kizlar bi fikir verin evliligimle ilgili...

Bastan uyumsuzmussuz siz. Olmayacagi belliymis.acikcasi ben bukadar ozgur olsam. Yani kendimi oyle ozgur hissetsem. Muhafazakarla evlenmem. Sonunun boyle olacagi belli cunku. Sana gore ozgurlugu yazdim yanlis anlasilmasin, kapalilar yada muhafazakarlar ozgur değil demiyorum.
Herkesin kendine gore farklidir. Ya u muhafazakar biride gayet ozgur olabilir...
Tartismaya yol acmamak icin aciklama yaptim.

Benim alindigim bi durum yok kendim de acigim zaten.muhafazakar degilim ama inancli orta yollu bi insanm..ben her iki taraf icin de empati yaptim.her neyse kirdysam tekrar ozur dilerim kimseyi rencide etmek hakkim degil o niyetle de konusmadm zaten saygilar..

Demeye çalışıp yanlış anlaşıldığım şey.
Baştan evlenmemeleri en doğrusuydu.
Herkes kendine göre biiryle evlenmeli. Kimse kimse için değişmemeli. Baştan tamam sorun değil denilip sonra trip atılması doğru değil. Burada mağdur olan bu kadınken hala yuvanın tüm yükü kadına yükleniyor içme şort giyme seni kandıran kocana biat et deniyor.
Kandırılmış resmen. Herkes kendi görüşüne kendi yaşayışına göre biriyle evlenmeli. Bu kadın haklı mutsuz olmakta.

Önemli değil. Ben de kırdıysam özür dilerim.

Aşırı muhafazakar ne oluyor senin inancın yoksa muhafazakar ablaların inancı niye dokunuyor doğrusu çok komik.kim e isterse yapsın amaaa dinime laf söyleyemezsin
Kafir derlermiş mis mis acaba kafirin manasını biliyomusun!
konu sahibi kocam olsun diye herşeyi kabul etmişsin dengin birini bulsaydın evde kalmaktansa bulmuşken evleniyim sonra yok patlamış yok bunalmış yok içermiş içen birini bulsaydın o Zaman

Kisiler birbirinden ne kadar farkli olursa olsun
Onemli olan saygidir
Kimse kimse icin degismez cunku. Ama saygi duyabilir. Benim icki icmeme esim saygi duymali, ben de onun gece arkadaslariyla cikmasina saygi duymaliyim mesela. Ne o benim icin eve kapanir ne de ben onun icin ickiyi birakirim. Herkesin dini ibadeti zevkleri yasantisi kendinedir. Evlendik diye birbirimizin boyundurlugu altina girmiyoruz,hayatlarimizi birlestiriyoruz huylarimizi degil.
Konu sahibi esine guzelce tekrar tekrar anlat. Seni en basindan biliyormus, unutmus demek ki. Senin sahsi zevklerine saygi gostermezse ayrilmak zorunda kalacaginizi soyle

Kimseyle tartismaya niyetim ve istegim yok ama neden durduk yere laf atiyorsun? Ister istemez insanlarla muhattap olmus oluyorsun yani tanimadiign insanlar hakkinda konusup soz hakki tanimis oluyorsun.

Bende muhafazakar oldugum icin banada cevap hakki dogmus oluyor.
Kimseninde bugune kadar basina ucusmadim ornegin, neden sevgili iken birlikte oluyorsun? Neden sen aciksin sen neden boykesin soylesin diye...
Burdaki yorumumda gayet objektif ve ilimli yorumum oldu.

Kendiniz kendinize ozugrluk isterken baskarininkini kisitlayip yada asagaliyarak ozgur dusunce elde edemezsiniz.

Senin dusuncen sana... banane ister oyle giyin ister boyle. Ister kola ic ister bira ister raki vs...
Benim dusuncemdende sanane...

Herkes yorum yaparken artik muhafazakar yorumu, acik secik yorumu mu diye ayirtmi edecegiz?
Neden illa bu kitlelestirme derdi?

Evet, suan cevap yaziyorum cunku banada laf atmis oluyorsun muhafazakarlar falan ucusir diye. Leş kargalarina benzeyen bir halimiz mi var?
Once herkes haddini bilecek.
Genelleme yapmayacaksin...

Ben yokken bumeranga donmus olay herkes kendi dunya gorusunce onerilerde bulunuyor hakli olarak.ben evlenmeseydin yorumlarini dikkate almiyorum sana benzeyeni seversin o kolay.kolay olan beni cekmedi.oylesi de oldu hayatimda ama evlenme karari almadik.ben bu insana asik oldum.bakis acisi farkli ama asla bos bi insan degil.kiskancliklari dini boyutta degil bana kapan demiyo ki bu erkeklerin bakislarindan rahatsiz oluyo .kiskanc.rahatsiz miyim evet.ama onu hayatimdan cikarmayi dusunmuyorum.fazla kiskanc diyebilirim ama kizimi babasindan mahrum etmek de istemem.alkole gelince alma diyemiyor ama hoslanmiyor.gercekten zorlaniyorum ama belki ben beceremiyorum iletisimi dan dun kosuyorum bi seye karisinca.ben rahat yerde rahat buyudum o uyum saglamaya cabaliyor ben de ona.

bu cümlelerin üstüne ben çıkacak tavsiye

önce kendi yapabilirlik ve yapamayacağın sınırlarını belirle

altını kalın çizgili kalemle . eşine ifade edeceksin ...

senin alanına söz söylemeye ,kısıtlamaya ,ağrasiflik yapmasına ,çılgına dönmesine.....
gerek olmadığını belirtmelisi....

sınırlarını belirle ,tepkini ortaya koynalısın

Eşiniz evlendikten sonra yan çizmiş..Bu durumda haklı olan sizsiniz.Ona aldırmayıp istediğimi yapardım.

Yorumu yanlış anlamadım...
Bunun için boşanılmaz demek istediğini anlıyorum.
Ben tam aksi bir yorum yaptım..
Evet kesinlikle bunun için boşanılır.
Alkolüm, mini eteğim kocamdan çok daha önemli.
Kocayı yine bulurum.
Ama kendimden taviz vermem.

Tabi bu benim görüşüm. Konu sahibi boşanmak istemiyormuş.
Bu konuda yapması gereken ya kocasına uyum sağlamak. Ya da anlayış beklemek.

Sene de bir iki kere içmek için boşanmazsın heralde.. İçme bacım birşey kaybetmezsin çok şey kazanırsın

Biz de bahsettiginiz gibiyiz. Esim muhafazakâr, ben daha rahatim. Hatta esim inancli, ben degilim. Zaman zaman zorlandigimiz oluyor ama ufak tefek seyler. Isteyince oluyor bence. Tek mesele kimsenin kimseyi degistirmeye cabalamamasi. Biz birbirimizi bastan kabullendik ve sonrasinda da hic degistirmeye calisan olmadi. Bence olumsuz yorumlara takilmayin, dort yil birlikte yasayabildiginize göre birseyler sizi birarada tutuyor. Orta yol bulunabilir.

Kötü alışkanlıkları olmayan insanlar olanlarla yapamazlar ben evlenmeden önce sigara içerdim bırakmamı istedi kabul ettim çünkü bırakmak isteyip yapamıyordum bahane oldu bıraktım inatlaşıp banane içerim deseydim şimdi hala günde bi paket sigara içiyor olcaktım nefes alamıodum resmen alkol farklı diyceksın belki ama onun da mide ve karaciğere zararı var

Şimdi şöyle bir durum var;
Evlenince normal olarak gezme ,tozma ,içme tarzı faaliyetler azalabilir yani bunu eşiniz yapsa sürekli onun da azaltmasini isteyebilirdiniz. Ama sizin durum çok farklı. Bambaşka bir hayata adapte olmaya çalışıyorsunuz ve bunu sadece siz yapıyorsunuz. Eşiniz de değişmez zannımca bu işin orta yolu da nasıl olur bilemedim ki..

Agzina saglik:) baska soze gerk yok sanirim

Bu arada bazı yorumlardan midem bulandı yok ilk ickimi babamla içtim 17 yaşında fln. İyi halt ettin çok iyi birşey. Tamam muhafazakar olmayabilirsiniz ama içki normal birşey değil ki ya. 17 yaşındaki bi cocugun içki içmesi leş gibi ne demek. Ve bunu bursa övünerek paylaşanlar. Gideyim en iyisi

Canim benim fikrime göre öyle aman aman bi değiştirmeye çabası olmamış eşinin. .. trip atmak yerine kavga ediyor bağırıyor falan deseydin bu işten bi cacık olmaz derdim kendi kendime... ama sadece trip atmaksa bence sana sadece yapabilirsin ama ben bu durumdan rahatsız oluyorum demeye çalışıyor. .. konu geçmişinde de gördük herkesin tahammül sınırı belli... bi arkadas çok güzel yazmış tahammül sinirini iyicene düşün o sınırına göre esinle konuş. .. ki bence evlilik iki kişinin aynı kişiliklerini sürdürmesi demek değildir, bence evlilik iki kişinin birbirinin sivri uçlarını torpuleyerek ortak bi payda olusturmasidir... ben evet evliliğim için çok çaba harcadım ama dönüp baktığımda eşim de harcamış onları düşününce evliliği daha güzel idrak ediyorum... ve kimse evlilik beni değiştirmedi demesin çok değiştiriyor bence herkesi ve bence değiştirmeli ... zaten eşini seviyorsun evliliginden de mutlusun sozlerinden anladigim kadariyla ama sadece biraz bunalmissin... oda çok normal zaman zaman her insanda olur. .. ve unutma pire için yorgan yakılmaz...

Kizlar bugun esimle uzun uzun konustum.beni biraz daha iyi anladi ben de onu ayni sekilde.bu aksam sahile gidelim ben bira iceyim sen ne istersen dedim tmam dedi .trip yok dedim.yok dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…