Kizlar ben cok üzgünüm

tatlialirim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2015
6.121
8.489
198
Uyuyamadim, gece ücten sonra yatakta dönmekten sikildim hala ayaktayim. Dün bir sinava girdim kaybettim. Iki cocugum var, calismaya yetecek zamanim yok, yardim aldigim kimsem yok esim haricinde. Zor bela calisip karsiligini alamadigimi düsünüyorum. Ama oldu bir kere, biliyorum büyük bir dert degil ama öyle bir durumdayim ki, hani bari onu gecseydim kendimi daha iyi hissederdim..
Biliyorum dünyanin sonu degil ama bu basarisizlikla büyük bir depresyona girmis gibi hissediyorum.
Gözlerim sisti aglamaktan, ne yemek yaptim, ne birsey yiyebildim. Bununla es zamanli olarak esim annesiyle büyük tartisma yasadi, sürekli oluyordu ama bu sefer annesi artik annen degilim demis carpmis kapiyi cikmis.
Bize cok cektirdi hep iyi olmaya calistik ama artik bitti.
Kisaca özetliyim tartismayi esim cocuklugunda annesi tarafindan yogun psiklojik siddete maruz kalmis, esimin hayati bu yönde cizildi. Konu acilmis ama annesi asla kabul etmiyor dövmedim seni senin kendi problemlerin var demis, asla yaptiklarini kabul etmiyor. Esim ne kadar yarali oldugunu konussa da bunun esimin sucu oldugunu iddia ediyor. Esim eve geldiginde ben kötü bir insanmiyim diye aglamaya basladi. Bu defe birseylerin gercekten bittigini gördüm. annesiyle pek oturup konusamayiz cok muhalefet eder, ne dersek hep tersini söyler israrla, uzlasmak asla mümkün degil. Sinavdan cikinca benimle de tartisti gazini alamayip esimle de tartismis. Yetti artik. Ben zaten yikilmis haldeydim üzerine esim.. Gelirken arabadan cikarmis sinirini, kirmis dökmüs.
O kadar yipratti ki bu kacinci saymadim. Artik görüsmeyecegiz diyor. Yasadigimiz yerde sadece annesinin akrabalari var, buraya illa ki gelir. Ama biz artik sevdigimiz esimin dogdugundan beri yasadigi o mahalleden tasinma karari aldik.
Kimsemiz olmadigi icin birikmisimizle taisnma islerini hallederiz de, kizimin arkadaslari parki, okulu hep burada. Cok üzülüyorum artik. Herseyi cöpe atip bir sekilde tasiniriz ama esim ve kizim icin bu durum cok yikici olacak.
Artik yapacak birseyimiz kalmadi, bu kadin artik bu yaptiklarinin bedelini nasil ödeyecek bilmiyorum. Kac yillik evliyim gercekten düzelecek bir tarafi kalmadi ilsikimizin. Herkese dost bize düsman. Herkes iyidir ama ben kötüyümdür. O böyle yaptikca ben de mesafe koydum. Durum bu, dertlesmek istedim

Yeni park yeni okul bulunur onlar dert değil, tayininiz çıkmış gibi düşünün.
Önemli olan aile içinde huzurunuz olması ç.
Karı koca bunalmışsınız belli.
Zaten yardım eden yokmuş en azından gölge etmelerini engellemiş yeni bir sayfa açmış olursunuz.

Bunu aslinda cok önceden yapmamiz lazimdi ama bir umut bekledik.
Esime dedim olmuyorsa olmuyor. Tasinalim dedigimde böyle olmasini hic istemezdim dedi, biliyorum.
Olmuyorsa olduramayiz. Cok ugrasti ama annesiyle ugrasmaya ne sbair ne saglik yeter.
Babasi ve kardesi de sirtini döner bu durumda, malum anne propagandasi, hatta giderken babasina söylemekle tehtit etmis, babasini doldurup esimin üzerine salar hep kavga ettirir. Biktik. Ama cok özgünüm

Bunu aslinda cok önceden yapmamiz lazimdi ama bir umut bekledik.
Esime dedim olmuyorsa olmuyor. Tasinalim dedigimde böyle olmasini hic istemezdim dedi, biliyorum.
Olmuyorsa olduramayiz. Cok ugrasti ama annesiyle ugrasmaya ne sbair ne saglik yeter.
Babasi ve kardesi de sirtini döner bu durumda, malum anne propagandasi, hatta giderken babasina söylemekle tehtit etmis, babasini doldurup esimin üzerine salar hep kavga ettirir. Biktik. Ama cok özgünüm

İyi de bu anne değil düşman mübarek.
Uzaktan seviyeli bir ilişki de kurulmaz bununla. Babasıyla kardeşi de bilmiyor mu anasının huyunu? Karısının isteğiyle oğluna sırt çevirecekse o da baba değil yani

İyi de bu anne değil düşman mübarek.
Uzaktan seviyeli bir ilişki de kurulmaz bununla. Babasıyla kardeşi de bilmiyor mu anasının huyunu? Karısının isteğiyle oğluna sırt çevirecekse o da baba değil yani

Ben de baslarda sasirirdim bu adam nasil bu kadar haksizliga göz yumar diye ama icinde yasayinca öyle bir beynini yikiyor ki daha böyle birsey yasamadim cok acayip birsey.
Hastadir sürekli, aglar, olmazsa sinirlenir insanin üzerine gider ne gece ne gündüz birakir adamda. Esini iste arar, evde hic susmaz, ne yemek yapar ne güler insanin yüzüne. Ona karsi asla haksizsin diyemezsin, cektirir. Adam da yillarca böyle idare etmis, esime idare et diyor ama bu iskence oluyor. Keyfi bozuluyor aksi halde, tabiki de esini savunuyor o da. Esim der onu da anliyorum ben de cektim baska caresi yok bana saldirmaktan baska der, durum bu. Ama bu sekilde de olmuyor. Benim üzerime de cok geldiler. Mesela kavga cikarir esim yapti der, yalan söylüyor cok sahit oldum. Galiba yalanina inaniyor cünkü bu kadarina mantigim ermiyor.
Ama her iki durumda da üzülüyoruz. Bi anasi babasi var kolay mi, iyi kötü idare etmeye calistik. Cok duygusal esim, öyle istiyor ki annesi bagrina bassin, destek olsun. Neyse bu dertler de gecer ama cok zor.

Bence yeni bir çevre size iyi gelecektir,iyi insanların olduğu bir bölge rastgelir inşallah ...

Amin insallah. Alistigimiz düzen buydu mahallede markette tanidik yüzler ve cevre, cok da memnunduk. Mecbur kaliyoruz bir yönden de yoksa bu dram bitmeyecek. Cok icleniyorum gözümün yasi kurumadi hala

Onlara rağmen yaşayamazmısınız orada, taşınmanız şart mı,o kadar memnunsanız kalsanız keşke..

Onlara rağmen yaşayamazmısınız orada, taşınmanız şart mı,o kadar memnunsanız kalsanız keşke..

Zaten bir süredir bunu denedik yasadigimiz yeri seviyoruz basa cikariz dedik. Ama bu is öyle büyüdü ki illa ki bag koparmak istiyorsak onlarin yerinden gitmemiz lazim. Cünkü gelecekler buraya evladinin evine girmeyecek, e kac yillik mahalle huzur kalmayacak iyice, cocuklarim onlari görünce hic mi gitmek istemeyecek yanlarina. Basa saracak hersey. Zaten su an uzaktalar ama baglari burada

O zaman içiniz rahat olarak gidin,bir süre sonra memnun bile olacaksınız,ben sırf bu duruma düşmemek için daha vasat bir yerdeyim.Başım salim hiç değilse.
Diğer türlü eşimin sevdiğim akrabaları geldiğinde gitmesem olmaz,gitsem olmaz bir durum olacaktı.

İyi de güzelim kari-koca bütün basarısızlıkların altında annenin eşine çocukken ki davranışlarını mi düşüneceksiniz.
Şimdi tarafsız bakmaya çalışıyorum o dönemler hangimiz psikolojik şiddete maruz kalmadık (Babam 17 annem 13 yaşındaymış ve her anlamda yalnız bırakılmışlar)
Bunları düşünüp yine bizi sevmişler,her anlamda mutlu etmeye çalışmışlar diyorum.

Yani eşiniz de o dönemi unutsun olabilir kimse 4/4'lük değil
Şimdiki hayatına baksın .Anne-baba'ya da en fazla yapacağı saygı sevgidir.

Evine gelen annesini sorgulayıp durmak ne kadar sağlıklı ..
Arabayı çarpıp gelmek ne kadar sağlıklı. .

Siz de klasik gelin-kaynana anlaşmazlığı yaşıyorsunuz. Bunu eşinizin çocukluğunda ki anne profiline bağlayıp yangına körükle gitmeyin.

O zaman içiniz rahat olarak gidin,bir süre sonra memnun bile olacaksınız,ben sırf bu duruma düşmemek için daha vasat bir yerdeyim.Başım salim hiç değilse.
Diğer türlü eşimin sevdiğim akrabaları geldiğinde gitmesem olmaz,gitsem olmaz bir durum olacaktı.

Evet tam da dediginiz durumu yasamaktayim, bir de tüm mahalle ailesi desem yeridir. Kimse lafin gelisi üc günlük geline itibar etmez, kapili kapilar ardinda neler cektigimi bilirler de iste siyaset yaparlar. Aynen gitmeyi düsündügümüz yer cocuklarimiz icin iyi degil, biz önemli degiliz ama ortami kötü, bu en cok düsündüren sey beni, söyle diyim gidebilecegimiz yerde uyusturucu olaylari cok dönüyor nam salmis. Ama daha uygun baska bir yer de yok esimin isi dolayisiyla

İyi de güzelim kari-koca bütün basarısızlıkların altında annenin eşine çocukken ki davranışlarını mi düşüneceksiniz.
Şimdi tarafsız bakmaya çalışıyorum o dönemler hangimiz psikolojik şiddete maruz kalmadık (Babam 17 annem 13 yaşındaymış ve her anlamda yalnız bırakılmışlar)
Bunları düşünüp yine bizi sevmişler,her anlamda mutlu etmeye çalışmışlar diyorum.

Yani eşiniz de o dönemi unutsun olabilir kimse 4/4'lük değil
Şimdiki hayatına baksın .Anne-baba'ya da en fazla yapacağı saygı sevgidir.

Evine gelen annesini sorgulayıp durmak ne kadar sağlıklı ..
Arabayı çarpıp gelmek ne kadar sağlıklı. .

Siz de klasik gelin-kaynana anlaşmazlığı yaşıyorsunuz. Bunu eşinizin çocukluğunda ki anne profiline bağlayıp yangına körükle gitmeyin.

Öyle mi dersiniz, hangi anne ogluna sürekli pisliksin, lessin der.daha kücücük cocukken yüzüne bakmaz babasini üzerine salar. Ha tabiki cok sey var herkes yasiyor diyelim. Ama hala yapip üstümüze atiyor. Ayirmak istedi bizi zaten evlendigimizde o ayri. O dönemleri unutamiyor cünkü neden böyle oldugu konusunda ortaya cikiyor. Annesi memnun degil ondan ama beni yetisriren sensin diyor konu aciliyor. Durum böyle.

Evet tam da dediginiz durumu yasamaktayim, bir de tüm mahalle ailesi desem yeridir. Kimse lafin gelisi üc günlük geline itibar etmez, kapili kapilar ardinda neler cektigimi bilirler de iste siyaset yaparlar. Aynen gitmeyi düsündügümüz yer cocuklarimiz icin iyi degil, biz önemli degiliz ama ortami kötü, bu en cok düsündüren sey beni, söyle diyim gidebilecegimiz yerde uyusturucu olaylari cok dönüyor nam salmis. Ama daha uygun baska bir yer de yok esimin isi dolayisiyla
Olaylı yer olması kötü,ikisi arası bir semt yok mu?
O akraba işleri hep aynı,ben bir çoğunu seviyorum ama yine de özelimi paylaşmam,ne de olsa kimisi hala kimisi teyze diyor kayınvalideme:)

Olaylı yer olması kötü,ikisi arası bir semt yok mu?
O akraba işleri hep aynı,ben bir çoğunu seviyorum ama yine de özelimi paylaşmam,ne de olsa kimisi hala kimisi teyze diyor kayınvalideme:)

Aynen dediginiz gibi. Baska yer olma ihtimali düsün isi dolayisiyla, ev bulma durumu da zor. Buralarda ev bulmak da hayli zor. Yapacak birsey yok iste. Temiz sayfa acmak icin bazi seylere mecburuz

Aynen dediginiz gibi. Baska yer olma ihtimali düsün isi dolayisiyla, ev bulma durumu da zor. Buralarda ev bulmak da hayli zor. Yapacak birsey yok iste. Temiz sayfa acmak icin bazi seylere mecburuz
Allah kolaylık versin,en hayırlısını diliyorum siz ve çocuğunuz için.

Öyle mi dersiniz, hangi anne ogluna sürekli pisliksin, lessin der.daha kücücük cocukken yüzüne bakmaz babasini üzerine salar. Ha tabiki cok sey var herkes yasiyor diyelim. Ama hala yapip üstümüze atiyor. Ayirmak istedi bizi zaten evlendigimizde o ayri. O dönemleri unutamiyor cünkü neden böyle oldugu konusunda ortaya cikiyor. Annesi memnun degil ondan ama beni yetisriren sensin diyor konu aciliyor. Durum böyle.
Yani siz açık açık şunu soyleyin eşinizin ailesini hiç sevmediniz.Ne yapsalar,ağızlarıyla kuş tutsalar hep bir kulp buldunuz.
Yine de size tavsiyem eşinize çok gaz vermeyin yoksa çok yalnız kalırsınız.

Yani siz açık açık şunu soyleyin eşinizin ailesini hiç sevmediniz.Ne yapsalar,ağızlarıyla kuş tutsalar hep bir kulp buldunuz.
Yine de size tavsiyem eşinize çok gaz vermeyin yoksa çok yalnız kalırsınız.

Iste bu dediklerinizi ben degil onlar yapti, beni sevmeyen istemeyen onlardi diye ben de yasananlardan dolayi sevmiyorum. Ne yaptiysam bir kulp buldular, esime de cok gaz verdiler esinle disari cikma, o da cikmasin, söyle otursun kalksin, sadece beni dinlesin diyen onlardi. Gazi ben vermedim, sadece verdikleri gaz onlara döndü. Siz baya baya bir algilamakta zorluk cektiniz, inatla baska yerinden anliyorsunuz, muhalefet su yaptiginiz sadece

Iste bu dediklerinizi ben degil onlar yapti, beni sevmeyen istemeyen onlardi diye ben de yasananlardan dolayi sevmiyorum. Ne yaptiysam bir kulp buldular, esime de cok gaz verdiler esinle disari cikma, o da cikmasin, söyle otursun kalksin, sadece beni dinlesin diyen onlardi. Gazi ben vermedim, sadece verdikleri gaz onlara döndü. Siz baya baya bir algilamakta zorluk cektiniz, inatla baska yerinden anliyorsunuz, muhalefet su yaptiginiz sadece
Muhalefet olmak için yazmıyorum. Ben de yaşadıklarıma çevremde ki örneklere göre yorum yapıyorum. Ay iyi yapmışsın güzelim, kaç o aileden diyemem..
Her iki taraftan bakmak her zaman iyidir.
Hayat kimse için mükemmel değil. .Napalm pes mi edelim , sürekli ev ,şehir mi değiştirelim?

Evet eşiniz, siz bir şeyler yaşamışsınz ama üstesinden gelmelisiniz bizlerin yaklaşımı, tavırları karşımızdakinin bize ne kadar yaklaşacağını nasıl davranacağını belirler.

Etki tepki olayı yani..Sizin hiç mi hatanız yok çok mu mükemmelsiniz ki kaynana'nın gençliğinde ki tavırlarını mesele ediyorsunuz..

Ben evlendiğimde rahmetli kayinvalidem Allah nur içinde yatırsın. Bana eşimi 7/ 24 kötülüyordu.
Ben napiyordum bir kulağımdan giriyor bir kulağımdan çıkıyordu.
Asla eşimle paylaşmadım anne-oğul arasına girmedim.Çünkü onlar ne olursa olsun et-tırnak.
Durumları bu kadar icsellestirip hayatı kendinize zehir ediyorsunuz.

Hayat çok kısa ve çok güzel.Zamanınızı ,psikolojinizi böyle harap edeceğinize kendinizi eşinizi geliştirin, olgunlaşın biraz.

Son düzenleme:
Muhalefet olmak için yazmıyorum. Ben de yaşadıklarıma çevremde ki örneklere göre yorum yapıyorum. Ay iyi yapmışsın güzelim, kaç o aileden diyemem..
Her iki taraftan bakmak her zaman iyidir.
Hayat kimse için mükemmel değil. .Napalm pes mi edelim , sürekli ev ,şehir mi değiştirelim?

Evet eşiniz, siz bir şeyler yaşamışsınz ama üstesinden gelmelisiniz bizlerin yaklaşımı, tavırları karşımızdakinin bize ne kadar yaklaşacağını nasıl davranacağını belirler.

Etki tepki olayı yani..Sizin hiç mi hatanız yok çok mu mükemmelsiniz ki kaynana'nın gençliğinde ki tavırlarını mesele ediyorsunuz..

Ben evlendiğimde rahmetli kayinvalidem Allah nur içinde yatırsın. Bana eşimi 7/ 24 kötülüyordu.
Ben napiyordum bir kulağımdan giriyor bir kulağımdan çıkıyordu.
Asla eşimle paylaşmadım anne-oğul arasına girmedim.Çünkü onlar ne olursa olsun et-tırnak.
Durumları bu kadar icsellestirip hayatı kendinize zehir ediyorsunuz.

Hayat çok kısa ve çok güzel zamanınızı ,psikolojinizi böyle harap edeceğinize kendinizi eşinizi geliştirin, olgunlaşın biraz.

Neyse fazla bile aciklamisim size. Tabi anne ogul arasina girdim ben olgunluk cok mühim, daha da mühim olan seylerden bir tanesi de agi yetenegi ve objektif bakis acisi.

Back
X