 saatlik derse neden kendileri 200 250 tl alıyorlar?tarla ortamı mı garsonluk işi mi derler adama
vasıfsız işin maaşı bile ocak da 4000 olacak ama.sigortası yemek kartı da var üstelik.bu kadın sadece 1200 tl alacak .diğer 2 gün zaten çalışamaz kimse kabul etmez ölüyor o 2 günü de.komşum bebek baktırıyor kadın asla ev işi yapmıyor çocuğun maması vs dışında .eve 2 gün yardımcı başka kadın geliyor.asgari ücret artı sigortası var.bu kadından sadece 2 gün fazla çalışıyor.İşlerin niteliği vardır ama.
Bakıcı hanım sadece çocuğun bakımını sağlıyor ise bu herhangi bir eğitim nitelik gerektirmeyen bir nevi vasıfsız eleman özelliğinde bir iş. Bir okulu vs yok.
Diğer bahsettiğiniz durum daha nitelikli bir hizmet alımı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?