Kızlar bir bakın bir fikir verin , iki soyismi kullanma

İngilizlerde yaygın o .Pasaportu açıyorsun 3 isim 2 soyisim.Vay arkadaş bir kayıt için mesaim bitiyor
hahahaha İspanyollar ne yapsın yada Meksika
kendi adı soyadı ananın soyadı babanın soydı heppsiiii yazıyorrr onlarda

İki isme çift soyadı çok fazla.
İki isimliyim eşimin soyadını aldım. Tek ismim olsaydı da çift soyadı kullanmayı düşünmezdim.
Aile olmanın en güzel ve önemli tarafı aynı soyadını paylaşmaktır bence.

Evet ondan şıkayetcı . Problem olacak . Milleri kullanamıyoruz soyad yüzünden . Kızıyor neden yaptın djge

Evet ondan şıkayetcı . Problem olacak . Milleri kullanamıyoruz soyad yüzünden . Kızıyor neden yaptın djge
Bu konuda nasıl sorun çıkıyor anlamadım .evlenip soyad değişince problem yok iki soyad alınca mi problem var.şimdi evlenen kadınların çoğu 2 soyadı alıyor.prosedürler de ona gore olmalı. Şimdi bütün bilgiler dijital ortamda gözüküyor zaten

Nasıl oluyor?
Benim bildiğim kütük değişmesi için eşimin benim soyadımı alması gerekiyor?
Başka bir yolu varsa ne güzel olur

Eşin kendi kütüğünü şu an yaşadığınız ile ya da ilçeye taşıyacak, seninki de yanında gelecek.
Bir arkadaşımız yaptı, detay bilmiyorum ama öğrenirim. Biz de düşünüyoruz bu aralar.

Ay bu harika oluur.
Çok teşekkürler o zaman bir düşünmek lazım bunu inanılmaz sevindim.
Benim gül gibi Muğladaki kütüğüm alakasız bir karadeniz köyüne gitti sinir oluyorum aklıma geldikçe..

Ay bu harika oluur.
Çok teşekkürler o zaman bir düşünmek lazım bunu inanılmaz sevindim.
Benim gül gibi Muğladaki kütüğüm alakasız bir karadeniz köyüne gitti sinir oluyorum aklıma geldikçe..

Benimki de tee elazığa gitti. İşin ilginç tarafı eşimin bile oraya hiç gitmemiş olması.

anlasilmamisim yani diyorumki bende isterdim eski soyismimi kullanmayi kutugumun degismemesini
bizim ulkede oda yetmiyor cocuklarina sevdikleri ismi koyamiyor anne babalar..

Kesinlikle hiçbir mantikli aciklamasi olamaz kadin boşaninca ailesinin soyuna geçiyor sonra ikinci evlilikte başka birinin soyadi falan. Ne garip şeyler ya ama bu duzen boyle devam ediyo keske degistirme şansimiz olsa ama evlenince sadece kendi soyadımiz olamiyor cocugumuzun soyadi da babandan geçiyor. Sanki bizim ailemizle hicbir baglantisi yok cocuklarin. Sadece erkek tarafinin torunu oluyorlar. Hele de erkek babasinin ismini vermek falan zaten bambaska bir saçmalik. Bu düzende de kadin ikinci planda oluyor. Eşitlik varsa eğer bu yönden de olmali. Bu erkek egenliğinden başka birşey değil.

Mükemmel bir bakış açısı

İki soyadımıda taşıyorum.
İki değil üç ismim olsa, kendi soyadımdan yine vazgeçmem.
Bol imzalı bir işim var sorun hiç yaşamadım ne ülkemde ne yurtdışında.
Resmi olmayan yerlerde kendi soyadımı veririm sadece.
Aile kavramı eş soyadı taşıyarak olmaz. Aidiyetin bununla bir alakası yok.

soyisim neyse de kütük değişmesi olayı çok saçma
zaten artık sadece kendi soyismimizi de kullanabilsek,
kütük gerçekten çok saçma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…