• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar bı bakıverin , evlilik ve görevler

Yanliş anladınız ben o kafada degılım eşim o kafada . Dinizmide oyle kocanın dedıgını yapmak gerekıyor ama kocada söylenmesini bilecek gönül alacak . Ben zaten bıraz dik kafalı olduğum ıcın kavga edıp duruyoruz işte
dınımızde kocanın her dedıgını yapmamız gerekıyor dıye bırsey yok !!!
nisa suresını ac oku kadın haklarından bahseder
kadın ev ısı yapmak zorunda degıl emzırmek zorunda degıl emzırırse sut parası vermelı eşi gıbı kocanın sorumlulukları vardır
nisa suresınde kadın hakları cok agırdır ve cok degerlıdır

rıca ederım okuyun arastırın yahu kulaktan dolma bılgılerle
kadın razı olmazsa kocasıda cennete gıremıyor

kadın olarak degıl!!!! es olarak yapmamız gereken yukumlulukler var karsılıklı

siz kocamın emirlerine uymazsam cennete giremem konusunu çok yanlış anlamışsınız.
O adamlar için geçerli
peygamber efendimizin yolunda giden bir eşiniz olsaydı zaten size emir vermezdi
size o terbiyesiz hakaretleri etmezdi.

kadın ev ısı yapmak zorunda degıl emzırmek zorunda degıl emzırırse sut parası vermelı eşi gıbı kocanın sorumlulukları vardır

Çok güzel açıkladın, ama konu sahibi kusuru kendinde aramaya devam edecektir. Araştırmak okumak bunlar gereksiz! şeyler.:işsiz:

Ben yeni başladım ama hiç emzirmekle yemek yapmakla ilgili birsey okumadım dövmek dahi var

Emzirmek yemek yapma ev temizliği falan nerde yazıyo tam olarak

Sayın konu sahibi,emir köleye!itaatte sahibe yapılır...Ne kölesiniz,ne de sahibiniz eşiniz!Bunu eşinizden çok sizin öğrenmeniz şart.....Kimse sahibine iyi kölelik yapmadı diye cehenneme gönderilmez!öncelikle evliliğinizde, Tanrılaşmış eşinizi bir uzmana yönlendirin,ya da bu seçimle hayatınızı idame ettirin!Zira çok geç kalmış olabilirsiniz!....Madem cennet yok bu anlayışa göre o zaman cehenneme gitme çabanız neden?bu durumun sonuçları bunlar işte!
Siz islama uygun bir eş olmaya çalışırken abartmışsınız,eşinizde çok güzel faydalanmış!gördüğüm kadarıyla!

Dinimiz kadın-erkek ilişkileriyle ilgili sadece erkeğe itaat edin diye mi buyurmuş? Ben niye öyle bilmiyorum, dinsiz miyim neyim....

Dinimiz kadın-erkek ilişkileriyle ilgili sadece erkeğe itaat edin diye mi buyurmuş? Ben niye öyle bilmiyorum, dinsiz miyim neyim....
bazı kadınlar duydukları sözü araştırmadan körü körüne inanıyor değil mi ?
sonra da dinimizi öcü gibi algılatıyorlar
tabiki kadının eşine görevleri kadar erkeğin de kadına görevleri var hatta dinimiz de kadının yeri çok çok daha değerli
keşke dinimizi başkasından duyarak değil de kurandan öğrenseler hayat ne güzel olurdu

Ben yeni başladım ama hiç emzirmekle yemek yapmakla ilgili birsey okumadım dövmek dahi var

Ya o dövmek yok olurmu öyle şey ben araştırdım bin alim çevirdiyse hepsi isine geldiği gibi çevirmiş kimi dövün demiş,kimi evleri ayırın bi sure demiş,kimi cercople ince ot ile hafifçe vurun demiş kimin ne isine gelirse Türkçeye öyle çevirmiş dövmek yok

Yanliş anladınız ben o kafada degılım eşim o kafada . Dinizmide oyle kocanın dedıgını yapmak gerekıyor ama kocada söylenmesini bilecek gönül alacak . Ben zaten bıraz dik kafalı olduğum ıcın kavga edıp duruyoruz işte

Eger esiniz size dinde kadinin erkege nasil davranilmasi gerektigi ile ilgili bu sekilde davraniyor ise ona sadece sunu demeniz yeterli.. peygamberimoz hanimina nasil davraniyormus okur musun?

islamda kadın hakları ıcınde yer alır aslında bunla karsılasmıs olman gerekırdı
nisa suresının genelınde kadının lehine kurallar vardır

kadının dıkkat etmesı gereken seyler erkegınkınden daha azdır bu yonuyle dikkatımı cekmıstır
bıde benım ismim nisa... dedem bana ismimin anlamını uzuuun uzuun okumustu ordan bılıyorum

der ki; kadın kadınlık vazıfesını yapmalıdır.... dogurganlık verılmıstır bu hazıneyı kullanmalıdır, kendını yıpratmamalıdır der ve kadının sahıp oldugu herseye hazine gozuyle bakılır , mesela kadının sabah aksam yemek temızlık yapıp sac bas dagılmıs ter ıcınde kocasını karsılamamalıdır bu sebeple eş kadına bu rahatlıgı sunabılecek ortamı vermelıdır

es yardımcı olmak zorundadır der peygamber efendımızde cok yardım edermıs...

bıde kadını dovmek gunah hele yuzune vurmak asla affedılemezmıs... dovmek yok tasvir edılırken kısı nasıl anlamak ısterse oyle cevırıyor
turkce meal yerıne dırek kendın okumak yorumlamak daha ıyı aslında

bazı kadınlar duydukları sözü araştırmadan körü körüne inanıyor değil mi ?
sonra da dinimizi öcü gibi algılatıyorlar
tabiki kadının eşine görevleri kadar erkeğin de kadına görevleri var hatta dinimiz de kadının yeri çok çok daha değerli
keşke dinimizi başkasından duyarak değil de kurandan öğrenseler hayat ne güzel olurdu
Kesinlikle katılıyorum. Din bir, siyaset iki. Bu ikisini taraf tutmayan,herhangi bir kesime bağlı olmayan tarafsız kaynaklardan araştırmak, özümsemek lazım. Allah bize akıl vermiş, gerisi bize bağlı.

Ya o dövmek yok olurmu öyle şey ben araştırdım bin alim çevirdiyse hepsi isine geldiği gibi çevirmiş kimi dövün demiş,kimi evleri ayırın bi sure demiş,kimi cercople ince ot ile hafifçe vurun demiş kimin ne isine gelirse Türkçeye öyle çevirmiş dövmek yok

Ev değil yatak, uyarın olmadı yatakları ayırın olmadı dövün, kim nasıl yorumlar bilmem ben sadece Kitabı dikkate alıyorum

Kesinlikle katılıyorum. Din bir, siyaset iki. Bu ikisini taraf tutmayan,herhangi bir kesime bağlı olmayan tarafsız kaynaklardan araştırmak, sindirmek lazım. Allah bize akıl vermiş, gerisi bize bağlı.
elbette ilk emir bile oku
yani insanlar okumaya, araştırmaya bile üşeniyor düşünebiliyor musun
yani başkalarından duyup inanmak uygulamak daha kolay geliyor sanırım
sonra da aman din zormuş islam zormuş zaten ben cennete gidemem kafasında geziyorlar
sonra da iki hacı hoca gördüler mi siyasete gösteriş amacıyla karışsalar bile onlara inanıyorlar
şaşıyorum doğrusu
dinimiz o kadar güzel ki neden bu kadar karalıyorlar anlamıyorum

açıkçası ben neden kavga ettiğinizi hiç anlamadım.

elbette sizin yerinizde ben olsam o kocayı döverdim de,

siz zaten ben evdeyim ev işini yapmam lazım diyorsunuz, onun rızasını almam lazım diyorsunuz, çok bir şey beklemiyor aslında diyorsunuz, sadece yemeği çayı hazır olsun yeter diyorsunuz,

e yapın madem bunları kavga çıkmasın. hani siz bu fikirlerde olmasanız size kendinizi şu şekilde ifade edin tarzında öneriler verilebilir ama siz de eşinizle aynı düşünüyorsunuz zaten. tek sorun o biraz sinirliymiş, e siz de kabul ettiğiniz görevleri yapmıyormuşsunuz zaten, size göre bu da sorun olmalı değil mi.

Back
X