kızlar bu kadar ozverili iken erkek neden çabuk vazgeçer

Sana bir örnek vereyim. Benim bundan önceki sevgilim oyleydi. Hep aklinda evlilik fikri vardi. Ama evlilik fikri vardi yani benimle alakali değil. Biri olsun evleneyim mantığı vardi ve cok itici geldi bana. Benim yapmak istediğim bir sürü şey var mesela. Ama onun mantığı şuydu; iki güzel söz söylerim kanar, e kadın milleti zaten evliligi duyunca yelkenleri suya indirir, benim pek bir sey yapmama gerek yok; davranışlarım nasıl olsa önemli degil laflar önemli kanar zaten...Evleniriz; yemeğim hazir olur, çamaşırım yıkanır, ben gezerim o evde yemek yapar. Bunları açık açık soylemedi ama tavrı bu sekildeydi. 3 ay falan zor dayandim. Zaten iki ay yaz tatiline geldi. Sonra bitti ve hiç pisman olmadim. Ben böyle yetismedim ki...Temizlik yemek erkek arkadasim benim için öncelik olmadi. ;-)

Sizin bu çok özverili ve fedakar hallerinizden sıkılıyor olabilirler mi ?
Kendim için demedim ben öyle bir süreç yaşamadım zaten. Çevremde gözlemledigim örnekler ...Bu aralar çok duyuyorum. Korku sardı sadece nasıl davranilmali diye ama istediğim cevapları aldım

Kapini çalan olsa bayila bayila acacaksin..
Eski konularıma dayanarak mı konuşuyorsunuz ama yaniliyorsunuz. AkillandimVe bu aralar da KAPİ AÇAN çok kişi var . CEKICILIGIM UZERINDE ..İş hayati olan biriyim aftif olarak..Ama o süreç bana çok şey öğreti o yüzden hanfendi

Çok güzel şeylere deginmissiniz. İnanan benimde kafam buna dönüyor .Ama uzun bir süre böyle düşünmemek sebebi yakın arkadaşlarımın daha universite iken evlenmesi...Atandim yalnız yasamaya başladım. Arkadaslarla hepimiz bekardık şuan herkes burnum dibinde ilişkisi hep evlilik üzerine oldu . Annemin ben daha besikteyken yapmaya başladığı ceyizler suan bir oda dolusu tavana kadar ...Karşıma görücüler çıkarmaları ...Artık burnuma kadar geldi. Bende bundan sonra sadece ilişki kurabilecegim kişiler olacak o gozle bakacağım umarım yararı olacaktır. Bu tarzda biri olacak gibi gördüm .

Çok doğru ne ilginç suan olmasını isteyip diye olmayanlara bakıp acı çektim ama suan gözlerim açıldı ve neler neler gördüm alakasız olmaz dediklerimin ilgileri ile karşılaştım.

Benim sevdigim adamda sıkildim deyip gitti 4 ay sonrada baskasiyla evlendi
Ben mi ? O unutamayan sorunlu kizlardanim ayrilali bir o evleneli 6 ay oldu ben onu bir dakika bile aklimdan cikartamadim
Sahi biz kadinlar niye boyleyiz ya ?

Ayni benim ex gibi o da evlenmeyi cok istiyordu ama kim olursa olsun farketmiyordu onun icin tahuma kacacakmis evlenmesi lazimmis bana oyle demisti sonuc beni birakip baskasiyla evlendi
Ama ben senin gibi bosveremedim keske yapabilseydim cok isterdim bunu

O baskılara kulak tıkamazsan mutlu olamazsın..
Açığım sana konularından biliyorum.
Çevremde evlenmek isteyen de evlenen hemen hemen yok. Şu an bir arkadaşım da çok takıyor olmuyor. Pek umursamayan gününü gün eden tipler evleniyor. Çünkü kendi mutlu olan endişesi telaşı olmayan inşa çevreye de güzel enerji yayıyor.
Şu an bir arkadaşım öyle kendini yiyor ama yok olmuyor. O daha 30 yaşındayken böyle ortalığa evde kaldım modunda geziyor ve cidden kimse yok çevresinde oysa 35 yaşındaki arkadaşım evlenme telaşında değil. Bu nedenle bile çevresi ondan hoşlananla dolu.
Benim çevremde baskı yok muydu vardır. Ama ben takmadım, umursamadım. Mesela görücü usülü teklifler geldi annemin çevresinde bu yüzyılda mı anne asla olmaz dedim geçtim. Ben kesin olunca annem de çenesini kapadı o dönem. Sonra birini sevdim sevgili olduk ve bu sefer baskılar daha çok arttı emin ol. Çevremdeki herkes ama herkes üç senede annesiyle tanıştırmadı aman seninle gönül eğlendiriyor dedi. Sevgilimin en yakın arkadaşı nişanlandı altı ayda salak kız tektaşını gözüme soktu baakk diye oturup ağlamak yerine aman ne çiğ kız diye sevgilimle makara yaptım. O olay olduğunda yanımda olan arkadaşlarım bile dediler ben olsam ayrılırdım sen niye tepki göstermedin diye. Bırak arkadaşı kuzenlerim bile diyordu üç yılda annesine bahsetmedi dırdırdır diye. Ben kulağımı tıkadım geçtim. Hiç bir zaman evlenemeyedebilirdim bunu da söyledim. Evlenmeyedebilirim işinize bakın dedim. Kafamı bunlara taksaydım dırdır ederdim ve eğlenemezdim onla. Evlenme kararını biz beraberken iyi eğleniyoruz çok gülüyoruz ve mutluyuz diye aldık. Sevgililiği mutsuz ve gergin geçirmediğimiz için yani. Halbuki ben gaza gelip dırdır etsem emin ol üç yılda ayrılırdık bırak evliliği.
Kendini rahat bırakmalısın. Bu kadar gerginken ve kendini baskı altında hissederken ve kendinde baskılarken kendin olamazsın. Sevilecek özelliklerin ortaya çıkmaz evlilikle kafayı bozmuş biri olursun her cinsiyetten insanın gözünde. Gerginlikten güzel enerji de veremezsin. Hatta hoşa gitmek ve evlenmek için muhtemelen kendinden ödün vere vere kendini de gösteremezsin gerçek benliğini...
Ayrıca evlenince hayat kurtulmuyor. Benim seneye boşanmayacağım yada on sene sonra dul kalmayacağım da garanti değil. Yada lanet huysuz bir adamla ömrünü de mahvedebilirsin. Evlilik mükemmel mutlu olacağın bir şey değil. Daha önceki ciddi ilişkimle evlenseydim ben boşanmıştım ve asla mutlu olamazdım yeni anlıyorum bunu. Ondan illa evlenmeliyim kafasından acilen çıkman lazım. Sen mutlu huzurlu olmazsan çevrene gergin bir insan yansır.
Ayrıca erkekler her konuda uyumlu kadın da istemiyor. Benim bir arkadaşım bu nedenle nişanlısından ayrıldı. Kıza ne desem he diyorsun fazla uyumlusun evlenmek için yapıyorsun gibi geliyor sonra değişeceksin gibi geliyor demişti. Benim mesela lanet tarafım da çoktur inadım da çoktur. Ama sevgiliyken sinirlendiğimde o gemileri yakıp beni böyle istemiyorsan bitsin demeseydim o da beni kaybetme korkusunu içinde dahi hissetmezdi. Ben de aynı şekilde her şeyime olumlu olsa ve tavrı olmasa karakterini hissedemezsem yürütemezdim.
Kavga veya tartışma arada olmalı yoksa ilişkide iki kişi yok derler...
Yani evlenmek amacıyla kendinden ödün vereni erkekler de haklı olarak istemez.
Önce cidden baskıları umursamaman ve evlenemeyedebilirim o zaman da ben mutlu olurum diyebilmen lazım.
Ben bugün boşansam ve bir daha asla evlenmesem de bir şekilde mutlu bir yaşam kurarım kendime bunu iyi biliyorum ondan kimse bana baskı kuramıyor. Sende keskin ol ve kimseyi dinleme, kafanı rahatlat

Allah carsini pazar etsin hayirli kismetler canim:) ondan dememistim:)

Tahuma kacacakmis ne demek kizz? Ben anlamadım onu:-( Ben boşverdim çünkü mutlu olamayacaktim biliyordum. Eminim sende biliyorsundur. Zamanla daha iyi olacaksın merak etme

Elvan harika yazmışsın. Yazını favorilere ekledim yetmedi ss aldim

Tamamen kısmet.O yüzden genele yapma ve bu konuda tedirgin olma derim ben.Sebebide şu, bi kız var ay tam bir ezo fakat ''öğretmenler gününde öğretmenler günümü kutlamadı'' diye yüzük attı bikeresinde.Bu sadece bir örnek.Daha 21564526 tane daha örnek verebilirim böyle boş beleş. Nişanlılar.Kızın olayı bu. Yada ayıptır söylemesi ben.Çok sinirliyimdir kolay bitti derim uzatmadanda barışırım gönlüm alınırsa o ayrı ama erkek arkadaşımın hiç bitti dediği olmadı 4 yıllık iliskide. Yani bazende dediğiniz gibi olmaz.Yani tamamen kısmet.Ve bunun tek yöntemi nedir aslında biliyomusunuz, aşırı özverili olmamak.Eğer kızılması gereken yerde kızmazsanız bitirilmesi gerektiği yerde bitirmezseniz karşınızdaki erkek onu sevdiğiniz için değil, kendinize saygınızolmadığı için ve gurursuz olduğunuz için ayrılmadığınızı düşünüyor. Bu da size olan saygısını ve sevgisini bitiyor. Bunu hala göremeyen insanları anlamak çok zor açıkcası seviyodum bişey demedim kötümü ettim sorunun cevabı EVET KÖTÜ ETTİN dir. Hayır o anlamadı değildir.

Benim sevdigim adamda sıkildim deyip gitti 4 ay sonrada baskasiyla evlendi
Ben mi ? O unutamayan sorunlu kizlardanim ayrilali bir o evleneli 6 ay oldu ben onu bir dakika bile aklimdan cikartamadim
Sahi biz kadinlar niye boyleyiz ya ?
O kadar. Guzel pesimizden kosup aa beni hakikaten seviyora inandirip kendilerini sevdiriyorlar ve o kadar hizli vazgeciyorlarki o arada ayrilik faslini beyefenndinin coktaaan gittigini algilayamiyoruz neden?duygusaliz, birde onun bizi sevdigi zamanlardaki haliyle kafamizda birini kuruyoruz ve asik oluyoruz ama o kafamizdaki adam o degil biz inandirdik kendimizi halbuki bitti ama hala inanamiyoruz sonuc?hayaller hayatlar...
olmasi gereken ederi kadar deger vermek ,kaybetme korkusu vermek ve o sevdigimizde ucan aklimizi basimiza iade etmek....cok duygusal olmak iyi degil giden gitti arkadasim aglasanda gidiyor gulsende..

Iciniz rahatlatir belki Sems hz.bir sozu var
Eger Allah seni bana yazdiysa benden kacarin yok ama kader seni benden aldiysa aglamanin luzumu yok..nasip degilmis diyip konuyu kapatin

Son düzenleme:
olmayacak erkeği seçip onu değiştirmeye çalıştıkları için. doğru erkeği seçseler kimse böyle olmaz

Erkeği kadını yok bu işin.
Seveni sevmeyeni var.
Cinsiyet açısından yaklaşmamak lazım.
Benim bi arkadaşımın nişanlısı kendisinden daha özverili ve istekli evlilik için mesela.
Daha başka bildiklerim de var.
Özverili olunacak erkeği doğru seçmek gerek.
Herkes az biraz belli eder kendini. Ama aşık olup körleşince göremiyor insan bazı şeyleri. O yüzden de olmadık adamlara fedakarlıklar yapıyor.
Her erkek deli divane olduğundan nişanlanmaz. Alışkanlıklar olur, aile işin içine girer vs. Adamın başka davranışlarını iyi çözmek lazım. İncelemek lazım .gözdeki perdeyi kaldırıp yapılır bu da.

Kişilik meselesi bu; bazı erkekler aşka aşık..

Hani o kızın her türlü nazını, kaprisini çekenler var ya, onlardan bahsediyorum. Kime gelse çekecek . o an için en iyi adayı o kız olarak görüyorlar o kadar. Sonra daha ideal bir aday çıkarsa hoooop ona koşuyorlar ..

Ağdalı, abartılı ilişkileri sevmiyorum. Her türlü Nazım, gereksiz kaprisim çelikse ben bile saygı duymamaya başlarım o adama.

Maço, kıro da olmasın ama çıt kırıldım, gurursuz da...

Tahuma kacacakmis ne demek kizz? Ben anlamadım onu:-( Ben boşverdim çünkü mutlu olamayacaktim biliyordum. Eminim sende biliyorsundur. Zamanla daha iyi olacaksın merak etme

Yani bi kadinla yatmasi lazim biran once cocuk yapmasi lazim mis tohuma kacma o anlamda, bi gun bana ruyamda sabaha kadar seninle birlikte oldugumuzu gordum demisti sapik
Nesini sevdigimi bi turlu cozemiyorum kari kiz duskunu bi adam beni sevdigini soylerken kac kizla gorustu pislik

Dogru soyluyosun mecnun gibi seviyor diye kendimizi kandiriyoruz bu yalana inana inana sonra hayal kirikliginin en buyugunu yasiyoruz halbuku ortada oyle bi sevgi yok tamamen hayal urunu
Kismet degilmis dogru diyosun bunu kendime defalarca kez soyledim kismet olsa bi sekilde olurdu sonucta evlenecegin kisiyle nikah saatin ve ölum saatin degismezmis
Ama yinede o kadar kolay olmuyor unutmak insallah tez zamanda unuturum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…