kızlar bu kadar ozverili iken erkek neden çabuk vazgeçer

dream24

Guru
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2011
1.529
448
323
Kendimi geçtim Çevremde arkadaslarima erkek bir anda sıkıldım diyip gidebiliyor. Bir arkadaşım nişanı bozuldu.Adam 3 yıllık ilişkisinin ardından artık evlilik aşamasına gelmiş ben evlilikten korkuyorum diyor . Biz kadınlar olarak bir ilişki için hoşgörülü olup tolere edebilirken erkek hemen kestirip atıyor. Artık korkuyorum .Kimse güven vermiyor. Karşıdan bir yaklaşım gorsem de adım atmaya korkuyorum. Ya sıkıldım diyip bırakıp nedensiz giderlere diye....Bu gidişle gelene de kapımı acamayacagim.

Cinku kadin nufusu fazla. Birinden vazgecerse, digerini bulmasi hic zor degil. Ve biz kadinlarda biraz fazla erkeklerin pesinden kosuyoruz galiba. Hersey bundan. Herkes bi erkek bulma derdinde. 22 yasinda biri evlenemedim diye uzuluyor. Toplum olarak evlilige endeksliyiz. Eski kafa insanlae, 20 yi azcik gecen bir genc kiz gorduklerinde, daha evlenmedin mi evde kaldin ha diyorlar. Kadinlarin uzerinde cok fazla evlilik baskisi var. Hemen bir erkek bulup evlenmeliyim moduna sokuyor toplum kadinlari. Boyle iste. Cok yazik.

Malesef kadinlar bile kendi aralarında bazen ben evlendim senin sevgilin yok mu ...Kadınlar bir yarış halinde ve kişiyi psikolojik olarak yipratabiliyor. Erkekler de bunu bildiği için çok kolay kullanıyorlar. Daha iyisi daha iyisi diye diye sonunda çok zıt alakasız biriyle evleniyorlar .Ben de hep uzun vadeli düşünürdüm acaba evlenecegim adam mı diye...Ama bundan sonra çok sonunu düşünmemeye bakiyirum..Hayatımın merkezinde olmasın .Giderse gider belki de ben giderim.Adamı çok gözünde büyümeden geçirmek lazım herhalde

YA ŞU FORUMDA AKLIMDAN GECENLER DUYGU HALIM GIBI BOLUM YOK MU VARSADA BEJ BILMIYORUM GALIBA. HER AKLINIZA KAFANIZA TAKILANI YAZIYORSUNUZ BU BOLUM COK OKUNUYOR DIYE BENCE SITENIN DE HAKKINI VERELIM .
KATILMAYAN OLABILIR AMA ÇEMKIRMEYELIM KIZLAR FIKRIMU SOYLEDIM SADECE ARKADAS ICIN DEGIL GENEL KONUSTUM.

Erkekler kadınlar kadar duygusal yaklaşmıyor çünkü daha yüzeyseller. Yani bir kadın evlilik teklifi alınca kendini gelinlikler içinde hayal etmeye başlıyor haklı olarak erkekse farklı çelişkiler yaşamaya başlıyor. İşin içinden çıkamayınca da korkup kaçıyor.

"Bir Duygum Var" bölümü mesela.
İyiymiş

paşa oğlan işte bana kızmı yok düşüncesinde sıkılırsa yenisi gelir nası olsa kafasında. sorumluluk hissiyatı taşımayan erkekler .. adam gibi adam bulmak hakkaten zor bulunca bırakma sakın

Bana her şey dert kardes. Düşünceler dert olmuş. Yalnız yasiyirum.Gurbette is ortamında herkesle hersey paylasilamiyor.Yoksa çat diye vuruyorlar başka ortamda. Ne biliyim burası da el alışkanlığı olmuş en kalabalık bura yıllardır

paşa oğlan işte bana kızmı yok düşüncesinde sıkılırsa yenisi gelir nası olsa kafasında. sorumluluk hissiyatı taşımayan erkekler .. adam gibi adam bulmak hakkaten zor bulunca bırakma sakın
Aynen kararlı ne istediğini bilen adam bulduk mu kaçırmamak lazım. .Ama artık çok şüpheci oldum.

Erkeklerin sebepsiz bıraktıklarını düşünmüyorum. Çoğu kez kadunlardan daha mantıklı baktıklarını düşünüyorum hatta bu evlilik olaylarına. Kaçan erkek baskıdan kaçıyordur. Evlenmeye hazır olmayan veya evlilikten korkan erkeklerin evlilik diye kızdan baskı gördüğünü az okumuyorum bu forumda. Kaçmakta haklılar bu vaziyette. Kızlar da erkekleri ve evliliği hayat amacı haline getirmeyiversin, o zaman sorun kalmaz.

Yetistirilme tarzindan dolayi. Kizlara ne zaman evleneceksin diye durmadan sorulur. Belli bir yaşta evlenmemisse hastalikli gözüyle bakılır. Ama erkekler evlenmemisse çapkın olur, beğenmiyor olur. Kizlar bu durumdan dolayi cogu zaman gercekten mutlu olup olmayacaklarini düşünmeden evlenmek isterler. Ama erkekler amaaan zaten ortalik evlenmek isteyen kiz dolu deyip daha rahat vazgecerler. Mesela düşünsene. Erkeğin kiz arkadaşi olunca erkeğe kirlenmiş gözüyle bakılıyor, yada kiz nisan atinca erkek kullanilmis oluyor. Böyle olsaydi erkekler vazgecebilir miydi kolay kolay? Hiç sanmıyorum

Ben özverili bir kadından kaçan erkek görmedim.

Kızlarımız hayatlarındaki erkeklere anneleri gibi yaklaşmayı (Üşüdün, acıktın,vs diye kafasını yer), hizmetçisi gibi davranmayı (Bekar evine gidip çocuğun çoraplarını yıkar, camını siler) özverili olmak sanıyorlar.

Evlenmeden evcilik oynayan kızlar genelde oyun dışı kalırlar.

Erkek gider, onun gibi kek yapamayan, gece yarısına kadar onun için uykusuz kalmayan, annesinin doğum gününü hediyelerle kutlamayan kızla evlenir.

Çünkü evlendiği kız erkeği boğmadan da mutlu edebileceğini, özverili olmanın kendini feda etmek olmadığını biliyordur.

Yani bir adamın hayat arkadaşı olacağım diye her derdine koşarsanız yüksek ihtimalle asker arkadaşı kategorisine girersiniz.

Bir adım gidene bir adım gidilmeli,üçer beşer adım atarsanız düştüğünüzde şaşırmayacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…