- 8 Ocak 2016
- 4.404
- 4.263
- 133
- Konu Sahibi Hayalperest5
-
Ay bizim de öyle. Kimliğime baktıkça sinirim bozuluyor. Çocuğumun kimliğinde de orası yazacak hiç istemiyorumsoyadı bence sorun değil de kütük sıkıntı
eşimin dedesinin kütüğü hiç gidip görmediğimiz bir ilçede kalmış
eşimin de orda benim de
Bende böyle düşünüyorum. Ve 8insanların ciddi bir bölümü yeni kütük ve soyisimi ile sorun yaşıyor. Bana çok saçma geliyor. Kutukte ha bursa yazmış ha trabzon. Soy isim ha yıldız olmuş ha. Efendioglu misal. Sonuç ta ben yine benim.ben gereksiz buluyorum bu kizlik soyadi kullanimina takilmayi.
eger konuya feminist yaklasiyorsaniz, sahiplenilen soyad gene bir erkege ait. babanizin soyadi.
konuya kizlik soyadimla bir seyler urettim, diye bakiyorsaniz. yeni soyadla da cok sey ureteceksinizdir.
bu ulkede cocuguna gonlunden gecen ismi koyamayan anneler kv kb baskisi altinda kalan babalar var birde siz babanizin soyisminden bahsediyorsuz ayib ayib..sizi akla davet ediyorum...
Soyadı evet saçma birşey evlenince soy değiştiriyoruz sanki kanımız degisiyor bi anda yeni soyadını aldığımız sülalenin evladı oluyoruz. Ben de evlenince soyad değişmesine karşıyım. Fakat kendi soyadımı evlenince değiştirdim çünkü soyadım uzundu zaten yıllardır yanlış yazıldı eşimin soyadı da öyle bana yük olacaktı iki tanesi biliyorum. Ayrıca tek kendi soyadımı kullanabilsem yine neyse ama iki tane olunca gereksiz. Çocuğuma da soyadım geçmeyecek diye kullanmak istemedim. Hele de iki isimle iki soyad çok daha zor. Tabi kişinin kendi bileceği bişey. Eşin değil buna sen karar verebilirsin. Çünkü devlet sana ikisini kullanma hakki vermis sonucta.
Nasıl bir kıyaslama bu.yanlış bir şeyi bunun daha da yanlışı varken sen bundan nasıl şikayet edersin diye mi bastırıyorsunuz hep.kocasından surekli hakaret işiten birine de bu ülkede kocasından dayak yiyen insanlar var ayıp ayıp sus otur mu diyorsunuzbu ulkede cocuguna gonlunden gecen ismi koyamayan anneler kv kb baskisi altinda kalan babalar var birde siz babanizin soyisminden bahsediyorsuz ayib ayib..sizi akla davet ediyorum...
Beni de geçen gün hastaneden aradılar, doğrulama için kütüğü soruyorlar; önce kendi kütüğümü söyledim, sonra bir sessizlik oldu telefondasoyadı bence sorun değil de kütük sıkıntı
eşimin dedesinin kütüğü hiç gidip görmediğimiz bir ilçede kalmış
eşimin de orda benim de
Anlamadımbu ulkede cocuguna gonlunden gecen ismi koyamayan anneler kv kb baskisi altinda kalan babalar var birde siz babanizin soyisminden bahsediyorsuz ayib ayib..sizi akla davet ediyorum...
hee green carda sorun olabiliyor bak... greene başvurduğunda nişanlıysan ve evlendiysen bir sürü neden soruları soruluyor.Soyledım aslında hatırlamıyor . Green carda başvurduk tek soysım yazmıştı daha demın baktık cıkmadı zaten . Çıkarsa gudemezsek görürsğn dedı ıyıkı çıkmamış . Ben 27 yıl kullandım o soyadı vazgeçmek ıstemedım
Evet ondan şıkayetcı . Problem olacak . Milleri kullanamıyoruz soyad yüzünden . Kızıyor neden yaptın djgeBenim de 2 soyadım var.10 tane ismim olsaydı bile babamın soyadından vazgecmezdim 35 sene gururla taşıdığım soyadını evlendim diye neden değiştireyim ki.iki soyadını taşımaktan da mutluluk duyuyorum şuan. Esinizin bu konuda size karışmaya kizmaya hiç hakkı yok.Karışıklık olsa da yıllardır kullandığınız ailenizden gelen soyadınızı kullanmak en doğal hakkınız.karışıklıktan şikayetçiyse onun soyadını bırakın o zaman hatta o da sizin soyadınıza geçsin.
Sıkıntı oluyor mu yafeminist değilim pek tabii. 2 soyisim kullanıyorum. Hatta nüfus kağıdım değiştiğinde nüfus kütüğümün eşimin kütüğüne taşınması, daha önce hiç görmediğim bir yerde doğmuşum gibi kütüğümün orası olması bile canımı sıkmıştı açıkçası. 2 ismim var 2 de soy ismim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?