Kızlar bi akıl verin...

Depresiff polianna

Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2017
395
165
23
32
merhabalar. Yazan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Konu tabiki kayınvalidem.
Hamileyim. Bi bebek bekliyoruz. Ama kv her doktor randevusuna gelmek istiyo.
Kendisi sağolsun aşırı konuştuğu için doktoru bile bastırıyo. Doktor artık sustu en son gittiğimizde. Eşime söyledim bu sefer gelmesin diye gelmedi.
Şimdi bebek baya büyümüş. Ben geçen seferkinden bişey anlamadım bidahakine bende gelicem diye demeye başladı.
Eve gelince eşime haftaya gelmesine ne gerek var. 1 ay sonrakine gelir diyince kıyamet koptu. Ben nasıl gelme diyip şöyle böyle.
Baya tartıştık. Gelmek istiyo onlar senin etrafında pervane oluyo sen nasıl böyle konusabiliyosun dedi. Bende rahat edemiyorum kalabalık gitmekten hoşlanmıyprum dedim. Olay büyüdü odama gidecektim eşim kolumdan tuttu sıktı canım yandı biraz. Eşimi hiç böyle görmedim. Bi gelmesin dedim diye neler oldu.
Aşırı sinirlendi.
Şimdi konusmuyoruz. Eşim evine düşkündür. Beni sevdiğini biliyorum. Ama konu ailesi olunca bambaşka bi insan oluyo. Hatalarını söylememe izin bile vermiyo. Hemen onları savunuyo. Artık içime fenalık geldi. Kızlar sizce şimdi nasıl bi yol izlemeliyim?

Ne demek kolunu sıkmak falan ya.
Ben zaten bu aralar sinirliyim, bunları okudukça daha da coşuyorum. Yangına körükle gitmek istemiyorum da anası doktora girecek diye bana sert davranan kocayı öyle bi fena yapar her şeyi burnundan getiririm ki...
Sen kendin söyle kayınvalidene en iyisi. Bu defa değil de 1 ay sonraki randevuya gidelim seninle diye. Ya da doktoruna rica et yalnızca anne kalabilir mi vajinal muayene yapıcam falan desin

Doktor randevularınızı nereden biliyor? Aynı evde mi oturuyorsunuz? Öyleyse bile her gittiğiniz yeri bilmek zorunda değil, işim var deyin çıkın. Ne öyle üç yaşındaki çocuğu kreşe bırakan ebeveyn gibi sürekli peşinizde. Şimdiden böyle tavizler, gelecekte vereceğiniz tavizlerin habercisidir, önleminizi almanız gerekiyor. Eşiniz kolunuzu sıktığında da bir çıngar çıkarın bakalım, bir daha ne yapıyor? Şiddete sessiz kalmayın.

merhabalar. Yazan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Konu tabiki kayınvalidem.
Hamileyim. Bi bebek bekliyoruz. Ama kv her doktor randevusuna gelmek istiyo.
Kendisi sağolsun aşırı konuştuğu için doktoru bile bastırıyo. Doktor artık sustu en son gittiğimizde. Eşime söyledim bu sefer gelmesin diye gelmedi.
Şimdi bebek baya büyümüş. Ben geçen seferkinden bişey anlamadım bidahakine bende gelicem diye demeye başladı.
Eve gelince eşime haftaya gelmesine ne gerek var. 1 ay sonrakine gelir diyince kıyamet koptu. Ben nasıl gelme diyip şöyle böyle.
Baya tartıştık. Gelmek istiyo onlar senin etrafında pervane oluyo sen nasıl böyle konusabiliyosun dedi. Bende rahat edemiyorum kalabalık gitmekten hoşlanmıyprum dedim. Olay büyüdü odama gidecektim eşim kolumdan tuttu sıktı canım yandı biraz. Eşimi hiç böyle görmedim. Bi gelmesin dedim diye neler oldu.
Aşırı sinirlendi.
Şimdi konusmuyoruz. Eşim evine düşkündür. Beni sevdiğini biliyorum. Ama konu ailesi olunca bambaşka bi insan oluyo. Hatalarını söylememe izin bile vermiyo. Hemen onları savunuyo. Artık içime fenalık geldi. Kızlar sizce şimdi nasıl bi yol izlemeliyim?

Eşimi de götürmez tek giderdim randevuya konusu açılınca da kalabalıktan bişey anlamıyorum derdim,ilk gebelik sürecimde kvyi bi kez götürmüştük bi kez de şeker yüklemede rica etmiştim gelsin diye,her kontrolde olur mu,gebelikte böyleyse doğum sonrası hep beraber yaşarsınız siz. Eşinizin hayır demeyi öğrenmesi lazım.

Her kontrole gittigini nereden biliyor esin mi söylüyor.

Ben olsam kontrole tek giderdim diğer kontrol zamanını bilmezlerdi ...örneğin kontrol yarınsa bugün giderdim sorarlarsa tuhaf bir ağrı vardı tedirgin oldum apar topar gittim derdim ...

Gerekiyorsa eşinde böyle bilsin eğer rahatsızsan.

Erkeklerin nedense evlendikten sonra anneleri olduğu aklına geliyor. Ben en son randevuma kendim davet ettim sonuçta onunda torunu diye , bir kac ay sonra yine söylerim,gelir . Bu süreçte kendisi gelmek isterse açıkça her kontrole ordu gibi gitmek istemediğimi söyleyeceğim.

'Eğer annen illa gelecekse , seni de almayacağım bundan sonra kendim gideceğim,diyin. Gerçi biz burdan ne desek boş , eşinizi siz tanıyorsunuz , istemiyorum demissiniz adam kolunuzu sıkmış, şimdi de vurur filan allah korusun . Siz kendiniz karar verin ne yapacağınıza. Zor durum .

Her kontrole gittigini nereden biliyor esin mi söylüyor.

Ben olsam kontrole tek giderdim diğer kontrol zamanını bilmezlerdi ...örneğin kontrol yarınsa bugün giderdim sorarlarsa tuhaf bir ağrı vardı tedirgin oldum apar topar gittim derdim ...

Gerekiyorsa eşinde böyle bilsin eğer rahatsızsan.

Soruyolar ☺️ Bidaha ne zaman gideceksiniz ;) güzel fikir öyle yapıyım bidaha ki sefer

Yani kabul etmek lazim adamlar ailelerinin elestrilmesinden yada gorusme sikliginin belirlenmesinden hoslanmiyolar.bu konuda empati yapmak lazim.kayinvalideniz degilde anneniz olsaydi sizinle gelen.esiniz istemiyorum deseydi ne hissederdiniz.kayinvalidenizin sizinle kontrollere gelisi gercekten samimi ve ictense cok guzel.art niyet sezmiyorsaniz.bir cok kayinvalide torununu umursamiyor bile.birde esinizin gozuyle gorenildigi belirgin bir ilgi alaka var.haliyle nankör olan sizmissiniz gibi bakiyor olaylara.tavsiyem idare edin hepimiz keyfimizce kafamiza estigi gibi yasamak istiyoruz.ama tek kisilik yasamiyorsaniz bu cok zor.esinizin kolunuzu sikmasina gelince cok cirkin hir hareket.caninizi yaKmak istemis belliki.

Erkeklerin nedense evlendikten sonra anneleri olduğu aklına geliyor. Ben en son randevuma kendim davet ettim sonuçta onunda torunu diye , bir kac ay sonra yine söylerim,gelir . Bu süreçte kendisi gelmek isterse açıkça her kontrole ordu gibi gitmek istemediğimi söyleyeceğim.

'Eğer annen illa gelecekse , seni de almayacağım bundan sonra kendim gideceğim,diyin. Gerçi biz burdan ne desek boş , eşinizi siz tanıyorsunuz , istemiyorum demissiniz adam kolunuzu sıkmış, şimdi de vurur filan allah korusun . Siz kendiniz karar verin ne yapacağınıza. Zor durum .
Analarınında oğlu evlendikten sonra kıymete biniyo

Tavır yapmadın mı kac aylık hamile kadınsın kol sıkmak ne demek hemde annesi icin
Bence hic konusma etme özür dileyene kadar
Bu simdiden böyle yapıyosa bebek olunca evden cıkmayan kaynana icin sana neler eder

neden siz konuşmuyorsunuz?
validenize doktor konuşurken susmamız gerektigini dinleyip daha sonra soracagımız şeyleri sormalıyız demelisiniz.
biz empati yapamıyoruz.
söyleyemedigimiz şeyi bekliyor kendi aile büyüklerimize yapıldıgında bunu aynı eşimiz gb düşünüp algılıyoruz.

Yani kabul etmek lazim adamlar ailelerinin elestrilmesinden yada gorusme sikliginin belirlenmesinden hoslanmiyolar.bu konuda empati yapmak lazim.kayinvalideniz degilde anneniz olsaydi sizinle gelen.esiniz istemiyorum deseydi ne hissederdiniz.kayinvalidenizin sizinle kontrollere gelisi gercekten samimi ve ictense cok guzel.art niyet sezmiyorsaniz.bir cok kayinvalide torununu umursamiyor bile.birde esinizin gozuyle gorenildigi belirgin bir ilgi alaka var.haliyle nankör olan sizmissiniz gibi bakiyor olaylara.tavsiyem idare edin hepimiz keyfimizce kafamiza estigi gibi yasamak istiyoruz.ama tek kisilik yasamiyorsaniz bu cok zor.esinizin kolunuzu sikmasina gelince cok cirkin hir hareket.caninizi yaKmak istemis belliki.
Ben kendi annemide her seferinde götürmezdim. Bu konuda cok netim. Kendi aileme karşı sınırlarım var. O sınırı onun ailesine koyduğum zaman olanlar oluyo. Adam ağız açtırmıyo

Tavır yapmadın mı kac aylık hamile kadınsın kol sıkmak ne demek hemde annesi icin
Bence hic konusma etme özür dileyene kadar
Bu simdiden böyle yapıyosa bebek olunca evden cıkmayan kaynana icin sana neler eder

Zaten başıma geleceği biliyorum ben. O lohusalık zamanlarını düşündükçe tüğlerim diken diken oluyor anası cok bi işe yarıyomuş gibi ikide bir çıkıp çıkıp gelecek adım gibi eminim. Napacağımı şaşırdım. Şimdiden 6 ay sonrasını dğşünüyorum

Sorarlarsa Yakınlarda giderim de net tarih verme mesela randevu zamanı için. ... hava almaya çıkıyorum de git kontrole .

Bide düşük tehlikesi var diye yukarda yiyip içtik 1,5 aydır iyice içli dışlı olduk en nefret ettiğim şey birazdan arar kahvaltıya gel diye. Yeter yaaaaaaa gitmiycem dün geceden sonra

Back
X