• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar bir el atın lütfen!!!!

Bu tur adetler ya konu komşuya gösteriş ya da aileler kendi çıkarlarını düşündüğü için oluşmuş bence... Ben de hic hoş karsilamadim isteme merasiminde boyle durumları... Benim erkek arkadaşımın da ailesinin de maddi durumu yok... Ayda 5000 kazancak ve ben sırf altınlar yüzünden evliliği bekleticem... Sukretmeyi bilmezseniz ve biraz da ilahi adalete guvenmezseniz daha cook beklersiniz... Olan arkadaşınıza olmuş yazık...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

hangi çağda, hangi devirde yaşıyorsunuz ya? istemeye gelene liste yapmak nedir 5 bilezik miş te, 1 setmiş te, dinen hakkıymış ta? kim öğretiyor size bunları? istemeye gelmişler daha nikah yok, imza yok ne meraklıymışsınız altına, ayıp ya hu insan utanır.

hani işler ciddiye binip te o raddeye gelince söylense bile çirkin de neyse.

altınmış, bilmemneymiş ne küçük dünyalar bunlar ya?

Valla burdaki her kadının hakkıdır bilezikler,setler istemek.
Ama öyle anlar gelir ki bazen feragat etmek zorunda kalırsın isteklerinden.
Ben de istemede nişanda 5 bilezik,set isteyeni ilk defa duydum.
Ben hiç öyle şey görmedim nişanda. Düğünde gördüm set takanları :1:
Biraz abartmışsın sende.
Tamam abisi cimri biraz belli. Ama "bu benim hakkım istiyorum" diye diretme sende. İstediklerin nişan için çok fazla -bence-
Arkadaşın da 5bin maaş alıyorsa 2 senedir bir adım atmıyorsa o da suçlu.
Ailene bu ilişkinin hala devam ettiğini söylemediysen sen de suçlusun.
Nerden tutsan elinde kalıyor yani.

Sen iyisi mi önce arkadaşınla konuş, "ailemle konuşalım bir adını koyalım" de. Sonra git ailene söyle ilişkinin devam ettiğini. Arkadaşın alsın çiçeğini gelsin ailenden bir özür dilesin,gönüllerini alsın. Sonra müsait zamanda istemeye geleceğini söylesin. Sende o isteklerini azalt biraz. Kim ne istiyosa taksın. Adet diye illa diretmek gerekmiyo. Kimseyi de karıştırmayın işlerinize. Kim ne derse desin. Maddiyat önemli değil,senin huzurun önemli
Ne kadar guzel yazmissiniz :)
Katiliyorum.

Fakat bu cocuk elinde cicekle gelse konu donup dolasip yine altinlara gelecek bence.
Once konu sahibinin altin da, ev de, birikim de zaten bizim olacak diye dusunmesi gerek bence.
Takilari ev almak amaciyla istedim ne demek? Direkt senin paran benim paran ayrimina giriliyor, dakka bir gol bir.

Para nakit olarak bankada dursa veya kredi cekip altinlari alsalar, sonra da evlenince borc odeseler ne degismis olacak?
Bence olay dugunde gosteris yapmaya dogru gidiyor... ucuza gitmedi kizimiz hesabi. Acikcasi bana ayip geliyor boyle seyler..

Nasıl isteyebiliyorsunuz hayret ediyorum gerçekten. Böyle şeylerin konusu olsa yerin dibine girerim ben utancımdan. Aileler maddi durumu varsa elinden geleni yapar zaten fazlasını istersen çalışır kendin yaparsın gönlüne göre. Elinde var da yapmıyorsa da bırak yapmasın istemek neymiş Allah aşkına neye göre hesaplıyorsunuz 5 bilezik 1 seti. Bir formülü varsa açıklayın da biz de bilelim

yaptığınız çok yanlış ev almak için istediğiniz o altınlar sizi mal meraklısı olarak göstermiş abisinin yaptığı elbette yanlış ama bunun hesabını sorması gereken sevgilinizin kendisi daha evlenmeden aile içi mevzularada dahil olmuşsunuz altınla mal mükle mutluluk huzur olmaz sadece huzur bozar ben hiç sevmiyorum bu altın isterim para isterim eşya isterim diyenleri eliniz ayağınız tutuyo çalışıp beraber yapın isteklerinizi bu sene değilde 2 sene sonra evlenin dünya batmadıya sevgi demek onu isterim bunu isterim almasa evlenmem demekle olmaz eğer bende olur derseniz sevginizde yalan derim

Yuuh 5 bilezik, set istemek nedir? Belliki cocuk sıkısık galiba nisanlaniyormussunuz .Ustteki arkadaslara katiliyorum cok fazla olmus altına ne cok takiliyorsunuz

ne kadar iticisiniz :19: hangi çağda kaldı yahu başlık parası gibi :ssz:
altınla malmı alıyolar siz kendinizi bu vaziyete layık mı görüyosunuz :19:
isterken utanmamışsınız neyse bi de gelmiş buraya magdur gibi dert yanarkenden mi utanmadınız

Son düzenleme:
Durumları yetiyorsa 10 bilezik takarlar, yetmiyorsa 1 tane takarlar. El birliğiyle evlendirelim demiş ne güzel. Onlar erkek tarafı diye her şeyi yapacaklar yani. Değeriniz 5 bilezik 1 tane setse onun kadar değer görürsünüz evlendiğinizde. 1 tane bilezik olsun, huzurun olsun. Evi el birliğiyle de alırdınız. Yaptığınız çok çirkin bir şey.

Dinen hakkınz mi?
Meyir olarak altınları alicam diyosanz belirlediqiniz grami eşiniz kabul ettikten snra bu ewlenirken dgl 'boşanırken' hakkınız..yani eşiniz şuan dgl boşanırken yapmak,wermek zorunda..
Bi 2.cisi en çok korktugum gelin tipisiniz..insan altin icin 2 sene görüsür mü ya gizli gizli..bu normal bi davraniş mi size göre..
Nikahiniz kıyılırken iyi günde kötü günde die sorulurken kötü günde ayaginizi kaldirin ;) malum 5 altin set icin 2 yildir ayrildk oyunu yapiyosaniz bu kadar hırs insani icten bitirir..
Bi 3.cüsü madem dinen daha ewlenmedn bosanirken ki hakkinizi dusunuyosunuz ya
2 yildirda flört ediyosunuz bu konuda da dinimizi bi arastirn istersenz..

Peki dinen bir insani altin yuzunden zor durumda birakmak hak mi..neyse beraber ortaklasa yapsaydiniz..normalde boyledir.siz herseyi damat tarafina yigmaya calismissiniz..gercekten sevseydiniz altin isi problem olmazdi o durumda..neyse hayatinizda bol sans..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
Canim bncede cok yanlis konusmussum beni istemeye geldiklerinde kayinpederim isteme sonrasinda ne kadat altin istiyosunuz der gibi konstu babamda kizdi o nasil soz oyle diye siz ne alirsaniz sonucta oglunuzin evinr girecek beni ne ilgilendirir ister 1 tane ister 5 tane alirsiniz dedi ki bendr babama katiliyorum onlarda 4 genis bilezik birde set aldilar

Ayrica arkadasin hakkim diye bahsettigi nikah sirasinda istenilen mihir sanirim
Evet konu sahibinin bahsettiği mehir olabilir ama konu sahibi onuda yanlış biliyor,eğer karşı tarafın çok altın yada her ne ise alacak durumu yoksa ortada orta yol bulunur fakat mehir evliyken değil boşanma anında verilir kadının bir süre geçirebilmesin için.

Bosanirkende oluyo evliykende sadece kadinin oluyo istedigini yapabiliyo ama tabi kocanim durumu varsa istersin sonra yine seni zorlar arkadasim

Dinen istemek elbette hakkınızda, evlenmek "istediğiniz" kişinin gücü nispetinde..

Gelin gittiğiniz aile tabii ki değer verip gücü nispetinde "sizin olacak" altını takmalı. Bu üç olur, beş olur.. Yine gücü nispetinde, yardım da yapmalı. Beğendiğiniz eşyayı alamıyor ise, sesini kısıp "peşinat" ödemeli, taksitler sizin olsun. Onlar sizin gönlünüzü yaparken, sizin de bu tarz durumlarda biraz işin gerçek anlamda dini yönünü düşünmeniz daha hayırlı olur. Belki Allah bu anlayış ve yüce gönüllülük için size başka rızık kapıları açar..

Değerinizi elbette verdirin, ancak sadece maddiyatla değil. Hatta bu tarz durumlar fazla yüz göz olmaya yol açar eş adayı ve ailesiyle, evlilik birliğini de temelden zedeler. Mesafenizi koruyarak orta yolu bulmanız daha hayırlı gibi geliyor. Yüz göz olmamanın bedeli inanın 5 trabzon burmasından daha kıymetli.. Yine de en iyisini siz bilirsiniz..

dınen bunları ıstemek hakkın degıl egerkı karsı tarafın almaya gucu yoksa su durumdada erkek arkadasının alıcak durumu yok babasız olmayı kolay mı sanıyorsun bızde ımam nıkahı kıyarken hoca esıme sordu gonlunden bır hedıye esıne ne verıceksın dıye hoca sonra ekledı maddı degerının hıc onemı yok mavevıyatta oolur dedı ılla altınmıs bılezıkmıs degıl yanı

dinen hakkım demişisiniz,
işin dini boyutunu da pek çok arkadaş belirtmiş ki bu hak boşanıldığı takdirde verilir kadına...

şimdi bu durum düşünüldüğü zaman;
niyetiniz zaten bir süre sonra boşanmak mı?

boşanırken de ne kalırsa elimde o kadar kar ederim durumu mu?

hiç kusura bakmayın ama ben bu hikayede zerre sevgi belirtisi göremedim..
siz sevmiyorsunuz o kesin ama bana kalırsa erkek arkadaşınız da artık haliyle pek sevmiyor..

adamı kendinizden soğutmuşsunuz... yoksa ayda 5.000 kazanan adam her türlü o bilezikleri şimdiye kadar denkleştirir idi.
ama belli ki artık içinden gelmiyor..

yani ilişkiniz gizli kapaklı devam ediyor ama bu birbirinize olan dolu dizgin aşkınızdan dolayı değil
olsa olsa abiye inat durumundandır :34:

Back
X