Kızlar bebek bakıcısı için günlük 100 tl nasıl sizce?

İstanbulda piyasa böyle

Ben doğma büyüme İstanbulluyum
Herşeyin piyasasını çok iyi biliyorum
Yalnız şu var ki İstanbul’daki herkes 10 bin maaş almıyor ne yazık ki

Herkesin ağzından düşürmediği asgari ücret mevzusu var , asgari ücret alsanız 4 bin bakıcıya veremezsiniz haliyle . Bakıcıya ne kadar veriliyorsa , en az 2 katını kazanıyor olmak lazım .

Soruyu soranın aldığı maaş ve bakıcının nitelikleri , çocukla neler yaptığı fiyat belirlemede etkili olur

Bakıcı işe yeni başladı. Yılbaşında asgari ücretin 3500 olacağını öngörerek bu rakamı belirledik. Ben asgari ücret + sigorta vermek istedim. Ancak bakıcı özel durumlarından dolayı sigorta istemedi. 4000 maaşa çıkabildim bütçe olarak.
Bizim bakıcımız bildiğin sadece öz bakımlarını yerine getirebilecek yaşlı teyze. Her sabah evimize gelip akşam gidiyor. Bildiğin işe gider gibi. Ve çocukla ilgilenmek büyük sorumluluk çok da yorucu. Arada bize yemek de yapıyor. Eli lezzetli sağolsun. O bizi memnun ediyor şu an. Ben de bütçem yettiğince onu memnun etmek isterim.
Ama bu kişi sabah 8 akşam 6 çalışıyorsa en az asgari + sigorta almalıdır.
Asgari ücretle çalışan biri bunu karşılayamaz elbette. O zaman kreş veya annane babane desteği olacak.
Ya da devletin bakıcılara ve bakıcı ihtiyacı olan ailelere bir sigorta desteği olmalı. Maalesef teşvikler hep kısa süreli.
Günlük 100 tl ücreti fazla bulmak da biraz garip geldi.

Düzgün üniversite öğrencisi bulabilirsen daha iyi olur bence ceycey. Özellikle 2. 3. sınıf öğrencileri yeni yöntem tekniklere daha hakim, konuları da daha güncel biliyorlar. Saatlik 25-30, maksimum 50 liraya verecek öğrenci çok rahat bulursun.

Asgari ücret 2.800 değil mi şu an? 2.800/30 93₺ yapıyor zaten.

Tabı bedavadan bul buna bıle çok de .Oncelıkle sigorta yapman gerek ev hızmetlerınden .10 gunden az yada fazla.Bırde maasınu yatırman lazım .Benım apartmanımda olsa kayıtdışı çalıştırmaktan şikayet ederdım sizi .

Benim çocuğuma bakan kişi 55 yaşında kadin.
Ve bana dediki tekstile girecektim yaştan almadılar dedi.
Hem 7 24 ayakta duramam dedi.
Bel fıtığı varmis sanirim.
Sırf dedi ev aldık kredi ödememiz var diye harclik çıksa yeter dedi.
Öğlene kadar bakıyor sadece çocuk bakimi.
Çocuğun herşeyin ben hazirliyorum.
Hatta çocuğun yemek kabini makineye koysa duaciyim o kadar yani.
Şimdi ,8 de geliyor çocuğun o saatten 10 kadar uyuyor.
O rahatça kahvaltı yapıyor kitap okuyor hatta.
Kitap getiriyor her gun.
Sonra çocuga ara öğün oglende ben geliyorum.
Bu kadın fabrikadaki gibi asla calismiyor zaten yaşından dolayı almamislar.
Yoksa çok kalifiye kadın alsam dil bilme şartı ve bir sürü madde sıraların ona göre para verirsin.
Bunlar annane babanne konumunda.
Çocuğun güvenliğini sağlıyorlar.
Yapılan işin kalitesine göre maaş artar.
Konu sahibi verdiğiniz para normal.
Ne az ne çok.
Şartlarınıza göre.

Bİr yaşlı bakıcılığı birde çocuk bakıcılığı. İkiside çok zor. Tabi bakmak var bakmak var o ayrı mesele tüm gün eline tablet verip bakan da var sonuçta. İnsanlar iki kuruş daha az vereceğim diye yaşlı kadınlara emanet ediyor mesela çok şaşıyorum. Çocuklarımı parka götürmüştüm birtane kız cocugu vardı 3_4 yaşlarında. Salıncağa biniyor yaşlı bir kadın oturduğu yerden ona bağırıyor azarlıyor sebepsiz anlamadığım şekilde. Kaydiraga biniyor bağırıyor yine. Senle mi ugrascam otur diyor. On beş dk filan durdular kadın sürekli bağırdı sonra çekiştirerek götürdü çocuğu. Ben anneanne babaanne filan sandım arkadaş söyledi bakicisiymis. 60 yaş civarıydı kadın. Anne baba ogretmenmis kızın ve bakıcı olarak bu kadına vermişler şok olmuştum. Yani parkta öyle davranan evde dovebilir bile. Hatta annesini bulup konuşmayı dusunmustm sonra dedim yani evladını düşünse zaten bakıcı olarak bu teyzeyi seçmez ne yapabilirim ben. İşte ucuz olsun diye buluyorlar böyle komşu teyzeleri üç kurusun hesabını yaparken mahvoluyor çocuk. Yani tabi güzel ilgilenenlerde vardır ama onların hakkı da 100 lira değil. Hiç değeri yokki paranın 100 lira 3-4 sene önce güzel paraydi. Şimdi bir kilo et alamiyorsun.

25-30 a nerde var ya hiç göremedim. 2. Sınıf öğrencisi ders veriyor çocuğuma 60 lira saati. Öğretmenler 200 den aciyor kapıyı saatlik :) hayır 25_30 a rastlasam zamk gibi yapışır haftalık on saat özel ders almadan bırakmam heralde çocuğu :)

Bu işlerin tek doğrusu, sencesi bencesi yok. Serbest piyasa sonuçta.
Siz o parayı teklif etmişsiniz oda kabul etmişki çalışıyor. Az ben çalışamam bu paraya deseydi sizde ya daha fazla teklif ederdiniz yada başka birini arardınız. Ben şukadar veriyorum sen az veriyorsun ben daha çok veriyorum muhabbetine gerek yok. Yılbaşı geliyor, duruma göre küçük bir zam yapın. Yada arada ufak hediyeler alın veya market çekleri hediye edin. Gönlünü hoş tuttun kısacası, çocuk emanet ediyorsunuz kolay değil.

Benim çocuğum haftada 4 gün 1den 5e kadar gidiyor sadece öğleden sonra yani 1800 kendi evinde bakıyor ablamız yani sizinki cok cok normal

100 tl çok değil ya, tam gün bakıyormuş çünkü. temizliğe gelenler 250-300 oldu. evet işini yapıyor ama çocuk bakmak çok daha hassas bir iş.

bakıcı mı kreş mi konusunda da teyze akşama kadar gözkulak oluyordur ama oyun oynatma, ekrandan uzak tutma konusunda çok verimli olmayabilir. iyi bir kreşe en azından 2-3 günlük bir programla başlatamk gelişimin destekler. fakat kreşin/okulun ilk yılı sık sık hastalıkla geçer, yani teyzeyi tamamen bırakmak iyi bir fikir olmayabilir.

Biz 2016-2020 arasında saati 15-20 liraya çalışıyorduk. O yüzden dedim 25-30’a bulabilirsin diye. İngilizce branşım, Eskişehir’de bu fiyatlara özel ders veriyorduk

Biz 2016-2020 arasında saati 15-20 liraya çalışıyorduk. O yüzden dedim 25-30’a bulabilirsin diye. İngilizce branşım, Eskişehir’de bu fiyatlara özel ders veriyorduk
Saati 80 den ders verdireceğim bugün öğrenciye. Senin dediğin rakamlara asla bulunmaz Ankara da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…