- 4 Ekim 2012
- 16.779
- 33.229
- 798
- Konu Sahibi betulfaika
-
Sıcak ve yemekli evde ayağında terlik üstünde eşofmanla çalışmasını da ekler misiniz lütfenSizin bu argümanınıza göre okumanın hiç değeri yok. Üniversite sınavı kazanmanın fakülte bitirmenin, özel ders verecek kadar kendini kanıtlamış olmanın hiç bir önemi yok. 55 yaşında yurdum teyzesi, eğitim yok, yol gitmiyor, çocuk 3 yaşında acaba ne etkinlik yaptırıyor. Çalıştığı gün sayısı 3. Zaten tüm hafta çalışacak enerjisi olsa başka iş bulur
İşlerin niteliği vardır ama.
Bakıcı hanım sadece çocuğun bakımını sağlıyor ise bu herhangi bir eğitim nitelik gerektirmeyen bir nevi vasıfsız eleman özelliğinde bir iş. Bir okulu vs yok.
Diğer bahsettiğiniz durum daha nitelikli bir hizmet alımı.
Bence olması gereken sizin dediğiniz ancak bazı insanlar daha önce sigortası olmadığı için sigorta yapılmasın diyor. Mesela yengem 4 yıl karşı komşusunun çocuğuna baktı o kadın da öğretmendi. Haftada 3 gün olmasını yengem istedi çünkü diğer 2 gün benim günlerim toplantılarım oluyo vs diye kendi istemedi çalışmayı. Zaten durumları da iyidir madem evdeyim 3 gün çocuk bakayım kazandıklarımı harcayayım mantığı ile çalışıyordu. Böyle insanlar da var yani.vasıfsız işin maaşı bile ocak da 4000 olacak ama.sigortası yemek kartı da var üstelik.bu kadın sadece 1200 tl alacak .diğer 2 gün zaten çalışamaz kimse kabul etmez ölüyor o 2 günü de.komşum bebek baktırıyor kadın asla ev işi yapmıyor çocuğun maması vs dışında .eve 2 gün yardımcı başka kadın geliyor.asgari ücret artı sigortası var.bu kadından sadece 2 gün fazla çalışıyor.
insanlar kendileri geçinecek iyi maaşlar alalım istiyorlar ki hakları hepimiz istiyoruz ama başkasına ödeme yapmaya gelince vayyy bu çok ücret istiyor oluyor.bunu da eğitimli insanlar yapıyorlar bir de pesss.o kadın da kendi çocuğunu okutabilmek için bakıyordur çocuk eminimm.hepimiz evlatlarımız için çalışıyoruz.okumamamış kadının da geliyor kişrası doğalgaz faturası elektriği.elbette alacak emeğinin karşılığını.Aylık verseniz daha fazla vermiş oluyorsunuz.
okumanın değeri zaten günlük 100 tl değil.ha o parayı alan okumuşların da sorumlusu bu teyze değil.hesabını başkalarına sorsunlar.avrupa da saatlik çalışır oraya master a giden öğrenciler ya da vasıfsız kişiler.gayet iyi saatlik ücret alırlar.bizim ülkemizdeki teyzelere de layık 100 125 tl kazanmak günde.hatta çok az da neyseee.Sizin bu argümanınıza göre okumanın hiç değeri yok. Üniversite sınavı kazanmanın fakülte bitirmenin, özel ders verecek kadar kendini kanıtlamış olmanın hiç bir önemi yok. 55 yaşında yurdum teyzesi, eğitim yok, yol gitmiyor, çocuk 3 yaşında acaba ne etkinlik yaptırıyor. Çalıştığı gün sayısı 3. Zaten tüm hafta çalışacak enerjisi olsa başka iş bulur
Ben kendi çocuğuma 100 liraya bakmamSpizella seni severim ama bu fikrine katılmıyorum
Tam tersi yaklaşalim çok ihtiyacı olduğunu ama bir tek bu işi bulduğunu düşün- aylık ücret almadigi için ztn dezavantajlı. Ayrıca sgk yok ev ortamında olsa yapılmalı.
100 tl hic bir iş için yeterli ücret değil 3 yaşında bir çocukla 5 dk tuvalete bile rahat gidemezsin. Günlük ücret aylık maaştan her zaman fazla olur ama ben uygun olanın asgari ücret/30 olduğunu düşünüyorum. Aksi haksızlık ve çok az insan çalışır o çocukla ilgilenir herseyi gectim evlat bu, 3 yaşında daha bebek sayılır 1 sn gözünü ayiramazsin sence ederi bu mu?
Ben kendi çocuğuma 100 liraya bakmam
Kız asgari ücret 2800 mü ne değil mi günlük 94 tl falan eder o zaman
eşimin işyerindeki işçi maaşıyla eşimin mühendis maaşı aynı.hatta onlar emekli olunca maaşlarının yüzde doksanını alıyor biz çok daha azını.okuyanlar yüksek maaş okumayanların hepsi asgari ücret mi alsın ?pesssO 200-250 tl yi 1 saatlik ders için değil, okudukları min. 16 sene, harcadıkları eğitim masrafları, emekleri -ARTI- 1 SAAT için alıyorlar.
sigorta istemeyen çalışanlar var o parayı da bana verin diyorlar.ama bir şikayet etseler var ya on binlerce lira cezası var işverene.Bence olması gereken sizin dediğiniz ancak bazı insanlar daha önce sigortası olmadığı için sigorta yapılmasın diyor. Mesela yengem 4 yıl karşı komşusunun çocuğuna baktı o kadın da öğretmendi. Haftada 3 gün olmasını yengem istedi çünkü diğer 2 gün benim günlerim toplantılarım oluyo vs diye kendi istemedi çalışmayı. Zaten durumları da iyidir madem evdeyim 3 gün çocuk bakayım kazandıklarımı harcayayım mantığı ile çalışıyordu. Böyle insanlar da var yani.
Ayrıca bence özel ders ücreti de haddinden fazla pahalıymış :) profesörlerin saati o kadar değildir.
Valla onu bunu bilmem de ben 10 sene önce işe başladım o maaşımla 1100 dolar kazanıyomuşum 10 sene geçti o kadar eğitim, terfiler, zamlar, iyileştirmeler derken 500 dolar kazanıyorumAhaha spizella
Yeni yıl zammı ile diyorum kız 4000 tl beklentim var da
Krese gitse surekli hasta olur böyle daha iyi iki cocugumda 5 yasinda başladılar surekli hastalandılar az daha büyüsün bence şu donemde 100 lira 10 lira olmuş fazla degilÇok sağolun cevaplarınız için.Oğlum ocak ayında 3 yaşını bitirecek.Sizce kreş mi bakıcı mı? Kreşe versem 5 gün 1200 tl vereceğim.Bakıcıya devam etsem üç günden ayda 1200 vereceğim.Kreşe gitse ben de boş günlerimde kendime zaman ayırırım diye düşünüyorum ama önemli olan çocuğum için hangisinin iyi olacağı.
vasıfsızsa bakmalıymış.hatta çok bulanlar olmuş bu ücreti.sadece yarım gün evime gelerek ki balkonlarımda cam da yok küçük küçük camlarımı 200 e silecek kadın haftaya.sen vasıfsızsın al 100 tl yi siliver mi diyeydim?ha desem gelmezdi o da başka konu3 yaşında kızım var günlük 100 Tl ye bakmam.Çok az. Kusura bakmayın
Valla onu bunu bilmem de ben 10 sene önce işe başladım o maaşımla 1100 dolar kazanıyomuşum 10 sene geçti o kadar eğitim, terfiler, zamlar, iyileştirmeler derken 500 dolar kazanıyorum
Bu nasıl oldu yav ?
8 sene önce kosovaya gitmiştim orada kaç euro maaş aldığımızı sormuşlar duyunca oooo nasıl da çok alıyosunuz diye şaşırıp kalmışlardı. Bizde 300-400 euro maaşlar demişlerdi (eğitim sektörü) biz de onlarla acımıştık işte noldum demicen nolucam diycen demek ki
vasıfsızsa bakmalıymış.hatta çok bulanlar olmuş bu ücreti.sadece yarım gün evime gelerek ki balkonlarımda cam da yok küçük küçük camlarımı 200 e silecek kadın haftaya.sen vasıfsızsın al 100 tl yi siliver mi diyeydim?ha desem gelmezdi o da başka konu
Kreş nasıl bakıyo bunlara 1600 tl veriyorum aylık. günlüğü 100 den aza geliyor3 yaşında kızım var günlük 100 Tl ye bakmam.Çok az. Kusura bakmayın
kız perdem de yok storlarım var sadece.fiyatları bu sektörün mecbur vereceğimmm.Bence cam silip perde asmak büyük bir vasıf
Kime göre neye göre
kız perdem de yok storlarım var sadece.fiyatları bu sektörün mecbur vereceğimmm.
Çok bulanlara baktırmak lazım o zaman 3 yaş bebesinin enerjisine 30 yaşında olan ben yetmiyorum. 55 yaşında kadın 100 Tl ye yetiyor helal olsun. Vasıflı vasıfsız falan bakmayacaklar.vasıfsızsa bakmalıymış.hatta çok bulanlar olmuş bu ücreti.sadece yarım gün evime gelerek ki balkonlarımda cam da yok küçük küçük camlarımı 200 e silecek kadın haftaya.sen vasıfsızsın al 100 tl yi siliver mi diyeydim?ha desem gelmezdi o da başka konu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?