kızlar bebekler için nazar değmesine karşı taş var mı bildiğiniz?

Müslim bir insandır. Beşer şaşar derler bilir misiniz? Müslimin aktardığı bir sürü yalan yanlış hadis de vardır. Kendime referans alabileceğim ancak ve ancak Kurandır.
dediğim gibi kimseyle dini polemiğe girmem :) herkesin inancı kendine..Sana şimdi tutupta İSLAMIN En ünlü SAHİH HADİS ravisini anlatamam aç araştır..iyi günler

dediğim gibi kimseyle dini polemiğe girmem :) herkesin inancı kendine..Sana şimdi tutupta İSLAMIN En ünlü SAHİH HADİS ravisini anlatamam aç araştır..iyi günler
Keşke önce kendiniz araştırsaydınız. Alın size çok yüce Müslim'in çok SAHİH hadisleri;
“Allah ahirette Peygamberlere kimliğini kanıtlamak için bacağını açıp baldırını gösterir.”
Müslim-İman 302

Bu adam mı öğretecek bize dinimizi??? Bu gerçek olabilir mi? Azıcık da sen araştır bence! İyi günler!

Konu dini polemiğe doğru ilerliyor ama madem hadislerle yetinmiyorsun atessila arkadaşım bi zahmet kuran ayetlerinde nazar diye aratıp doğrusunu öğrenebilirsin bence. Kalem suresi olmalı. Peygamber efendimize müşriklerin nazar değdirmesi ile ilgili ayetler var. Yani nazar haktır ve ayetle, hadisle de belirtilmiştir. Hadislerde de sahih hadisler vardır doğrudur. Elbette ki ikileme düştüğümüz yerde kuranı kılavuz alırız ama sahih hadisler de yol göstericidir. İnanmak istemiyorsan da doğrusunu bilmeni tavsiye etmek istiyorum.

Konu sahibi arkadaşım ben oğluma bismillahillezi la yedurru diye başlayan bir dua var. Her gün 3 kere onu okuyorum nas felak vs haricinde. Bir de peygamber efendimizin torunlarına okuduğu euzübikelimatilla... ile başlayan bir dua var, onu da okuyorum. Ayrıca 7 ayetelkürsi ile çerçeve yapmak derler, biliyormusun bunu. Birer ayetelkürsiyi önüne, arkasına, sağına, soluna, yukarıya, aşağıya ve en sonda da üstüne okuyup üflüyorsun. Evden çıkmadan okuyorum oğluma. Nazara inanmakla alakalı bir şey değil nazarın değmesin. Kulun kul üzerinde hakkıdır nazar demişlerdi bana. Bize düşen ise dua ile üstümüze düşeni yapıp korunmaktır. İnşallah bu dualarla korunur yeğeniniz.

5 aylik bebek ortam degistirdigi icin aglar huzursuz olur,benim oglum 5 aylikken kiyametleri kopariyordu.
dua okuyun yeter,tas toprak bunlardan medet ummayin.

Kuran var dua var yetmez mi? Taştan değil Allahtan beklentiniz olmalı..

Buhari ve Müslimin içinde de az da olsa sahih olmayan hadisler olabilir.dinle probleminiz varsa hadisleri kendinize kılıf edinmeyin inancı olan insanlara saygı duymanız gerek

Buhari ve Müslimin içinde de az da olsa sahih olmayan hadisler olabilir.dinle probleminiz varsa hadisleri kendinize kılıf edinmeyin inancı olan insanlara saygı duymanız gerek
Salatalığın göz göre göre portakal olduğunu iddia eden insanlara nasıl saygı duymamı beklersiniz? Siz o hadisleri hiç açıp okudunuz mu? İçlerinde Peygambere Allaha nasıl iftiralar var hiç gördünüz mü? Ben gördüm ve ben bir yığın çöplükten inci tanesi aramak niyetinde değilim. Allahın da dediği gibi bana Kuran tek başına yeter. Ve benim dinle bir derdim olamaz. Aksine inançlıyım ve bol bol Allah ne demiş diye okurum. Ve neye, neden inandığımı da bilirim. Sorgularım, düşünürüm ve inanırım. Size de tavsiye ederim.

Evet okudum hatta eğitimini de alıyorum.sahih hadis ve uydurma hadis denen kavramlar var tek yönlü bakıp takılıp kalmayın zahmetsiz bir din anlayışı mümkün olamaz

Ben zaten Kuranda nazar nerede var gayet iyi biliyorum hanımefendi. Ve diyorum ki ayette geçen nazar, sizin anladığınız nazar değil. Kalem suresi 51 ve 52. ayette Allah der ki "O inkar edenler Zikr'i (yani Kuran'ı) işittikleri zaman, neredeyse seni gözleriyle devireceklerdi. Hala da 'Hiç şüphe yok o bir delidir derler'. Oysa o alemler için ancak bir öğüttür."
Bu ayetten nazarı çıkarabilenin hayal gücünü başka yerde kullanmasını tavsiye ediyorum. Gözleriyle devirmek bir deyimdir. Ve biz de öfkeyle baktığımız zaman aynı hissi karşımızdakilerde de uyandırırız. Benim başka sözüm yok. Herkesin inancı elbette kendine. Ama Kuran'dan, Allah'ın sözünden başkasını kendine referans alıp da hataya düşmemek mümkün değildir.

Evet okudum hatta eğitimini de alıyorum.sahih hadis ve uydurma hadis denen kavramlar var tek yönlü bakıp takılıp kalmayın zahmetsiz bir din anlayışı mümkün olamaz
Kuran bize zahmetsiz bir din anlayışı sunar. Yanlışı yoktur, eksiği yoktur.

Kuran bize zahmetsiz bir din anlayışı sunar. Yanlışı yoktur, eksiği yoktur.
Çok ilginçsiniz gerçekten.Kuranın eksizsiz yanlışsız kusursuz olduğunu elbette biliyoruz..kelimeyi şehadet ile elçiliğine şahidlik ettiğimiz peygamberin sözlerini yok saymanız çok ilginç, Allahın alemlere rahmet rahmet olarak gönderdiği(enbiya-107) peygamberin hadislerine gerek duymamanız çok ilginç..Allaha emanet olun

ayetel kursi nas felak en guzelı

Dini yorumlar yasaktır, bir kere de bölüm kurallarını okusanız ne olur ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…