• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar bi bakın haksız mıyım??

No408

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2012
270
241
133
24
Kızlar selam, beni tanıyan tanır..Allaha şükür çoğu konuda iyi olan bi eşim var ama bgn çok fena kavga ettik daha sinirim geçmedi, akşam bu iş büyüyecek gibi...

Anlatayım da bana bi yol gösterin haksız mıyım konuyu uzatmamalımıyım, yoksa haklı mıyım??

Eşimin çok şükür bize yetecek kadar kazandığı bi işi var...Şimdi yeni teklif aldı mevki olarak çok daha iyi bi konumda olacak maddi olarak da tabii daha fazla kazanacak ama farklı bi şehirde..Ne yapsak diye konuşacaktık ama konuşma tartışmaya döndü..Ben bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini söyledim 1sene filan farklı şehirler bile olsa idare ederiz bi süre sonra benim tayin işim vs hallolunca herşey daha güzel olur dedim...o da sürekli bi bahane modunda şimdi ki işimde rahatım diyor senin tayin işi zor olur diyor vs ben de çok sinirlendim çünkü daha önce de böyle fırsatları oldu hep reddetti ve sonunda pişman oldu..ben bugüne kadar hep sen bilirsin ne karar verirsen arkandayım dedim ve sonunda hep pişman oldu o yüzden bu fırsatı da kaçırmasını istemedim.

bi de asıl sinirlendiğim şu; diyor ki başka şehirden hafta sonu gelmek yıpratıcı olurmuş(ben sevgiliyken 2 sene farklı bi şehirden her hafta sonu gidip geldim ve evlenince şehir değiştirdim), ikincisi şu anki işi rahatmış orda daha zor olacakmış (benim de şu anki işim rahat ama ben ailemize daha fazla katkım olsun diye daha yüksek bi ünvan alabilmek için sürekli çalışıyorum ve o ünvanı alınca bnm de işim şimdiki gibi rahat olmayacak) e o zaman ben de rahatım diyip oturayım dedim hiç yükselmeye çalışmayalım..

bunun üstüne biraz ağır konuştum farkındayım; sen bu işi hiç kabul etme çünkü etsende yapamayacaksın belli dedim, rahatın bozulmasın dedim..hafta sonu gidip gelmek zor olur dedi diye çok sinirlendim ben aptalmışım o kadar gittim geldim yıpranacağımı düşünmedim boşuna gelmişim dedim. bundan sonra ben de yükselmeye çalışmayacağım ben de rahatımı düşüneceğim dedim..

tek bu olayı düşününce ağır konuştum gibi geliyor ama bu yılların birikimi şu an ona zor gelen herşeyi ben zamanında yaptım hala yapıyorum onun için işimi değiştirdim hem de tamamen farklı bi sektör, ben bu işi bilmiyorum zorlanırım demedim...

daha önceki şanslarını da tepmesi ve bunu da muhtemelen tepecek olması mı beni sinirlendirdi yoksa diğer saydıklarım mı bilmiyorum..offfffff kızlar haksız mıyım???

NOT: kızlar uzun oldu kusura bakmayın...bi de eşim burdaki nickimi biliyor o yüzden siz okuduktan sonra bunları silmem gerekecek herşeyimizi orda anlatma diyor da haklı olarak...şimdiden kura bakmayın..alıntı yapmazsanız sevinirim

gecinebilecek kadar kazanıyorsanız bence yerınızden kımıldamayın,eşin burda mutlu ise bırak kalsın

gecinebilecek kadar kazanıyorsanız bence yerınızden kımıldamayın,eşin burda mutlu ise bırak kalsın

zaten düzgün konuşabilseydik heralde ben de kalma taraftarı olurdum ama benim sinirlendiğim gitmemek için öne sürdüğü bahaneler yani onun yapmaya gocunduğu herşeyi ben onun için yaptım zamanında ..şu an söyledikleri bana çok bencilce geldi.. yoksa gideriz gitmeyiz o çok da önemli değil..beni düşündükleri üzüyor

Bu konu sadece iş değiştirmekle sınırlı değil ki. İş ortamının değişmesi bile bir stress sebebiyken hem iş hem şehir değiştirilecek. Adam evinden, eşinden dostundan olacak. Kurulu düzeni bırakıp belirsizliğe doğru yola çıkmak ne kadar ümitli, hevesli olsanız da çok zor bir karar. Korkmak çok normal. Endişelerini gidermek, motive etmek lazım sabırla. Hakkınızda hayırlısı olsun.

zaten düzgün konuşabilseydik heralde ben de kalma taraftarı olurdum ama benim sinirlendiğim gitmemek için öne sürdüğü bahaneler yani onun yapmaya gocunduğu herşeyi ben onun için yaptım zamanında ..şu an söyledikleri bana çok bencilce geldi.. yoksa gideriz gitmeyiz o çok da önemli değil..beni düşündükleri üzüyor

bi de içerik silmenin yasak old. hatırlatmışsın teşekkür ederim..tamamını sileceğim demek istemedim çok detaylı analttım ya o bunu dedi ben şunu dedim diye o kısımları alacağım ana konu kalacak okun herkesin yorum yapabilmesi açısından:16:

çok çok büyük fark olmayacaksa bence de hiç keyfinizi bozmayın.
ama gerçekten mevki makam sahibi olup maddi açıdan sizi çok daha iyi bir yere taşıyacaksa tabi ki değerlendirsin bu fırsatı.
cefa çekmeden sefa olmaz. 1 sene yol gelmeye dayanamayacak mıymış?

Ağır konuşmamışsınız, çok da mantıklı ve güzel konuşmuşsunuz.
Ama yine de kavga ortamı oluşmasın, hem huzurunuz kaçar iyice, hem de ters tepebilir.
Erkeğin "rahatım kaçmasın " düşüncesi anlaşılır değil.
Geleceğin için rahatın kaçacak.
Rahatımızı biz o kadar düşünsek evde oturur keyfimize bakarız.

Bu arada içerik silmek yasak, izin aldınız mı bunun için?

ama gerçekten mevki makam sahibi olup maddi açıdan sizi çok daha iyi bir yere taşıyacaksa tabi ki değerlendirsin bu fırsatı.

senin yapabildiğin şeyleri şimdi yıpratıcı oluo die yapmaktan kaçınması tam bir erkek davranışı.

canım ben de patladığım nokta işte bu .. bu iş olur olmaz hiç umrumda değil ama işte cefa çekmeden sefa istiyor..tek bu olay için düşününce sanki çok bağırdım gibi geldi ama bnm tepkim bu konuda yıllardır sergilediği tavra..bu iş için yol gitmek istemiyor bi başkası için başka bi bahane işte..

Canım evini kurmuş düzenini oturtmuş adam. Şimdi senden ayrı yaşayacak yeni bir düzen yeni bir hayat sonrası muamma sen tayin aldırabilecekmisin aldıramayacakmısın..... Sence de biraz fazla yorucu değil mi? Ben eşini haklı gördüm açıkcası. Yani eğer işi olmasa geçinemeseniz yeni atansa filan sen haklısın ama...

Ağır konuşmamışsınız, çok da mantıklı ve güzel konuşmuşsunuz.
Ama yine de kavga ortamı oluşmasın, hem huzurunuz kaçar iyice, hem de ters tepebilir.
Erkeğin "rahatım kaçmasın " düşüncesi anlaşılır değil.
Geleceğin için rahatın kaçacak.
Rahatımızı biz o kadar düşünsek evde oturur keyfimize bakarız.

Bu arada içerik silmek yasak, izin aldınız mı bunun için?

canım sağol yorumun için ama pek de güzel konuşmadım bu söylediklerimi bayaa yüksek sesle söyledim , bencilsin dedim keşke ben de senin için bunları yapmasaydım gerek yokmuş dedim...

böyle sesimi yükseltmekten hoşlanmıyorum hatta şimdi uzaktan bakınca adamcağız bizi bırakıp gitmek istemiyormuş da ben haksız yere ona bağırmışım gibi geldi...bi de ne olursa olsun eşime sen o işi zaten kabul etme beceremeyeceksin dedim ..işte bu söylediklerimden rahatsız oldum ama inşallah bunları bu olay için değil birikmiş olaylar için söylediğimi anlamıştır...

içim rahat etmediği için bi de siz üçüncü göz olarak bana yol gösterin istedim...

canım bi de içeriği silmeyeceğim , biliyorum silemem gerektiğini eşimin söylediklerini birebir yazdım ya onları azaltacağım

Haklısın.

Ama lütfen şunu da gözönüne al...
Sen başkasın,eşin başka.Yani yapısal olarak demek istiyorum.
Sen daha atak veya tezcanlı olabilirsin.
O daha alışkanlıklarına bağlı,daha ağır olabilir.
Sen daha hırslı olabilirsin,eşin daha azla yetinen,risk almadan güvenli yaşamı seçen biri olabilir.
Aslında bunlar ilişkide belli bir denge oluşturur.
Bazı çiftler,birbirlerinin eksik taraflarını tamamlarlar.

Canım evini kurmuş düzenini oturtmuş adam. Şimdi senden ayrı yaşayacak yeni bir düzen yeni bir hayat sonrası muamma sen tayin aldırabilecekmisin aldıramayacakmısın..... Sence de biraz fazla yorucu değil mi? Ben eşini haklı gördüm açıkcası. Yani eğer işi olmasa geçinemeseniz yeni atansa filan sen haklısın ama...

sağol cnm yorumun için evet haklısın bu işi kabul etmezsek belki de bizim için daha hayırlı olacak ama beni asıl kızdıran kabul etmemesi değil daha önce aynı şehir içinde fırsatları oldu ama işte hep bahanesi var.. bahaneleri de ben yapmamış olsam kızmayıp anlamaya çalışacağım ama işte ben tüm bunlara zamanında katlanmışken şimdi ona zor gelmesi beni kızdırdı

Haklısın.

Ama lütfen şunu da gözönüne al...
Sen başkasın,eşin başka.Yani yapısal olarak demek istiyorum.
Sen daha atak veya tezcanlı olabilirsin.
O daha alışkanlıklarına bağlı,daha ağır olabilir.
Sen daha hırslı olabilirsin,eşin daha azla yetinen,risk almadan güvenli yaşamı seçen biri olabilir.
Aslında bunlar ilişkide belli bir denge oluşturur.
Bazı çiftler,birbirlerinin eksik taraflarını tamamlarlar.

çok doğru söylemişsin,
yazdıkların gerçekten sinirimi azalttı, bu açıdan düşünmek lazım belki de, teşekkür ederim

siz fedakarlıklar yaptınız da eşiniz size yapın dedi diye mi yaptınız? o şehirden o şehire gittiniz, çalışıp çabaladınız, iş değiştirdiniz... ama bunları ' o ' istedi diye mi yaptınız yoksa siz kendinizden fedakarlık edip de mi yaptınız? biz kadınlar nedense birşeyler yapınca aynısını karşı taratan da bekliyoruz ama o kişinin öyle bir talebi olup olmadığını dahi sorgulamıyoruz. o sebeple ya fedakarlık yapıp karşılık beklemeyeceksiniz ya da önce onun fedakarlık yapmasını bekleyeceksiniz. ilk adım herzaman erkekten gelmeli. ilişki de evlilik de ancak bu şekilde kıymetli olur. o yüzden eğer dediğim gibi kendi isteğinizle yaptıysanız bunları boşuna sızlanmayın... ama yok eğer eşinizin isteği üzerine yaptıysanız bunu kendisine söylersiniz, yok yine de iş değişmiyorsa siz de artık kendinizi tek başınıza paralamazsınız... ne kadar ekmek o kadar köfte ;)

siz fedakarlıklar yaptınız da eşiniz size yapın dedi diye mi yaptınız? o şehirden o şehire gittiniz, çalışıp çabaladınız, iş değiştirdiniz... ama bunları ' o ' istedi diye mi yaptınız yoksa siz kendinizden fedakarlık edip de mi yaptınız? biz kadınlar nedense birşeyler yapınca aynısını karşı taratan da bekliyoruz ama o kişinin öyle bir talebi olup olmadığını dahi sorgulamıyoruz. o sebeple ya fedakarlık yapıp karşılık beklemeyeceksiniz ya da önce onun fedakarlık yapmasını bekleyeceksiniz. ilk adım herzaman erkekten gelmeli. ilişki de evlilik de ancak bu şekilde kıymetli olur. o yüzden eğer dediğim gibi kendi isteğinizle yaptıysanız bunları boşuna sızlanmayın... ama yok eğer eşinizin isteği üzerine yaptıysanız bunu kendisine söylersiniz, yok yine de iş değişmiyorsa siz de artık kendinizi tek başınıza paralamazsınız... ne kadar ekmek o kadar köfte ;)

hiçbir zaman ben şunu yaptım sen de yap gibi bi şey aklıma gelmedi ya da yaptıklarımı onun kafasına kakmadım..adım atan illa erkek olmalı ancak o zaman evlilik kıymetli olur demişsiniz, buna katılmıyorum.. o zaman şartlar benim şehir değiştirmemi gerektirdi ben geldim , eğer böyle bi durum oluşmasaydı tabii ki hadin sen de şimdi bnm için şehir değiştir demeyecektim.. ama zaman için de aynı şartlar karşı taraf içinde oluşuyorsa ve o bunları yapmaya gocunuyorsa sorgulamak lazım işte

hiçbir zaman ben şunu yaptım sen de yap gibi bi şey aklıma gelmedi ya da yaptıklarımı onun kafasına kakmadım..adım atan illa erkek olmalı ancak o zaman evlilik kıymetli olur demişsiniz, buna katılmıyorum.. o zaman şartlar benim şehir değiştirmemi gerektirdi ben geldim , eğer böyle bi durum oluşmasaydı tabii ki hadin sen de şimdi bnm için şehir değiştir demeyecektim.. ama zaman için de aynı şartlar karşı taraf içinde oluşuyorsa ve o bunları yapmaya gocunuyorsa sorgulamak lazım işte

ben başına kakmak gibi bişey söylemedim. beklentiye girmek benim demek istediğim. böyle şeyler yapınca ister istemez beklentiye giriyor insan. ve sonunda da sizin patladığınız gibi patlıyor. ve sanırım orda da tüm yaptıklarınızı bir bir hatırlatmışsınız kendisine. peki eğer siz onun için şehir değiştirmeseydiniz ve o işi reddetseydi tepkiniz yine bu şekilde olur muydu? sizin şehir değiştirme sebebinizi bilmiyorum ama şuan eşinizin şehir değiştirmesini illa gerekli kılacak bir durum da yokmuş sizin dediğiniz gibi... yani olmasa da olur demişsiniz önceki yorumlarınızda. belki o durumda eşiniz de gelebilirdi ama siz gitmeyi tercih ettiniz bilemiyorum. ve böyle bir beklentiye girmiş bulundunuz. dediğim gibi sebebi bilmediğim için bu şekilde konuşuyorum... ayrıca evet ilk adımı yani fedakarlık açısından ilk adımı erkek atmalı. bu sitede nice yazılar okudum kadın hep fedakarlık yapmış etmiş yuvam için diye diye e peki ne olmuş?? karşıdaki kişi tepeye çıkmış da çıkmış. sonra diyor ki ben bunu haketmedim... benim demek istediğim buydu.. umarım anlaşılmışımdır...

Ben bunu göze alan kadınlara inanamıyorum..Yani daha iyi ünvan mevki....Benim eşimden ayrı geçireceğim 1saatin bedeli olamaz ki.....
Sonra mühim olan onun mutluluğu değil mi...bu onun işi...bi geçiş yaptığında mutsuz olursa o mutsuzluk sizin evinize de gelecektir....Yani önyargılı olmak istemem bunun için sebepleriniz olabilir belki ama eğer sadece biraz daha ünvan,mevki,para ise konu hırslarınızı mutluluğunuza değişmeyin derim..

İnsan her zaman daha çok para kazanmak ister haklısınız.
Ama lütfen daha fazla, daha fazla derken aile düzeninizi bozmayın. Yormayın kendinizi bu kadar. Eğer şu anki kazandığınız yetiyorsa fazlasına gerek yok. Fazlası olcaksa da başka şehirde olmasın, düzen değiştirmek gerekmesin.:10:

Back
X