Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Kızlar bir sorum var size..

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Sonbahar 35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2015
909
393
53
Yanan sac nasil olur..yikaninca hamur kıvamı gibi mi ..kuruyunca sertleşme olur mu..
Kestirme kestire geçer mi..O şekilde uzar mi..evde bakım yapılsa ne bilim organik sampuan kullanılsa. .15 günde bir kuaförde bakim derken toparlanir mi...

Aniden kestiremiyorsun o bölgeyi. .onca emek var uzatmak icin. .zamana yayilsa 3 ayda bir kesilme ..öyle öyle sac kendine gelir mi..yoksa o bölge yukarılara dağılır mi..

Gerçekten çok merak ediyorum. .çok tşk ederim şimdiden. .

Ne kadarı yandı? Yüzünüzü gizleyerek fotoğrafını paylaşsaydınız keşke.

Benımde yanık şuan acıcılar mafettı sacımı ıslak olunca kopuyo kurutunca kup kuru bır degışık hal aldı aldı 5 parmaktan bıraz fazla yanık yer kestrmek ıstemıyrm dedıgınız gıbı uzadık sıra az az kestırcem sımdılık argan yağları bakım kremlerı ıle ıdare edıyrm gecmiş olsun sızede

keratin bakımı yapabilirsin . yukarılara cıkmaz. oldugu yerden kalır sacın uzadıkca alttan kestirip o bölgelerin gitmesi gerek . ıslakken dikkatli olmak lazım kopuyor

aktarlarda keratin tüpü var . saf hali gibi . ve netgen arastır onun için ayrı sampuan kullanmalısın akmasın diye oda gratiste var. sac cok güzel oluyor

Yanan sac duzelmiyor. Bakim falan ise yaramiyor ne yazik ki kestirmek lazim

Düzelir.
Az üstüne düş yeter.
Hindistan cevizi yağıyla bakım yap. Banyoda saç kremi kullan. Kolay tarama spreyi de kullan. Şampuan kaliteli olsun.
Bir yandan da 3 4 ayda bir uçlardan aldır yeter.

Yanan saç düzelmiyor duzelmıs gıbı oluyor ve dıpten gelen saglıklı sac uzasa da uzamamıs gıbı oluyor ;çünkü o yanık kısım kendı kendıne kopuyor ve uzama gibi bir şey olmuyor benim de yandı ve 1 yılda o kadar az uzadı kı kestırmedıgım ıcın

Valla canısı ben uzamasını beklemiştim öyle kestirdim. ki öyle büyük bişey değildi. Düzleştirici çok kullandığım için oluşan saç yıpranması tarzı bişeydi.

Düzelmez kestirip bir süre kendi haline bırakmanız lazım. Kestirmemek için uğraşırsanız geçici bir toparlama olur en fazla. Bence kestirin. O arada da yoğun keratin bakımı uygulayın tavsiyem.

Benim cok boyamaktan ve duzlestirmekten yandi saclarim ama ciddi soyluyorum gittikce kisalmaya basladi.
Hayret bir sey dimi ama gercekten kisaldi belimde saclarim vardi yandikca gogsume doğru ciktilar.
Kestirmekten baska care yok cunku cok sagliksiz ve ciliz bir sekle giriyor gitgide.
Bende gecen hafta belimde diye bahsettigim saclarimi omuzlarimdan biraz uzun sekilde kestirdim
Kestirmekten korkmayin guzel bir model bulun, uzadikca hosunuza gidecektir

Uzat oyle kestir yanan yer artk nkdr bakim falan yap hic bi ise yaramaz sacin uzayip kestire kestire gecer zmnla

Sadece uc kisimlarsa ve kestirebilirsen kestir yanik kisimlar kendini toplamaz kestirerek kurtulabilirsin eger kestiremiceksen haftada en az bi kere nem maskesi uygula ve hergun istersen gunde iki defa o bolgeye nemlendirici ve besleyici bakim spreyi sık bol bol yagli durmuyo merak etme

Maalesef Benim'de yandı.bu üçüncü kestirisim.cok uzundu.omuz hizamda.ustler hep kısa katlı.balyaj'dan yandı.((

Kestirmeden ne yazıkki düzelmiyor.
Hindistan cevizi yağı ve
Keratinle bakım yaptım olmadı neredeyse belime kadar olan saçlarımı omuzlarıma kadar kısalttırdım( katlı kesim sevmiyorum düz kestirmiştim belkide o yüzden o kadar kısaldı.)
Sonra yavaş uzayan saçlar için şampuan var onu kullandım şampuanın çok yararını gördüm.

Dediginiz gibi 3 ayda bir kestircem. .bir arkadaşıma daha sordum onun da yanmisti. .merak etme yukarılara çıkmıyor dedi..2 hafta da bir kuaförde bakim yaptircam .

Yine içinde kimyasal barindirmayan sac sampuani var..yağlardan oluşan onu kullancam. .uclarina kuru iken bile argan yağ terapisi uygularim. .bir de zeytinyagli sabun kullanıyorum..Bunlarla idare etcem artık. .3 ay sonra biraz daha kestircem. .öyle öyle bitiririm inşallah. .diplerim gelmeye başladı. .bilmiyorum nasıl olcak. .

Tek bildiğim bu sac yanması nasıl kötü bir şey. .Psikolojimi alt üst etti yeminle. .kaç gündür söyleniyorum.

Sonraki resimde sağlıklı saçım. .dolgundu. .o hale zor getirdim. .sabretcem mecbur. .Bu yanik bölgeden bu yıl kurtulurum umarım. .çok büyük ders oldu.

Ne olursa olsun kimseye güvenme. .teslim etme kendini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…