- 3 Nisan 2010
- 16.019
- 5.086
- 773
- Konu Sahibi Hayalperest5
-
hahahaha İspanyollar ne yapsın yada Meksikaİngilizlerde yaygın o .Pasaportu açıyorsun 3 isim 2 soyisim.Vay arkadaş bir kayıt için mesaim bitiyor
Evet Ya ben Trabzonluum oda Ordu gercı cok uzak degıl ama Trabzon yazmasını ısterdımbenim için soyisim önemli değil ama o kütüğe dokunmayacaklardı
İki isme çift soyadı çok fazla.ben eşime kendı soyadımıda kullancam demiştim oda tamam demişti . Ikı ismim var iki soyadım oldu ama vazgecemedım sevıyorumda . Oda tren gibi oldu bıde bilet vs alırken sıkıntı olacak dıye kızdı arada konusu olunca kızıyor bana dememiştin dıyor . Hata mı ettım bilemiyorum Ya
Evet ondan şıkayetcı . Problem olacak . Milleri kullanamıyoruz soyad yüzünden . Kızıyor neden yaptın djge
Bu konuda nasıl sorun çıkıyor anlamadım .evlenip soyad değişince problem yok iki soyad alınca mi problem var.şimdi evlenen kadınların çoğu 2 soyadı alıyor.prosedürler de ona gore olmalı. Şimdi bütün bilgiler dijital ortamda gözüküyor zatenEvet ondan şıkayetcı . Problem olacak . Milleri kullanamıyoruz soyad yüzünden . Kızıyor neden yaptın djge
ben hiç sorun yaşamıyorum.İşim gereği çok fazla imza evraklarımın olması bile sıkıntı yaşatmadı bana.Sıkıntıdan kastınız nedir ki?Sıkıntı oluyor mu ya
Kütükten şikayetçi arkadaşlar, kütüğünüzü değiştirebilirsiniz.
Nasıl oluyor?
Benim bildiğim kütük değişmesi için eşimin benim soyadımı alması gerekiyor?
Başka bir yolu varsa ne güzel olur
Eşin kendi kütüğünü şu an yaşadığınız ile ya da ilçeye taşıyacak, seninki de yanında gelecek.
Bir arkadaşımız yaptı, detay bilmiyorum ama öğrenirim. Biz de düşünüyoruz bu aralar.
Ay bu harika oluur.
Çok teşekkürler o zaman bir düşünmek lazım bunu inanılmaz sevindim.
Benim gül gibi Muğladaki kütüğüm alakasız bir karadeniz köyüne gitti sinir oluyorum aklıma geldikçe..
Kesinlikle hiçbir mantikli aciklamasi olamaz kadin boşaninca ailesinin soyuna geçiyor sonra ikinci evlilikte başka birinin soyadi falan. Ne garip şeyler ya ama bu duzen boyle devam ediyo keske degistirme şansimiz olsa ama evlenince sadece kendi soyadımiz olamiyor cocugumuzun soyadi da babandan geçiyor. Sanki bizim ailemizle hicbir baglantisi yok cocuklarin. Sadece erkek tarafinin torunu oluyorlar. Hele de erkek babasinin ismini vermek falan zaten bambaska bir saçmalik. Bu düzende de kadin ikinci planda oluyor. Eşitlik varsa eğer bu yönden de olmali. Bu erkek egenliğinden başka birşey değil.Ben kullanıyorum adım kısa, eşimin soyadı da kısa olunca kendi soyadımı da sevince kullanmak istedim.
Ama her ne olursa olsun mantıken düşündüğün zaman kadının göçebe gibi evlendiği kişinin kütüğüne geçmesi çok acayip bir durum. Soy, kütük değişebilen şeyler değil ki? Kağıt üzerinde değişmiş olması da beni bağlamıyor bu yüzden, bana eşimin memleketli olduğumu söyleyenlere evlenince Annem, babam mı değişti? Annem, babam nereli ise ben hala oralıyım diyorum.
Mükemmel bir bakış açısıben gereksiz buluyorum bu kizlik soyadi kullanimina takilmayi.
eger konuya feminist yaklasiyorsaniz, sahiplenilen soyad gene bir erkege ait. babanizin soyadi.
konuya kizlik soyadimla bir seyler urettim, diye bakiyorsaniz. yeni soyadla da cok sey ureteceksinizdir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?